- 8 Mart 2019
- 7.554
- 36.885
- 548
- 40
- Konu Sahibi Aykadarguzel
-
Medeni hukuka göre düğünde takılan takılar kadına ait değil mi? Erkeğe takılan Çeyrek altın vb & paralar ancak erkeğe ait olabilir; bilezik, kolye kupe vs yine kadının. Ben erkek tarafının bu bilezikleri vs vermediğini anladım? Dinen boşanma nasıl oluyor biliyorum ayrıca. Mehir konusunda ne düşünüyorsunuz? Sanırım size göre mehirde mantıksız ama adı tazminat olursa ok.Medeni hukuka göre gerçekleşen bir evlilikte, isteğimize göre bazı kısımları dine dayandırmak mantıklı mı sizce ? Dinen boşanma nasıl oluyormuş okuyun isterseniz.
Bakın idrak edemiyorsunuz, bu para kaçırma olayla aynı evde yaşadığımız zaman yaşandı. Eşim beni annemin evine bırakıp gitmişti tartışınca ben de bi daha eve dönmedim. Evi ben terketmedim. Nesimi anlamıyorsunuz cidden tuhaf. Ben ondan ayrıldıktan sonra yaptığı harcamalar beni ilgilendirmez zaten , 3 ay beraber yaşadık bu üç ay içinde bunlar oldu diyorum nolur anlar mısınız artık3 ay sonra evi terk edip; başka bir evde ikamet etmediniz mi ? Köy okuluna tayin aldırmadınız mı ? Bunların hepsi ispatlanabilir durumda değil mi ? Adam eşi evde yokken; kimden, hangi parayı kaçırıyor olacak ?
Saçmalamayın, haysiyet meselesi de yaptınızŞu kadar mesele yaptınız ya. Altınları almışsınız zaten ne diye hala o adamın soyadını taşıyorsunuz. Hayallerim diyorsunuz da 3 ay evli kaldığım adamdan üç kuruş daha fazla alabilmek için haysiyetime yakıştıramazdım. Hayatıma bakar geçerdim.
Medeni hukuka göre düğünde takılan takılar kadına ait değil mi? Erkeğe takılan Çeyrek altın vb & paralar ancak erkeğe ait olabilir; bilezik, kolye kupe vs yine kadının. Ben erkek tarafının bu bilezikleri vs vermediğini anladım? Dinen boşanma nasıl oluyor biliyorum ayrıca. Mehir konusunda ne düşünüyorsunuz? Sanırım size göre mehirde mantıksız ama adı tazminat olursa ok.
Siz de eşinde acayipsiniz galiba.Şirket ortaklığı gibi evlilik olmuş sizinki.Eşe para atarken market ,doğalgaz yazmak nedir?Günaydın kızlar , dün mahkemeden talep ettiğim banka dökümleri geldi, bilmeyenler için kısaca ekonomik şiddet nedeniyle boşanıyorum ben eşim maaş kartımı almak istediği için vermediğim için anne kuzusu olmasının da etkisiyle bu durumdayız. Ben dilekçemde belirtmiştim benden para kaçırdığını yani hesabını boşaltıp evi parasız bıraktığını ve beni harcama yapmaya zorladığını yazmıştım, o da bana eve hiç yardımcı olmak istemedi ortak giderlere katılmadı demişti ama bu dökümlerde benim ona attığım paralar var açıklamada hep market alışverişi , doğalgaz , faturalara vs diye yazmıştım. Dün dökümleri inceledim her aynı 15inde maaş alıyoruz ve ayın 16 sında maaşını başka hesabına aktarmış açıklamaya da diğer hesabıma aktardım yazmış. Örneğin 10bin tl maaş almış 2 sene önce 8 ini o hesaba aktarmış , ben de onun diğer hesabının celbini de istedim. Hesabında para bırakmamış yani. Ben bunu markette yetersiz bakiye diye duyunca anladım. Evli kaldığımız bütün aylarda böyle yapmış. Hakim bunu anlar değil mi. Saçma bir hareket yani. Şunu da diyebilir ikimiz için birikim yapıyordum diyebilir ama benim haberim yoktu. Sürekli bana parasızlık yaşattı. Ben de uyandıktan sonra kendi paramla eve yiyecek harici bişey almadım. İnşallah hakim bana hak verir. Siz ne tahmin edersiniz ? Böyle bir durum yeterince açık mı sizce ,??
Tamam ben zaten medeni hukuka göre davranıyorum. İstersem 1 gün evli kalayım mağdursam ve devlet bana bu hakkı veriyorsa alırımFarklı yargıtay kararları mevcut. Karşı tarafın savunmada ne yazacağını, kararın ne çıkacağını bilemeyiz. 3 ay süren evlilikte adam kendi ailesinin taktıklarını vermemiş. En azından eski konularında bu şekilde anlatmıştı.
Medeni hukukun sağladığı imkanlara göre mi değerlendirelim olayları, Şer'i hukuka göre mi ? Beğendiğimizi alıp , beğenmediğimizi bırakarak mı ilerleyelim ? Bu hakların kötüye kullanımı değil mi ?
Niyetimi nerden biliyorsunuz Allah Allah , hiç de öyle düşünmedim. Biz memuruz açıklama yazma alışkanlığımız var.Siz de eşinde acayipsiniz galiba.Şirket ortaklığı gibi evlilik olmuş sizinki.Eşe para atarken market ,doğalgaz yazmak nedir?
Kötü niyet karşılıklı siz de,tek taraflı gibi görünmüyor.Haliyle evlilik yürümez tabi.
Yahu siz anlamıyor musunuz ? Evlilik ticari sözleşme mi herkes alacağını alsın çekilsin vs. Dinimizde bile açıkça yazıyor. Bu kadar kolaysa madem sizin kızınız günün birinde boşanırsa siz böyle yapın
Tamam ben zaten medeni hukuka göre davranıyorum. İstersem 1 gün evli kalayım mağdursam ve devlet bana bu hakkı veriyorsa alırım
Tamam anlatsın , ispat edebileceği bişey olmadığı için içim rahat zatenKonunuza dini ben karıştırmadım. Siz kendi mağduriyetinizi anlatırken, karşı tarafta kendi mağduriyetini anlatacak. Mahkeme ve istinaf süreci bitince karar netleşecek.
Ben de memurum ,eşe açıklama yazmak 22 yıldır aklıma gelmedi şükürNiyetimi nerden biliyorsunuz Allah Allah , hiç de öyle düşünmedim. Biz memuruz açıklama yazma alışkanlığımız var.
Ben de açıklamalı yazarım. Ablama para atarken bile açıklamalı yazarım. Meblağ küçük olsa bile.Ben de memurum ,eşe açıklama yazmak 22 yıldır aklıma gelmedi şükür
Saçmalamayın, haysiyet meselesi de yaptınızbenim derdimin para almak olmadığını 101. Kez söyleyeyim. Bana göre de sana yapılan bir ahlaksızlığa karşı bedel ödetmek asıl haysiyet sahibi insan davranışıdır.
Derdi para değil. 2 yıldır taze kalmış bir hırs ve bir yandan umut var.Derdiniz para. Bunu 1001 kere söylesen de böyle. Kendini kendi yalanlarına inandırma.
İnsanın nasıl aklına gelir ki eşine para atarken not düşmekSiz de eşinde acayipsiniz galiba.Şirket ortaklığı gibi evlilik olmuş sizinki.Eşe para atarken market ,doğalgaz yazmak nedir?
Kötü niyet karşılıklı siz de,tek taraflı gibi görünmüyor.Haliyle evlilik yürümez tabi.
Sanıyorum ki, kocanızı kendiniz seçtiniz. Ayrıca kötü bir zihniyet. 3 ay aynı evde yaşadınız 2 kuruş kaçırdı diye donuna kadar alma niyetindesiniz. Ancak, hakimin o kadarını vereceğini asla ama asla zannetmiyorum. Düğünden gelen grama çeyreğe bile göz dikmişsiniz. Adam madem şerefsiz, kurtulma derdine düşeceğine sen uğraşmak istiyorsun. Çünkü boşanırsa başkasıyla evlenip mutlu olabilir. Sen mutsuz olsun, başkasına verecek başkasıyla randevuya çıkacak kuruşu bile olmasın istiyorsun. Böyle kadınlar için evden ırak diyoruz.Ben onunla geçinmek için evlendim , kendisi şerefsiz çıktıysa benim suçum mı , beni buna mecbur bırakıyorsa bedelini ödemek zorunda. Kusura bakmayın boşandıktan sonra kaç gün evli kaldığınızın hiç bir önemi olmuyor mükemmel elit toplumumuzda.
Sanıyorum ki, kocanızı kendiniz seçtiniz. Ayrıca kötü bir zihniyet. 3 ay aynı evde yaşadınız 2 kuruş kaçırdı diye donuna kadar alma niyetindesiniz. Ancak, hakimin o kadarını vereceğini asla ama asla zannetmiyorum. Düğünden gelen grama çeyreğe bile göz dikmişsiniz. Adam madem şerefsiz, kurtulma derdine düşeceğine sen uğraşmak istiyorsun. Çünkü boşanırsa başkasıyla evlenip mutlu olabilir. Sen mutsuz olsun, başkasına verecek başkasıyla randevuya çıkacak kuruşu bile olmasın istiyorsun. Böyle kadınlar için evden ırak diyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?