'başımdan' kalbimden gelen duygularım..

Tesekkür ederim...

Kendimi alıştırmaya çalışıyorum bakalım inş.hemen alışırım sorun yaşamam

Sene ve yaş olarak hatırlamıyorumm

Bir sabah işe giderken nasıl oldu anlamadım. Türban yaptım.Ablama dönüp nasıl oldu dedim. Güzel oldu dedi. bende o zaman bundan sonra kapalı olıyım dedim.O sabah babam beni yanaklarımdan öptü hiç öpmediği gibi annem ablam fln da tabi Sonra öyle işe gittim. giyim tarzım hep aynıydı.topuklu terlik ve ayakkabılar siyah ya da beyaz kumaş pantolon üstüne tunik veya elbise uygun bir türban hepsi bu..
sonra ben işi bıraktım o süreçte hiç ama hiç dışarı çıkmadım yani başımı da kapatmadım.yeni bir iş buldum. o işe açık olarak başladım aradan rahat 1 sene geçmiştir.çalıştığım yerdeki arkadaşlarımla birbirimze destek olup namaz kılmaya başladık.emine şenlikoğlunun serisini tamamlamaya karar vermiştim.o kitapları okuyup içindekilerden iş arkadaşlarıma aktarırdım.namaz kılarken örtünüe dışarı da ise açık dolaşırdım. ama diger arkadaşlarında dedigi gibi dar ve kısa kollu giymezdim.annem ara ara sitem eder kapan kızım derdi babam ise kapanmamın gerekliliğini açıklar dururdu kafa sallar tmm derdim. annem çok ısrar ettiğinde ise kızar kapanmıcam işte ya karışma canım ne zaman isterse o zaman kapanıcam derdim.Çünkü bana göre bilinçsiz kapanmak hiç kapanmamaktan daha iyiydi. Okumayı çok severim namazıma ve dinime bağlı kalmak için bir akşam o tarz kitaplardan birini okumaya karar verdim.Evdeki herkez uyuyordu.ben yatsı namazımı kılmış digerlerini de kaza etmiş kitap okumaya yeltenmiştim. Kitabı aldım ve okumaya başladım. Kitabın adı peygamberlerdi onları da tanımak istiyordum.Hayatta roman olmayan kitaba başından başlamam öle bir huyum var o peygamber derken bu peygamber derken. dedim en iyisi baştan başlamak. ve geldim Hz.Adem ilk insana yaratılışı her şeyiyle okudum bitene kadar okudum.ve bir yerinde hz. adem senelerce Allaha dua edip tövbe etmiş en sonunda 'Allah'ım beni Muhammed aşkına affet diye dua etmiş' Cebrail a.s. gelip Ey Adem sen Muhammedi nerden biliyorsun diye sormuş. Hz.Adem şöyle açıklamış Arş-ı aladan biliyorum. Bana ilk can geldiğinde ben gözlerimi arş-ı aladaki Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali Seyyidina Muhammed yazısıyla açtım. o ne büyük zaattır ki Allahla ismi aynı cümle içerisinde kurulacak güzellikte. Cebrail a.s. cvp verir. Rabbim seni Muhammed aşkına afetti..

Yaz günüydü.Odamın penceresindeki cama çıktım.Saat artık gece 3 e geliyordu. Ve hiç korkmuyordum. Okuduklarımdan sonra bir sigara yaktım ve düşünmeye başladım.Yavaş yavaş bir esinti vardı havada kavak ağacının yaprakları birbirine çarpıyordu.Bütün canlı bitkiler kıpır kıpırdı. Ve kendi kendime dedim. Onlar ibadet ediyorlar Allahım sana.Onlar her gece ibadet ediyorlar.Sen insanı her şeyden üstünde yarattın. Ama hep itaatsizlik.Sana binlerce kez secde etsin yüreğim.Beni affet!
Her şey için özür dilerim. Bana sadece sevgini nasip et.Rızan olmadan adım bile atmayım.Efendimizin sevgisini nasip et dedim.O gece bir cami minaresine baktım bir de kavak ağacına; kendime insanlığıma nefsime insanlara her şeye kızdım ağladım ağladım ağladım..Dedim neyi bekliyorsun ki sen kimi kandırıyorsun Kıbleye dönükken kapalısın..Sokaklarda niye geziyorsun. Önce kendimi kandırıyordum.İnsan müslümanım diyorsa sadece dili degil her şeyi ile ortaya koymalıydı. Müslümanım diyorsa müslüman gibi yaşamalıydı. insanlar her şeyden önce benim önce müslüman olduğumu bilmeliydi.Dinimi en iyi şekilde temsil etmeliydim.

Ertesi akşamına gittim kendime bir pardesü aldım.Ve kapandım. Bir tek gün bile ağır gelmedi.
Onurumla gururumla takıyorum başörtümü..
Dinim Aşkdır benim..

*Amin canım Allah razı olsun, dualarınızı benim ve evlat hasreti çekenlerin üzerinden eksik etmeyin.

Canım rabbim ömür verdikçe yarınlar bitmiyor ve uzadıkça uzuyor, şeytanın vesveselerine kanma zira şimdi önüne düğünü çıktı yarın başka bir şey. Ben ilk kapandığım gün babanem umreden gelecekti o akşam bütün sülale toplandı, bunu bilerek kapandım çünkü birden herkesle yüzyüze gelmek daha kolay. Diğer türlü her karşılaşmada stres yaparsın. bu sana vesile olsun eğer gerçekten yüreğinden kopup gelmişse bu istek erteleme, Allahım hayırlı etsin inşallah.

Seni yürekten tebrik ediyorum canım maaşallah : Yazdıklarını gözlerim dolu dolu okudum inan. Rabbim imanını arttırsın

Ertesi akşamına gittim kendime bir pardesü aldım.Ve kapandım. Bir tek gün bile ağır gelmedi.
Onurumla gururumla takıyorum başörtümü..
Dinim Aşkdır benim..

pinkcigim yazdiklarindan etkilenmemek mümkün degil. Allah en güzel sekilde o tesettürü sana tasimayi nasip etmis. Darisi basima insaAllah.

DipNot: Sigarayi biraaaak

Öncelikle pink_love’a tesekkür ederim, ki onun sayesinde bu konu dikkatimi cekti. Önce onun hikayesini okudum ama ilk sayfadan baslayarak diger arkadaslarin örtünme hikayelerini okudum.

Kimse masAllah. Kendini egitmeye devam ediyorsun. Senin gibi olamayan kardeslerimiz var. O yeni cikan kotlar bodyler yüzünden daha dogrusu „moda“ yüzünden tesettürün anlamini kirletiyorlar kanaatimce. Allah dogru yoldan caydirmasin. Bizlerede örnek oldugun icin tesekkür ederim.

Efe masAllah. Dügünün mevlüd olmasi bence cok güzel bisey. Türk insani dedi koduyu sever o yüzden neden mevlüd yaptiniz diye konusmalari da gayet normal. Söylediklerinde haklisin bazilarinda bir günden diger güne olur ama bazilarina bir sey vesile olur.

_swift_ masAllah. Ailenin seni bilgilendirmesi de bir avantaj olsa gerek cünkü bazi ailelerde ki cocuklar dini egitim göremiyorlar. Velhasil cogu kapanamayan bayanlarin bahanesi „uzun kollu sicaklarda dolasamam ben“ ama Cehennem atesi yaz günesinden tahmin bile edemeyecegimiz kadar sicak bunu unutuyoruz sanirim.

ocwmays masAllah. Türkiyemde beni en cok üzen olay zaten basörtü yasagidir. Ama Allah herkesin nasibini veriyor. Sizin gibi bayan kardeslerim önünde saygiyla egiliyorum. Ve bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Tesettürüne sahip cikan hanimlar gipta edilecek insanlardir benim gözümde.

kelebek29 masAllah. Sende is konusu yönünde cok sansliymisin. Allah sana öylesi hayirli bir isi nasip etmis sükür ki. Nasil ki bazi üniversitelere tesettürlü giremiyen kardeslerimiz varsa is yerleri ile de basörtüleri yüzünden sorun yasayanlar cok var.

cyd86 masAllah. Arkadas ortamida büyük bir etken kesinlikle. Ne mutlu sana ki dogru kisilerle arkadaslik kurmussun ve bir nebze olsada onlar sayesinde namaza baslamis ve tesettüre bürünmüssün. Ve bilinc altinda bazi seyleri yer ediyoruz ve bir sekilde belkide sende oldugu gibi rüya halinde bize bir uyari gelebiliyor.

bolu merak ettigim bisey var peki suan nasil hissediyorsun kendini? Hala sadece esin ve alien istedigi icin mi kapali oldugunu düsünüyorsun? Yoksa „hayir bana ailem sebeb oldu ama ben Allah icin kapaliyim“ diyebiliyormusun artik?

aysen_34 masAllah. Allah dogru yoldan caydirmasin insaAllah. Babanin da sonradan kendi isteginle kapandigini anlamasi cok güzel gercekten.

parola masAllah. Yurt disinda kapanmanin bazen daha kolay bazen ise daha zor oldugunu düsünüyorum. Ama bi karara varamiyorum. Söylediklerin cok dogru. Rabbim tesettürü bayanlari özgür kilabilmek icin emretti onlari (hani bazi insanlarin düsündügü gibi) evin icine kapatmak icin emretmedi.

citlembik öncelikle gecmis olsun basiniz sagolsun bebegini kaybetmissin buna cok üzüldüm. Bir solukta okudum yazdiklarini. Cünkü karar günün benim dogum günüm bu beni cok etkiledi suan. O satirlari ve tarihi okuyunca bir tebessüm olustu yüzümde. MasAllah diyorum baska bir sey diyemiyorum.

Hanimlar begeni ilgi ve gipta ile okudum hikayelerinizi. Tesettür ve kapanma ile ilgili benim de icim baya dolu. Buraya yazip yazmamak arasinda gelip gidiyorum suan.

Hepinize terkrar tekrar masAllah diyorum. Allah gittiginiz bu yolda hep güzelliklerle karsilastirsin sizi insaAllah. Ömrünüz boyunca da insaAllah kapanmamis kardeslerimize iyi birer örnek olarak onlarinda kapanmasina vesile olursunuz insaAllah.

Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. Hikayeni dinlemeyi, içinde büyüttüğün fırtınayı paylaşmayı çok isterim. Eğer sende uygun görür ve hislerini paylaşırsan eminim ben dahil tüm arkadaşlar seve seve okuyacaktır.

pinkcigim yazdiklarindan etkilenmemek mümkün degil. Allah en güzel sekilde o tesettürü sana tasimayi nasip etmis. Darisi basima insaAllah.

DipNot: Sigarayi biraaaak

İNŞALLAH CANIM TÜRBAN TAKMANIN ONURUNU BENCE HER KADIN YAŞAMALI DERİM.

O zamanlar birlikte namaza başladığım 3 kız kardeşde açıktı.
Her zaman dile getirirlerdi.
Ağızlarında uzayıp dururdu kelimeler bilmiyorum ki kapansam nasıl olur? Nasıl karşılarlar ya kötü tepki verirlerse fln diyolardı.bende dedim kimin ne dediğinin düşündüğünün ne önemi var önemli olan Allah Rızası böyle şeylere takılırsanız ilerleyemezsiniz demiştim. Ben daha kapanmamıştım o zaman. Eee sen neden kapanmıyorsun dediler bana bende ben daha pişmedim her şeyi tam olarak öğrenicem ne zaman gerçekten kalpten inanıcam kapanmam gerektiğine o zaman kapanıcam. Çok geçmeden ben kapandım. benden bir hafta sonra başka bir bölümde çalışan ortancı kızkardeş kapandı Pink senin kapanmış olman çok büyük cesaret verdi bana bende kapandım dedi. O iş ywrinden ayrıldıktan sonra büyük ablalarını gördüm baktım oda kapanmıştıı..27 yaşındaydı Pink keşke daha önce kapansaymışım boşa beklemişim onca zaman dedi. bende olsun hayırlısı buymuş rabbim sana yol açmış sana fırsat vermiş güzel bir adım atmışsın deyip tebrik ettim ve ara ara görüyorum onları kızlar kapandığızınıza hiç pişman oldunuz mu diye sordum bir kere yok nie pişman olalım ki iyi ki kapanmışız böyle daha iyi oldu dediler.. zaten kapanıp pişman olanlar mutlaka açıyor saçını ya da tam kapalı olmadıkları her yerinden belli oluyor. Onların maşallahları var hep uzun tunikler pardesüler ile görüyorum onları hemde öle şık giyiniyolar

ben lise 2 ye gidiyodum...
2006 nın nisan aylarıydı.ilkokuldan beri kapalı olan yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen bi arkadaşım vardı ve harıl harıl muhasebe sınavına çalışıyoduk o gece bizde kalmıştı.içten içe sürekli isterdim kapanmayı.evde sürekli annemin türbanlarını bağlar öyle otururdum.ama okula gidip gelirken zorlanırım korkusu vardı içimde.arkadaşım kapalı gidip geliyodu ama zorlanmıyodu allah sabrını veriyodu...
neyse arkadaşımla ders arasında sohbette ediyoduk.o hissettiklerini anlatırken bile gözleri dolu dolu oluyodu.
neyi bekliyorum dedim !!! evet neyi bekliyodum ki.
zaten nrmaldede açık giyinmezdim.tuniklerim vardı pantolonlarımla giydiğim.ertesi gün pazardan şal,1 uzun etek ve 1 eşarp aldım.
okula giderkende şalımı baglayıp öyle gittim
babam bana şöyle bi baktıı.canım kızım nur gelmiş yüzüne dedi canım babacım yaa
ilk başlarda zorlandım evet.okulda tuvalette kapatmamıza izin vermiyolardı.okulun bahçesinin dışında kapatıyoduk.herkes bakıyodu falan.ama sonra umruma gelmedi o bakışlar.diğer kızlar bahçenin dışında eteklerini kıvırırken bende dinimin en büyük gereğni yerine getiriyodum.zaman geçtikçe bu bende bi gurur oldu.
stajımı devlet dairesinde yaptım türban yasaktı okuldaki zorlukları ordada yasadım ama yılmadım !!!
5 sene bitti...
iyi ki kapanmışım iyi ki bu muhteşem duyguyu bana yaşatmış rabbim.

cnm.önemli olan senin karar vermen...annende zamanla alışır...annen kapalı mı değil mi bilmiyorum ama belki de sen onlara örnek olup içinin güzelliğini(manevi huzurunu gibi) yansıtırsın...en azından seni anlamaya çalışırken kendileride nedenlerini anlarlar...

şöyle bir örn.vermek istiyorum benim teyzem başını örterdi ama sadece o kadar...oğlu büyüyünce teyze oğlu vesileler dolayısıyla dinine çok bağlandı...ne mutlu ona ki genç yaşta hacca bile gitti...teyzemlerle konuşa konuşa onlarda doğru yolu buldular...yani bazen aileler sebeb olur bazen evlatlar...yanlış anlama lütfen ailen dinine bağlı ama kapanman için daha erken düşüncesinde de olabilir,bilmiyorum...sadece annem desteklemiyor deyince teyzem aklıma geldi paylaşmak istedim...zaten her konuda herkesi memnun etmek mümkün değil...annen desteklemese dahi sen sabırla kapanma konusundaki heyecanlarını onunla paylaş eminim senin mutluluğunu görünce saygı duyup destek verecektir...senin huzuruna zamanla ortak olacaktır...

cnm.yaa çok sevindim ve inan ben bile heycanlandım...kendi yaşadığım ilk heyecanım aklıma geldi birden...düğün var demişsin...düğünü beklersen sonra eminim gene başka birşey çıkar...ve ilk seferinde ne kadar kalabalık olursa okadar iyi...en azından hepsi bir arada çıkar ve sen daha kolay alışırsın...tez zamanda kapanma hikayenide okuruz inş..

Ben kapandığımda yazdı hava çok sıcaktı.
Pink hoca olmuş dediler. Olsam ben onur duyarım dedim.
Hava çok sıcak kapanmak için kışı bekleseydin dediler.
İyi Siz öyle yaparsınız dedim.
neden kapandın ki dediler
Allahın size nasip etmediği bakan gözlerinizi kör ettiği güzellikleri gördüm
ondan olabilir mi dedim.
Niye sinirleniyosun dediler
Sinirlenmiyorum 'Bazen acıyorum işte' dedim
Kalp kırmamak için Sormayın saçma sapan sorular Ben allah rızası için kapandım kalbinizi kırmak istemiyorum dedim.Konu kapandı
Şimdi sorsalar asla böyle cevaplar vermezdim.

Canım ya çok şekersin çok komiksin. Bazen bir tiyatro gibi geliyorsun bana sana bakıp bakıp gülebiliyorum derim. Onlar anlamazlar ben güldüğümle kalırım.

her şeye vericek güzel bir cevabım mutlaka oluyor.
Rumuzumu bayançene yapmalıy mışım :))

citlembik ben suan kapali olmadigim icin yasadiklarimi hissettiklerimi burda anlatmama gerek varmi onu kestiremiyorum..

pinkcigim bak ne güzel demissin kapandigina pisman olan bunu elbet bir sekilde belli ediyor ya pes edip aciyor tekrar kendini yada modern tesettür denen ideolojiye inanarak yoldan sapiyor ve dinimizin gerektigi gibi de kapanmiyor Allah herkese (buna bende dahil) sizlere nasip olan gercekten tesettürü nasip eyler insaAllah..

mervecigim masAllah sende tüm zorluklara ragmen tesettürünü hakkiyla tasimisin Allah bundan sonrada ayni sekilde örtüne sarilmani nasip eylesin hem ruhen hem kalben hem bedenen..

evt.cnm.çok soru soruyorlar hatta vazgeçirmeye çalışıyorlar...benim en çok duyduğum söz"aa niye kapandın ki sen şimdi,daha çok gençsin güzelim gençliğini yaşa sonra ileride kapanırsın olmuştu(yaşlanmaktan bahsediyorlar herhalde---haşa Allah sanki herkes yaşlanıp dini vazifelerini elden ayaktan düşünce yapabildiği kadar yapsın,gençken yapmasın Ben affederim demiş sanki--)....yahu yarına çıkacağımız hangimizin garantisi ki...ya yarın geç olursa...o zaman ben geç kalmış pişmanlığın acısını yaşamayı nasıl kaldırırım...onu bırak hangi yüzle Mevlamın huzuruna çıkarım...O'na iman getirmişken herşeyi bilirken bilmemezlikten,görüpte görmemezlikten,duyupta duymamazlıktan ne kadar gelirim...böyle anca bu dünyada kendimi kandırabilirim ahirette belkide ölüm döşeğinde bir tokat gibi yüzüme çarpar...bu gibi ifadelerle karşımdaki kişiye nedenlerimi açıkladım...eğerki çok yakınımsa uzun uzun konuşup,tartıştık...yakınım değilsede kısa ve öz cvp. vermeye çalıştım...arkadaşım sende,bende hepimiz bu konuda oldukça sabırlı olmamız gerekiyor...haklısın aslında bazen insan dayanamayıp fevri davranabiliyor...ben normalde de sakin bir yapıya sahibim belkide oyüzden çoğunlukla insanları anlayıp,anlatmayı tercih ediyorum...zaten 2 yol var insanların ağzını kapatması için...ya tek bir cvp.vereceksin,susacaklar...ya da sen anlatacaksın eğerki onun anlamaya niyeti yoksa kendi konuyu kapatacak ve bir daha açmayacaktır...ama susdukça daha çok konuşuyorlar maalesef...

Hanimlar begeni ilgi ve gipta ile okudum hikayelerinizi. Tesettür ve kapanma ile ilgili benim de icim baya dolu. Buraya yazip yazmamak arasinda gelip gidiyorum suan.

cnm.benim kk burada neden var?ya da biz ne için buradayız? dertlerimize,heyecanlarımıza,sorularımıza,yaptıklarımıza,yapacaklarımıza dair fikir alışverişi yapmak ve birşeyleri paylaşmak için buradayız...heleki bu konuda yardımcı olmak ve birşeyler paylaşmaktan mutluluk duyarım...yazmak istediğin şeyleri gönül rahatlığı ile yazabilirsin...sormak istediğin ve yazmaya çekindiğin şeyler varsa özelden de yazabiirsin...sonuçta bu konu önemli bir konu yazıp rahatlamak istiyorsan yaz,kafanda soru işaretleri varsa gene yaz ki elimizden geldiğince yardım edelim...ben ve diğer arkadaşlarımdan istediğin kişiyle paylaşabilirsin...hepimiz seni anlayabilecek kişileriz anladığım kadarıyla...burada bizim açık olan arkadaşlarımızı yargılamak değildir amacımız...ya da açık olanların bizi yargılaması...önemli olan birşeyleri paylaşmak...dediğim gibi bizlerde açıktık bir zamanlar seni anlayabiliriz diye tahmin ediyorum...tercih senin arkadaşım...

bir süredir girmemiştim foruma...maşallah sayfalar dolmuş,taşmış

çokta güzel paylaşımlar olmuş,çok mutlu oldum..

hepiniz hoş geldiniz

Son düzenleme:

Cok tesekkür ederim samimiyetinizden dolayi. InsaAllah bende yasadiklarimi ve düsüncelerimi paylasicam. Biraz uzunda olabilir anlatacaklarim ama elimden geldigince kisa tutmaya calisacam. Belki icimdekileri döküp rahatlarim birazcik. Sizinde sayenizde. InsaAllah.

kimse hosbulduk böylesi yararli ve güzel bir konuyu actigin icin sana tesekkür ederiz :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Her Doğan Günle İçinizde Yeşeren Umut Çiçekleri Hiç Solmasın, Her Gününüz Birbirinden Aydınlık Olsun, GÜNAYDIN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…