'başımdan' kalbimden gelen duygularım..

hikayen çok hoş

ben kapandığımda arkadaşımın babası bana , ''yaşlı teyzeler gibi olmuşsun ''demişti

valla benim için kimsenin ne düşündüğü önemli değil yeterki mevlam razı olsun

Son düzenleme:

gerçektende en önemlisini unutmuşsun.
ikinci bir şans gibi...ne mutlu sana...

hep beğeniyorsun,sen de bizimle hikayeni paylaşmak istemez misin ?

Bende liseyi bitiridiğimin yazında 18 yaşımda kapandım.Çocukluğumdan beri zaten hiç açık giysiler giymedim,sevmezdim de hele ergenlik döneminde iyice bi kapatır olmuştum kendimi
Lisede bitince kapanmaya karar verdim,babam sağolsun hep desteklerdi,öğütler verirdi kızım Allah'ın emri bu alıştır kendini diye.
Yani aslında çocukluğumdan beri amacım belliydi,ağaç yaşken eğilir derler ya hakikaten doğruydu,annem babam Allah onlardan razı olsun dini eğitimimizi çok güzel verdiler bize,inşallah bende evlatlarımı böyle hayırla yetiştirebilirim

Son düzenleme:

gerçektende en önemlisini unutmuşsun.
ikinci bir şans gibi...ne mutlu sana...

Teşekkür ederim arkadaşım, gecenin bu vaktinde içimde hoş anıların canlanmasına vesile oldun Allah razı olsun Hayatımızın dönüm noktası dediğimiz anı yaşamak için bazen küçük bir kıvılcım bile yeterli olabiliyor, hani olur ya bizim hikayelerimiz de başka bir kardeşimize vesile olur inşaAllah

Maaşallah

................

çok seviyorum çocuğunun geleceğini düşünüp,''yaşken''eğitim veren aileleri !

maşaallah

Benim annem ben kapanmadan bir kaç ay önce örtünmüştü ama hep namazını kılardı. İtiraf etmeliyim ki ben ailemden elle tutulur dini bir eğitim görmedim, bana dinimi eşim öğretti Allah razı olsun.. ben ona hep sorardım; hayatım etrafta tesettürlü onca kız avrken beni nasıl seçtin diye. o da bana hep; ben senin içindeki güzelliği sezdim ve Rabbim yanılmadığımı gösterdi dedi.

Son düzenleme:

ayyyyyyy çokkkk güzeeeelllll

güzel bir konu olmuş arkadaşım.keşke bende böyle hoş bir kapanma hikayesi anlaabilseydim.maalesef benim ki travmatik bir durum.daha 6-7 yaşlarındayken baba zoruyla ve kazara başörtüsüz oyun oynamaya çıksam sopayla karşılaştığım bir anıdır benim için

babanın yaklaşımı çok kötü
ama üzülme canım sonuçta sen ne amaçla tesettür düşünüyorsun o önemli,aileler bu konularda cahil olabiliyorlar ama evlat olarak biz cahil olmak zorunda değiliz dimi

ay canım ya içim gitti.
sopa atacağına karşısına alıp konuşsaymışya !
olsun canım üzülme,senin iyiliğini istemiş-yani inancına uygun giyinmeni-ama yanlış bir tutum sergilemiş...

sen de bize tesettürü sevmeye nasıl ve nezamandan sonra alıştığını yazarsın.buda bir hikaye

Konu çok hoşuma gitti. Bende inşallah yarın yazıcam.

bekliyorum-bekliyoruz canım...ayyyyyy okadar mutlu oldumki,tamda diyordum 'tesettürlü fazla yok'konu olduğu gibi duruyordu.
siz geldiniz şenlendi...
arkadaşlar,kapanmak isteyen kişiler burayı okuyup;destek alır bizden...
boş bırakmayalım burayı...

saygılar...

o yaşlarda unutarak başımı kapatmadığım için az dayak yemedim.ama bunun tepkisini maalsef ve maalesef ki üniversitede açılarak gösterdim ve yaptığım en büyük hata diye düşünüyorum.baskıyla olacak örtünmenin insana hiçbir katkısı olmuyor maalesef.ama yinede Rabbime iyi bir kul olmak adına dinimin emrini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum

olsun canım bunun için üzülme allahın affı çok geniş..

bu şekilde yaparak çocukları soğutuyorlar...

inşallah gönlündeki yangını,birgün kendi isteğinle örtünerek söndürürsün...

o zaman da bize uğra haaaa

şu an zaten kapalıyım canım ama gel gör ki suçluluk duygusundan sıyrılamıyorum.hala daha kapanma yaşlarımda yaşadıklarım yada okul günlerim aklıma gelse kendimi kötü hissediyorum.ama Yaradana sığındım O'nun af ve mağfireti geniş beni de affettiği kulları arasına kabul eder İnşallah

Ben kapali degilim ailem ve cevremdekiler hicbiri degil ama tabiki kapali bayanlarada herzaman saygim var.Yanliz dayim ve ailesinin yasadiklarini anlatmak istiyorum.Kuzenim(dayimin kizi) birine asikti cok seviyodu,sevdigi kiside onu cok sevdigini falan soyluyomus ama oglanin annesi falan istemiyodu kizi.Neyse uzatmayayim bi sekilde olmadi iste ayrildilar.Bu ayriliktan sonra kiz psikolojik sorunlar yasadi,hatta kac defa bicakla kendine vuracagi anda ailesi engel oldu.Sonra hastaneye yatirildi kuzenim ve odasina ailesi bile alinmiyodu,camin diger tarafindan izleyebiliyolardi sadece.Artik umutlari kalmamisti kizlarini tamamen kaybettiklerini dusunuyolardi.Sonra hocalara falan goturmusler son care olarak.Bu arada dayim cok alkol ve sigara kullanan biriydi eside sigara kullanirdi.Neyse sonucu anlatmak istiyorum.Istanbulda bi hoca oldugunu ve cok iyi biri oldugunu falan soylemisler.Onlarda gitti tabi.Nasil oldugunu bilmiyorum ama dayim alkolu sigarayi tamamen birakti eside oyle.Kuzenim tamamen iyilesti ve kapandi.Kendini Kuran'a Allah'a adadi o yolda gidiyor.Hatta en son Kuran hocasi oldugunu duydum.Evlendi bir cocugu var ve cok mutlu.Dayim Hacca gitti yani resmen giyinisi konusmasi tamamen degisti.Hatta ulke ulke,sehir sehir diger arkadaslariyla dolasip insanlari bu yola davet ediyor.Eskiden yengem ve dayim surekli kavga eder gecinemezlerdi.Icki sigara kufur havalarda oynardi.Simdi alkolsuz,sigarasiz,mutlu ve huzurlular.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…