Kesinlikle aynısını düşünüyorum ve benim için de sadakat her şeyden önce gelir. Ben sadece onu affetmeyip onu ne güzel bir hayattan mahrum kalmaktan korkuyorum, ama bunun daha azı ve tekrarlanacaksa onu da istemiyorum. Çok arada kaldım tek merak ettiğim erkeklerin bu tarz şeyleri düzeltip düzeltemeyeceği.Siz konunun başında kendinizi ve bizi karşı tarafın sizi çok sevdiğine dair ikna etmeye çalışmışsınız. Fakat sevgi ve sadakat aynı olgular değildir. Sizi çok seviyor olması, sadakatini koruyamadığı anlamına gelmiyor. Sevgisine inanıyorsunuz ama eksik olan şey sevgi değil daha da önemlisi olan "güven". Benim için affı olmayan tek şey ihanettir. Her şeyin telafisi olur ama ihanetin telafisi olmaz. Bu benim düşüncem. Fakat siz ne düşünüyorsanız o yolda ilerleyin ve bana kalırsa affedeceksiniz. Yazınızdan belli olan bu, sadece birilerinden onay almak istiyorsunuz. Umarım her şey güzel olur sizin için.
Yani ben bir kez yapan bir daha yapar kafasındayım. Çünkü affedilen bazı şeyler, sonrasının teminatı gibi bir şey oluyor. "Nasıl olsa affetti" kafasıyla ilerleniyor. Basit bir tartışma olsa mahrum kalacağınız "güzel hayat"ı düşünebilirsiniz. Ama siz yanınızdayken başka birine yazabilen, başka insanlara gözü kayabilen birine ne kadar güvenip de bundan sonrası için "güzel bir hayat" planlayabilirsiniz bu insanla? Bu zamana kadar yaşadığınız güzel şeyler, çoğunlukla yerini sürekli bir güvensizliğin getirisi olan paranoya haline bırakır. Dediğim gibi karar tamamen sizin fakat benim fikrim bu yönde.Kesinlikle aynısını düşünüyorum ve benim için de sadakat her şeyden önce gelir. Ben sadece onu affetmeyip onu ne güzel bir hayattan mahrum kalmaktan korkuyorum, ama bunun daha azı ve tekrarlanacaksa onu da istemiyorum. Çok arada kaldım tek merak ettiğim erkeklerin bu tarz şeyleri düzeltip düzeltemeyeceği.
Düzelteceğini hiç düşünmüyorum, düzeltti diyelim ama siz hep o şüphe ile yaşayacaksınız. Hem böyle zayıf karakterli bir adamla ne işiniz var? Kendini size layık görmediğini falan düşünmüşsünüz ama emin olun ki sadece zayıf karakterli bir erkek olduğu için yaptı ve tekrarlama ihtimali çok yüksek. Erkekler bizim gibi ince düşünmezler, dürtüleri ile hareket ederler.Kesinlikle aynısını düşünüyorum ve benim için de sadakat her şeyden önce gelir. Ben sadece onu affetmeyip onu ne güzel bir hayattan mahrum kalmaktan korkuyorum, ama bunun daha azı ve tekrarlanacaksa onu da istemiyorum. Çok arada kaldım tek merak ettiğim erkeklerin bu tarz şeyleri düzeltip düzeltemeyeceği.
Çevrenizde sıkıntı vardır belki.Ya benim hayatıma giren, etrafımda gördüğüm duyduğum herkesten daha iyiydi. Hem karakter hem bana davranışı olarak. O bile aldattıysa aldatmayan erkeği nasıl bulacağız diye düşünüyorum
Evet ama bir noktada çok basit varlıklar. Erkeklerin karakter gelişiminin en travmatik anlarda olduğunu düşünüyorum. Aileden birini kaybetmek, ilk aşkını kaybetmek gibi durumlardan sonra biraz adam olmaya başlıyorlar. Ben de acaba 5-6 ay süründürsem acı çektirsem, onu bir daha bunu yapmayacak hale getirir miyim diye düşünüyorum. Sizce?Düzelteceğini hiç düşünmüyorum, düzeltti diyelim ama siz hep o şüphe ile yaşayacaksınız. Hem böyle zayıf karakterli bir adamla ne işiniz var? Kendini size layık görmediğini falan düşünmüşsünüz ama emin olun ki sadece zayıf karakterli bir erkek olduğu için yaptı ve tekrarlama ihtimali çok yüksek. Erkekler bizim gibi ince düşünmezler, dürtüleri ile hareket ederler.
Huylu huyundan vazgeçmez diyorum, seven erkek başka macera aramaz ki yaptığı çok çiğ bir davranış.Evet ama bir noktada çok basit varlıklar. Erkeklerin karakter gelişiminin en travmatik anlarda olduğunu düşünüyorum. Aileden birini kaybetmek, ilk aşkını kaybetmek gibi durumlardan sonra biraz adam olmaya başlıyorlar. Ben de acaba 5-6 ay süründürsem acı çektirsem, onu bir daha bunu yapmayacak hale getirir miyim diye düşünüyorum. Sizce?
Sevmiyor diyemeyiz hatta adamın sevgisi o kadar çok ki sadakasını bile veriyor maşallah. Gönlü bol...Bir yıllık bir ilişkim vardı. Birazdan soyleyecegim şeyden sonra onun beni sevmediğini düşünebilirsiniz, ancak ilişkimizin öncesinde, ilişkimiz boyunca şu an bile bundan hiç şüphe etmedim. Benim çevrem onun çevresi herkes aynı düşüncede. Zaten sevmeyen bir erkek şüpheye yer bırakmaz, sevgisizliklik hissedilir diye düşünüyorum. Aynı zamanda ilişkimiz boyunca bana hep olması gerektiği gibi davrandı, saymayacağım kadar fedakarlık, düşünceli hareketler, kısacası mükemmel biriydi. Benim lafım her zaman onun için emir gibiydi şu an ayrıyız ama hala da öyle, ne dersem yapacağını ve ben mutlu olayım diye bütün sınırları zorlayacağını biliyorum. Bu kadar detaylı açıklıyorum çünkü biri bana bunu söylese kesinlikle sevmiyor, ayrıl derdim. Her zaman kalbinden çok mantığını düşünen biriydim ama şu an ne yapacağımı bilmiyorum. Telefonunda bir mesaj yakaladım, mesajı telefondan silmişti ancak ipad ten silmediği için gördüm. O kadar çok güveniyordum ki ilk gördüğümde yanlış anlamadım bile. Daha sonrasında sordugumda verdiği tepkiden gerildiğini anladım o zaman korkmaya başladım. Bana mesajı attigini daha sonra pişman olup sildigini söylüyor, bu arada her yere baktım eğer bir tanışıklıkları olsaydı bulurdum kızla da konuştum sadece sevgilim bir mesaj atmış kızda bu mesaja cevap vermemiş. Bu davranışın sebebini açıklayamıyor ben de açıklayamıyorum. Ayrılalı neredeyse iki hafta oldu iki haftadır bitik bir haldeyim, o da öyle. Ayrılmaya çalıştığımda bu ayrılığı kabul etmediğini ve sonuna kadar çabalacağını çabalamayı bırakamayacağını söylüyor. Onu ilişkimizden önce de çok iyi tanıyordum, gerçekten istemesem bile yıllarca beni bekleyeceğini ve peşimden koşcağını biliyorum. Onu çok seviyorum ve sevgisine inanıyorum. Sadece bir insan bunu çok severken neden yapar, daha iki yıl olmadan bunu bana yapan evlendiğimizde yapmaz mı gibi gibi sorular beni bitiriyor. Çok arada kaldım. Hayatta sınırlar çok net değildir aldatıyorsa sevmiyordur gibi bir olguya inanmıyorum. Tek merak ettiğim erkekler bu tarz hataları hata olarak görüp düzeltebilir mi yoksa bir kez affedildiği için hep affedilceğini düşünüp devam eder mi? Bir şans daha verilir mi
Kısa bir ekleme yapmak istiyorum, bir psikoloji öğrencisi olarak onu analiz ettiğimde bu davranışı terk edilme korkusundan dolayı ilişki sabote etmek olarak görüyorum, yanılıyor olabilirim ama sanmıyorum. Çünkü ben onu ilişkimizin başından beri eğer hak edildiği gibi davranılmazsam, üzüldüğüm bir ilişkideysem, ne kadar sevilirsem sevileyim gideceğimi hissettirdim. Bir noktada kendisini bana layık görmediğini de hissetmiştim. Kıza mesaj atma sebebi bu olabilir ama kendimi de kandırmak istemiyorum açıkçası.
Ne yazmış kıza tanısabılırmıyız mi? Yani bılemedım be denır kı? Siz tüm yolları kapatıosunuz. Zaten aldatan erkekler hep çok sevıomuş hayatındakı eşlerını, sevgılılerını. O onların guvenlı alanıymış. Bılemedım. Psıkolojı ogrencıdı olarak sızın analızlerınız daha doğrudur.Bir yıllık bir ilişkim vardı. Birazdan soyleyecegim şeyden sonra onun beni sevmediğini düşünebilirsiniz, ancak ilişkimizin öncesinde, ilişkimiz boyunca şu an bile bundan hiç şüphe etmedim. Benim çevrem onun çevresi herkes aynı düşüncede. Zaten sevmeyen bir erkek şüpheye yer bırakmaz, sevgisizliklik hissedilir diye düşünüyorum. Aynı zamanda ilişkimiz boyunca bana hep olması gerektiği gibi davrandı, saymayacağım kadar fedakarlık, düşünceli hareketler, kısacası mükemmel biriydi. Benim lafım her zaman onun için emir gibiydi şu an ayrıyız ama hala da öyle, ne dersem yapacağını ve ben mutlu olayım diye bütün sınırları zorlayacağını biliyorum. Bu kadar detaylı açıklıyorum çünkü biri bana bunu söylese kesinlikle sevmiyor, ayrıl derdim. Her zaman kalbinden çok mantığını düşünen biriydim ama şu an ne yapacağımı bilmiyorum. Telefonunda bir mesaj yakaladım, mesajı telefondan silmişti ancak ipad ten silmediği için gördüm. O kadar çok güveniyordum ki ilk gördüğümde yanlış anlamadım bile. Daha sonrasında sordugumda verdiği tepkiden gerildiğini anladım o zaman korkmaya başladım. Bana mesajı attigini daha sonra pişman olup sildigini söylüyor, bu arada her yere baktım eğer bir tanışıklıkları olsaydı bulurdum kızla da konuştum sadece sevgilim bir mesaj atmış kızda bu mesaja cevap vermemiş. Bu davranışın sebebini açıklayamıyor ben de açıklayamıyorum. Ayrılalı neredeyse iki hafta oldu iki haftadır bitik bir haldeyim, o da öyle. Ayrılmaya çalıştığımda bu ayrılığı kabul etmediğini ve sonuna kadar çabalacağını çabalamayı bırakamayacağını söylüyor. Onu ilişkimizden önce de çok iyi tanıyordum, gerçekten istemesem bile yıllarca beni bekleyeceğini ve peşimden koşcağını biliyorum. Onu çok seviyorum ve sevgisine inanıyorum. Sadece bir insan bunu çok severken neden yapar, daha iki yıl olmadan bunu bana yapan evlendiğimizde yapmaz mı gibi gibi sorular beni bitiriyor. Çok arada kaldım. Hayatta sınırlar çok net değildir aldatıyorsa sevmiyordur gibi bir olguya inanmıyorum. Tek merak ettiğim erkekler bu tarz hataları hata olarak görüp düzeltebilir mi yoksa bir kez affedildiği için hep affedilceğini düşünüp devam eder mi? Bir şans daha verilir mi
Kısa bir ekleme yapmak istiyorum, bir psikoloji öğrencisi olarak onu analiz ettiğimde bu davranışı terk edilme korkusundan dolayı ilişki sabote etmek olarak görüyorum, yanılıyor olabilirim ama sanmıyorum. Çünkü ben onu ilişkimizin başından beri eğer hak edildiği gibi davranılmazsam, üzüldüğüm bir ilişkideysem, ne kadar sevilirsem sevileyim gideceğimi hissettirdim. Bir noktada kendisini bana layık görmediğini de hissetmiştim. Kıza mesaj atma sebebi bu olabilir ama kendimi de kandırmak istemiyorum açıkçası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?