Banyoda amca var!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Alakasiz olacak ama cocuklugumda yaptigim bir sey aklima geldi. Sene 91/92 galiba. Evimize yeni camasir makinesi alinmis ve ertesi gunu kurulum icin servis gelecek ☺ Rahmetli anneannem bizdeymis. Ben ve erkek kardesim hiperaktifmisiz. Durdugumuz yerde durmazmisiz. Servisten adamlar gelince, anneannem beni ve kardesimi alip yatak odasina goturmus. Kendi de bizle. Annemde serviscilarin yaninda. Aksam oluyor, babam eve geliyor ve ben babami gorunce ne soyleyeyim? "babacim eve 2 tane adam geldi, annem bizi odaya kitledi" Al sana cinayet sebebi mazallah ☺☺☺ Babam da gulmus gecmis. Yani kisaca cocuk bu, tekrar tekrar usanmadan o dustakinin babasi oldugunu anlatin. Zamanla unutacaktir... ☺

Konunuzla alakasiz ama aklima cocuklugum geldi,herhalde yeryuzunun en degisik babaannesine sahip oldugumdan,kadin ikide bir bana sorardi sizin banyoda baska adam yikaniyor mu diye
Yok derdim. Saflik iste anneme de soylemedim hic
Bir gun babaannem yine bana sorarken annem duydu evet anne butun mahalle bizim evde yikaniyor deyip gulduydu
Daha da sormadi

Banyo yapılan yerde tuvaletin ne işi var.. Tuvalet dediğin şey için ayrı bir alan şart. Ve alaturka tip olmalı.
Gerçi evlerden tuvaletleride kaldırdılar artık. En nefret ettiğim şey banyo tuvalet bir arada olması. Hele o klozet denen garabet yokmu iğrenç ötesi... ne hijyen ne sağlık var.. Misafir falan gelen giden hepsi ile aynı yere temas ediyorsun. her girdiğinde çamaşır suyuyla silmiyorsan sadece aile içi kullansa bile hijyen sağlanamaz. Zaten klozet çevresine sıçrayan idrardan bahsetmiyorum bile..

Herneyse bencede bir çözüm bulun yani sonra çocuk sonuçta tutar başkasının yanında bizim banyoda amca var der, yanlış anlaşılmaya çok müsait.

Birlikte wc yr gittiğinizde o tuvaletini yaparken siz de duşakabine girin ve "bil bakalım ben kimim?" deyin mesela.

Ya da babasını yeniden görsün orada, hatta kapıyı biraz açıp kafasını çıkarabilir babası emin olsun çocuk:)

Yani bilemedim, fikir sadece.
Unutur herhalde.

oyuna cevirseniz olayi ve saklambac seklinde saklansa esin dusa, derken kiziniz o amcanin babasi oldugunu anlar ve olayi belki unutur?

Çocuk nesnenin görüntüsüne odaklanmış. Babasından Sonra WC ye girdiğinden karartıya odaklanmış.oysaki Babasını duşakabine girdiğini gördüğünde camın arasında karartı oluşturduğunu deneyimlenmiş olsa baba derdi. Ama çocuğun gördüğü şey karartı ve o karartıda bir silüet oluşturduğundan kafasındaki var olan şema ile açıklamış. Yabancı şemayı amca olarak açıklamış. bu yaşlardaki çocuklar tek yönlü düşünmesi 3 karakteristik özelliği ortaya çıkarır. 1. Benmerkezci 2.görüntü ve gerçek arasındaki karmaşa 3.mantıksal olmayan akıl yürütme.

Son düzenleme:
Aslında ilk söylediğinde anlattım ona sonra unuttu diye üstüne düşmedim 2. Defa söyledi yine anlattım lakin 3. Defa söyleyince ne yapacağımı şaşırdım.
Bi pedagogla görüşün ne bekliyorsunuz ?

Daha önce de bir konu açmıştınız herseye özür diliyor diye bunu da sormuş olursunuz hem.
Sanırım çok hassas ve bazı şeyleri belleyen bir çocuk.

Annenizin yerinde olsam kavga çıkarmıştım herhalde hiç beceremem böyle cevaplar vermeyi, nasıl güzel cevap vermis cevap vermiş anneniz

Benim aklıma da oğlum geldi . Bizim yatak odasındaki ebeveyn banyosunu göstererek anne duman adam var. Anne duman adam gitti gibi şeyler söylerdi. Ben korkardım bizim görmediğimiz neyi görüyor bu çocuk diye. 3 - 4 yaşlarındaydı. Bu yaşın özelliği heralde.

Bence babasını orada duş alırken görünce bunu bilinçaltının etkisiyle rüyasında başka şekilde gördü.
O yüzden gördükçe rüyası aklına geliyordur.
Unutur yakında takmayın bu kadar..

abartmayin allah askina ya hadi diyelim baskasinin yaninda adam var dedi kim ne anliyorsa anlasin.niyeti kotu olan herseyden bi anlam cikarir.diyelim ki hayali arkadas olarak goruyor bu cok guzel bisey psikologlar hayali arkadasi oneriyor.benimde kizimin hayali arkadasi bi kopek ve onunla hep etkilesik halindeyiz.hayali arkadasa sahip cocuklariniz varsa cok saglikli ruh hallerinin oldugunu gosterir demisti psikoloji hocamiz.bence kendi haline birakin ustelemeyin

anlatacaksiniz baba banyo yapiyor kizim orda unuttun mu. diye babadan baskasi yok diye. nie rahasizlik duyuyorsunz babasi o ona guzel bir dille amca falan yok baba banyo yapti korkma kizim o mu aklina geldi diye

Bu arada , piaget’nin Bilişsel gelişim dönemlerini okumanızı tavsiye ediyorum.Çocukların duyuşsal, dil , ahlak,bilişsel gelişimleri hakkında bilginiz olursa çocuğunuzun yaptığı bu davranışların nedenlerine bir anlam vermiş olacaksınız hem de gelişimlerini takip edip kritik dönemlerde ne yapmanız gerektiği ,neleri yapmamanız gerektiği hakkında bilgi sahibi olup çocuğun sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olacaksınız.

Annenizin yerinde olsam kavga çıkarmıştım herhalde hiç beceremem böyle cevaplar vermeyi, nasıl güzel cevap vermis cevap vermiş anneniz
Biraz once telefon edip hatirlattim gulduk karsilikli nerden geldi aklina diyor. Bazi seyleri cok ciddiye almamak lazimmis,gulup gecmek lazimmis oyle bildirdi kendileri
Banyodaki amcalara alisigim yani

Bu durumu ona tekrar yasatin babasi banyo yapiyomus gibi iceri girsin siz de banyoya girin. Baba hemen kendini gostermesin kiziniz onun once golgesini gorsun sonra babasini.

Bir de dikkatimi çekti.
Neden "ne diyorsun kızım?" demek yerine, "hayır kızım baban banyo yapmıştı sen de çiş yapmıştın unuttun mu? Ama baban şimdi işte" demediniz?

Adam=baba yani..

Bir daha olursa kafasındakini netleştirip bırakın.
Kv ve emsallerini dert etmeyin. Herkes niyeti doğrultusunda fikir yürütür zaten..

Soruya soruyla cevap vermek yerine düzgünce cevap vermeyi öğrenin. Çocukla iletişiminiz yanlış baştan.

Herkesin de dedigi gibi esin dustayken kafasini uzatip cocuga kendini gostersin sen de..bak dustaki baba vs.de

Anlar zaten.

Baskasinin yaninda bizim banyoda amca var derse bizim millet biraz dengesiz yanlis anlarlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…