Bana yardım edin lütfen :(

off çok arada kalmışsın..annene ve sevgiline söyle inat yapmasınlar...annen senin mutluluğunu istemeli..sevmediğin bir insanla zorla evlendiremez..sen tavrını takın..kararlılığını belli et.
hemde nasıl arada kalmak tavrım net ama artık iyice iş çıkmaza girmeye başladı

bende aynısını diyorum daha 25 yaşındayım biraz daha zamanı vardır nasip kısmet diye bişey vardır belki o zamanı bekliyorum diye ama gelde anlat o bende sıkıldım artık bende senin evlendiğini görmek istiyorum diyor. Bir erkek kardeşim var oda bekar

hemde nasıl arada kalmak tavrım net ama artık iyice iş çıkmaza girmeye başladı

annenle çok ciddi konuş..erkek arkadaşınalada konuş...yapçak başka birşey yok..annen gereksiz yere inat yapıyor..ayrıca yaşın evde kalmak için küçük..

Bacım kusura bakmada bu erkeklerin hepsi mal yemin ederim mal !!! Sevdiğin kadını bulmuşsun daha ne bekliyorsun armuttttt !!! annende haklı sonuçta ataerkil bir toplum yapımız var ve herkes evlenmen için baskı yapıyodur kesin o kadar eminim tecrübe konuşuyo kızlarrr Erkek arkadaşın o zaman ya senden ya da kendi sevgisinden emin değil sanki maddi anlamda bekleyince nolusa anlamadım sanki saray alacaklar her dediğin dört dörtlük olacak pehhhhh yavrum gelen kısmetleri geri çevirme sonra kısmetini kendi elinle sen kapatırsın demedi deme

valla ben senin annenin kayınvalideligini düşünemiyorum.

annene göre 25 yaş üstü evde kaldı yazık zavallılar gibi görüyor demek,

dedigim gibi hayat bu ne olucagı belli olma başkalarının sözleriyle yaşıyan birisi kızını oğlunu evlendirir bakarsın anlaşamaz boşanır büyük konuşmamak gerekiyor.

sen sözlensen bile bu seferde ha düğün de düğün diyecek iyice zora sokucak belki sözlünü bıktırıp yüzüğü attırıcak.

allah kolaylık versin.

annen kaç yaşında evlenmiş ki 25 yaşına geç dedgi gibi dul erkeklerin geleceğini söylüyor...

annen çok büyük konuşuyor.

Bazı yerlerde var malesef benim bi tanıdığın başına gelmişti dayısının eşi vefat ettikten sonra hep yalnız kalmış biriyle evlendirelim demişler hatta bi bayan önermişler evde kalmış şu köyde falan diye onlar da zannetmiş ki 40-45 yaşlarında abi diyo ki gittik ki kız 23 yaşında bizde bu çocuk deyip çıktık geri demiş böyle aileler var malesef ailesi verecekmiş daha bi de 50-55 yaşındaki adama evde kaldı diye çok yazık çokk

Yok mu gelen dediklerinde yok diyiversin annen. Sana çok hak veriyorum arada kalmışsın.. ama iki yıl sonra olsun huzurla olsun. Bunu annene kabul ettirmeye çalış bence..

Gerçekten bütün dediklerin doğru belli ki aynısını sende yaşamışsın ya kendinde yada yakınında dediğin gibi erkekleri anlamak çok zor. Annem etraftan gelen laflardan dolayı bana baskı yapıyor ona da habire sorup durmaları yok mu beni sinir ediyorlar. Bende diyorum şaka ile karışık madem beklicem o zaman evim olsun arabam olsun herşey dört dörtlük olsun diye o zaman gülüp geçiyor :)

Tanıdığım çoğu evli insan yaşında ne var ben olsam şimdiye evlenmezdim diyor ama gelde bunu büyüklere anlat. arkadaşıma baskı yapcam yarın bir sorun olacak bak sen baskı yaptın ondan böle oldu ben biraz daha bekliyelim demiştim diyecek diyede korkuyorum

Size tavsiyem erkek arkadasinizi ikna etmeye calismayin. Evlendikten sonra en ufak biseyde size keskelerini yansitir.oluruna birak olmuyor evlenmiyorsa da vardir bisey mutlaka Rabbimin bildigi.

ben hayattan sunu ogrendim bisey olmuyorsa oldu4maya calismayacaksin. Sonra sonu hayirli olmaz pismanlik duyarsin

Maalesef dediğin gibi küçük yerlerde özellikle arkadaşlarında evlenip nişanlandıysa fazlaca baskı var.

Dediğiniz çok doğru bende bundan çok korkuyorum ilerde bir sorun olduğunda senin yüzünden dedimi içim çok acır pişmanlıklar keşkeler yıkar beni teşekkür ederim güzel tavsiyeniz için

Moralini bozmak gibi olmasında ne evin ne araban olur hatta ailesine yük olmasın diye herşeyi ikimiz yapalım diye malca bi fikir ortaya atar ve kudurursun beklettikçe bekletir sen çileden çıkarsın annen haklı olarak konuşur ve 25 yaşındasın evlenme yaşın :) ayy ayyyy bilmez miyim tecrübe konuşyo

biliyorum çok zorluklar olacak bekledikçe dediğin gibi ben kudurcam ailesi destek çıkamayacak büyük ihtimal yüklen bakalım ne kadar yük alırsan olacak. Ah o tecrübeleri ilerde bende böle anlatırmıyım acaba

Erkek arkadaşın neyin inadını yapıyor anlamıyorum ben eşime evli olmadığımız dönemde bir düğüne giderdim ailem ile düğünden sonra haber gelirmiş anneme kızınızı çok beğendik felan diye ben bunu eşime söylerdim şakayla karışık tabi o zaman evli değildim eşim sinirden deli olurdu fazla bekleyemedi bu gelen haberlere hemen işi ciddiye bağlamaya hızlandı seninki de maşallah görücü mörücü pek umrunda değil gibi baksana pek rahat en azından bir yuzuk takın aıle arasında

Normalde de öle olması gerekmez mi? bir kıskanma kızma hemen ailesini gönderip işi ciddiye bağlama. Sevgisinden inanın hiç şüphem yok ama hazır olmadığı için yüzük takmaya da yanaşmıyor. Onuda anlayışlı karşılamak istiyorum maddi manevi hazır değilsin ama en yazında bi yüzük takalım sonra bekleyelim desemde kar etmiyor

oluyor canım maalesef bazı yerlerde oluyor ne kadar acıda olsa ama nasip degilde kısmet değilse evlilik yaşı geçse yada hiç yoksa bilemeyiz ki bu onun belki imtihanı o yüzden olsun denen şey olmuyor.

hayırlısı kardeşim ne diyeyim diyeceklerimi dedim.hakkında en güzeli olsun burda tek yanlış var oda annnen bir çok kez yazdım yine yazayım.

bir yüzük için beklemenin anlamı yok ki tak nişanı beklemek istiyorsan o zaman bekle en azından zaman kazanmış olacaksınız erkek arkadaşının niyetini iyi anlamaya çalış canım. ah bu kendini geliştirmemiş eğitimsiz anneler... sanki 25 değil de 35 yaşındasın mutsuz bir evlilik yapacağına hiç evlenme daha iyi..

teşekkür ederim ilginize tavsiyelerinize. inşallah hayırlı olan hangisiyse o olurda kimsenin kalbini kırmadan şu işten kurtulurum

Bizler özellikle bu dönemde hayat daha da zor zaten bizlerde dört dörtlük hayatlar yaşantılar yaşamıyoruz sonuçta karı koca çalışıp aynı hayatı iyisiyle kötüsüyle yaşıyoruz bence sorun sadece maddiyat değil yine diyorum bu zaman da bizlerin yaşındaki insanlar hemen ev sahibi olamıyor biz eşim ile eve girdik ikimizde çalışıyoruz çok şükür kira öder gibi taksit ödüyoruz evin sende erkek arkadaşına böyle diyebilirsin yani bana kalırsa sorun sadece maddi değil evlilik konusunda kendine güveni yok sanırım yoksa hiç bir erkek hele ki eve görücüler vs gelecek ve hala bir harekette bulunmayacak bana çok samimi inan gelmiyor açık açık al karşına söyle bu şekilde kim ister kız arkadaşının evine görücüler gelecek ve sesi çıkmayacak üstelik çocuk gibi inada binderecek bana inandırıcı gelmedi canım hakkında hayırlısı diyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…