- 20 Mart 2008
- 141.908
- 213.807
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi KahveCekirdegi7
-
Senin ciddi destek alman lazım evladım,şunu bile soruyorsan ne kadar buhranlı bir hayatının olduğu aşikar.
Bize sıçramasında bu trend filanValla bende görünce şok oldum, bunun gibi neleri var, bazı ülkelerde yeni trendmiş, benim kızın çeyizine gelin arabası örtüsü de mi eklesem ne yapsam, kız beni kovalar ama olsun
Çok güzel diyosun da, mesele aşk değil, mesele bi zengin herif daha bulup ona aşık olabilmek .Katip cidden yazık, üye yönetimden teyitli, erkek değil kadın, yaşı, eğitimi, mesleği de doğru bildiğim kadarıyla zira başka bilgileri de var, neyse bakıyorsunuz 28 yaşında mühendis çalışan biri, mühendislik kolay bir bölüm değil bildiğim kadarıyla, yanılıyor muyum
Yazdıklarına bakıyorsunuz, ergenlik çağındakiler gibi bile değil
Ben 3 yaşlarındayken mahallede bir abi vardı ona aşık olmuştum, ki onu görünce yaptıklarımın bir kısmını hatırlıyorum, annem şimdilerin cafesi olan çay bahçesine götürürdü beni, o abi orada olurdu, bana en sevdiğim meyve suyunu (kayısı suyu) ısmarlardı, annneee ben aşığım bana kayısı suyu aldı o da bana aşııııık diye ağlardım, evlendiğinde dünyam başıma yıkılmıştı, eşine sinir olmuştum
Ben 3 yaşındayken ki aşkımı nasıl anlatıyorsam irmik helvasi da öyle anlatıyor, bizde aşık olduk aşk evliliği yaptık ama bu kadar gözü kapalı da olunmaz.
Hiçbir tavsiyeyi anlamayacak bari uzman yardımı alsın sağlıklı düşünmüyor çünkü, saplantı olmuş ve kendi öz benliği diye bir şey yok.
Bak buna belki izin verebilir.
Boynu görünüyor maalesef izin vermez.Bak buna belki izin verebilir.
Biz geleceği gençlere emanet edeceğiz ama gençlerin kendine ait fikirleri olsun istiyoruz, fikri hür vicdani hür gençler olmalı hepsi, giyeceği renge kadar karışılan birinin fikri hür olamaz, kendine saygısı da yok.Senin ciddi destek alman lazım evladım,şunu bile soruyorsan ne kadar buhranlı bir hayatının olduğu aşikar.
Valla kendisi bilir Katip, bu konuda yazmıştım galiba 27 yaşında kızım var, bu zamana kadar babası da bende elimizden geldiği kadarıyla onu özgür ve kendi düşüncelerini uygulamaya geçirecek biri olarak yetiştirmeye çalıştık, kızım dese ki ben bir adama aşık oldum ama şorta cropa veda etmem lazım, sen bilirsin derim ciddiyim, 27-28 yaşında bir insan belli bir olgunluğa ulaşmıştır, ailesinde yaşadıklarının tersini yapmak istiyorsa kendisi bilir.Çok güzel diyosun da, mesele aşk değil, mesele bi zengin herif daha bulup ona aşık olabilmek .
Olmaz bu v yaka.Bak buna belki izin verebilir.
Gelinliği kendisi seçemez zaten, erkek arkadaşıyla kayınvalide seçecek.Olmaz bu v yaka.
Sözlerimiz bir kulağından girip diğerinden çıkıyor maalesef.Biz geleceği gençlere emanet edeceğiz ama gençlerin kendine ait fikirleri olsun istiyoruz, fikri hür vicdani hür gençler olmalı hepsi, giyeceği renge kadar karışılan birinin fikri hür olamaz, kendine saygısı da yok.
Şiddet göreceksin diyoruz hayır diyor, evden tek başına çıkmana izin verilmeyecek diyoruz yanılıyorsunuz diyor, yahu ben 50 yaşındayım, sende 57 görmüş geçirmişiz biliyoruz ki yazıyoruz.
Madem evde oturup aşkını yaşayacak niye okudu onu da anlamadım, umarım en azından uzman desteği tavsiyelerine kulak tıkamaz.
Kulaklarını tıkarsa kötü bir evlilik yaşayacağından başıma bunlar niye geldi demesin, sana bana yorum yazan kimseye bir şey olmaz zira herkesin hayatı kendine, bizler yine keyfimize bakmaya devam ederiz.Sözlerimiz bir kulağından girip diğerinden çıkıyor maalesef.
Kendi kararlarını kendi verecek yaştayken şu karşılaştığı sıkıntılara bakarmısın.
O kadar uyardık olma dedik,hala rüya peşinde acaba mı diyor.
Üzülüyorum cidden bir genç kız bu kadar taviz vermemeli bunlara,keza bizlerde öyle nerde ne giyeceğimizi bilen insanlarız bizlerde.
Destek alması lazım cidden,yoksa çok yanlış kararlar verip hayatını yakacak.
Tıkamayacak o yüzden açsın gözünü bu kadar kişi bunu söylüyorsa demek ki doğru bişeyler var demektir.Kulaklarını tıkarsa kötü bir evlilik yaşayacağından başıma bunlar niye geldi demesin, sana bana yorum yazan kimseye bir şey olmaz zira herkesin hayatı kendine, bizler yine keyfimize bakmaya devam ederiz.
yani aşık oldum ama şorta cropa veda etmem lazım dediğinde sen bilirsin mi diyeceksiniz? aşk için neden kıyafetlerini değiştiriyorsun sana saygısı yokmu vs diye konuşmayacak mısınız. belki buda onun kararı değil adam öyle istedi diye veda ediyor.Valla kendisi bilir Katip, bu konuda yazmıştım galiba 27 yaşında kızım var, bu zamana kadar babası da bende elimizden geldiği kadarıyla onu özgür ve kendi düşüncelerini uygulamaya geçirecek biri olarak yetiştirmeye çalıştık, kızım dese ki ben bir adama aşık oldum ama şorta cropa veda etmem lazım, sen bilirsin derim ciddiyim, 27-28 yaşında bir insan belli bir olgunluğa ulaşmıştır, ailesinde yaşadıklarının tersini yapmak istiyorsa kendisi bilir.
Para deseniz, yine kulaklarını çınlatacağım bir akrabam ülkenin sayılı ailelerinden birine gelin gitti, ki kadını giyim vs hiç kısıtlamadılar, askılıysa askılı, dekolteyse dekolte ama para da saadet getirmiyormuş akrabamız sayesinde gördük öğrendik, eşiyle 5 dakika başbaşa zaman geçiremiyorlardı, robot gibi her anları programlanmış, olmadı yürümedi boşandılar, ki gelin gittiği aile ileri görüşlü kişiler olduğundan velayet vs gibi zorluklar yaşanmadı fakat şuraya yazıyorum, irmik helvasi evlensin, gözündeki perde inince kucağında çocukla boşanmaya kalksın, eşinin ailesi neler yapacak bilmiyor, çocuğunu senede bir kere görürse ne mutlu.
evet 3 ümüz gidecekmişizGelinliği kendisi seçemez zaten, erkek arkadaşıyla kayınvalide seçecek.
Seni gerçekten seven seni olduğun gibi kabul eder ve düşüncelerine saygı duyar. Kişisel alanını ihlal eden kim olursa olsun izin vermemelisin.yani aşık oldum ama şorta cropa veda etmem lazım dediğinde sen bilirsin mi diyeceksiniz? aşk için neden kıyafetlerini değiştiriyorsun sana saygısı yokmu vs diye konuşmayacak mısınız. belki buda onun kararı değil adam öyle istedi diye veda ediyor.
Şimdi kıskançlıkta şu durum önemli, adamın ideolojisi buysa yapacak bir şey yok . O zaman kendine göre birini bulmalı sizi değiştirmeye çalışmamalı olduğunuz gibi kabullenmeli. Değiştirmeyin kendinizi sizi olduğunuz gibi sevmeyen biri için.bunu bende çok zaman düşündüm üniversitedeki kavgalarımızda bana davranışları ile bu nasıl hiçmi merhameti yok acımıyor mu diyordum ama sonra sinirini en azından benim üzerimde törpüledi ve uzak kaldığımız dönemlerde dışarıya karşı gözlemlediğim herkesin yardımına koşar merhamet duyar ihtiyacı olana maddi manevi destek olur ama bana karşı erkek kıskançlığı işte giyimim çalışmam denize gitmem vs bunları istemiyor.
İnsanın kendine yaptığını kimse yapamazmış, yakacaksa kendi hayatını yakacak ahretlik, ki zaten bu konuda istediği yorumlar adamın istediklerini yaparsın çok da mutlu olursunuz denmesi, yaşadıklarını yaşayan olumlu örnekler arayışında aslında, o yüzden bizim tavsiyeler önemsiz geliyor, ben kendi çocuğuma bile bu kadar tavsiye vermedim, evlat mı tanımadığım bir kız mı daha öncelikli ?Tıkamayacak o yüzden açsın gözünü bu kadar kişi bunu söylüyorsa demek ki doğru bişeyler var demektir.
Ykacak kendini resmen ateşe atıyor farkında değil.
Senyani aşık oldum ama şorta cropa veda etmem lazım dediğinde sen bilirsin mi diyeceksiniz? aşk için neden kıyafetlerini değiştiriyorsun sana saygısı yokmu vs diye konuşmayacak mısınız. belki buda onun kararı değil adam öyle istedi diye veda ediyor.
evet alamadım yada yanlış aldımSenMune 'nin verdiği mesajı alamadın herhalde,o mesajın altında çok anlamlar yatıyor oysaki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?