bana zarar verirmi

Canım emin ol ne zamanki artık bebek fikrini aklından çıkarıyorsun o zaman Rabbim mucizesini gösteriyo ve hamile olduğunu öğreniyorsun. Ben defalarca uğraştım kaç kere ist a gittik geldik hem maddi hem manevi çok yıprandık. Kan testlerine harcadığımız paraların haddi Hesabı yok . Ilk defa adetim geciktiği halde zaten yine hamile değilimdir diye önemsemediğim hatta söktürücü iğne yapacağım bi zamanda hamile olduğumu öğrendim. Isyan etme ve sadece dua et sen ne zamanki bebek kelimesini unutuyorsun bi bakmışsın hamilesin. Herşeyin bir zamanı var sadece o doğru Zaman'ın gelmesini bekle...

insallah canim benim gonlunce olsun,en yakin zamanda hayirlisiyla kucagina al bebegini..

Ben çocukken Sultanahmet civarında bir Atatürk posteri ile sevgili gibi takılıp onu elleriyle besleyen bir kadın vardı, çok korkardım ondan. Deliliğin en net tanımı kişinin kendi gerçekliğinden uzaklaşması bana göre. Kendimizi gerçekliğimizden uzaklaştıracak her davranış bana göre zararlı olur. Bir fantezi ike oyalanmak yerine sizi amacınız doğrultusunda geliştirecek bir alana yönelerek oyalanın. Koruyucu aile vs. Olamamanızın sebebi yaş sanırım. Shçek gönüllüsü olmak için 25 yaş sınırı gerekmeyen bir prosedür bar diye biliyorum bşr araştırın. Bir de ygs ye hazırlanmaya ne dersiniz? Çocuk gelişimi, anaokulu öğretmenliği gibi birşey okuyabilirsiniz. Ileride koruyucu aile olmak isterseniz avantaj olur sizin için. Şimdiden başlarsanız hazırlanmaya seneye çok rahat girersiniz şehrinizdeki bölüme.

evet imtihan dünyasındayız, henüz çocuğum olmuyorken iş yerinin orda bir kedi yavrusu bulmuştum sitenin bahçesinde bakarım diye getirecektim ama o gün o yavru kediye araba çarptı , ben kedinin ölmesine ağladım, birde acaba ben bakamacakmıydım yada kayık değilmiydim acaba Allah ım diye çok ağladım (isyan gibi değil tövbe haşa).
Mevlam o beklentiyi, gebeliğimdeki zorluğu , doğum ve sonrası zorluğu verdiki ben şimdi çok iyi anlıyorum yoksa o kuvveti bana vermeseydi ikiz kuzularıma bakmakta çok zorlanırdım, ama öyle sınavlardan geçtimki hepsini yazmıyorum yeterki evlatlarımın canları sağolsun diyorum hep. o yüzden senin için de eminim Mevlam iyiyi güzeli sonralara saklıyor:) sitede iletilerini görüyorum bazen kalbin çok temiz, Allah a sığın yeter:) inançlı olduğunuda biliyorum:) bunların hepsi inşallah çocukların için ruhen ve bedenen hazırlık evreleridir:)

Canım yalancı gebelik diye bir şey vardı kişi kendini hamile olduğuna falan alıştırıyormuş sonra hamilelik belirtileri gözüküyormuş hatta karnın falan şişiyormuş, aman öyle bişi Olmasın.

sakın yapma öyle bişey. daha çok psikolojini bozarsın. düşünme demek kolay düşünmemek zor. bende aynı durumdayım önümüzdeki ay tedaviye başlayacağız kısmet olursa. benimde aklımda bi an olsun çıkmıyor. rüyalarımda bile görüyorum. geçen gece 7 haftalık hamilyemişim rüyamda. uyandım bi kaç saniye gerçek sandım sonra ağlayarak dua edip uyumuşum. ben şöyle bi yöntem buldum kendimi işime gezmeye alışverişe verdim yaz gelsin güzel bi tatile giderim diye planlıyorum. gerçi nereye gidersen git kafan seninle geliyo ama olsun oyalanmış olursun. ben ilk hamilelik istediğimde bebek battaniyesi örmeye başlamıştım. şimdi ondanda vazgeçtim onu her gördüğümde çok üzülüyorum. ama kendini oyalıcak bişiler bul lütfen. ben aöf okuyorum ders çalışıyorum kavanoz boyuyorum, etamin işliyorum falan kafam dağılıyo. tavsiye ederim.

Önce iyi dileklerimi belirteyim.Allah en kısa zamanda hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin cansu cum.
bebek özlemini anlarım, az çok ben de yaşadım.
ancak sen biraz daha ileri boyuta taşımışssın.
bir takıntı haline dönmüş sende.
bir kere öyle maket bebek filan almaya kalkma.
bebek sesi dinlemeyi de tavsiye etmiyorum en azından sürekli yapma.
yaşın genç değil mi senin daha.
gündelik hayatında başkaca bir meşguliyetin yok mu?
bebek sahibi olmak demek bulutlarını üzerine yükselmek demek değil ki canım.
aksine bir hayat boyu sürecek bir sorumluluk.elbette büyük bir mutluluğa kavuşacaksın evlat sahibi olarak ama
öte yandan da artık evladına karşı sorumlulukların olacak hayatında.sağlığı da olacak hastalığı da.
olaya daha gerçekçi bak diye yazıyorum yoksa negatif manada değil tabi.
acaba etrafında çok mu baskı var?eşin ne düşünüyor bu konuda?
sen çalışmıyorsuın sanırım evdesin.bir an önce bebeğim olsun da onla uğraşayım mı diyorsun.
bu şekilde hiç işe yaramaz bir pozisyonda mı hissediyorsun acaba kendini?
bir de tekrar psikolojik destek alsan diyorum açıkcası.
çünkü bu ruh hali ile hamilelikte de sıkıntı çekersin.
daha sakin ve tevekkül sahibi olmalısın .
ne istersek hayırlısını istemeliyiz cansu.evladın bile hayırlısı değil mi canım.

yalancı gebelik yaşarsınız ve sonuçları çok yıkıcı olur sakın böyle şeyler yapmayın..
ben asıl şu cümlenize takıldım.."evlatlık içinde birsürü şart var bütün kapılar yüzüme kapanıyor" tabii ki pek çok şartı olmalı,neticede bebek emanet edilyor size,siz de bir evlat sahibi oluyorsunuz..bebek sahibi olmayı ,anne olmayı bu kadar çok istiyorsanız,bu şartlar size neden ağır geliyor?
evlat edinenler topiği var ..bir gözatın isterseniz...evlat edinen çok insan var..yüzünüze kapanan bir kapı yok,kendi kendiniz eyapıyorsunuz bu durumu..kendinize acımaktan vazgeçin..
evlat ednmeyi düşünüyorsanız,gidin konuşun şartları uygun hale getirin...
olmuyor etmiyor,şansım yok vs diyerek mücadeleden vazgeçerseniz o zaman çaresiz kalırsınız zaten..

Bir kere insan doğasına aykırı değil bu isteğin. Elbette isteyeceksin. Allah hayırlı zamanda hayırlı evlat nasip etsin.
ama kendini bu kadar zorlaman bana acitasyon gibi geldi. Telefonun müziğini sevdiğin için bebek ağlama sesi yapabilrisin ama bu özlemden dolayı olursa derinden derinden yavaşça etkilenirsin ki çevrendeki insanlar da böyle yorumlar. Daha çok dedikodu olur. Daha çok eleştiri olur, daha bir şeyler olur sen fazla görselliğe vurursan.
Yazılı vakti varsa eğer o vakit gelince hiç bir şey engel olamaz.

bir sorum var kaç yıllık evlisin yaşın kaç?

cansu lütfen destek al.

Cansu seni çok iyi anlıyorum.
Vuruldugum progestan iğneleri yüzünden kaç gündür topallıyarak geziyorum. Ağrısını tarif bile edemem.
Hemşire "evlat zor iş" dedi. Ben de "inan evlatsızlık daha zor" dedim.
Bazen mağazalarda gezerken çocuk reonlarının oldugu yerlere giderim. Minik minik çocuklar hopluyor zıplıyor. Ben izlerken bile eğleniyorum.
Bazen kazağımın içine havlu koyup hamile takliti yapıyorum.
Ama artık kendimi bu düşüncelerden biraz uzaklaştım. Ne kadar kafaya takarsam o kadar çok kendimi strese sokuyorum çünkü.

canım inan bu durumda olan tek sen değilsin ben de aynı şekilde bi kimyasal bi de 7 hflık kürtajım var üstünden 10 ay geçti 10 aydır da gebe kalamıyorum. çocukları da çok seviyorum ama yapmayı düşündüğün şeyler gerçekten bana da normal gelmedi kendine daha çok ızdırap çektirmiş olursun. bu gün yine negatif gebelik sonucunu almış biri olarak söylüyorum benim de çok morale ihtiyacım var ama elden hiçbişey gelmiyo. yapabileceğimiz hiçbişey yok. sebeplere yapışıp Rabbimin uygun gördüğü zamanı beklicez. kedi bakıyorum ben bu aralar. kedi beslemeye başlıcam çok seviyorum kedileri ama 1.5 senedir çocuk düşündüğümüz için almıyodum eve. bi de çalışmıyosun sanırım çalışıo olsan bi nebze daha kafan meşgül olurdu. ne kadar kafamı meşgül etsem de tabiki tamamen aklımdan çıkaramıyorum ama sağlıklı hayırlı bi evlat olsun diye dua ediyorum. düşüklerde de beni en çok teselli eden sağlıksız oldukları için düştüklerini düşünmek olmuştu. Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar versin o güne kadar da sabır versin...

Merhaba benim actigim konulara git ve icimi dokmem lazim konusunu oku bizim gibi cok var kuzum ben artik silip attim kafamdan rahatim su anda nasil oldu bilmiyorum cok dua ettim rabbim yardim ediyor inancli bir musluman isen insirah suresini tavsiye ederim kuzum

Rabbim sana sağlıklı bir evlat versin . gerçekten ağlayıp gecenin bir yarısı uyandıran. Bizimde olmuyordu Allah ne büyük çok şükür hamileyim. Sabır ve metanetini kaybetme. Dua Et sukret Rabbim sanada verecek

cansu benimde 1 seneyi geçti bebeğim olmuyo arada bir boş gebelik geçirdim hayal kırıklığı yaşadım ondan beridirde çalışmalara devam ediyoruz. nisan ayında tekrar dr a gidicem bende. seni çok iyi anlıyorum çok zor bir durum bu etrafında koşuşan çocukları görmek hamileleri görmek inan bana da acı veriyo ama sen kendini çok yıpratmışsın. yapma böyle tevekkül et rabbimden umudunu kesme.
ben kesmedim umudumu rabbim elbet nasip edecekse o bebek gelecek ama gelmeyecekse de yapacak birşey yok. rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin diye dua et olurmu ve üzme kendini bu düşünceden biraz uzaklaşmaya çalış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…