Baş örtüsü ve Arabistan

Çünki karşıdan bakıp,tartışmalara kıs kıs gülmek daha eğlenceli :işsiz:
Gözünü sevdiğimin işsiz ergeni:KK51:,annen bir bardak kaldır dese kıyameti koparırsın,kalkta makineyi boşalt,az dinlensin kadıncağız:kahve:
Ben tartısma cıksın istemedim zaten ailelerimiz tanıştı yüzügüde taktık yani vazgeçmem sadece kapanmak veya orada yaşamış görmüş veya tatile gitmiş insanlardan yorum almak istedim nette okuduklarım bana yetmedi

Peki butun osmanli kitapları neden yakildi harf inkilabiyla bir gecede alimler cahil kaldi butun osmanli kutuphanesi yakildi niye cunku bizler osmanliyi kotu bilelim diye..

harf inkılabi ile bir gece nasıl cahil kalındı? bana bunu açıklayabilir misiniz? bilimsel bi makale veri vs var mı?

Siz burada tartışıyorsunuz,o kıs kıs gülüyor.
Bırakın hanımlar.Herkes kendince haklı,konusunu daha da uzatmayın.Konu gerçekse bile zaten 5 aylık ilişkide ''nasıl alışabilirim'' diye soran insan kendine değer vermiyordur istediği yere gitsin bize ne.

Iftira atip Insanlarin degerlerine saldiramazsin. Hangi osmanli dusmani tarihciden ogrendin acaba. Osmanli bizim atamiz ve degerimiz hakaret etmek yasak bizde bizansa sovmuyoruz burada
bir şeyi koşulsuz iyi kabul etmek en büyük yanlıştır osmanlıyı sevip benimseyebilirsin ama her anlamda kötü yada iyi diyemezsin böyle dediğinde zaten savunduğun tez düşer

Ben tartısma cıksın istemedim zaten ailelerimiz tanıştı yüzügüde taktık yani vazgeçmem sadece kapanmak veya orada yaşamış görmüş veya tatile gitmiş insanlardan yorum almak istedim nette okuduklarım bana yetmedi

Hostes hanım kızımız, bence sen hostes değil miksersin.

Tabi ondan 600 yil hukumdarlik surup o kadar savas kazanmislar kari koynundan cikmadan

Peki butun osmanli kitapları neden yakildi harf inkilabiyla bir gecede alimler cahil kaldi butun osmanli kutuphanesi yakildi niye cunku bizler osmanliyi kotu bilelim diye..
Konuyu bambaska yerlere cekip insanlari kiskirtiyorsunuz, sizin cektiginiz yerlerden dolayi Islam, Osmanli vs icin yanlis seyler soyleniyor.. Fikrinizi soyleyip cekilseniz..
Islamiyet'i savunayim derken Osmanli'dan ciktiniz, simdi de Harf İnkilabi ve alimler diyorsunuz, ortalik iyice karisacak..
Lutfen ama..

Tabi ondan 600 yil hukumdarlik surup o kadar savas kazanmislar kari koynundan cikmadan

Osmanlı kitapları yakılmadı hanımefendi İstanbul kütüphaneleri dolu, gidin açın okuyun

Osmanlıca da istiyorsanız öğrenin kimse sizi tutmuyor

Lakin cehalet seviyenize bakılırsa Osmanlıca bilseniz dahi, açıp bir şeyler okuyacağınızı sanmıyorum. Kendi dilinizi yazmaktan acizsiniz, halihazırda bildiğiniz anadilinzde okumazken bir de Osmanlıca gibi zor bir dilde mi okuyacaksınız yani?!?

Bu işin dille alakası yok, serde çomarlık olduktan sonra siz ne yaparsanız yapın cahil kalıcaksınız zaten.

Suudi Arabistan üstüne cok tartısmıssınız,benim sevgilim Abu Dhabi de yasıyor UAE'de Arap ülkeleri ve emirlikleri cok karısık heryer yeryer cok yakın mesela sharjah diye biryer var dubai ye 20 dakika ama cok farklı bir emirlik ingilizce cok hakim ve cok insan yaşıyor. Yani heryer heryerden cok farklı. Mesela youtube dan hayla tv'ye bakarsanız o kızda dubaide yaşıyor ve başı açık aynı şekilde annesinin de ki onlar orada doğup büyümüşler. Haklısınız suudi arabistanla dubaiyi karıştırmak çok büyük salaklık ama bi an aklım karıştı tabi ki de biliyorum evini konumunu herşeyini.
"Heryer heryerden çok farklı":olamaz:Kızım sen liseden mezunsun en azından değil mi,türkçe notların 100 üzerinden 17miydi,nasıl geçtin sınıfını:KK43:

öyle değil işte.
bak bdv ye, çalışan üst düzey konumda kadınlar dahi kocasına ses çıkaramıyor, her türlü şiddete maruz kalıyor. sadece Türkiye'de değil Avrupa'da doğup büyüyen örnekler de var.

özgürlük de kişilik meselesi çünkü.
ben ev hanımıyım ama eşim tüm maaşını bana verir, benden harçlık alır, dilediğimi yer içerim, alır giyerim ve susmak zorunda kalmam.
çalışmıyorum ama özgürüm.

anlatabildim umarım.

Orası da öyle
Eziklik kafadaysa para kar etmiyor maalesef
Çıkıp krallar gibi postasını koyacak kadınları göreceğimiz günler de gelir umarım!

iyide dubaide kapanman gerekmiyor

Hanımlar bu üye troll.Böyle uç örnekler verip yaşamadığı hayatı yaşıyor gibi yansıtan işsizlerden.Hasta olabilir belki kendisi de farkında değildir.Geçenki "hamileysem aman n'olcak , aldırırım" içerikli konusuna troll yazınca da cevap yazmadı.Sallıyor yani.İnanmayın.

Osmanlı kitapları yakılmadı hanımefendi İstanbul kütüphaneleri dolu, gidin açın okuyun

Osmanlıca da istiyorsanız öğrenin kimse sizi tutmuyor

Lakin cehalet seviyenize bakılırsa Osmanlıca bilseniz dahi, açıp bir şeyler okuyacağınızı sanmıyorum. Kendi dilinizi yazmaktan acizsiniz, halihazırda bildiğiniz anadilinzde okumazken bir de Osmanlıca gibi zor bir dilde mi okuyacaksınız yani?!?

Bu işin dille alakası yok, serde çomarlık olduktan sonra siz ne yaparsanız yapın cahil kalıcaksınız zaten.

İskenderiye kütüphanesi ile karıştırdı diyeceğim ama bu onu da bilmezki:KK14:

Back
X