evt.cnm.çok soru soruyorlar hatta vazgeçirmeye çalışıyorlar...benim en çok duyduğum söz"aa niye kapandın ki sen şimdi,daha çok gençsin güzelim gençliğini yaşa sonra ileride kapanırsın olmuştu(yaşlanmaktan bahsediyorlar herhalde---haşa Allah sanki herkes yaşlanıp dini vazifelerini elden ayaktan düşünce yapabildiği kadar yapsın,gençken yapmasın Ben affederim demiş sanki--)....yahu yarına çıkacağımız hangimizin garantisi ki...ya yarın geç olursa...o zaman ben geç kalmış pişmanlığın acısını yaşamayı nasıl kaldırırım...onu bırak hangi yüzle Mevlamın huzuruna çıkarım...O'na iman getirmişken herşeyi bilirken bilmemezlikten,görüpte görmemezlikten,duyupta duymamazlıktan ne kadar gelirim...böyle anca bu dünyada kendimi kandırabilirim ahirette belkide ölüm döşeğinde bir tokat gibi yüzüme çarpar...bu gibi ifadelerle karşımdaki kişiye nedenlerimi açıkladım...eğerki çok yakınımsa uzun uzun konuşup,tartıştık...yakınım değilsede kısa ve öz cvp. vermeye çalıştım...arkadaşım sende,bende hepimiz bu konuda oldukça sabırlı olmamız gerekiyor...haklısın aslında bazen insan dayanamayıp fevri davranabiliyor...ben normalde de sakin bir yapıya sahibim belkide oyüzden çoğunlukla insanları anlayıp,anlatmayı tercih ediyorum...zaten 2 yol var insanların ağzını kapatması için...ya tek bir cvp.vereceksin,susacaklar...ya da sen anlatacaksın eğerki onun anlamaya niyeti yoksa kendi konuyu kapatacak ve bir daha açmayacaktır...ama susdukça daha çok konuşuyorlar maalesef...
Canım benim seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de 21 yaşımda kapandım o zamanlar çalışıyordum bir firmada ve ilk kapandığım gün işe giderken herkes bana bakıyormuş gibi gelirdihalbuki hiç de çekindiğim gibi olmadı, herkes çok iyi karşıladı beni sağolsunlar. tabii akraba ve çevreden olumsuz yaklaşanlar da olmadı değil ama sen bu gibi tepkilere kulağını tıkamayı da zamanla öğreneceksin en önemlisi sevdiğin insan da seni destekliyormuş bak ne güzel Bu arada herkesin seni düğünde görmesi de bana göre avantaj çünkü her yeni bir akraba ile karşılaştığında aynı şeyleri tekrar tekrar yaşamaktansa bir gecede hepsi birden görmüş olur işte
Cok tesekkür ederim samimiyetinizden dolayi. InsaAllah bende yasadiklarimi ve düsüncelerimi paylasicam. Biraz uzunda olabilir anlatacaklarim ama elimden geldigince kisa tutmaya calisacam. Belki icimdekileri döküp rahatlarim birazcik. Sizinde sayenizde. InsaAllah.
kimse hosbulduk böylesi yararli ve güzel bir konuyu actigin icin sana tesekkür ederiz :)
anneni kırmadan onunda rızasını alarak bu yola girmeni tavsiye ederim. Yalnız benim anladığım kadarı ile annen senin kendi rızanla değilde erkek arkadaşının isteğiyle bu kararı verdiğin düşüncesinde sanırım. Eğer öyleyse hiç niyet etme kendi rızanla ve Allahın emriyle olur bu ancak. Annene kızma kırılma ona bu kararı kendi hür iradenle verdiğini ve gerçekten isteyerek kapanacağını, erkek arkadaşın olsa da olmasa da yine aynı fikirde olacağını anlatırsan belki işe yarar. Allah kolaylık versin önümüzdeki engelleri kaldırsın, şeytanın vesveselerinden korusun inşallah. Bu arada yazmadın mı gözümden mi kaçtı acaba, baban bu konuda ne düşünüyor?canımmmm bugün erkenden uyandım heyecandan eşarp almaya gidicem çünkü bugün inş.dün evdeki eşarplarla yine kapattım anneme gösterdim heyecanını anlar demişin ya yok ya surat asıyo kadın evlenice kapancan deyip duruyor ya evlendiğin kişi açık isterse napıcan diyor.nedicemi şaşıyorum sevdiğim destekliyor istiyor ama onunla evlenicemin garantisi olmadığı için anneme diyemiyorum napıcamı şaştım sanki ben kapatsam ağlıcak o kadar ya..bi de o destek olsaydı ben şimdiye kapatmıştım ama sevdiğimin desteği beni toparladı inşallah onunla evleniriz tez vakitte de annemin korktuğu başına gelmez...onun istediğini de sölüyorum anneme ama evleneceğimizin garantisi olmadığı için yine aynı düşüncelerden çıkmıyor...annemde kapalı namazlı abdestli ama bunu yapıyo işte bana...bugün eşarp almaya gidicem ama evde suratmı yapar ağlarmı artık bilemem ama ben rabbimin istediğini yapıcam üzgünüm annecim seni dinlemeyeceğim çünkü rabbim emrediyor
kızlarrr bugün 2 tane eşarp aldım eve geldim bağladım annemin karşısına çıktım annem kapandım ben dedim nolur tepki gösterme dedim çok üzülüyorum dedim hiç ummadığım insanlar kapanmış dedim tamam yaa ben sana bişey demiyom dedi seni gübaha sokamam karışmıom sen bilirsin dedi normal gördü yani çokk mutlu oldum o öle deyince eşarbımı da çok sevdim kızlar ama henüz dışarı çıkmadım kapandım diyorum yarın dışarı çıkarım sanırım ozaman tam diyecem evet kapandım diye çok mutluyum bide dışarı çıkınca tam olucak
kızlarrr bugün 2 tane eşarp aldım eve geldim bağladım annemin karşısına çıktım annem kapandım ben dedim nolur tepki gösterme dedim çok üzülüyorum dedim hiç ummadığım insanlar kapanmış dedim tamam yaa ben sana bişey demiyom dedi seni gübaha sokamam karışmıom sen bilirsin dedi normal gördü yani çokk mutlu oldum o öle deyince eşarbımı da çok sevdim kızlar ama henüz dışarı çıkmadım kapandım diyorum yarın dışarı çıkarım sanırım ozaman tam diyecem evet kapandım diye çok mutluyum bide dışarı çıkınca tam olucak
Efe. Öncelikle bu güzel cevabin icin cok cok tesekkür ederim. Allah razi olsun. Gercekten vaktini alip onca satirlari yazman benim yazdiklarimada deger verdiginin bir göstergesidir benim icin. Tekrar cok tesekkür ederim.
Yani uzun lafin kisasi: kapanip dügünümde acilmak istemiyorum, tesettürlü bir gelin olarak caligli dügün istemiyorum. Ya kapanirim mevlidli dügünüm olur. Yada acik sekilde calgili dügünüm olur. Böylesi en dogrusudur diye düsünüyorum. Yanlissam eger beni aydinlatin lütfen.
Tekrar tekrar coook tesekkür ederim. Allah razi olsun.
Bende kapalı değilim ama çok isterm kapanmayı .
2 sene kadar önce daha lise3teydim cemaate bağlı bir dershaneye gittim evime yakın diye orada sohbetler çok keyifliydi başlarda severek dinliyordum ve kapanmaya karar verdim . Aileme açtıım bu konuyu. Benim ailemde hiç kapalı yok buna rağmen annem haftasonu gider kıyafet bakarız gardrobunu yenilemen lazım dedi . 1-2 gün geçti aldı annemle babam beni karşısına . Annem ben nasıl yemek yapıyorum dedi . Önce sebzeleri alıyor,yıkıye atıyor,soyuyor öyle atıyorum tencereye daha sonrasında da kapatıyorum kapağını . Tesettür de buna benzer eğer sen namaz kılmaz oruç tutmaz gerçek bir Müslüman gibi davranmazsan içi boş kapalı tencereden bir farkın olmaz . Karar senin dedi .. Erteledim . Şimdi üniversiteye gidiyorum eğer nasipse okul bittikten sonra düşünüyorum .
Bir arkadaşım var yeni kapandı namaz kılmıyor alkol sigara kullanıyor nadiren de olsa . O kadar saygı duyduğum arkadşım su an gözümde hiç .
Bende kapalı değilim ama çok isterm kapanmayı .
2 sene kadar önce daha lise3teydim cemaate bağlı bir dershaneye gittim evime yakın diye orada sohbetler çok keyifliydi başlarda severek dinliyordum ve kapanmaya karar verdim . Aileme açtıım bu konuyu. Benim ailemde hiç kapalı yok buna rağmen annem haftasonu gider kıyafet bakarız gardrobunu yenilemen lazım dedi . 1-2 gün geçti aldı annemle babam beni karşısına . Annem ben nasıl yemek yapıyorum dedi . Önce sebzeleri alıyor,yıkıye atıyor,soyuyor öyle atıyorum tencereye daha sonrasında da kapatıyorum kapağını . Tesettür de buna benzer eğer sen namaz kılmaz oruç tutmaz gerçek bir Müslüman gibi davranmazsan içi boş kapalı tencereden bir farkın olmaz . Karar senin dedi .. Erteledim . Şimdi üniversiteye gidiyorum eğer nasipse okul bittikten sonra düşünüyorum .
Bir arkadaşım var yeni kapandı namaz kılmıyor alkol sigara kullanıyor nadiren de olsa . O kadar saygı duyduğum arkadşım su an gözümde hiç .
arkadaşım bende sana tşk.edr...Allah hepimizden razı olsun inş...eğerki bir kişiye dahi bu konuda azıcıkta olsa faydam olursa ne mutlu bana...neden biliyormusun?bazen ahireti düşünürüm Allah'ım derim ne olur düşmanımı bile bana orada gösterme...bu konuyu fazla uzatmayacağım yanlış anlama olabilir...
zaten şöyle bir bakıyorum bazı yazıların benim düşüncemle örtüşüyor...düğün konusunda en mantıklısını düşünüyorsun...kapanıp düğününde açılırsan o zamana kadar yapmış olduğun emekleri bir kalemde kenara atmış olursun...çevredende daha çok tepki alırsın...sen ne zaman kendini hazır hissedersen o zaman kapan...ama şunuda unutmamalısın yarının kimseye garantisi yok arkadaşım...artık ben bunu yaşam felsefesi gibi edindim...çünkü yaşadıklarım bana onu gösterdi...bir keresinde bende bir rüya görmüştüm...Azrail efendimiz gelmiş(onu gördüğümü hatırlamıyorum ama o gelmiş işte...) canımı almaya anlatamam nasıl korku nasıl yapmadıklarımdan ötürü pişmanlık duyduğumu "ne olur diyorum bana bir şans verin ne olur biri bana yardım etsin" ama ne gelen var ne giden...sadeece en son bir ses duyduğumu hatırlıyorum..."artık çok geç,o kapı sana kapandı geri dönüş yok zamanında o şansı kullanmadın" gibisine...halen aklıma geldikçe çok kötü olurum...nefsimi terbiye etmek için her an Azrail efendimizin nefesini ensemde hissederim...Yüce Yaradan'ı çok sverim o sonsuz bir sevgidir ancak O'nun azabından gene O'na sığınırım...birde babamın hiç birşeyi yokken ölümden döndü...yoğun bakımda yattı falan...dr. şok oldu nasıl hayatta kaldı ve ameliyat izleri dışında hiç bir rahatsızlığı kalmadı diye...Yüce Mevlamın bir lütfuydu bu bize...ve en büyük ibretlerden birisi...
din konusu öyledir cnm...bu devirde her hocayada güvenilmez...burada mantığımız devreye girer...misal bazı kişiler kadınların hacca gitmesini istemiyor...neden?orası bu devirde çok kalabalıkmış erkeğe değermiş...normal yaşantımızda evt.öyle...ama burada mantık devreye girip düşününce Rabbim geçmiş ve geleceği bilen ilah olduğuna göre bu devirde haccın kalabalık olacağını bilmiyormuydu(tövbe aşa)...o zaman şartına erkekler hacca gitmeli ya da şu kadar asır sonra kadınlar gitmemeli demezmiydi?bu yukarıda yazdığım kısa örn.mantıkla yola çıkıp karar verebileceğimiz şeyler içindir...mantığın devre dışı kalıp tevekkül etmemiz gereken durumada şöyle bir örn.vermek istiyorum...düşün biz insanlara olduğumuz yer kadarıyla duyarız,görürüz.hele birde olduğumuz ortam çok kalabalık olunca sesler birbirine karışınca ne dediğimiz anlaşılmayabilir...ama düşün Rabbim milyarlarca insanı kontrol edebiliyor...ne üstün birşey değilmi...işte bu gibi şeylerde tevekkül etmek ve fazla düşünmemek gerek çünkü okumaktan araştırmaktan aklını kaybetmiş kişilerde vardır...her konuda derine inmek iyi değildir,batabiliriz...bunun içinde üstün bir iman gerek...
kapanıp düğünü nikah salonunda yapmaya ne dersin??kına gecesini de evde kadınlar arasında yaparsın...olmadı karşı komşunun dairesini erkeklere açarsınız...böyle bir imkanın varmı bilmiyorum....
Tabi ki yarina cikacagimiza dair elimizde bir senet yok. Ama sen söyle canim ne yapayim o halde? Dügünden önce kapanip dügün icin acilmak istemiyorum. Ama caligli dügünde tesettürlü bir gelin olmakta dogru degil ki?
InsaAllah Rabbim dügünden sonra hayirli bir ömür nasip eder ve tesettüre bürünmem icin bana imkan verir.
cnm.hayırlı duaların için tşk.edr...seni anlayabiliyorum...erkek tarafınında gönlü olması lazım düğününüz için...kayınvalidende bir yerde haklı...diğerlerine nasıl yaptıysa ona da öyle yapmak ister en azından çevreye karşı...benim kayınvalidem diğerlerine çalgılı,içkili yapmış düğünlerini bize mevlidli yapınca çok eleştiri almıştı çevreden...hatta paran yoksa söyleseydin biz verirdik diyen bile olmuş...ama biz kız tarafı olarak ortak karar olduğunu maddiyatla ilişkisi olmadığını üstüne basa basa anlatmak zorunda kalmıştık...demek istediğim o ki çevreden gelecek eleştirilerde olcaktır ve bunu herkes kaldıramaz...sözlün ilk evlenecek erkek olsaydı tepki fazla olmazdı...ama senin sözlünde çalgılı olmasını istiyorsa haklısın yapılacak birşey yok gibi görünüyor...sana bir şey sormak istiyorum...düşün ki evlendikten sonra en yakın birisi çalgılı düğün yapıyor eşin birlikte oynamak istiyor,oynarmısın...eğer cvp. evt. ise şimdi kapan düğününde de tesettürlü ol...bazen mecbur kalıyoruz kurtlarımızı dökemesekte oyun sahasında görünmeye...ben ilk evlendiğimde 1-2 kere düğünde oyun sahasında görünmek zorunda kalmıştım...Allah affetsin...
kızlar bugün ilk defa dışarı çıktım şimdi tamamen diyorum artık kapandım...
kendimi garip hissettim ama alışırım heralde
çok heyecanlandım yeni görenler olunca hepinize teşekür ediyorum darısı isteyenlerin başına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?