'başımdan' kalbimden gelen duygularım..

ne güzel Allah daim etsin

Hepimiz Allah'ın bir kuluyuz ve takdir edersiniz ki hatasız kul olmaz. Belli bir yaştan sonra tesettüre girmeye karar veren bir çok kadın, genç kız gibi sende yersiz endişelere kapılabilirsin bunlar gayet normal sakın ha kendini bu düşüncelerinden ötürü suçlama. İnsanların ağzı torba değil maalesef sürekli olur olmaz konuşuluyor, bir süre sonra kulak tıkaman lazım ne yazık ki. Ben evliliğimin 5. yılındayım ve daha yeni kapandım benim için bile kocamın isteği doğrultusunda kapandığımı düşünenler var. Anlam veremiyorum 5 yıldır kocamın aklı yeni mi başına gelmişte beni kapatıyor?? Ben hür irademle karar veremeyecek kadar aciz miyim? Kızmıyor değilim ama ne yapacaksın konuşuyorlar işte. Kayınpederim bile eşime sordu kendi kararı mı sen mi istedin diye. Eşimin cevabı netti, biz laik bir aileyiz ve bizim evimizde demokrasi var. Birde insanlar bunu anlamıyorlar. Tesettüre girdiğin zaman yobaz muamelesi görebiliyorsun. Kuzenim var mesela öğretmen bir gün alışverişte tezgahtar bayan kuzenime siz kapalılar neden böyle sürekli somurtkansınız diye sormuş gülerek anlattı, gülerek dinledim. Yine aynı kuzenim bir ortamdan bir şey konuşuluyormuş ingilizce bir terim geçmiş sanırım kuzenim tercüme etmiş etraftakiler aa sen nereden biliyorsun diye hayrete düşmüşler. Bu gibi şeylerle karşılaşılabiliyor maalesef. Benimde kapanacağımı duyan bir iş arkadaşım dönüp, şimdi senin sadece gözlerin mi görünecek demişti :) Yani ağzı olan konuşuyor etraftan her şeyi duyabilirsin mühim olan onları göğüsleyebilmektir. Bunu göğüsleyebilmek içinse gerçekten inanarak içinden gelerek kapanmak gerekir. Bir gün kapanacak olursan şayet bu öncelikle Allah rızası için sonra ise ahiretin için olmalı. Hakkında hayırlısı olur inşallah.

Cevabin icin cok tesekkür ederim canim. Tabii insanlar neye inanmak istiyorsa ona inaniyorlar. Hem akli basinda bir insan zaten kocanin zorlamasi ile kapanmaz. Bunun dogru olmayacagini bilir. Ve akli basinda bir koca zaten esini kapanmasi icin 'zorlamaz'. Amin insaAllah kapandigim zaman bunu sadece Allah icin yaparim. Ve insaAllah cok gec kalmadan o adimi atanlardan olurum bende.

Basörtü takmayi bir özür gibi görüyorlar bir hastalik gibi görüyolar sanki. Hani bir söz vardi ya harfiyen hatiralmiyorum ama 'bizim basimiz örtülü onlarin ise beyni örtülü' seklindeydi. Sanirim bu sözler herseyi acikliyor dimi?

Selamünaleyküm arkadaşlar, işlerimin yoğunluğu sebebi ile yazmakta zorlanıyorum ama yüreğim hep burada hep sizlere paylaşımda bulunma isteğiyle dolu, Gündüz iş yoğunluğu akşam ev telaşı zor oluyor velhasıl.... Öncelikle Efe ve Kalbimin birincisinin değindiği marka konusunda ki fikirlerimi paylaşmak istiyorum.
Evet benimde marka takıntım yoktur ama şöyelde bir gerçek var kaliteli olan her şeyin ayrı bir güzelliği var. Mesela eşarplar dan örnek vereyim. Bende markanın en önemi var diyerek kapanmaya karar verdiğimde ucuz hallilerin den 5 adet eşarp aldım ama gelin görün ki eşarbı düzgün bir şekilde tutturabilmek için 5 iğne 1 broş kullanıyordum. Taki kuzenim bana bir markanın eşarbını hediye edene kadar. Aman Allah'ım nasıl bir şey o sadece çenemin altından tutturduğum bir iğne ile eşarp muhteşem duruyor öndeki kuyruklardan birinin uç kısmını pardösümün içene alıp diğer ucu yakanın altına sıkıştırıp hem emredildiği gibi hemde güzel bir şekilde örtündüm. Yani ucuz etin yahnisi yavan olur misali marka ve kalitenin burada farkı ortaya çıktı. Ama bu demek değil ki herkes markalı alsın giysin zira bende o markayı alamadım ama daha makul fiyatlı muadili ürünleri araştırdım ve onlardan kullanıyorum. Tesettürlü olmak demek kendini her şeyden soyutlamak alelade kıyafetler giymek demek değildir ki benim gibi çalışan kadınlar için bu dahada zor. Bizler bir çok insanla muhatap olup çeşitli ortamlara giriyoruz ve bulunduğumuz çevreye göre kılık kıyafetimizi tercih etmeliyiz, örtünmenin maksadını elbetteki biliyorum emredildiği gibi yapmaya da gayret ediyorum Allah dahada iyisini hepimize nasip eder inşallah. Ve bildiklerimi hadislerle sizlere aktarmak istiyorum.

NUR SURESİ AYET:31
"Mümin kadınlara söyle: Gözlerini korusunlar, namus ve iffetlerini esirgesinler Görünen kısımları müstesna olmak üzere ziynetlerini teşhir etmesinler Başörtülerini yakalarının üstüne örtsünler Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları ellerinin altında bulunan, erkeklerden kadına ihtiyacı kalmamış hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına ziynetlerini göstermesinler Gizlemekte olduklan ziynetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar"

AHZAB SURESİ AYET: 59
"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlanna (bir ihtiyaç için dışan çıktıklannda) örtülerini üzerlerine almalarını söyle Onlann tanınmaması ve inciltilmemesi için en elverişli olan budur"

ARAF SURESİ AYET:26
Ey Ademoğulları,biz sizin çirkin yerlerinizi örtecek bir elbise ve size 'süs kazandıracak bir giyim' indirdik (varettik)Takva ile kuşanıp-donanmak ise, bu daha hayırlıdır

Bir hadis vardı onu eklemek istiyorum.
Herkesin çarşaf giydiği bir yerde, birkaç kadının manto giymesi fitneye sebep olacağından uygun olmadığı gibi, manto giyilmesi âdet olan yerlerde de çarşaf giyilmesi uygun olmaz. Çünkü bir yerde âdet olan şeyler giyilmezse, gösteriş ve şöhret olur, fitneye sebep olur. Hadis-i şerifte (Fitneyi uyandırana lanet olsun) buyuruldu. (Hadika)
Peygamber efendimizin ve Eshâb-ı kirâmın mübârek hanımları, çarşafla örtünmemiştir. Hiçbir kitapta çarşaf giydikleri bildirilmemiştir. Milhâfe, ferâce, fistan, entâri giydikleri birçok kitapta bildirilmiştir. İmâm-ı Rabbânî hazretleri de, böyle değişik elbise giydiklerini 313. mektûbunda bildiriyor. Bu husûslar, Câmi'urrumûz ve Hidâye kitabında da bildiriliyor.
Kapanması gereken yerleri örtmek ve vücût hatlarını belli etmemek şartı ile kadınlar, bulunduğu şehrin âdetine uygun giyinir. Çünkü elbise gibi mubâhlarda, şehrin âdetine uymamak tahrimen mekrûhtur. Zarûret olmadıkça, harâmlarda hiçbir yerin âdetine uyulmaz. (Hadîka)
Peygamber efendimiz, ayaklarına kadar uzun gömlek, ya'nî entâri giymiştir. Şalvar ve pantalon giymemiştir. Bunları giymek âdette bid'attir. Âdette bid'at olan şeyi yapmak günâh değildir. Taksiye, uçağa binmek de âdette bid'attir. Bunları yapmak günâh değil dinin emridir. Bunun için âdet olan yerlerde, kâfirlerden gelmiş olsa bile, kadınların çarşaf ve erkeklerin bol pantalon veya şalvar giymeleri câizdir, günâh olmaz. Elbisenin şekli ibâdet değil, âdettir. Çünkü Peygamber efendimiz, papaz ayakkabısı, Rum elbisesi giymiştir. (Redd-ül muhtâr) Sünnet-i zevâid

Peygamber efendimizin böyle âdet olarak yaptığı şeylere Sünnet-i zevâid denir. Bunları terketmek günâh olmaz. (Hadîka)

---------------------------------------------------------------------------------------------
Dedikoduya gelince tövbe estağfurullah, kadınalrın geninde mi vardır yoksa nefsimize mi yenik düşüyoruz bilinmez ama erkeklere oranla kadınlar daha fazla gıybet ediyor kanımca. Rabbim cümlemizi korusun, gıybet ile ilgili bir hadis-i şerif eklemek isterim. umarım ki bunlardan ötürü ceza almam.
(4323)- Hz. Enes (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Mîrac gecesinde, bakır tırnakları olan bir kavme uğradım. Bunlarla yüzlerini (ve göğüslerini) tırmalıyorlardı.
"Ey Cebrâil! Bunlar da kim?" diye sordum:
"Bunlar, dedi, insanların etlerini yiyenler ve ırzlarını (şereflerini) payimal edenlerdir."
[Ebû Dâvud, Edeb 40, (4878, 4879).][4]

AÇIKLAMA:

1- Hadiste geçen "insanların etlerini yiyenler" tabiriyle, ayet-i kerimeye tevkifen gıybet edenler kastedilmektedir.
2- Bu kimselerin yüzlerini ve göğüslerini tırmalamakla cezalandırılmaları hususunda Tîbî şu açıklamayı yapar: "Yüz ve göğüs yolmak matem tutan kadınların vasfı olması münasebeti ile müslümanları gıybet edip şereflerini pâyimâl edenlere ceza kılınmıştır. Böylece bu iki sıfatın erkeklere yakışmadığı aksine en kötü halde ve en çirkin surette olan kadınların sıfatı oldukları iş´ar edilmiş olmaktadır."[5]

İşte burada devreye haset de giriyor.
Ateşin odunu yakıp bitirdiği gibi haset de iyilikleri yer bitirir." Ebû Dâvûd, Edeb, 44
Haset, başkasının sahip olduğu maddî veya manevî bir imkanın yok olmasını istemektir. Dilimizde kıskançlık ve çekememezlik diye ifade edilen haset, kalbe ait mezmum bir vasıftır.

Kur'an-ı kerîm, bu menfi tutumun kişi ve toplumların imanî boyutunu zedeleyebileceğini şöyle vurgulamaktadır :

"Ehl-i kitaptan çoğu, hakikat apaçık belli olduktan sonra, sırf içlerindeki hasetten ötürü, sizi îmânınızdan vazgeçirip küfre döndürmek isterler." (el-Bakara, 2/109)

O bahsi geçen büyüğünüz nede doğru söylemiş. Gerçekten bu uğurda anlamaya çalışmak yolunda aklını yitirenler vardır. Rabbimin hikmetinden sual olunmaz bizler aciz kullarız her şeyi bilemez her şeyi anlayamayız öyle ki her şeyde bir mana da aramamalıyız. Birde öyle her şey he deyince olmaz maalesef, ulaşabilmek için çok çalışmak çabalamak lazım.

İşte bu da bir çeşit şeytan oyunu, vesvesesi. Peki biliyor musun ki düğününü görmeye ömrün yetecek mi?? Bİr de bu açıdan bakmak lazım. Nişanlı eltim var o da tesettüre girmek istiyor lakin yaklaşık 4-5 ay sora düğünü olacak ve diyor ki ama düğün var. Bunlar vesvesedir ki bizler bu aldatmacaya geldikçe iblisi sevindirmekten başka bir şey yapmayız. Benimde çok pişmanlıklarım var. Allahım affedicidir elbet ona sığınırım. Sen sen ol eğer düğünden önce tesettüre girersen sakın ha açılayım deme, zira ileride kendinde bundan ötürü çok pişmanlık duyarsın.

Rabbimin sevgili kuluymuşsun ki böyle uyarılmışsın. Bizler ne kadar kör canlılarız, halbui yaradanım nasılda her şeyi önümüze koyuyor görelim ibret alalım diye lakin görmezden geliyoruz. GÖnül gözümüz kapanıyor bazen ahir dünyayı unutuyoruz.

Arkadaşlar bir önceki mesajı çok uzatmışım, öyle laf kalabalığı yapmak değildi amacım bildikler,mi anlatırken nelere dayanarak yazdığımı belirtmek isteyişimdir bu kadar uzatmamın sebebi. Hakkınızı helal edin.

Rabbim baki eder inşallah. Allahım sonuna kadar böyle yürümeyi nasip etsin. O heyecan tatlı ne bir şey öyle insan hem tanıdığı herkes görsün bilsin istiyor hemde ay biriyle karşılaşırsam ne tepki alırım diye çekiniyor. Çok şükür ben hiç olumsuz tepki almadım bundan emindim de lakin bir kaç kendini bilmez çıkıyor elbet, onlara da he de geç olur mu. Hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Rica ederim canım, ne yapacaksın bazıları da böyle onları da bu halleriyle kabul etmek lazım.
Aynen dediğin gibi bizler başımızı, bedenimiz örtüyoruz yani maddeden ibaret olan alanları. Bunun zekayla, kültürle alakası yok. Zira o deyişte ki gibi akıl gökten yağmıyor, böyle düşünenler sanırım akılın gökten yağdığını zannedenler.

Son düzenleme:

KALBİMİNBİRİNCİSİ; yazlari türkiyede kapanma seklim su sekilde idi birisinden ödünc aldigim etek üzerine mümkün oldugu kadar uzun bir buluz ve basörtüsü. Yani cingeneye benziyordum gercekten. Buda akrabalarim tarafindan gülünc duruma düsmeme sebeb oldu. Alttan alttan süzmeler giysime basörtüme etegime laf etmeler. Bende o sinirle 'ben kendi evimde kapali degilim burada sadece bir süreligine kapaniyorum onun icinde kendime giymeyecegim esyalar alamam' dedim. Ve söyle düsündüm tesettürü Allah icin takmamiz gerekmiyor mu? O zaman basörtümün armine mi yoksa pazardan mi olmasi bunun ne önemi var? Tesettüre bürünmek bir markayi temsil etmek demek olmamaliydi benim gözümde. Bu sebeblerden dolayi tesettürden sogudum.

EFE;maalesef ki kadınlarımız aşırı süsü ve kapalılığı bir arada tutunca açık kimselerden daha çok dikkat çekiyor...ve o zamanda senin dediğin gibi başörtüsünün asıl önemi yanlış anlaşılıyor ve yanlış anlamak isteyenlere fırsat verilmiş oluyor...ben kapandığımdan beri markalı eşarp bilerek hiç takmadım...markalıı eşarp takanların takmayanlara karşı tutumundan ötürü...ve çevremdeki kişiler istersem markalı eşarbı alabileceğimi çok iyi biliyor...bir insanın neden marka değil demesi beni güldürürken onların kapalılığın amacının ne olduğunu anlayamamış olması beni üzüyor......ve onlara birşeyler açıklayabilme fırtası veriyorlar bana...düşünsenize Hz.Ömer'i dışarıdan gören birisi halife olduğunu tahmin bile edemezken(çünkü diğer insanlar gibi giyinirmiş) şu an bizdeki bu marka merakı sadece görselliktir,abartıtır diye düşündüm hep...yerine göre marka tercih edilmeli ancak marka kullanmayanlar eleştirilmemeli...yapılan eleştiriler onlar farkında olmasa dahi karşındaki kişiyi daha çok soğutur,yada içinde başka duygular ortaya çıkar...sen de buna benzer konudan soğumuşsun,sen geçte olsa kapanmayı tercih etmişsin...henüz kapanmasanda senin adına sevindim...ama bu soğukluğuna neden olanlar bunun hesabını nasıl verecek bilmiyorum...bir kişiyi dine kazandırmak ne kadar sevapsa,uzaklaştırmakta bi okadar günahtır...

çitlembik arkadaşım burada sanal olarak yazışıyoruz o yüzden eksik ifadeler ya da yanlış anlaşılmalar olabiliyor...birde benim gibi bebeği olanlar varsa:)yani demem o ki ben marka canavarı değilim:)yerine göre bizimde özellikle seçtiğimiz markalar var...bizim burada ki kastımız marka kullanan kişileri yadırgamak değil, marka kullanıp kullanmayanlara karşı yüksekten bakış atanlara karşı sitemdir...ve bunun gibi kişilere...marka olmasa dahi başkalarının giyim kuşam işte her neyse aşağılar gibi bakmak bunu okişiye hissettirmek hiç hoş değildir...o kişide soğukluk yaratabileceği gibi kıskançlıkta yaratabilir...farkında olmadan kimsenin günahına girilmemeli...kalbiminbiriciğinin başına gelenler onu soğutmuş verdiği örn.de kişi ona hakaret tarzında kelam edeceğine susmayı tercih edebilirdi ya da güzel bir başörtüsü hediye edip onun gönlünü kazanabilirdi...bu konuda artık hemfikir olduğumuzu zannediyorum...

benimde markalı eşarplarım var lakin kullanmıyorum ama cüzi fiyatta aldıklarımdan inanki ben bir fark göremedim...kayınvalidemler aldılar fiyatını duyunca dudağım uçuklamıştı,bir ev kirası neredeyse...o yüzdendir ki ihtiyacım olmasa dahi o kadar parayı o kadar pahalı bir başörtüsüne vereceğime cüzi miktarda olanı alıp kalanını başkasına veririm daha iyi...Hz.Ömer'i burada örn.vermekten kastım ise o da bilirdi devlet hazinesindeki paradan giyinmesini ancak o cebinden para çıkmayacağı halde tercih etmedi ahiretteki yükünü hafifletmek ve o zaman kıtlık olduğundan ötürü birini daha o parayla doyurabilmek için ve bunun gibi sebeblerden ötürü sanırım...

Tesettürlü olmak demek kendini her şeyden soyutlamak alelade kıyafetler giymek demek tabii ki değildir...bizler sonuçta kadınız bende kıyafetimi güzelce zevkime göre giyinir başörtümü ona uygun tercih ederim...kendimi sadece dinin emrettiği şeylerden soyutlarım...yani nitekim aynı yola çıkıyoruz tesettüre bürünüp vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde giyinmek ve aşırı süsten kastım karşındakinin dikkatini çekmeyecek şekilde giyinmektir...çünkü en başta buna uyulmadığı takdirde çevreden kadın olsun erkek olsun "aaa kadına bak kapalı kim sorarsa ama ben onun kadar dikkat çekmiyorum...bu nasıl şey..." diye uzayıp gidiyor...

bu kadar açıklama yapmamın sebebi yanlış anlaşıldıysam düzeltmek istememdir cnm...Allah hepimize dini emrettiği gibi yaşamak nasip etsin...

Aynı fikirleri paylaşıyoruz, yalnız şu bir ev kirası fiyatında ki eşarp beni şoka soktu. Yok artık yahu... Benim kullandığım en pahalı eşarp 71.- Tl o da ipek olduğu halde, o bir ev kirası olan eşarp altından mı nedir? Çok merak ettim mümkünse bir resmini ekler misiniz? Bu arada İstanbulda yaşayan arkadaşlar makul fiyatlı eşarp arıyorsanız Eminönü Sultanhamamda Eşarpçılar çarşısı var, Muhteşem şeyler ve çok iyi fiyatlara. Ben geçen hafta 6,5 ile 8 Tl. arası çok güzel eşarplar aldım ve inanın o 71.- Tl lik eşarbımdan hiç farkı yok.

canım çok mutlu ettin beni...allah daim etsin.kimsenin lafına bakma için rahat olsun.seni her sıkıştırdıklarında 'bunu rabbim emretti,sizi , beni ve tüm canlıları yaradanı memnun etmek herşeyden daha önemli '' de ..

kalbiminbirincisi

canım alıntı ile cevap yazmadığım mesajlarını okmadığım anlamına gelmiyor,bütün yazılarınızı okuyorum.ama vaktim olmadığı için ben katılamıyorum sizlere
inşallah sen de en kısa zaman da huzur içinde ürtünü başının tacı yaparsın.

bende hep sizlerle burada olmak istiyorum..

efe ve diğer arkadaşaların yazmış olduğu cevapları destekliyorum.

cnm.nerelerdesin sen...özletiyorsun kendini...benimde fazla vaktim yok elime fırsat geçtiği gibi bu sayfayı okuyorum...bazen cvp.yazamıyorum okuyup sonra yazıyorum falan...hatta bazen eksik mi yazdım acaba falan diyorum:)))bu kadar ayrı düşmeyelim...senin yazılarını bende beğeniyorum o yüzdendir ki birbirimize fikirlerimizi söyleyip konuşma fırsatını kaçırmayalımzaten hafta sonundan itibaren bende pek giremeyeceğim evi taşıyoruz kısmetseinş. orada net çekerde fazla hasret kalmayız:18:

Bacilarim hepinize yorumlari icin tesekkür ederim.

citlembik canim marka konusuna gelecek olursam, söyle bir sey var artik hersey marka oldu. Ama markali olmasi illede kaliteli olmasi anlamina gelmiyor. Ucuz olmasida illede kalitesiz oldugunun anlamina gelmiyor. Yani öylesi var böylesi var.

Ben sözümde duruyorum markadan cok niyet önemli ve o basörtüyü nasil ve ne icin tasidigin önemli.

Kimse Allah razi olsun insaAllah banada nasip olur tesettüre bürünmek. Bunu cani gönülden istiyorum.

Dügüne gelince kapanirsam o zamana kadar calgili bir dügünde tesettürlü gelin olmak nasil olur bilmiyorum. Bana pek dogru gelmiyor?

cnm.benimde söylemek istediğim buydu aşırı pahalı olan eşarplardan bir farkı yok...şu neredeyse ev kirası olan eşarbım galiba abartı gibi geldi değilmi?bundan 5.5 sene önce kayınvalidemle alışverişe çıktığımızda hediye olarak almak istedi tmm dedim fiyatının 200 tl civarı olduğunu öğrenince almamasını istedim ama gelin görünki onlarda marka takıntısı olduğu için ve göterişi sevdikleri için ısrar etti ve aldı...o zaman ev kirası 250 civarıydı...eşarp altın değil tamamen ipek...kaldırdıklarım arasında bulup yüklemeyi becerebilirsem yüklerim...taşınma telaşı var şu anda...unutursam hatırlat...ama benim aldıklarım daha güzel,zevkime göre...sağolsun düşünüp aldı ama kendi zevkine göre ...40 yaşlarına falan gelince takarım herhalde:))

heh işte asıl konu bu, niyet... Markalı ürünler sırf pahalı olduğu için eleştiri almamalı, onu gösteriş için kullananlardır asıl yanlışı yapan. Sırf yazışarak paylaşımda bulunduğumuz için bazen demek istediklerimizi ifade edemiyoruz, anlam bozukluğu oluşabiliyor. Elbette ki pahalı olan her şey kaliteli deme değil ama kaliteli olan bir çok şey pahalı. Tabii pahalı da göreceli bir kavram kime göre, neye göre olduğu önemli. Mesela bana bir eşarp için verilecek 60-70 lira pahalı geliyor. Kendi almış olduğum eşarplar arasında bu fiyatta yok. Ama bana hediye gelenlerden 2 si bu değerlerde. Hani bazen içimden geçirmiyor değilim sağolsunlar düşünüp almışlar ama bir eşarba 60 lira vereceğine bir pardösü alsalardı daha makbule geçerdi. Zira benim pardösüler imden biri 50 diğer 55 Tl. Tabi bu fiyatlarda bir şey almak için biraz dolaşmak piyasayı takip etmek ve pazarlık yapmak gerekiyor. Neredeyse benimkilerin hemen hemen aynısı olan pardösüler 90 ile 120 arasında satılıyor. Umarım kendimi ifaede edebilmişimdir.

Son düzenleme:

Kayınvalideniz uçmuş biraz, o ne yahu... Ben o parayla 1 ay geçinirim, hemde bugünün şartlarında.
Marka yazmakta bir sakınca yoktur umarım ama tekbirde %100 ipek twill eşarplar 71.- Tl o bana çok pahalı gelirken bu nasıl şeydir böyle aklım şaştı.

canım kolay gelsin sana;taşınmak zor iş .
bu arala giremiyorum misafirim var,nette vakit geçiremiyorum.fırsat buldukça yazılarınızı okuyup,aklımı burada bırakarak çıkmak zorunda kalyorum
birdahaki hafta sonuda ben istanbul'a gideceğim,bi süre ayrı kalacağız sanırım.allah tamamen ayrı koymasın di mi
kavuşuruz inşallah canım kardeşlerim..

canım beni düğünümüde kaynatam çalgılı yaptı.inan o günü hatırlamak bile istemiyorum.sadece çalgılı olduğu için değil yanlış anlaşılmasın,ek sebeplerde var.
benim istediğim aslında şuydu; yine normal düğün salonunda,yöresel oyuncuların oynamasıydı.gelen misafirlerde izlerler keyifli vakit geçirirlerdi.belki fikir olur diye söyledim.
şimdiki aklım olsa sadece nikah olmasını isterdim ama ozaman 19 yaşındaydım.
eşin (inşallah)seni aldım oynamak istiyorum diyorya,kızlar kına gecesinde iken erkeklerde başka bir yerde öyle oyunlu bir ortam hazırlayabilirler.sanırım efe de söylemişti bunu

ama her ne olursa olsun,bence örtün başında olsun.allah kalbini senden daha iyi bilendir.hiç vijdan azabı çekerim diye düşünme.
hakkında hayırlısı olsun canım

bu aralar her nedense bir şart var bayanlarda şöyleki, eşarbın markası arkada gözükecek şekilde olmalıymış-mış,neden ?çok duyuyorum bunu çevremdekilerden.sırf protesto olsun diye markasının gözükmeyeceği şekilde bağlıyorum,buna özellikle dikkat ediyorum.sizde bu söyleneni duydunuz mu ?

eşarpların markasına hiç dikkat etmem,hangisini beğenirsem onu alırım yeri geli 10 tl,yeri gelir 60 tl olur.ama fazlasını asla vermem,insanlar parayı kolay kazanmıyor.iğnedir ütüdür zaten yıpranıyor,israf...

maddi imkanı olanlar tabi alır yine 70-80 tlye ama fazlası gereksiz geliyor bana

o zamanın değerindeki 200 tl.ile bir ay geçinebilirsin belki ama şimdiki zamanın değerindeki 71 tl ile o zamanda %100 ipek bir eşarbı almanız yerine göre değişebilir ama alamazdınız diye tahmin ediyorum...misal ben 6 sene önce normal bir oturma odası koltuk takımını 2.700 tl ye almıştım..şimdi o fiyata deri ve çok hoş salon koltuk takımı alabilirdim...yani demem o ki zaman kavramı farklılık gösteriyor...o zaman aldığım ve şimdi alınan markalarda da çok değişiklikler var...eskiler daha sağlam...marka ve çeşitler çoğaldıkça fiyatlar daha cüzi bir hal alıyor...

tekbir de eşarplar şu an kampanyada...71 tl.ye de eşarp var daha yüksek fiyatlarda da var...ister 70 ister 100 ister 200 olsun...bu konudaki tavrım sabittir...10-20 tl ye eşarbı alıp kalanını başka şekilde değerlendiririm...

ben kendimi bildikten sonra sizin inanmanız ya da inanmamanız gene sizin tercihinizdir...zaten bu tarz mübalağda bulunmak istesem gerçek hayat dururken neden sanal ortamı kullanayım ki...ne gerçek ne sanal ortamda gösteriş meraklısı ve bu tarz konularda abartmak hiç tarzım değil...siz bu konunun üstünde durdunuz sordunuz cvp. yazdım...dediğiniz gibi sanal olarak yazışıyoruz o yüzden eksik ifade ve yanlış anlaşılmalar oluyor...yazdıklarınızdan ötürü siz farkında olmasanız dahi ben bile bir an benmi abarttım diye düşündüm yani:)))ama gerçek olanları yazdım,değiştirememki...

neyse sonuç olarak sizinde sonraki yazınızda markalı olan ve olmayan eşarpların arasında bir fark görememenize sevindim...yalnız bu marka konusunda yanlış anlamaları düzeltip amacımızın marka kullananları yadırgamak değil,marka kullananların kullanmayanlara yüksekten bakması ve bunu hissettirmesi konusunda hem fikir olduğumuza göre benim ya da senin eşarbının fiyatlarını yazışmayı bırakıp buradakileri yazılanları okuyanlara daha faydalı şeyler üzerinde dursak diye düşünüyorum...

cnm.bu konuya fazla değinmeden şöyle bir açıklama yapmak istiyorum...bazı dini guruplar birbirlerini tanımasa dahi markadan ve başörtüsünü bağlayış şeklinden hangi gruba dahil olduklarını anlamak için bazıları tek bir marka bazıları devamlı başörtüsünü aynı şekilde bağlıyorlar...ama tabiiki bazı kişiler tamamen tesadüf tercihine göre marka ya da bağlayış şeklini tercih ediyorlar...israf konusunda katılıyorum cnm...benim şahsi fikrimde bu yöndedir...misal kaliteli bir ayakkabıya pahalı bir fiyat verebilirim çünkü ömürlük,insanın ayakları belli bir dönem sonra fazla değişmez,ama başörtüsü dediğin gibi hiç olmasa iğne yüzünden yıpranmaya mahkum...heleki sürekli kullanılanlar için...neyse fazla uzatmayayım yanlış anlayanlar olabilir...

bu arada tşk.edr....yavaş yavaş fırsat buldukça toplanmaya başlıyorum...anca çocukla...hafta sonuna kadar fırsat buldukça girerim...hafta sonu evin temizliğ var...kısmetse haftaya taşınıcam...sonrada işte anca yerleşirim herhalde...sen ne kadar kalacaksın ist.da...işimi düzene soktuğum gibi buradayım

yanlış anladınız ben inanmıyorum diye bir şey yazmadım, o fiyatlara eşarp almanın mantıksızlığından dem vurdum. Elbette o fiyatlara hatta daha yüksek meblağlara bugünde vardır ama bana çok gereksiz geliyor. Aslında görüşlerimiz aynı fakat siz biraz fevrisiniz gibi geldi bana yanılıyorsam kusura bakmayın. Diğer mesajlarıma bakarsanız benimde gayet makul şeylerden yana olduğumu göreceksiniz ki aksi halde zaten bütçemde kaldırmaz. Çünkü değişikliği çeşitliliği seviyorum değil 200 20 TL den fazla bir eşarba para verirsem bu ancak bir kaç defaya mahsus özel bir durum olur ki henüz o fiyata bile almadım. İki tane pahalı eşarbım var ikisi de hediye :) Evet bencede konu gereksiz yere uzadı sanırım yeterince kendimi ifade edemedim.

Canim öncelikle yorumun icin cok cok tesekkür ederim.

Ya o direk seni aldim oynamak istiyorum demiyor tabi :)) Ama calgili dügün olmasindan yana.

Yani sence calgili dügünüm olsa da kapali olsam kötü olmaz mi?

Canim öncelikle yorumun icin cok cok tesekkür ederim.

Ya o direk seni aldim oynamak istiyorum demiyor tabi :)) Ama calgili dügün olmasindan yana.

Yani sence calgili dügünüm olsa da kapali olsam kötü olmaz mi?

önceliğin çevrendekilerin çalgılı düğünde başı kapalı bir gelin olmanı yadırgamalarıysa,bunu dert etme böyle birşey olmaz ; bu durum çok yaygın olduğu için insanlara normal gelir.

yada önceliğin rabbime karşı kendini bu durumdan dolayı kötü hissetmense, bu durumda da düğünün nasıl olacağına sadece senin karar vermediğini,örtünmeyi neden istediğini,kısacası bu tertemiz niyetlerini yaradan biliyor..için rahat olsun örtün başındayken gönlün ferah olsun...

düğünden önce bunu yaparsan çok daha rahat edersin bence.
evlilik hayatı canım,yurt dışından geceksin anladığım kadarıyla.ailenden de ayrılacaksın,farklı bir aileyle iç içe olacaksın,yani yeni bir hayata alışmaya çalışacaksın bunlar ilk başta sana zor gelecek birde tesettüre alışmayı bunlara eklersen zorlanabilirsin...gözünü korkutmak istemem canım.ben istanbul'dan trabzon'a gelin geldim.burada tanıdığım kimse yok ve ailemden ayrı olmam beni çok üzüyordu,ama zamanla alışıyorsun canım. hatta sana bir sır vereyim: ailen için daha bi kıymetli oluyorsungittiğinde pervane oluyorlar çevrende

kıacası canım,düğünün nasıl olacağı senin kararın değil,burada niyet devreye girer...hakkın da hayırlısı olsun bitanem...

(bunuda eklemeliyim;kesinlikle kafanı karıştırmak istemem.)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…