Bana yeni bir BEN lazım. .

Sağol canım ama yurt dışında varmidir bu çaY acaba?

Canim benim Allah kolaylık versin ama bu çağlardan kullanıp daha sonra bırakıp eskisinden daha fazla kilo alanı bilirim.
En iyisi kendine göz önünde bulunduracagin bir günlük program listesi yapıp bunlara uymaya çalışmam lazım diyip kendini motive etmek. Evde bir spor aletin varsa onunla günde en az yarım saat tempolu yürümek mümkünse. Yok eğer bir spor salonuna kaydolup orda yapmak daha iyi. Yerinde olsam yiyilip içilen şeylere itibar etmem kilo vermek için.Sadece biraz inan kendine ben yaparım de eminim sen güçlü bir kadınsın yaparsın. Allah bizi yaratilmislarin en sereflisi kilmadi boşuna :)* opuyorum

Bak güzel ev yoğurdu yapan biri olarak soylemeliyimki süt ü kaynamaya basalayinca on veya onbeş dkk kaynatmaya devam edin ve soğuktan bir önceki evre hafif parmaginizi isirinca bir tabağa mayalik yogurdunuzu iki uc kasik ve sutunuzden bir iki kasik alıp karıştırıp sutunuze ilave edin ve güzelce kapatın. En az 9 10 saat bekletin. Sonrasında iki kağıt peceteyi üzerine koyup dolaba atın. Benimki hep güzel gelir işin sırrı sıcaklığını tutturup mayalamakta.

Sağol canım benim.inşallah basaririz)dediğin doğru her bitkisel içerecek yada yiyeceğe çok masum olduğunu düşünerek yaklaşmak hata zaten.vücuda ne zararlar veriyor iyice araştırmak lazım. Şu an için yaseminlı yada papatyali yeşil çayın dışında bitkisel bir içecek kullanmıyorum.
Spora başlayacağım yakında biraz enerji depolayayim önce de
Yoğurt tarifini kopyalayacagim.denenmiş ne güzel. Sağol canım.
Ne güzel yazmışsın Allah bizi yaratılmışların en şereflisi kılmış kendimize iyi bakalım. Çok öptüm canim

Sağol Can'ım markete gittiğimde alıcam mutlaka
Bu chia dedikleri Nasıl tadı çok duydum ama hiç denemedim

Sağol Can'ım markete gittiğimde alıcam mutlaka
Bu chia dedikleri Nasıl tadı çok duydum ama hiç denemedim
Güzel bir tadı var.nasıl tarif edeyim bilemedim ama yoğurtla çok güzel oluyor. Ben birde değişik tatlarda tatlandirilmis olanını buldum.böğürtlen tadında chia..Sade si de güzel tabi ki..

Cuma günleri kilonu bildiriyorsun.
Her gün yaptığın sporu ve yediklerini yazıyorsun.
Diyet topiğine gir onlar yönlendirir.
Zaten asla yabancılık çekmezsin.
ben 10 kilo verdim orada.
Ama tabi diyetisyene de gittim.

Cuma günleri kilonu bildiriyorsun.
Her gün yaptığın sporu ve yediklerini yazıyorsun.
Diyet topiğine gir onlar yönlendirir.
Zaten asla yabancılık çekmezsin.
ben 10 kilo verdim orada.
Ama tabi diyetisyene de gittim.
Tamam bir dahaki cuma oradayım o vakit

Diyette 2. günüm bitti arkadaşlar
Bu akşam eşim arkadaşlarıyla dışarıda
Bende arkadaşımla 1,5 saat yürüdüm orta tempolu, epey ter attım, hava çok güzeldi, kendimi çok iyi hissettim
Akşam yemeğinde çorba içtim bir kase, bir tabakta salata yedim
Şekersiz çay girişimlerim devam ediyor

Ben 1 yildir sekersiz iciyorum
Kasim ayindan beri kola icmiyorum
Kahvede sekersiZ ve kremasiz
Bir sekilde 17 kilo verdim .
Su an motivem azaldi
Yurtdisindan tr ye dondum
Ama toparlanmak lazim
Ilk girisimim paketli gida tuketmemek
Ve tatli aliskanligina son vermek olacak sanirim ..

Ben henuz spor yapamasam da yediklerime dikkat ediyorum. Bi de yesil cayla biberiye yagini alip uygulamaya baslasam iyi olacak

Tebrik ederim , 17 kiloyu ne kadar zaman da ve diyet yaparak mi verdiniz ?

Açıkçası çok yönlü cevaplar vermek gerekiyor ; Özgüveni olan bir insan girdiği her yerde göze çarpar! Özgüvenden kastım kendini beğenmişlik diil, her şeyi ben bilirim edası da diil.

Özgüven nasıl sağlanır : Her ne kadar red etsekte en başta fiziksel çekicilik çok önemli diye düşünüyorum. Kilo aldım diyorsun, KK gruplar var onlara katılabilirsin. Spor ile vücudun şekil alır , her gün 40 dk yürüyüş ve ebru şanlının videoları yeterli gelir diye düşünüyorum. Yüzüne gidicek saç kesimi (tercihim erkek kuaförleri, nedense onlar daha güzel şekil veriyor ) Tenine uygun saç rengi , zayıfladıktan sonra giyim tarzını da değiştirirsin. Tabi ki mis gibi kokan bir vücud.

Ruhsal anlamda ; Özgüven eksikliğinin nedenlerini uzun uzadıya yazmak isterdim ama çocukluğunu bilmiyorum. Her şey çocukluktan gelir. Sen sorununu çözmek istiyorsan çocukluğundaki anıları hatırlamalısın.

Genel olarak iki üç cümle yazabilirim ama.

İlk Çocukluk Dönemi, İlgi Eksikliği, Şiddet Ebeveynlerin Mükemmeliyetçi Yaklaşımı ,Eleştiri, Cinsellik,Okul vb.

Özgüven kazanmak istiyorsan;

*geçmiş yaşantını unutacaksın. Dökülmüş sütün, ardından gözyaşı dökmeyeceksin

*sakin ve rahat davranacaksın

*hatalarını itiraf edebileceksin

*olumlu görünmek için çaba göstereceksin

*uzmana görünebilirsin

*kaybetmeye hazır olmalısın. Kaybetmenin de normal bir şey olduğunu kafana kazıyacaksın.

Hobi kurslarına katıl , film izle , kitap oku , kişisel gelişim ile alakalı makaleleri oku .
Hem okuyarak hem yaşayarak girdiğin her ortamda bir ağırlığının olmasını sağlayabilirsin .

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten çok bilgili birisin.ve tam nokta atışı yapıyorsun. Özgüven sorunu aslında şu son iki yılda ortaya çıktı. Belki görmüşsündür yazmıştım. Eşimin ihaneti,babamı kaybetmem ve sonrasında kendimi bırakıp kilo almaya başlamam hep arka arkaya oldu.
Belkide kendi çapımda kocaman intikam alıyor gibiyim.bunu da düşündüm. Tuhaf ama sanki öyle gibi.
Sanki onu şişman bir kadınla yaşamaya mahkum etmek istedim.diğer zayıf kadının aksine beni bu halimle sevsin istedim. Halbuki ihanete uğrayan kadınlar kendilerine daha çok bakmaya başlar bende tam tersi oldu.Belkide öyle değil bilmiyorum. Kendi içimde kendimi çözemiyorum.
Kilo verdikten sonra eminim birçok şeyde yoluna girecek.Daha olumlu düşüneceğim. Daha neşeli olacağım. Daha sağlıklı olacağım. .
Artık buna mecburum çünkü sadece kendim için değil çocuklarım için de yaşıyorum. Görevim olabildiği kadar onların yanında olmak. Onları hasta yada mutsuz yada Allah korusun ölmüş bir anneye mahkum edemem.
Silkinip kendime gelmek zorundayım. Geç bile kaldım. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…