- 1 Ekim 2023
- 5.097
- 19.738
- 168
- Konu Sahibi Aykadarguzel
-
Kesin adam sevgili yapmıştır ondan bu hırs3 aylık evlilik için 2-3 yıl süren intikam hırsı size zarar vermiyor mu ? Kininizi nasıl bu kadar diri tutup besleyebiliyorsunuz ?
Bu çabanızı olumlu anlamda kullansanız adamı törpüleyip düzeltebilirdiniz gibi hissediyorum yani güçlü bir kadınsınız.
Bize sorduğunuz soru hakimin kararı, bir üyeye cevabınızda dediğiniz gibi “hakim değiliz” biz bilemeyiz. Ama her şey lehinize bile sonuçlansa tatmin olmayacaksınız gibi bir hırsınız var. Umarım bu güdülenmeniz bitince boşluğa düşmezsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Kardeş örfe dine göre yaşamak istiyosan o ülke burası değil.Sizin bu dediğiniz hak ayırması nişan bozmada olur. Şimdi modern olcanız diye örfümüzü göz ardı etmeyelim. Benim maddi durumum ondan daha iyi. Size çok basit bişey anlatmaya çalışıyorum onu bile anlamıyorsunuz. Bir insan yuva kuruyor hayallerini yıkıyorlar ve sonra da herkes yoluna baksın bunlar yaşanmadı sayalım mı diyelim.
Haddinizi bilin , burası sizin babanızın ülkesi de değil. Örf demek din demek de değil. Bu ülke dinine imanına bağlı şehitlerin kanıyla kazanıldı sizin gibi soytarıları görüp kemikleri sızlıyor, bütün bu yazanlardan anladığınız dine göre yaşamak mı ? ne alaka onu da çözemedim. Din düşmanısınız nefret dolusunuz. Yazık size çok zavallı bir durum.Kardeş örfe dine göre yaşamak istiyosan o ülke burası değil.
Nafaka ve tazminat lafını duyar duymaz forumdakilere birşey oluyor. Kadın mağdur olmuş ve bu yüzden davasını açmış. Hakim haklı görürse hakkını verir. Niye bu kadar üzerine gidilmiş konu sahibinin anlamadım. Evlilik öncesi ve süresince ne yaşandı bilemeyiz. Maddi yatırım yaptıysa bunları istemekte de haklı. Neye saydırıyorsunuz?
Bilmiyormuş gibi konuşuyorlar işte , bunlar beyaz aydın Türkler , biz gerici islamcı dinciyiz bizim Arabistan’da yaşamamız lazımmış çünkü onlar Aydın biz geriyiz bi de bu ülke onların babasının malıymış bizi kovdular az önceKaldiki evlenip bosansa kadinin manevi zarari erkekten daha büyük hala toplumda. Akrabagim daha bosanmadan "Sana helal süt emmis temiz (yani bekar) kiz buluruz" diye ortaya atlayan vardi. Kadinin durumu daha zor oluyor her sart da
Sorunun cevabı avukatında.. tabi buradaki herkes yorum yapacak. Bak bakalım hukuk topluluğu mu burası kadınlar kulübü..Yani bir soru sordum , sorunun cevabı dışında herşeye yorum yaptınız ama sorunun cevabı yok
Tamam kastettiğim şey de zaten yorum yapmanız ama sürekli konuyla alakasız saldırgan yorumlar yaptınız. Kadınlar klübünü çok seviyorum eyvallah ama bi de böyle bi grup var her boka olumsuz eleştiri düşmanca yani amaç ne bilmiyorumSorunun cevabı avukatında.. tabi buradaki herkes yorum yapacak. Bak bakalım hukuk topluluğu mu burası kadınlar kulübü..
Yoo kanunen de değil. Din kısmını bilememErkek tarafının taktıkları takıların alınması neden hakkaniyetsizlik olsun? Kanunende, dinende kadına ait değil mi zaten? Adam her şekilde laf edecek ayrıca, ayrılıpta eski eşine karşı sevgi kelebeği şeklinde olan kimseye ben henüz denk gelmedim.
Tamam kastettiğim şey de zaten yorum yapmanız ama sürekli konuyla alakasız saldırgan yorumlar yaptınız. Kadınlar klübünü çok seviyorum eyvallah ama bi de böyle bi grup var her boka olumsuz eleştiri düşmanca yani amaç ne bilmiyorum
Ben daha bir yorum yapmadım da.. yapanlara saldırmanız hoş değil. Burada kadınlar konu hakkında elbette yorum yapacaklar. İlla hukuki yorum istiyorsanız avukatınızla görüşün.Tamam kastettiğim şey de zaten yorum yapmanız ama sürekli konuyla alakasız saldırgan yorumlar yaptınız. Kadınlar klübünü çok seviyorum eyvallah ama bi de böyle bi grup var her boka olumsuz eleştiri düşmanca yani amaç ne bilmiyorum
Kanuni kısmını yazarsanız bizde avukat görüşü almış olur, doğrusunu öğreniriz.Yoo kanunen de değil. Din kısmını bilemem
Hukuk kuralları neye göre yapiliyor sizce ? Bu arada çok merak ederseniz laik bir insanım . Sadece yaşadığımız toplumun anayasasının kime göre uyarlandigini sanıyorsunuz merak ettim ?Kardeş örfe dine göre yaşamak istiyosan o ülke burası değil.
Bence haklısın, hakim ne kadarını uygun görürse çekinmeden düşünmeden almak lazım. Maaş kartını isterken biz daha 4 günlük evliyiz dememişti. Para gidecek korkusu bile yeter onaBen onunla geçinmek için evlendim , kendisi şerefsiz çıktıysa benim suçum mı , beni buna mecbur bırakıyorsa bedelini ödemek zorunda. Kusura bakmayın boşandıktan sonra kaç gün evli kaldığınızın hiç bir önemi olmuyor mükemmel elit toplumumuzda.
Ziynet eşyaları Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun 2020/240 K. sayılı kararına göre; KADINA takılan her türlü ziynet eşyası (çeyrek/yarım/tam altın, bilezik, takı seti vs.) ve para kadına aittir. Ziynet eşyaları veya düğün takıları arasında ERKEĞE takılanlardan, kadına özgü olanlar (bilezik, kolye, küpe, yüzük vs.) kadına; diğer ziynetler (çeyrek/yarım/tam altın gibi) ve paralar ise erkeğe aittir. Ancak, Erkek eş, kendisine takılan düğün takılarından, kadına özgülenen takılan takıların kadına ait olmadığı konusunda yerel adet olduğunu ispatladığı takdirde bunlar da erkeğe ait olacaktır.Kanuni kısmını yazarsanız bizde avukat görüşü almış olur, doğrusunu öğreniriz.
Ziynet eşyaları Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun 2020/240 K. sayılı kararına göre; KADINA takılan her türlü ziynet eşyası (çeyrek/yarım/tam altın, bilezik, takı seti vs.) ve para kadına aittir. Ziynet eşyaları veya düğün takıları arasında ERKEĞE takılanlardan, kadına özgü olanlar (bilezik, kolye, küpe, yüzük vs.) kadına; diğer ziynetler (çeyrek/yarım/tam altın gibi) ve paralar ise erkeğe aittir. Ancak, Erkek eş, kendisine takılan düğün takılarından, kadına özgülenen takılan takıların kadına ait olmadığı konusunda yerel adet olduğunu ispatladığı takdirde bunlar da erkeğe ait olacaktır.
Doğrudan kim tarafından kime takılırsa takılsın kadının diyemeyiz.
Öyle ki son uygulamalarda bu ziynetler kullanılarak bir ev araç alımı durumunda ziynetlerin kime takıldığı mahkeme tarafından özellikle araştırılıyor.
Bende sonraki mesajımda benzer şeyler yazmışım. Teşekkürler açıklamanız için.Medeni hukuka göre düğünde takılan takılar kadına ait değil mi? Erkeğe takılan Çeyrek altın vb & paralar ancak erkeğe ait olabilir; bilezik, kolye kupe vs yine kadının. Ben erkek tarafının bu bilezikleri vs vermediğini anladım? Dinen boşanma nasıl oluyor biliyorum ayrıca. Mehir konusunda ne düşünüyorsunuz? Sanırım size göre mehirde mantıksız ama adı tazminat olursa ok.
Evlilik sırasında kadına takılan ziynet eşyaları kim tarafından alınmış olursa olsun kadına bağışlanmış ve ona ait sayılır. Dava konusu kadına ait altınlar koca tarafından bozdurulup farklı maksatlarla kullanılmış olabilir. Çeşitli nedenlerle (balayı masrafları, evin ihtiyaçları, düğün borçları vb.) koca tarafından bozdurulan bu altınların karşılığının hibe edilmediği müddetçe kadına iade edilmesi zorunludur. Ziynet eşyalarının iade edilmemek üzere kocaya verildiğinin, kadının isteği ve onayıyla ziynet eşyalarının bozdurulup evin ihtiyaçları için harcandığının davalı tarafça kanıtlanması halinde davalı koca düğünde takılan ziynet eşyalarını iade etmekten kurtulur.”(Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, 2010/6059 E., 2010/12297 K.)Ziynet eşyaları Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun 2020/240 K. sayılı kararına göre; KADINA takılan her türlü ziynet eşyası (çeyrek/yarım/tam altın, bilezik, takı seti vs.) ve para kadına aittir. Ziynet eşyaları veya düğün takıları arasında ERKEĞE takılanlardan, kadına özgü olanlar (bilezik, kolye, küpe, yüzük vs.) kadına; diğer ziynetler (çeyrek/yarım/tam altın gibi) ve paralar ise erkeğe aittir. Ancak, Erkek eş, kendisine takılan düğün takılarından, kadına özgülenen takılan takıların kadına ait olmadığı konusunda yerel adet olduğunu ispatladığı takdirde bunlar da erkeğe ait olacaktır.
Doğrudan kim tarafından kime takılırsa takılsın kadının diyemeyiz.
Öyle ki son uygulamalarda bu ziynetler kullanılarak bir ev araç alımı durumunda ziynetlerin kime takıldığı mahkeme tarafından özellikle araştırılıyor.
Uygulama bu sizin hoşunuza gider mi gitmez mi bilemem işte meclis işte milletvekilleriEvlilik sırasında kadına takılan ziynet eşyaları kim tarafından alınmış olursa olsun kadına bağışlanmış ve ona ait sayılır. Dava konusu kadına ait altınlar koca tarafından bozdurulup farklı maksatlarla kullanılmış olabilir. Çeşitli nedenlerle (balayı masrafları, evin ihtiyaçları, düğün borçları vb.) koca tarafından bozdurulan bu altınların karşılığının hibe edilmediği müddetçe kadına iade edilmesi zorunludur. Ziynet eşyalarının iade edilmemek üzere kocaya verildiğinin, kadının isteği ve onayıyla ziynet eşyalarının bozdurulup evin ihtiyaçları için harcandığının davalı tarafça kanıtlanması halinde davalı koca düğünde takılan ziynet eşyalarını iade etmekten kurtulur.”(Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, 2010/6059 E., 2010/12297 K.)
Devamında da şöyle birşey var . Neden bu kadının altınlarını talep etmesi herkesin gözüne bu kadar battı ? Toplumda kanunen olan eşitlik realize edilebildi mi? Kadın veya erkek boşandığı anda aynı sartlara sahip olmadıkça kimse bana malın adil bölünmesinden bahsetmesin lütfen ya .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?