Canim öncelikle yorumun icin cok cok tesekkür ederim.
Ya o direk seni aldim oynamak istiyorum demiyor tabi :)) Ama calgili dügün olmasindan yana.
Yani sence calgili dügünüm olsa da kapali olsam kötü olmaz mi?
merhaba arkadaşlar bugün kapanalı 10 gün oldu okadar mutluyum ki anlatamam ..sanki yıllardır kapalı gibiyidm hemencik alıştım ...hergün dışarı çıkmak istiyorum çok büyük bir mutluluk ve heyecan var içimde ne bilim insanların bakışları değişti sanki...kendimi çok güvende hissediyorum hatta bugün diz altında bir mont aldım mevsimlik mont öle kalın değil hele onun içindeyken o kadar güvende hissetimki allahım bu nasıl bir duyguymuş...kendime çokkkkk kızıyorum şimdiye kadar nerde kaldım diye..neden bu yaşa kadar bu huzuru geciktirdim ki....ama saolun bu sitede tanıdığım birsen82 nickli ablamla birkaç kere konuştuk bu konuyu ve çokk büyük adım attım sayesinde onunda büyük payı var kapanmamda allah razı olsun ondan.....ablacım benim bir rüyamı yorumladı (benim kapanmak istediğimi bilmeden ) sana tesettüre davet var alah tarafından dedi ve okadar etkilendimki çünkü birsen82 ablam bana davet var deyince o günler çok aklımdaydı yine kapanmak hatta burayada yazmışım..ablamda öle deyince muhabbetimiz ilerledi ...annemin asla kapanmamaı istememesine rağmen bunu başardım annemde korktum biraz ama allahın işine bakın ki annem bugün bana baktı güldü pek yakıştı he dedi çok şaşırdım...birsen ablacım iyikide bu konuda annene tatlı bir dille kapanacağını söle ve kapan demiş iyikide.....ve şimdi ben neler hissediyorum bilemessiniz böle bir huzur yok inanki...hele gençliğimin verdiği heyecanla eşarplar alıyorum kıyafetlerime uyduruyorum ya o uyum bile beni nasıl mutlu ediyor anlatamam...hele ki rabbime karşı okadar mutluyum ki namazlarımda dua ederken rabbim ben başımı örttüm sen benden razı gel yeterki diye dua ederken gözümden nasıl yaşlar boşalıyor....en önemliside kızlar rabbimin emrini yerine getirebildim ya işte bu benim en önemli mutluluğum...lütfen aklında olan varsa hemen kapatsın inanaın geçen zamana yazık olmuş diyeceksiniz ..hemen gidin yarın bir eşarp alın hiç düşünmedenn takın..3 aylara böyle girin....
bu duyguları ben yaşıyomuşum gibi hissetim bi anda en kısa zamanda bana ve tüm isteyenlere nasip olur inşallah
inşallah canım
bundan 10 gün önce bende senin gibi konuşuodum ama şimdi başkalarını davet ediyorum
birde destekçin olunca daha kolay oluyor teşvik eden olunca ...içinden geliyor biliyorum ama teşvik gerekio bizim gibi insanlara ben anlıyorum seni ...umarım tez vakitte yakın çevrenden seni teşvik eden olur canım....ama ben de sana şöle söleyeyim yarın çık hemen al güzel bir eşarp eve gel bağla bu kadar basit tatlım bidaki çıkışın da da öle kapalı ol ..inanki çok güzel..insanların tepkisinden ben çok korkuodum hani "aaaa yakışmamaış açık halin daha güzeldi" diyen olur da morlaim bozulur diye korkduom 10 gün öncesine kadar ama gitgide bu düşünceyide aştım..hatta sevdiğimde görmedi beni henüz
insanın yakın destekçisi anne olabilir.. ama benim annemde seninki gibi şimdi kapanma daha erken evlenince kapanırsın diyo kapanmak istediğimi bilen bi kaç komşuda aynı şekilde sen daha gençsin evlenince kapanırsın dediler.evlenmek ve kapanmak ne alaka aklım almıyo benim.ne zaman evlenicem ben belli değil yada evlenebilcekmiyim garantisi varmı...
dünya gösterişi bazen bizim aklımızı karıştıra biliyor ama bunlar bizi kurtarmaz önemli olan ahiret hayatı ve bunun içinde elimizden geleni yapmalıyız bende düşünüyorum evlendikten sonra kapanmayı
Bacilarim hepinize yorumlari icin tesekkür ederim.
citlembik canim marka konusuna gelecek olursam, söyle bir sey var artik hersey marka oldu. Ama markali olmasi illede kaliteli olmasi anlamina gelmiyor. Ucuz olmasida illede kalitesiz oldugunun anlamina gelmiyor. Yani öylesi var böylesi var.
Ben sözümde duruyorum markadan cok niyet önemli ve o basörtüyü nasil ve ne icin tasidigin önemli.
Kimse Allah razi olsun insaAllah banada nasip olur tesettüre bürünmek. Bunu cani gönülden istiyorum.
Dügüne gelince kapanirsam o zamana kadar calgili bir dügünde tesettürlü gelin olmak nasil olur bilmiyorum. Bana pek dogru gelmiyor?
çok merak ettim neden şimdi değil de evlendikten sonra???:26:
calgili dugun diye acilman gerektiren birsey yokki canim.. tesetturlu olabilirsin. Yurtdisinda cogumuz oyleyiz ama dugunlerimiz calgili olsun olmasin kadin erkek karisik degil. Biz tesetturlu olsak bile calgili yapiyoruz
canim iste bana ters gelen ve emin olmadigim nokta zaten orasi..
kapali olupta calgili dügün yapmak..
bana pek dogru gelmiyor..
ama yine bi arakadasimizin dedigi gibi hic mi bi dügüne gitmeyecegim esimin dostumun..
o zaman ne yapacagim..
iste bunlari düsünmekteyim..
Dinimizde gercek olan su: def haric diger butun calgi aletleri, enstrumanlari seytan'a ait oldugu icin yasaklanmistir. Ister muzik ister sarki bunlar yasak. Ama iste kiz evlendiginde Kina'si oluyor, kinayi eglencesis istemiyor. Biz burda dugunlerimiz kadin erkek karisik olmadigi icin eglenceli yapiyoruz ki bununda gunahi var.. karisik dugunun calgili olmasinda'sa karisik olmayan dugunun calgili olmasi daha iyidir ama bununda bedeli vardir. Es, dostun dugunlerine gelincede, dinimizde calgi, icki ola yerlerden uzaklasmamizi emr eder. Ha ama sen dersin davet edildik, ozmn gitmemek ayip olur dusunceleri oluyor dogal olarak ama gercekten o durumda ne yapilmasi gerekiyor bende bilmiyrm, yanlis ve tartismaya acacak sozler de soylemek istemiyrm...
kim yasaklamıştır ispat ederek açıklarmısınız lütfen...
konuyu tartisma yoluna cevirmeyelim lütfen bu konu kapananlarin hikayelerini anlattiklari bir konudur.. bu sorunuzu kendiniz de arastirabilirsiniz yoksa burda devam edilirse 'dini icerikli ve tartismaya yol aciyor' diye kapanabilir ve bunu istemiyorum cünkü bu konu benim gibiler icinde cok degerli ve yararli bir konu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?