- 19 Mayıs 2020
- 47.886
- 215.296
- 598
- Konu Sahibi Aykadarguzel
-
Hah bak bundan bahsediyorum, 2 yıl öncekinden daha iyi bir yerde değilsiniz, hala gel dese koşa koşa gideceksiniz o emzikliye, çok üzülüyorum diye ağlamanızın üstünden aylar geçmedi. Nasıl başardınız bilmiyorum ama hala ilk günkü gibi taze duygularınız, kendinizi 2 yıl önce dondurucuya atmışsınız sanki.Ayağa düşürmek ?
Günaydın kızlar , dün mahkemeden talep ettiğim banka dökümleri geldi, bilmeyenler için kısaca ekonomik şiddet nedeniyle boşanıyorum ben eşim maaş kartımı almak istediği için vermediğim için anne kuzusu olmasının da etkisiyle bu durumdayız. Ben dilekçemde belirtmiştim benden para kaçırdığını yani hesabını boşaltıp evi parasız bıraktığını ve beni harcama yapmaya zorladığını yazmıştım, o da bana eve hiç yardımcı olmak istemedi ortak giderlere katılmadı demişti ama bu dökümlerde benim ona attığım paralar var açıklamada hep market alışverişi , doğalgaz , faturalara vs diye yazmıştım. Dün dökümleri inceledim her aynı 15inde maaş alıyoruz ve ayın 16 sında maaşını başka hesabına aktarmış açıklamaya da diğer hesabıma aktardım yazmış. Örneğin 10bin tl maaş almış 2 sene önce 8 ini o hesaba aktarmış , ben de onun diğer hesabının celbini de istedim. Hesabında para bırakmamış yani. Ben bunu markette yetersiz bakiye diye duyunca anladım. Evli kaldığımız bütün aylarda böyle yapmış. Hakim bunu anlar değil mi. Saçma bir hareket yani. Şunu da diyebilir ikimiz için birikim yapıyordum diyebilir ama benim haberim yoktu. Sürekli bana parasızlık yaşattı. Ben de uyandıktan sonra kendi paramla eve yiyecek harici bişey almadım. İnşallah hakim bana hak verir. Siz ne tahmin edersiniz ? Böyle bir durum yeterince açık mı sizce ,??
O zaman bu hareketleri yapmasın , durduk yere mi ayrılıyoruz? Adam gibi adam olsun dürüst olsun iş çevirmesin. O çok düzgündü de ben onu durduk yere mi boşuyorum sanıyorsunuz? Hayali varsa insan gibi davransaydı benim yaptığım gibi mesrla
neden beddua ediyorsunuzYahu siz anlamıyor musunuz ? Evlilik ticari sözleşme mi herkes alacağını alsın çekilsin vs. Dinimizde bile açıkça yazıyor. Bu kadar kolaysa madem sizin kızınız günün birinde boşanırsa siz böyle yapın
Yani bir soru sordum , sorunun cevabı dışında herşeye yorum yaptınız ama sorunun cevabı yok
okkkkAma ben siz değilim.
Erkek tarafının taktıkları takıların alınması neden hakkaniyetsizlik olsun? Kanunende, dinende kadına ait değil mi zaten? Adam her şekilde laf edecek ayrıca, ayrılıpta eski eşine karşı sevgi kelebeği şeklinde olan kimseye ben henüz denk gelmedim.Adam ve ailesi maddi olarak hiç mi masraf yapmadılar ? Mahkeme verse dahi bunun gerçekten hakkaniyetli bir durum olduğunu mu düşünüyorsunuz ?
Adam da "Aykadarguzel benimle maddi gelir elde etme amaçlı evlilik yaptı, beni maddi manevi zarara uğrattı vb" derse ne diyeceksiniz ?
Ben erkek değilim ama erkek kardeşimi düşünerek yazıyorum. Gerçekten erkekler artık evlenmesin ya. Bu nasıl bir saçmalık ya özür dilerim ama siz boşandıktan sonra resmen kadın olarak toplumda değeriniz (2.el Toplum böyle bakıyor ya) düşüyor diye adamdan yıpranma tazminati alıyorsunuz. Bir kadın şu ifadeyi kurduktan sonra kimse ağlamasın bu ülkede eril adalet diye.Ben onunla geçinmek için evlendim , kendisi şerefsiz çıktıysa benim suçum mı , beni buna mecbur bırakıyorsa bedelini ödemek zorunda. Kusura bakmayın boşandıktan sonra kaç gün evli kaldığınızın hiç bir önemi olmuyor mükemmel elit toplumumuzda.
Erkek tarafının taktıkları takıların alınması neden hakkaniyetsizlik olsun? Kanunende, dinende kadına ait değil mi zaten? Adam her şekilde laf edecek ayrıca, ayrılıpta eski eşine karşı sevgi kelebeği şeklinde olan kimseye ben henüz denk gelmedim.
Medeni hukuka göre ziynet eşyaları kadınındırMedeni hukuka göre gerçekleşen bir evlilikte, isteğimize göre bazı kısımları dine dayandırmak mantıklı mı sizce ? Dinen boşanma nasıl oluyormuş okuyun isterseniz.
Farklı Yargıtay kararları mevcut. Sizin dava ve istinaf süreciniz bitince çıkan karar ne olur bilemeyiz.Medeni hukuka göre ziynet eşyaları kadınındır
Yukarıda yazdığım konuya ithafen bunu söylemeniz de ilginç , adam para kaçırıyor evine bakmıyor ispatladım diyorum hala bana ne diyorsunuz.Farklı Yargıtay kararları mevcut. Sizin dava ve istinaf süreciniz bitince çıkan karar ne olur bilemeyiz.
Yukarıda yazdığım konuya ithafen bunu söylemeniz de ilginç , adam para kaçırıyor evine bakmıyor ispatladım diyorum hala bana ne diyorsunuz.
İddia edebilir ama ispat edemez çünkü ben böyle bişey yapmadım .Ona mahkeme karar verecek. Sizin avukatınız gibi karşı tarafın avukatı da benzer iddialarda bulunabilir.
Yukarıda yazdığım konuya ithafen bunu söylemeniz de ilginç , adam para kaçırıyor evine bakmıyor ispatladım diyorum hala bana ne diyorsunuz.
3 ay sonra evi terk edip; başka bir evde ikamet etmediniz mi ? Köy okuluna tayin aldırmadınız mı ? Bunların hepsi ispatlanabilir durumda değil mi ? Adam eşi evde yokken kimden, hangi parayı kaçırıyor olacak ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?