Banka dökümlerinin gelmesi ve herşeyi ispatlamam

Kesin adam sevgili yapmıştır ondan bu hırs

Kardeş örfe dine göre yaşamak istiyosan o ülke burası değil.

Haddinizi bilin , burası sizin babanızın ülkesi de değil. Örf demek din demek de değil. Bu ülke dinine imanına bağlı şehitlerin kanıyla kazanıldı sizin gibi soytarıları görüp kemikleri sızlıyor, bütün bu yazanlardan anladığınız dine göre yaşamak mı ? ne alaka onu da çözemedim. Din düşmanısınız nefret dolusunuz. Yazık size çok zavallı bir durum.

3 aylık evlilikte dava için 2 sene bekleyip bu kdr ilk günkü gibi hırs nefret dolu olmak
Çok şaşırdım konuya, inanılmaz gerçekten. Yapmayın ne kdr ömür garantisi aldınız 1 gününüzü harcamayın
Yarın hayatınıza biri girse onun acisindan işler çok karmaşık hal almamış mi sizce, 3ay evli kaldım ama 4 senede bosandim. Ne gerek var bu kdr karmaşık yaşamaya giden sadece kendi ömrünüz. Çok ilginç o anda dondurulmus gibisiniz bende yeni evden ayrıldınız sandim

Kaldiki evlenip bosansa kadinin manevi zarari erkekten daha büyük hala toplumda. Akrabagim daha bosanmadan "Sana helal süt emmis temiz (yani bekar) kiz buluruz" diye ortaya atlayan vardi. Kadinin durumu daha zor oluyor her sart da

Kaldiki evlenip bosansa kadinin manevi zarari erkekten daha büyük hala toplumda. Akrabagim daha bosanmadan "Sana helal süt emmis temiz (yani bekar) kiz buluruz" diye ortaya atlayan vardi. Kadinin durumu daha zor oluyor her sart da
Bilmiyormuş gibi konuşuyorlar işte , bunlar beyaz aydın Türkler , biz gerici islamcı dinciyiz bizim Arabistan’da yaşamamız lazımmış çünkü onlar Aydın biz geriyiz bi de bu ülke onların babasının malıymış bizi kovdular az önce

Sorunun cevabı avukatında.. tabi buradaki herkes yorum yapacak. Bak bakalım hukuk topluluğu mu burası kadınlar kulübü..
Tamam kastettiğim şey de zaten yorum yapmanız ama sürekli konuyla alakasız saldırgan yorumlar yaptınız. Kadınlar klübünü çok seviyorum eyvallah ama bi de böyle bi grup var her boka olumsuz eleştiri düşmanca yani amaç ne bilmiyorum

Yoo kanunen de değil. Din kısmını bilemem

Aslında düşmanlık değil de herkes şunu demeye çalıştı bence, 3 aylık evlilik için boş yere hayatınızdan yıllarınızı veriyorsunuz ve hırsınızı yenemiyorsunuz. Onun yerine şimdiye sağlıklı bir ilişkiye başlamış çoktan kafanızdan atmıştınız bu benim şahsi düşüncem.

Ben daha bir yorum yapmadım da.. yapanlara saldırmanız hoş değil. Burada kadınlar konu hakkında elbette yorum yapacaklar. İlla hukuki yorum istiyorsanız avukatınızla görüşün.

Hukuk kuralları neye göre yapiliyor sizce ? Bu arada çok merak ederseniz laik bir insanım . Sadece yaşadığımız toplumun anayasasının kime göre uyarlandigini sanıyorsunuz merak ettim ?

Kadına niye altınları istiyorsun diyenler olmuş . Birincisi zaten binlerce emsal dava gösterebilir ki gelinin malıdır düğünde takılan altınlar . İkincisi kadın her ne kadar iki sene beklemiş olsa da üç ay ya da beş ay fark etmez evlilik birliği içinde ekonomik şiddete maruz kalmış . Neden hakkını aramayacakmis ?

Bence haklısın, hakim ne kadarını uygun görürse çekinmeden düşünmeden almak lazım. Maaş kartını isterken biz daha 4 günlük evliyiz dememişti. Para gidecek korkusu bile yeter ona

Kanuni kısmını yazarsanız bizde avukat görüşü almış olur, doğrusunu öğreniriz.
Ziynet eşyaları Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun 2020/240 K. sayılı kararına göre; KADINA takılan her türlü ziynet eşyası (çeyrek/yarım/tam altın, bilezik, takı seti vs.) ve para kadına aittir. Ziynet eşyaları veya düğün takıları arasında ERKEĞE takılanlardan, kadına özgü olanlar (bilezik, kolye, küpe, yüzük vs.) kadına; diğer ziynetler (çeyrek/yarım/tam altın gibi) ve paralar ise erkeğe aittir. Ancak, Erkek eş, kendisine takılan düğün takılarından, kadına özgülenen takılan takıların kadına ait olmadığı konusunda yerel adet olduğunu ispatladığı takdirde bunlar da erkeğe ait olacaktır.

Doğrudan kim tarafından kime takılırsa takılsın kadının diyemeyiz.

Öyle ki son uygulamalarda bu ziynetler kullanılarak bir ev araç alımı durumunda ziynetlerin kime takıldığı mahkeme tarafından özellikle araştırılıyor.

Bende sonraki mesajımda benzer şeyler yazmışım. Teşekkürler açıklamanız için.

Evlilik sırasında kadına takılan ziynet eşyaları kim tarafından alınmış olursa olsun kadına bağışlanmış ve ona ait sayılır. Dava konusu kadına ait altınlar koca tarafından bozdurulup farklı maksatlarla kullanılmış olabilir. Çeşitli nedenlerle (balayı masrafları, evin ihtiyaçları, düğün borçları vb.) koca tarafından bozdurulan bu altınların karşılığının hibe edilmediği müddetçe kadına iade edilmesi zorunludur. Ziynet eşyalarının iade edilmemek üzere kocaya verildiğinin, kadının isteği ve onayıyla ziynet eşyalarının bozdurulup evin ihtiyaçları için harcandığının davalı tarafça kanıtlanması halinde davalı koca düğünde takılan ziynet eşyalarını iade etmekten kurtulur.”(Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, 2010/6059 E., 2010/12297 K.)
Devamında da şöyle birşey var . Neden bu kadının altınlarını talep etmesi herkesin gözüne bu kadar battı ? Toplumda kanunen olan eşitlik realize edilebildi mi? Kadın veya erkek boşandığı anda aynı sartlara sahip olmadıkça kimse bana malın adil bölünmesinden bahsetmesin lütfen ya .

Konu sahibi kimseyi dinlemeyin.İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın.Kimse 3 ayda hayalleri yıkılsın istemez bence de uzun da sürse davanızdan vazgeçmeyin.İnsanların hayatının çocuk oyuncağı olmadığını birilerinin öğretmesi gerek.

Uygulama bu sizin hoşunuza gider mi gitmez mi bilemem işte meclis işte milletvekilleri Allah aşkına bir tane yorumumu alıntılar mısınız ne demişim ben konu sahibine? Başka yorum yapan bir arkadaşımızla ziynet konusundaki son uygulamayı konuşmuşuz. Kim tarafından kime takılırsa takılsın kadınındır denilemez demişim sadece. Konu sahibinin istediği altınları kim kime takmıştı bilmiyorum. Böyle bir açıklaması var ise de görmedim. Evet devamı dediğiniz gibi de, alıntıladığınız karar daha çok ziynet iadesinin şartları ile ilgili. Ziynetlerin aidiyeti konusunda ilk cümle haricinde ayrıntılı bir yorum içermiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…