tövbebismillah... açıl bacım..Lise 2 den beri başı kapalıyım. Artık başımı açmak istiyorum. Rüyalarında saçlarımı kat kat kestirmişim dışardayım görüyorum. Annem de yanımda birşey demiyor görüyorum. Öyle boyatıp çok gösterişli olmak da hoşuma gitmiyor. Saçını toplayıp mandal tokayla bağlayan kadınlara bakıp bakıp iç geçiriyorum. Tek isteğim mandal tokayla saçlarımı toplayıp güneşin altında rüzgarda dolaşmak.
İçinden geldiği gibi yaşa bu senin hayatın.. En çok annenden çekiniyorsan onunla dürüstçe konuş.
Bir çok kişi "keşke hazır olunca kapansaydın" demiş ama galiba bu kişiler başkasının hayatını kendisinin yaşadığı şartlarda sanıyor. Başını örtmeye zorlanan çok fazla genç kız var.
Aileler ergenliğe girince hatta bazıları girmeden daha çocuk yaşta zorlanıyor. Yolda hiç görmüyor musunuz daha minicik çocukların tesettürle dolaştırıldığını. Onlar başka milletten mi?
Çocuktuk daha bir arkadaşımın ailesi onu zorlayacak diye regl olmaya başladığını bile saklamıştı bir kaç ay.. Tabi nereye kadar anlaşılmaz siz düşünün.. Bu derece bir psikolojik baskı var işte..
Konu sahibinin şartlarını da bilmiyoruz. Dalga geçmeden veya eleştirmeden önce ülkemiz şartlarını göz önünde bulundurun ve kalp kırmayın derim..
Mandal toka diye dalga geçenler bu sadece bir işaret. Kızcağızın kendi bedeni üzerinde karar merci olmamasının sadece bir simgesi..
lutfen guclu olun , dua edecegim sizin icin , insallah istediginiz hayata kavusursunuzÇok teşekkür ederim tüm mesajları dikkatlice okudum. Önümü görmem için bana ışık tuttu. Meselem sadece saç filan değil. Boşanınca aile yanına sıpındım. Dışarı çıkmama yürüş yapmama hatta kızımı verdiğim spor kurslarına kadar baskı altındayız. Evde babam annem ve bir de onları kışkırtan ablam var. Bir sn önce evini ayıracağım. Evini ayırınca buradan müjdeyi vereceğim. Ben ben olacağım. Kızım da kendisi olacak. Herkese çok teşekkürler ediyorum.
Mandal, tokaya özenmenizi bazilari alaya almis. Ne kadar üzücü ve yanlis bir tavir.
Yetiskin bir kadinin toka takip, icinden geldigi gibi disariya cikamamasi, toka takmayi hayal edecek durumda olmasinin nedenleri elestirilmesi gerekirken.
Konu sahibi, "insan eti agirdir". Kendiniz ve cocuklariniz hakkinda bir cok konuda karar verme hakkiniz elinizden alinacak aileniz ile beraber yasiyorsaniz.
Bence ilk önce hayatinizi gözden gecirin ve bir is bulun, calisin, para kazanin ve cocugunuzla AYRI bir eve tasinin. Kendiniz ve cocugunuz icin yasayin, aileniz, cevreniz icin degil. Inanin bunun icin hic kimse size madalya vermeyecek.
Tesettür konusunda ise: Basinizi acmak istemeniz bir anlik heves mi yoksa gercekten istiyor musunuz iyice düsünün, karar verin. Eger hala basinizi acmak isterseniz, ailenize güzelce aldiginiz karari anlatip konusun.
Konuyu dinle nasıl bağladınız anlamıyorum, burada ailesinin yanında kızıyla yaşayan giydiğinden yediğine karışılan kavgalara sebep olan bir kadın var. Ben cesaret istiyorum sadece.
En mantıklı ve en anlamlı yorum bu olmuş...
kadınlar bile kadınlara destek olmuyor yazıklar olsun sanki hiç zorlama baskı yokmuş gibi herkes sizinki gibi bir hayat yaşıyormuş gibi davranmaya devam edin bir gün siz de aynı muameleyi görürsünüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?