Baş örtüsü ve Arabistan

Yapma canım daha çok gençsin.Şimdi ayrılırsan üzüntüden ölmezsin ama ilerde çok sorun olur.Olcak iş değil seninki.

5 ay sonra da uzakdoğu yolu görünebilir gibi duruyor:süslü:

Boşuna mı dertlenmişim demek.

Bu arada konu sahibesi 19 yaşındaymış.

Konu sahibi bir şeyi merak ediyorum. Önceki konularınıza göz gezdirdim de, sevgiliniz bakire olmamanızı nasıl karşıladı? Araplarda bekaret bizdekinden daha bir önemli hatta cezalandırma, öldürme sebebi diye biliyorum. (Yanlışsam biri düzeltsin.)

Sormaya çekiniyorum kendi ülkeleri hakkında birşeyler anlatmayı sevmiyor gibi geldi bana mesela genelde şahin beslediklerini sordum geleneksel dedi niye dedim öyle dedi açıklamıyor genelde bunları bana sadece başörtüsü vs bunları konuştuk
gizemliyse başka eşleri olabilir.
iyi araştır derim.

İşte oku diye bunun için deniyor

Üniversite okusaydın çeşit çeşit insan tanır geniş bir vizyonun olurdu hala da geç değil

25 yaşımda 5 yıllık sevgilimle aynı ülke içersinde başka şehre taşınmak için aylarca düşündüm

Yurt dışı olunca karar daha zor bir de Adam birşey anlatmıyor buna rağmen onun Ülkesine gideceğim

Olmaz gibi

Uzun süre kaldığın her yere alışırsın ama çok "rahat" bir yaşam stilin varsa Arabistan seni boğar. Kendimi senin yerine koyuyorum erkek arkadaşımın Arabistanda işi olsa gider miydim diye. Anca geçici bir süre olursa belki gidebilirdim o da her yerine gitmezdim sanırım belki Dubai. Zira benim hiçbir şekilde yaşam tarzıma uygun bir yer değil. Belki Dubaide az buçuk rahat ederim daha turistik olduğu için.
Canım Dubai Katar da oraya kim gitmek istemezki zaten oranın anlayışı daha yumuşak yönetim biçimini bilmiyorum emirlikle herhalde ama suudiler gibi değil sanirsam

1 Daha yaşın kaç başın kaç, evlenip ne yapacaksın bu yaşta?
2 hostes olmuşsun ne güzel mesleğin var işini çöpe atmana değer mi?
3 beş aydır tanıdığım bir insan için Kapadokya turuna bile gitmem aklını başına devşir.

Kızım olmadan asla diye bir kitap var, kitabı okumak zor gelirse filmi de var. Otur izle ona göre karar ver. O filmde de kocası başlarda çok moderndi.

Sormaya çekiniyorum kendi ülkeleri hakkında birşeyler anlatmayı sevmiyor gibi geldi bana mesela genelde şahin beslediklerini sordum geleneksel dedi niye dedim öyle dedi açıklamıyor genelde bunları bana sadece başörtüsü vs bunları konuştuk

Kardeşim evlendiğinde eşinin işi sebebi ile İran'a gitti, 6 ay sonra eşi istifa etti geri döndüler, oralarda hayat buradaki gibi değil, eniştem Türk'tü evliliği için yaptı böyle bir şey ama oralı bir insan bir orta yol bulabilir mi bilmem ama şahsi fikrim böyle bir evliliği yapmazdım

Aşkın gözü kör maalesef..

Buradaki herkes gitmemen yönünde tavsiye vermiş..

Senin gideceğini tahmin ediyorum..

Umarım bir şekilde gitmezden vazgeçersin..

Hayat senin ama aşk bazı şeylerin üstesinden gelmeye yetmiyor..o yüzden iyi düşün.

Bilemiyorum bende kuralları çok katı ama araba kullanabilirsin felan demişti bana ama oraya gittiğimde şok geçirmekten korkuyorum şeriatle yönetiliyor sonuçta ki ben dinle alakası olmayan bi insanım

Ya bu kadar özgür rahatsan nasıl göze alabiliyorsun böyle birşeyi. Bak ben sevgilimle 4 sene çıktım ve başka şehre taşındım kafamı filan da kapatmadım evleneli 2 sene oldu inan ben bile alışamıyorum çok zor kültür değişikliği, bir de onun ailesinin beklentileri vardır sana çok ağır gelir. Dinle alakası olmayan bi insan olarak bile nasıl kapanmayı ögze alabilirsin? Kapanmak ruhsal birşeydir inan isteyerek bunu yapmalı mecburiyeten değil.

Kendisi orada orduda çalıştığı için şuan için Türkiyede yaşayamayız ama ileride olurmuş

Şu anda olamayacak bir şey ileride hiç olmaz madem o kadar seviyor orduyu bıraksın? Şimdi çalışıyorsa orduda yıllarca çalıştıktan sonra mı bırakacak veya başka ülkeye tayin isteyecek? İnanma bunlara

Boşuna mı dertlenmişim demek.

Bu arada konu sahibesi 19 yaşındaymış.

Konu sahibi bir şeyi merak ediyorum. Önceki konularınıza göz gezdirdim de, sevgiliniz bakire olmamanızı nasıl karşıladı? Araplarda bekaret bizdekinden daha bir önemli hatta cezalandırma, öldürme sebebi diye biliyorum. (Yanlışsam biri düzeltsin.)
Her gördüğüne aşık olabilen bir insana benziyor... Ayrıca hazirandan beri gözüme takılan 5 kişiye aşık olup bir başka kişiyle daha evlenme kararı almış da vazgeçmiş gibi... Bilemiyorum da durum çok karışık :)

1.si yerinde olsam altından kalkamiyacagim yükün altına girmezdim bunun cevabı sende
2.si vücuda zarar veren bir madde nasıl oluyorda modern insan im lerinden biri olabiliyor bunu anlayamadım,yanlış anlaşılmasın inanca dayalı olarak söylemiyorum...
3.ye gelecek olursak emek verip bir meslek sahibi olmuşsun neden vazgeçmek zorundayım diye soracağina Şahinler,başörtüsünu soruyorsun

Bu yaşta oraların yaşamını kaldırabilir misin bilemem? Evleneceğin insan modern olabilir peki ailesi oralarda ki insanlar yamyam gibi sapık dolu. 8 yaşında ailemle birlikte orada yaşadım pek ayak uyduracağını zannetmiyorum. Ne kadar güvenebilirsiniz ki erkek arkadaşına

Kendine bir iyilik yapmak istersen hayatınla ilgili kararları henüz evli bile olmadığın bir adamın ellerine birakma ki evli olduğun adamla bile karşılıklı özveri olmalı...
Sen burdan muamma lara gitmeyi göze alıyorsun o sana kurallar koymaya kalkisiyor ve bunu sana toplum kuralları diye yutturmaya calisiyor :KK51:

Bilemiyorum bende kuralları çok katı ama araba kullanabilirsin felan demişti bana ama oraya gittiğimde şok geçirmekten korkuyorum şeriatle yönetiliyor sonuçta ki ben dinle alakası olmayan bi insanım
ozaman dinizi değiştin lütfen söze bak dinle alakası yokmuş töbe yarabbim...... size hersey müstehak diye gecırdım ıcımden. allahı bılmıyorsunuzkı doğru yolu bulupta neyın yanlıs neyın dogru oldugunu bılesınız. hadı hıcbırsey yapmıyorsunuz dinle alakam yok ne demek arkadas besmele cekmeyide mi bılmıyon abdest almayıdamı bılmıyon. karısmıcaktım ama sınırlerıme hakım olamadım..........

İlişkinizin uzun sürmeyeceği o kadar belli ki.
Bir aşka tutulmuş kendinden vazgeçmiş gidiyorsun.
Herkes hata yapar.
Sen de umarım kendinen çok şey kaybetmeden bu hatanı yapar hayatına devam edersin.
Şimdiden geçmiş olsun diliyorum sana.
bu süreçte çok fazla yara almamanı diliyorum.
Çok şeyapma ya. Arabistanı görmüş olursun işte.

Back
X