kızlar bugün ilk defa dışarı çıktım şimdi tamamen diyorum artık kapandım...
kendimi garip hissettim ama alışırım heralde
çok heyecanlandım yeni görenler olunca hepinize teşekür ediyorum darısı isteyenlerin başına
Hepimiz Allah'ın bir kuluyuz ve takdir edersiniz ki hatasız kul olmaz. Belli bir yaştan sonra tesettüre girmeye karar veren bir çok kadın, genç kız gibi sende yersiz endişelere kapılabilirsin bunlar gayet normal sakın ha kendini bu düşüncelerinden ötürü suçlama. İnsanların ağzı torba değil maalesef sürekli olur olmaz konuşuluyor, bir süre sonra kulak tıkaman lazım ne yazık ki. Ben evliliğimin 5. yılındayım ve daha yeni kapandım benim için bile kocamın isteği doğrultusunda kapandığımı düşünenler var. Anlam veremiyorum 5 yıldır kocamın aklı yeni mi başına gelmişte beni kapatıyor?? Ben hür irademle karar veremeyecek kadar aciz miyim? Kızmıyor değilim ama ne yapacaksın konuşuyorlar işte. Kayınpederim bile eşime sordu kendi kararı mı sen mi istedin diye. Eşimin cevabı netti, biz laik bir aileyiz ve bizim evimizde demokrasi var. Birde insanlar bunu anlamıyorlar. Tesettüre girdiğin zaman yobaz muamelesi görebiliyorsun. Kuzenim var mesela öğretmen bir gün alışverişte tezgahtar bayan kuzenime siz kapalılar neden böyle sürekli somurtkansınız diye sormuş gülerek anlattı, gülerek dinledim.citlembik ben senin düsüncenin tam tersini düsünyordum biliyormusun. Hep evlenirsem cocuklarim benim kapali halimi bilsinler istiyordum. InsaAllah öyle olur hayirlisi Allahtan.
O kadar cok yazdim ki suan biraz kafam karisik bir sey unuttum mu diye düsünüyorum.
Evet benim hikayemde böyle hanimlar. Zamaninizi ayirip okuduysaniz cok cok tesekkür ederim. Zira okumadiysaniz bile bunlari yazmak ve herseyi olup bittigi gibi anlatmak biraz olsun yüregimin yükünü hafifletti.
:)
Hepimiz Allah'ın bir kuluyuz ve takdir edersiniz ki hatasız kul olmaz. Belli bir yaştan sonra tesettüre girmeye karar veren bir çok kadın, genç kız gibi sende yersiz endişelere kapılabilirsin bunlar gayet normal sakın ha kendini bu düşüncelerinden ötürü suçlama. İnsanların ağzı torba değil maalesef sürekli olur olmaz konuşuluyor, bir süre sonra kulak tıkaman lazım ne yazık ki. Ben evliliğimin 5. yılındayım ve daha yeni kapandım benim için bile kocamın isteği doğrultusunda kapandığımı düşünenler var. Anlam veremiyorum 5 yıldır kocamın aklı yeni mi başına gelmişte beni kapatıyor?? Ben hür irademle karar veremeyecek kadar aciz miyim? Kızmıyor değilim ama ne yapacaksın konuşuyorlar işte. Kayınpederim bile eşime sordu kendi kararı mı sen mi istedin diye. Eşimin cevabı netti, biz laik bir aileyiz ve bizim evimizde demokrasi var. Birde insanlar bunu anlamıyorlar. Tesettüre girdiğin zaman yobaz muamelesi görebiliyorsun. Kuzenim var mesela öğretmen bir gün alışverişte tezgahtar bayan kuzenime siz kapalılar neden böyle sürekli somurtkansınız diye sormuş gülerek anlattı, gülerek dinledim.Yine aynı kuzenim bir ortamdan bir şey konuşuluyormuş ingilizce bir terim geçmiş sanırım kuzenim tercüme etmiş etraftakiler aa sen nereden biliyorsun diye hayrete düşmüşler. Bu gibi şeylerle karşılaşılabiliyor maalesef. Benimde kapanacağımı duyan bir iş arkadaşım dönüp, şimdi senin sadece gözlerin mi görünecek demişti :) Yani ağzı olan konuşuyor etraftan her şeyi duyabilirsin mühim olan onları göğüsleyebilmektir. Bunu göğüsleyebilmek içinse gerçekten inanarak içinden gelerek kapanmak gerekir. Bir gün kapanacak olursan şayet bu öncelikle Allah rızası için sonra ise ahiretin için olmalı. Hakkında hayırlısı olur inşallah.
Efe.
Evlenen bir cift örnegin: dügünümde bana 5 degil 3 bilezik takildi neden nicin bu sekilde kavgalar basliyor. Komsum yeni mobilya almis bende istiyorum. Televizyonda yeni bir esya gördüm cok pahali ama bende istiyorum. Vsvsvs. Aklima gelen en basit örnekleri yazi vereyim dedim. Umarim ne demek istedigimi anlatabilmisimdir.
Gözlemlemeye ve bilgi hatta ilim sahibi olmaya calisiyorum. Bi aralar öyle bir heves vardi ki icimde hatta hafiz olabilirmiyim acaba diye düsünmüstüm :) ama sonra hafizligin büyük emek istedigini uzun zaman istedigini ve büyük bir sorumluluk istedigini ögrendim. Hafizliktan önce basarmam gereken daha farkli seyler oldugunu anladim. Bir büyügüm ise bana bir gün demisti ki din ve iman cok derin bir olaydir düsündükce derinlere batarsin dikkat etmessen de cikamazsin (harifyen böyle dememisti tabi ki ama o manaya gelmisti). Yani sanirim demek istedigi suydu ki bazi seyleri oldugu gibi kabul etmeyi ögrenmelisin. Riza göstermelisin. Kabul edebilmelisin. Bazi seylerin bir aciklamasi yoktur. O öyledir. Nokta. Sanirim demek istedigi buydu. Ve evet Allaha sükür tesettürden soguma günlerim artik geride kaldi. Simdi kapanmayi istedigimi ve ne icin istedigimi de biliyorum. Son adimi yada daha dogrusu ilk adimi atmam gerekiyor sadece.
İşte bu da bir çeşit şeytan oyunu, vesvesesi. Peki biliyor musun ki düğününü görmeye ömrün yetecek mi?? Bİr de bu açıdan bakmak lazım. Nişanlı eltim var o da tesettüre girmek istiyor lakin yaklaşık 4-5 ay sora düğünü olacak ve diyor ki ama düğün var. Bunlar vesvesedir ki bizler bu aldatmacaya geldikçe iblisi sevindirmekten başka bir şey yapmayız. Benimde çok pişmanlıklarım var. Allahım affedicidir elbet ona sığınırım. Sen sen ol eğer düğünden önce tesettüre girersen sakın ha açılayım deme, zira ileride kendinde bundan ötürü çok pişmanlık duyarsın.. Dügün noktasina iyi ki deginmissin. Cünkü tekrar kk'ye gelme sebebim aklima dügün meselesi gelmis olmasiydi. Ben en basta mevlidli olsun istedim dügünümüz. Ama sonra bunun mümkün olmayacagini ögrendim. Ve bunu duyunca cok üzüldüm. Ve gelelim asil söylemek istedigime. Ben caligili dügünde tesettürlü bir gelin olmak istemiyorum. Nasil ki mevlidli dügünde acik basli bir gelin olunmazsa bana göre calgili dügünde tesettürlü gelin olamaz. Bu bir celiskidir cünkü. Ama ayni zamanda dügünden önce kapanip dügünüm icin tesettürümü birakip sacimi yaptirmakta istemiyorum. Tesettür bir ömürlüktür ve dügün icin cikarilmamasi gerekir bence. Sende durum farkliymis kina gecesinde kadin kadinaymissiniz. Ne demek istedigimi umarim anlatabilmisimdir. O yüzden de kararsizim.
Yani uzun lafin kisasi: kapanip dügünümde acilmak istemiyorum, tesettürlü bir gelin olarak caligli dügün istemiyorum. Ya kapanirim mevlidli dügünüm olur. Yada acik sekilde calgili dügünüm olur. Böylesi en dogrusudur diye düsünüyorum. Yanlissam eger beni aydinlatin lütfen.
Rabbimin sevgili kuluymuşsun ki böyle uyarılmışsın. Bizler ne kadar kör canlılarız, halbui yaradanım nasılda her şeyi önümüze koyuyor görelim ibret alalım diye lakin görmezden geliyoruz. GÖnül gözümüz kapanıyor bazen ahir dünyayı unutuyoruz.bir keresinde bende bir rüya görmüştüm...Azrail efendimiz gelmiş(onu gördüğümü hatırlamıyorum ama o gelmiş işte...) canımı almaya anlatamam nasıl korku nasıl yapmadıklarımdan ötürü pişmanlık duyduğumu "ne olur diyorum bana bir şans verin ne olur biri bana yardım etsin" ama ne gelen var ne giden...sadeece en son bir ses duyduğumu hatırlıyorum..."artık çok geç,o kapı sana kapandı geri dönüş yok zamanında o şansı kullanmadın" gibisine...halen aklıma geldikçe çok kötü olurum...nefsimi terbiye etmek için her an Azrail efendimizin nefesini ensemde hissederim...Yüce Yaradan'ı çok sverim o sonsuz bir sevgidir ancak O'nun azabından gene O'na sığınırım...birde babamın hiç birşeyi yokken ölümden döndü...yoğun bakımda yattı falan...dr. şok oldu nasıl hayatta kaldı ve ameliyat izleri dışında hiç bir rahatsızlığı kalmadı diye...Yüce Mevlamın bir lütfuydu bu bize...ve en büyük ibretlerden birisi...
çok heyecanlandım yeni görenler olunca hepinize teşekür ediyorum darısı isteyenlerin başına
Rica ederim canım, ne yapacaksın bazıları da böyle onları da bu halleriyle kabul etmek lazım.Cevabin icin cok tesekkür ederim canim. Tabii insanlar neye inanmak istiyorsa ona inaniyorlar. Hem akli basinda bir insan zaten kocanin zorlamasi ile kapanmaz. Bunun dogru olmayacagini bilir. Ve akli basinda bir koca zaten esini kapanmasi icin 'zorlamaz'. Amin insaAllah kapandigim zaman bunu sadece Allah icin yaparim. Ve insaAllah cok gec kalmadan o adimi atanlardan olurum bende.
Basörtü takmayi bir özür gibi görüyorlar bir hastalik gibi görüyolar sanki. Hani bir söz vardi ya harfiyen hatiralmiyorum ama 'bizim basimiz örtülü onlarin ise beyni örtülü' seklindeydi. Sanirim bu sözler herseyi acikliyor dimi?
Öncelikle Efe ve Kalbimin birincisinin değindiği marka konusunda ki fikirlerimi paylaşmak istiyorum.
Evet benimde marka takıntım yoktur ama şöyelde bir gerçek var kaliteli olan her şeyin ayrı bir güzelliği var. Mesela eşarplar dan örnek vereyim. Bende markanın en önemi var diyerek kapanmaya karar verdiğimde ucuz hallilerin den 5 adet eşarp aldım ama gelin görün ki eşarbı düzgün bir şekilde tutturabilmek için 5 iğne 1 broş kullanıyordum. Taki kuzenim bana bir markanın eşarbını hediye edene kadar. Aman Allah'ım nasıl bir şey o sadece çenemin altından tutturduğum bir iğne ile eşarp muhteşem duruyor öndeki kuyruklardan birinin uç kısmını pardösümün içene alıp diğer ucu yakanın altına sıkıştırıp hem emredildiği gibi hemde güzel bir şekilde örtündüm. Yani ucuz etin yahnisi yavan olur misali marka ve kalitenin burada farkı ortaya çıktı. Ama bu demek değil ki herkes markalı alsın giysin zira bende o markayı alamadım ama daha makul fiyatlı muadili ürünleri araştırdım ve onlardan kullanıyorum. Tesettürlü olmak demek kendini her şeyden soyutlamak alelade kıyafetler giymek demek değildir ki benim gibi çalışan kadınlar için bu dahada zor. Bizler bir çok insanla muhatap olup çeşitli ortamlara giriyoruz ve bulunduğumuz çevreye göre kılık kıyafetimizi tercih etmeliyiz, örtünmenin maksadını elbetteki biliyorum emredildiği gibi yapmaya da gayret ediyorum Allah dahada iyisini hepimize nasip eder inşallah..
KALBİMİNBİRİNCİSİ;
çitlembik arkadaşım burada sanal olarak yazışıyoruz o yüzden eksik ifadeler ya da yanlış anlaşılmalar olabiliyor...birde benim gibi bebeği olanlar varsa:)yani demem o ki ben marka canavarı değilim:)yerine göre bizimde özellikle seçtiğimiz markalar var...bizim burada ki kastımız marka kullanan kişileri yadırgamak değil, marka kullanıp kullanmayanlara karşı yüksekten bakış atanlara karşı sitemdir...ve bunun gibi kişilere...marka olmasa dahi başkalarının giyim kuşam işte her neyse aşağılar gibi bakmak bunu okişiye hissettirmek hiç hoş değildir...o kişide soğukluk yaratabileceği gibi kıskançlıkta yaratabilir...farkında olmadan kimsenin günahına girilmemeli...kalbiminbiriciğinin başına gelenler onu soğutmuş verdiği örn.de kişi ona hakaret tarzında kelam edeceğine susmayı tercih edebilirdi ya da güzel bir başörtüsü hediye edip onun gönlünü kazanabilirdi...bu konuda artık hemfikir olduğumuzu zannediyorum...
benimde markalı eşarplarım var lakin kullanmıyorum ama cüzi fiyatta aldıklarımdan inanki ben bir fark göremedim...kayınvalidemler aldılar fiyatını duyunca dudağım uçuklamıştı,bir ev kirası neredeyse...o yüzdendir ki ihtiyacım olmasa dahi o kadar parayı o kadar pahalı bir başörtüsüne vereceğime cüzi miktarda olanı alıp kalanını başkasına veririm daha iyi...Hz.Ömer'i burada örn.vermekten kastım ise o da bilirdi devlet hazinesindeki paradan giyinmesini ancak o cebinden para çıkmayacağı halde tercih etmedi ahiretteki yükünü hafifletmek ve o zaman kıtlık olduğundan ötürü birini daha o parayla doyurabilmek için ve bunun gibi sebeblerden ötürü sanırım...
Tesettürlü olmak demek kendini her şeyden soyutlamak alelade kıyafetler giymek demek tabii ki değildir...bizler sonuçta kadınız bende kıyafetimi güzelce zevkime göre giyinir başörtümü ona uygun tercih ederim...kendimi sadece dinin emrettiği şeylerden soyutlarım...yani nitekim aynı yola çıkıyoruz tesettüre bürünüp vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde giyinmek ve aşırı süsten kastım karşındakinin dikkatini çekmeyecek şekilde giyinmektir...çünkü en başta buna uyulmadığı takdirde çevreden kadın olsun erkek olsun "aaa kadına bak kapalı kim sorarsa ama ben onun kadar dikkat çekmiyorum...bu nasıl şey..." diye uzayıp gidiyor...
bu kadar açıklama yapmamın sebebi yanlış anlaşıldıysam düzeltmek istememdir cnm...Allah hepimize dini emrettiği gibi yaşamak nasip etsin...
canım çok mutlu ettin beni...allah daim etsin.kimsenin lafına bakma için rahat olsun.seni her sıkıştırdıklarında 'bunu rabbim emretti,sizi , beni ve tüm canlıları yaradanı memnun etmek herşeyden daha önemli '' de ..
kalbiminbirincisi
canım alıntı ile cevap yazmadığım mesajlarını okmadığım anlamına gelmiyor,bütün yazılarınızı okuyorum.ama vaktim olmadığı için ben katılamıyorum sizlere
inşallah sen de en kısa zaman da huzur içinde ürtünü başının tacı yaparsın.
bende hep sizlerle burada olmak istiyorum..
efe ve diğer arkadaşaların yazmış olduğu cevapları destekliyorum.
Aynı fikirleri paylaşıyoruz, yalnız şu bir ev kirası fiyatında ki eşarp beni şoka soktu.Yok artık yahu... Benim kullandığım en pahalı eşarp 71.- Tl o da ipek olduğu halde, o bir ev kirası olan eşarp altından mı nedir? Çok merak ettim mümkünse bir resmini ekler misiniz? Bu arada İstanbulda yaşayan arkadaşlar makul fiyatlı eşarp arıyorsanız Eminönü Sultanhamamda Eşarpçılar çarşısı var, Muhteşem şeyler ve çok iyi fiyatlara. Ben geçen hafta 6,5 ile 8 Tl. arası çok güzel eşarplar aldım ve inanın o 71.- Tl lik eşarbımdan hiç farkı yok.
Bacilarim hepinize yorumlari icin tesekkür ederim.
citlembik canim marka konusuna gelecek olursam, söyle bir sey var artik hersey marka oldu. Ama markali olmasi illede kaliteli olmasi anlamina gelmiyor. Ucuz olmasida illede kalitesiz oldugunun anlamina gelmiyor. Yani öylesi var böylesi var.
Ben sözümde duruyorum markadan cok niyet önemli ve o basörtüyü nasil ve ne icin tasidigin önemli.
Kimse Allah razi olsun insaAllah banada nasip olur tesettüre bürünmek. Bunu cani gönülden istiyorum.
Dügüne gelince kapanirsam o zamana kadar calgili bir dügünde tesettürlü gelin olmak nasil olur bilmiyorum. Bana pek dogru gelmiyor?
cnm.benimde söylemek istediğim buydu aşırı pahalı olan eşarplardan bir farkı yok...şu neredeyse ev kirası olan eşarbım galiba abartı gibi geldi değilmi?bundan 5.5 sene önce kayınvalidemle alışverişe çıktığımızda hediye olarak almak istedi tmm dedim fiyatının 200 tl civarı olduğunu öğrenince almamasını istedim ama gelin görünki onlarda marka takıntısı olduğu için ve göterişi sevdikleri için ısrar etti ve aldı...o zaman ev kirası 250 civarıydı...eşarp altın değil tamamen ipek...kaldırdıklarım arasında bulup yüklemeyi becerebilirsem yüklerim...taşınma telaşı var şu anda...unutursam hatırlat...ama benim aldıklarım daha güzel,zevkime göre...sağolsun düşünüp aldı ama kendi zevkine göre ...40 yaşlarına falan gelince takarım herhalde:))
canım kolay gelsin sana;taşınmak zor iş .cnm.nerelerdesin sen...özletiyorsun kendini...benimde fazla vaktim yok elime fırsat geçtiği gibi bu sayfayı okuyorum...bazen cvp.yazamıyorum okuyup sonra yazıyorum falan...hatta bazen eksik mi yazdım acaba falan diyorum:)))bu kadar ayrı düşmeyelim...senin yazılarını bende beğeniyorum o yüzdendir ki birbirimize fikirlerimizi söyleyip konuşma fırsatını kaçırmayalımzaten hafta sonundan itibaren bende pek giremeyeceğim evi taşıyoruz kısmetse inş. orada net çekerde fazla hasret kalmayız:18:
Bacilarim hepinize yorumlari icin tesekkür ederim.
citlembik canim marka konusuna gelecek olursam, söyle bir sey var artik hersey marka oldu. Ama markali olmasi illede kaliteli olmasi anlamina gelmiyor. Ucuz olmasida illede kalitesiz oldugunun anlamina gelmiyor. Yani öylesi var böylesi var.
Ben sözümde duruyorum markadan cok niyet önemli ve o basörtüyü nasil ve ne icin tasidigin önemli.
Kimse Allah razi olsun insaAllah banada nasip olur tesettüre bürünmek. Bunu cani gönülden istiyorum.
Dügüne gelince kapanirsam o zamana kadar calgili bir dügünde tesettürlü gelin olmak nasil olur bilmiyorum. Bana pek dogru gelmiyor?
Kayınvalideniz uçmuş biraz, o ne yahu... Ben o parayla 1 ay geçinirim, hemde bugünün şartlarında.
Marka yazmakta bir sakınca yoktur umarım ama tekbirde %100 ipek twill eşarplar 71.- Tl o bana çok pahalı gelirken bu nasıl şeydir böyle aklım şaştı.
bu aralar her nedense bir şart var bayanlarda şöyleki, eşarbın markası arkada gözükecek şekilde olmalıymış-mış,neden ?çok duyuyorum bunu çevremdekilerden.sırf protesto olsun diye markasının gözükmeyeceği şekilde bağlıyorum,buna özellikle dikkat ediyorum.sizde bu söyleneni duydunuz mu ?
eşarpların markasına hiç dikkat etmem,hangisini beğenirsem onu alırım yeri geli 10 tl,yeri gelir 60 tl olur.ama fazlasını asla vermem,insanlar parayı kolay kazanmıyor.iğnedir ütüdür zaten yıpranıyor,israf...
maddi imkanı olanlar tabi alır yine 70-80 tlye ama fazlası gereksiz geliyor bana
o zamanın değerindeki 200 tl.ile bir ay geçinebilirsin belki ama şimdiki zamanın değerindeki 71 tl ile o zamanda %100 ipek bir eşarbı almanız yerine göre değişebilir ama alamazdınız diye tahmin ediyorum...misal ben 6 sene önce normal bir oturma odası koltuk takımını 2.700 tl ye almıştım..şimdi o fiyata deri ve çok hoş salon koltuk takımı alabilirdim...yani demem o ki zaman kavramı farklılık gösteriyor...o zaman aldığım ve şimdi alınan markalarda da çok değişiklikler var...eskiler daha sağlam...marka ve çeşitler çoğaldıkça fiyatlar daha cüzi bir hal alıyor...
tekbir de eşarplar şu an kampanyada...71 tl.ye de eşarp var daha yüksek fiyatlarda da var...ister 70 ister 100 ister 200 olsun...bu konudaki tavrım sabittir...10-20 tl ye eşarbı alıp kalanını başka şekilde değerlendiririm...
ben kendimi bildikten sonra sizin inanmanız ya da inanmamanız gene sizin tercihinizdir...zaten bu tarz mübalağda bulunmak istesem gerçek hayat dururken neden sanal ortamı kullanayım ki...ne gerçek ne sanal ortamda gösteriş meraklısı ve bu tarz konularda abartmak hiç tarzım değil...siz bu konunun üstünde durdunuz sordunuz cvp. yazdım...dediğiniz gibi sanal olarak yazışıyoruz o yüzden eksik ifade ve yanlış anlaşılmalar oluyor...yazdıklarınızdan ötürü siz farkında olmasanız dahi ben bile bir an benmi abarttım diye düşündüm yani:)))ama gerçek olanları yazdım,değiştirememki...
neyse sonuç olarak sizinde sonraki yazınızda markalı olan ve olmayan eşarpların arasında bir fark görememenize sevindim...yalnız bu marka konusunda yanlış anlamaları düzeltip amacımızın marka kullananları yadırgamak değil,marka kullananların kullanmayanlara yüksekten bakması ve bunu hissettirmesi konusunda hem fikir olduğumuza göre benim ya da senin eşarbının fiyatlarını yazışmayı bırakıp buradakileri yazılanları okuyanlara daha faydalı şeyler üzerinde dursak diye düşünüyorum...
canım beni düğünümüde kaynatam çalgılı yaptı.inan o günü hatırlamak bile istemiyorum.sadece çalgılı olduğu için değil yanlış anlaşılmasın,ek sebeplerde var.
benim istediğim aslında şuydu; yine normal düğün salonunda,yöresel oyuncuların oynamasıydı.gelen misafirlerde izlerler keyifli vakit geçirirlerdi.belki fikir olur diye söyledim.
şimdiki aklım olsa sadece nikah olmasını isterdim ama ozaman 19 yaşındaydım.
eşin (inşallah)seni aldım oynamak istiyorum diyorya,kızlar kına gecesinde iken erkeklerde başka bir yerde öyle oyunlu bir ortam hazırlayabilirler.sanırım efe de söylemişti bunu
ama her ne olursa olsun,bence örtün başında olsun.allah kalbini senden daha iyi bilendir.hiç vijdan azabı çekerim diye düşünme.
hakkında hayırlısı olsun canım
Canim öncelikle yorumun icin cok cok tesekkür ederim.
Ya o direk seni aldim oynamak istiyorum demiyor tabi :)) Ama calgili dügün olmasindan yana.
Yani sence calgili dügünüm olsa da kapali olsam kötü olmaz mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?