Banka dökümlerinin gelmesi ve herşeyi ispatlamam

Medeni hukuka göre gerçekleşen bir evlilikte, isteğimize göre bazı kısımları dine dayandırmak mantıklı mı sizce ? Dinen boşanma nasıl oluyormuş okuyun isterseniz.
Medeni hukuka göre düğünde takılan takılar kadına ait değil mi? Erkeğe takılan Çeyrek altın vb & paralar ancak erkeğe ait olabilir; bilezik, kolye kupe vs yine kadının. Ben erkek tarafının bu bilezikleri vs vermediğini anladım? Dinen boşanma nasıl oluyor biliyorum ayrıca. Mehir konusunda ne düşünüyorsunuz? Sanırım size göre mehirde mantıksız ama adı tazminat olursa ok.

3 ay sonra evi terk edip; başka bir evde ikamet etmediniz mi ? Köy okuluna tayin aldırmadınız mı ? Bunların hepsi ispatlanabilir durumda değil mi ? Adam eşi evde yokken; kimden, hangi parayı kaçırıyor olacak ?
Bakın idrak edemiyorsunuz, bu para kaçırma olayla aynı evde yaşadığımız zaman yaşandı. Eşim beni annemin evine bırakıp gitmişti tartışınca ben de bi daha eve dönmedim. Evi ben terketmedim. Nesimi anlamıyorsunuz cidden tuhaf. Ben ondan ayrıldıktan sonra yaptığı harcamalar beni ilgilendirmez zaten , 3 ay beraber yaşadık bu üç ay içinde bunlar oldu diyorum nolur anlar mısınız artık

Saçmalamayın, haysiyet meselesi de yaptınız benim derdimin para almak olmadığını 101. Kez söyleyeyim. Bana göre de sana yapılan bir ahlaksızlığa karşı bedel ödetmek asıl haysiyet sahibi insan davranışıdır.

Farklı yargıtay kararları mevcut. Karşı tarafın savunmada ne yazacağını, kararın ne çıkacağını bilemeyiz. 3 ay süren evlilikte adam kendi ailesinin taktıklarını vermemiş. En azından eski konularında bu şekilde anlatmıştı.

Medeni hukukun sağladığı imkanlara göre mi değerlendirelim olayları, Şer'i hukuka göre mi ? Beğendiğimizi alıp , beğenmediğimizi bırakarak mı ilerleyelim ? Bu hakların kötüye kullanımı değil mi ?

Siz de eşinde acayipsiniz galiba.Şirket ortaklığı gibi evlilik olmuş sizinki.Eşe para atarken market ,doğalgaz yazmak nedir?
Kötü niyet karşılıklı siz de,tek taraflı gibi görünmüyor.Haliyle evlilik yürümez tabi.

Tamam ben zaten medeni hukuka göre davranıyorum. İstersem 1 gün evli kalayım mağdursam ve devlet bana bu hakkı veriyorsa alırım

Niyetimi nerden biliyorsunuz Allah Allah , hiç de öyle düşünmedim. Biz memuruz açıklama yazma alışkanlığımız var.

Tamam ben zaten medeni hukuka göre davranıyorum. İstersem 1 gün evli kalayım mağdursam ve devlet bana bu hakkı veriyorsa alırım

Konunuza dini ben karıştırmadım. Siz kendi mağduriyetinizi anlatırken, karşı tarafta kendi mağduriyetini anlatacak. Mahkeme ve istinaf süreci bitince karar netleşecek.

Yorumlarda üstünüze çok gelinmiş gibi düşünüyorum.
Evlilik hayatın değişmesidir, kötü bir evlilikte insanı manevi olarak da tüketir.
Eğer siz de gerçekten karşı tarafın haksız olduğunu düşünüyorsanız, hırs vs değilse sonuna kadar gidin bence.
İnsanın sadece maddiyatta değil maneviyatta da aldığı tazminat paraları var.
Konu "para" diye mi bu kadar sert tepkiler geldi öncesi var mı anlayamadım ama konu "para" diyeyse, bu kadar ele düşülmez tarzı bir düşünceyle bu yorumlar yapıldıysa da ayrı üzülürüm. Gerekirse 1 TL için bile hakkımı ararım, aramak istiyorsam ararım. Hakkımı arıyorum diye, haysiyetimden olmuyorum. Kimse de olmaz. Gereken kararı zaten yargı verecek ama hakkı olanı arıyor/alıyor diye kimsenin kimseyi bu şekilde konuşma hakkı yok. Haklarını aramayanlar, hak aramayı bu kadar basite indirgetip utanılacak bir şey görenler utansın bence.

Ben de memurum ,eşe açıklama yazmak 22 yıldır aklıma gelmedi şükür
Ben de açıklamalı yazarım. Ablama para atarken bile açıklamalı yazarım. Meblağ küçük olsa bile.
Niye bu kadar takıldınız? Açıklama yazma özgürlüğü varr yazıyor, aklına gelmiş mi gelmiş bir yerden. Her şeyi bu kadar garipsememek gerekli bence. Bu kadar gerçek hayatından dışından gelmemeli olaylar. Normal şeyler bunlar

Derdiniz para. Bunu 1001 kere söylesen de böyle. Kendini kendi yalanlarına inandırma.

Sizinki intikam almaya giderken iki mezar kaz a dönmüş. Ömrünüzden 2 senenizi vermişsiniz daha da devam ederim diyorsunuz. Uğraşın uğraşmasına da bu 2 sene içinde çoktan yeni bir sayfa açabilirdiniz. Kimse boşanmak için evlenmiyor, eşiniz de 3 ay içinde boşanırım dememiştir. Evet anneci ve karısından para saklayan kaçıran erkeklerin belasını bulması iyi bir şey ama boşanmayı bu kadar uzatmak size de bir şey kazandırmıyor. Onu da versin, bunu da ödesin, öyle süründürücem böyle ispatlayıcam...Siz de sürünüyorsunuz, mahkeme dava avukat görüşmeleriyle.

Her şeyi ben aldım, ben daha çok masraf yaptım yazdınız niye? Bu bir işaret değil mi, her şeyi size yıkmaya çalıştığını göstermiyor mu? Siz de bile bile hata yapmışsınız, bu zihniyette biriyle evlenmişsiniz. Hataysa siz niye hiç bedel ödemiyorsunuz? 3 aylık evlilik boşanmayla sonuçlanıyorsa herkes kendi tarafının taktığı takıları alsın. Size de takı için mi evlendin denebilir, masraf yaptınız ama sonuçta bütün takıları istiyorsunuz, üstüne maddi manevi tazminat da istiyorsunuz. kendinize bir bedel mi biçtiniz?

İnsanın nasıl aklına gelir ki eşine para atarken not düşmek

Sanıyorum ki, kocanızı kendiniz seçtiniz. Ayrıca kötü bir zihniyet. 3 ay aynı evde yaşadınız 2 kuruş kaçırdı diye donuna kadar alma niyetindesiniz. Ancak, hakimin o kadarını vereceğini asla ama asla zannetmiyorum. Düğünden gelen grama çeyreğe bile göz dikmişsiniz. Adam madem şerefsiz, kurtulma derdine düşeceğine sen uğraşmak istiyorsun. Çünkü boşanırsa başkasıyla evlenip mutlu olabilir. Sen mutsuz olsun, başkasına verecek başkasıyla randevuya çıkacak kuruşu bile olmasın istiyorsun. Böyle kadınlar için evden ırak diyoruz.

nafaka da alacak mısınız dıye sordum ama cevap aladım.

3 ay evlı kaldı dıye 30 yıl nafaka baglanan erkeklerden olmaz umarım konu sahıbının eskı kocası

Eşin neden evlenir evlenmez böyle bir şey yaptı acaba. Karım evi geçindirir ben de kendime birikim yaparım falan diye mi düşünmüş… herkes sana kızmış ama kocaları böyle bir şey yapsaydı hırslanmazlar mıydı anlamadım. Madem sen benden para kaçırdın, şimdi ipe ipe ver de gör gününü demeyecek kadın var mıdır…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…