Banada bir akıl verin hanımlar ?

ben kızın annesine acıdım kız hala annesine yük.annesi teyzesi gelmese ne olacak bir şey becerecek gibi değil ki

Yengenizi bu kadar "EL" gormeyin canim ya..
Herseyini didiklemeyin,gormezden gelin, yok sayin.. Kardesinizin hanimi sonucta..
Kardesiniz mutluysa onunla gerisi onemli degil...
Yengeniz bu yazdiklarinizi bilseydi eminim cok kirilirdi.. Ben sahsen cok kirilirim..
Ne olursa olsun sevgiyle yaklasin,el gormeyin onu. Hatalarini gormezden gelin.
Bizimde eski gelin hatasi ve eksikleri olan biriydi..ama biz hep gormezden gelirdik. susardik, sabrederdik.
Kardesime karsi karisini hic doldurmazdik, mutlu olsunlar derdik yeter ki..
kardesim en sonunda kendi gordu bicak kemige dayandi ki; bosandilar..
Biz karisamayiz, herkezin kendi hayati sonucta..
size de dusen gorev budur.. ASLA karismayin, kendi hallerine birakin onlar evli ve bir aile kurmuslar..
sizi anlamaya calisiyorum kardesinizi dusunuyorsunuz belkide art niyet yok icinizde ama inanin yengenizde en az sizin kadar dusunuyordur esini..
zamanla hersey yerine oturur.. Temizliginide yapar,yemeginide yapar..Aceleye gerek yok..hepimiz bu yollardan gectik..

sevgiler.

Son düzenleme:

Onlar artık ayrı bir ev ayrı bir yuva. Temizliği de yemeği de kendilerini lgilendirir. Görebildiğim kadarı ile gezmeleri eşi evde yokken. Yani eşini ihmal ettiği bir durum da yok. Etse bile bu da eşini ilgilendirir. Evlerinde ağırladıkları misafir de kendilerini ilgilendirir.

Size gelen misafirler de merak ediyorsa, misafir gelmedne önce annen söylese kızım seni de görmek istiyorlar istersen sen de gel dese de gelin reddetse bir derece. Ama haberinin bile olmadığı misafir için evde bekleme zorunluluğu da yok.

Doğumdan sonra da kız annesinin 40 gün kalması gözünüze batıyorsa çok ayıp. Bakalım sizin doğumunuzda ne olacak. Bence başınıza gelmeden böyle esip gürlemeyin. Siz de bir evin bir kızısınız.

Ha bir de kardeşinize bu sıkıntıları bu kadar yansıtırsanız, aklında yokken belki de dolduruşa getirirseniz onun huzurunu kaçırırsınız. Bu da uzun vadede sizi üzer. Yapıcı değil yıkıcı olmanın kimseye faydası yok.

Son düzenleme:
Gorumceden gorumceye degisir hersey..
Bazi gorumceler ilgisiz soguk,
bazilari herseye karisir,didikler..
Bazilari da olcusunde tamda olmasi gerektigi gibi..

Rabbim ne verirse herseyin hayirlisini versin.. Rabbim; tamda olmasi gerektigi gibi diyebilecegimiz insanlar cikarsin karsimiza..

Durumun bu kadar içindesin haberin var herşeyden, demekki sen de annenden çıkmıyorsun, Buna ne diyeceksin

doğru yazmışsın

birde doğumu da yaklaşıyormuş annesi iyi bakıyordur. hem kendi annesi yanında kalsa ne olacak. bebişi yeni doğmuşken iş mi yapacak....

her misafir geldiğinde gelinin k.validesine gitme şartı mı var.

Altlı üstlü oturmalar bu yüzden sıkıntı.,
kaynanayı görümceyi bile bir derece anlarım da kaynanaya gelen misafire ne gelinin nerede olduğundan.
kız belki de baskıları yahut sürekli üzerinde olan gözleri hissediip kaçıyor:44:

konu sahibi, siz "evlenilirken aile ile de evleniliyor" felsefesini abartmışsınız biraz.. evlilik, yeni bir eve alışmak başlı başına zor bir durum.. siz aile içinde konuşup birbirinizi dolduruyorsunuz ama olaya bir de onun açısından bakın.. siz resmen gözünüzü kızın evine dikmişsiniz, kaçta geldi, kaçta gitti, kim geldi, kim kaçta gitti, kim kalmaya geldi onu inceliyorsunuz.. size ne ona gelen misafirden, kapatın ışığınızı yatın.. aynı apartmanda olmanız her şeye müdahil olabileceğiniz anlamına gelmez ki..

belli ki çevrenizde hiç doğum yapan yok.. 40 gün en zor zamanlar.. çevrede ne kadar çok insan varsa o kadar iyi olur bebek ve anne için.. çok yadırgıyorsanız siz doğum yaptığınızda kimseyi çağırmazsınız, ama gelininizin ayrı bir evi ve hayatı olduğunu lütfen kabul edin..

Benim gorumcemin kaynanasi; benim kayinvalideye "ne yaptin is yaptirabildin mi bari, temizlik falan" ?
dedi.. saka gibi.. resmen kulak misafiri oldum bu olaya, arkamdan boyle konusuyorlardi.
yazik ne diyeyim! kadin gozumden o an dustu yerin dibine.. Ben anlamiyorum bu millete ne, onlarin karni niye agriyor bu kadar.
insanlar cok fenaa cok, gelinsin ya binin sirtina mantigi.. ahh ahhh

bir zamanlar kendi yaşadıklarını,duygularını unutuyorlar işte..
annem de benzer bir görümce gerçi karışmaz ama söylenir kendi kendine.
Gelin kardeşini bırakıp ailesinin yanına gitmiş. Sanane anne diyorum, e diyor kardeşim aç kalıyor. Aç kalıyor dediği kardeş de 55 yaşında adam...

İşte böyle sen gibi zihniyetler yüzünden altlı üstlü oturmayı kimseye tavsiye etmiyorum, asla asla diyorum...

Kızın her şeyini dilinize dolamışsınız. Gelen giden oturması kalkması... Devam edin böyle yapmaya abinle de konuşun huzurlarını kaçırana kadar uğraşın. Giderse de kötü gelin damgasını yapıştırmak için iyi bir fırsat olur...

Şu kısma da ayrı takıldım; Abinlere gelen misafir gece 1 e kadar oturuyorsa annenlerin evi ayrı değil mi, ışıklarını niye sabaha kadar yakıyorlar? Hayatımda böyle saçma şey duymadım...

Onların misafiri gidene kadar ışıkları kapatmamanızı ben de anlamadım.
Evleri ayrı,kapıları ayrı.Misafir size değil onlara geliyor.Siz neden yatmıyorsunuz ? Giderken size mi uğruyorlar ?
Bana sanki manevi baskıymış gibi geldi.

Gelinin evindeki temizliği,annesine gidiş gelişlerini takip etmeniz rahatsız edici.
Öte yandan annesine veya kayınvalidesine bu kadar sık gidenleri de anlamıyorum o ayrı mesele.

şunu anlamadım. neden babanız üste gelen komşular gitmeden ışığı söndürmüyor. neden ayıp olsun anlamadımki. üste gelen misafirlere ne alttakilerin onlar gitmeden yatması. neden ayıp oluyor.
yok valla kafam almadı bunu

Son düzenleme:

eşi birşey demiyor sorun çıkarmıyorsa size ne ?

siz her gittiğiniz yere kayınvalidenize danışıp mı gidiyorsunuz?

ya da kardeşiniz size ben çözüm bulamıyorum siz bulun mu dedi

Valla gülüm kardeşin raziysa sorun yok bence. Gitsin de kalsinda evleri ayri kapilari ayri nabacannnn

Ailesini övmek için söylemiyormuş bir de bunu. Yani benim ailem bu kadar ince fikirli demek istiyor galiba. Gelin hanımda gelen misafiri k.validesi k.pederi erken yatsınlar diye evden hemen göndersin istiyor kanımca...

Çocuk doğduktan sonra düşünemiyorum bu aileyi, yavrucak arada kaynayacak.

ananizla babanizla ayni yerde altli ustlu otururken iyi, kendi ailesine gidince mi agir geldi? kizin agac kovugundan cikmadigini evlenmeden once biliyordunuz herhalde. kaldi ki size ne?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bundan sonra bende apartmanda birine misafir gelince butun ışıkları yakip evi fuar gibi yapip oturcam ayip olmasin diye. ya sabir ya allah fesat insandan korusun.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu erkek tarafinin gelinin annesine takik durumunu bi turlu çozemedim

Gelin annesine cok gidiyor meselesi size ne yahu eşi bisey demiyorsa sizemi düstu tasası

Kardesinizin eşi o farkindamisiniz sizin hizmetciniz yada gönullu köleniz değil !!!!

Cok kiziyorum boyle insanlara yaa ..

Pardon da sizi neden bu kadar ilgilendiriyor bu durum?varsin evini temizlemesin yemek yapmasin siz karisamazsiniz bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…