Başımız büyük dertte.. :(

Alışmış kudurmuştan beterdir..
O kendini, en önemlisi evladını dusunmedikten sonra siz ne yapsanizda boş..

Üzüldüm işin kötü yanı o çocuk dilerim annesine benzemez Allahım bütün çocukların bahtını güzel yapsın.Ablanız ifla olmaz gibi geliyor

Sen ablana bir şey yapamasın ki canım, çok üzüldüm. Ablanda masum, saf dalan değil. O da görüştüğü adamlar gibi kötü. Bir değil iki değil çünkü. Demek ki öyle yaşamayı kendisi tercih etmiş. Tabi bunun sorumlusu ne yazık ki anneniz. Size düzgün bir hayat verememiş. Sen belki kendini kurtardın da ablanın karakteri daha zayıfmış. Ben yeğenine üzüldüm. Çocuğu onun eline bırakmayın. Çocuk tacize bile uğrayabilir allah korusun. Ablanızı ikna edecek, saygı duyduğu, sevdiği bir aile büyüğünüz yok mu?

Baba akşamına getirdiyse bakamayacak durumda iste. Ortada masum bi cocuk var. Bulunduğunuz ilin sosyal hizmetleriyle konuşun emin olun yol gosterirler.
Birde baro avukatiyla görüşün ücretsiz size hukuksal anlamda ne yapmaniz gerektigini söyler.

Gercekten o cocugun kurtulmasini istiyorsaniz profesyonel yollara başvurun. Burdan soyleyecegimiz şeyler bizi aşıyor.

Ablanıza söyleyin o adam onun başına bela olmadan ayrılsın tv de izlediği kadın cinayetlerini hatırlasın oda kurban gider falan Allah korusun.. yiğeninizi koruyun gerekirse ablanızdan bile koruyun ama ablanızıda kurtarın derim ben.

Ablanızı tehdit edin. Güzellikten anlamıyor madem. Görüştüğü adamın pisliğinden eminseniz mesajlarının kopyasını aldığınızı, bunları eski eşine vereceğinizi, yeğeninizi alması için açacağı velayet davasında bunları kullanabileceğini ve ona destek olacağınızı söyleyin. Çocuğunu kaybetmeyi göze alırsa salın gitsin...

Gerçekten fuhuş yaptıran bir adamla görüşüyorsa polise şikayet edin, ablanızı da alsınlar. Belki o zaman dank eder. Allah yeğeninizin bahtını güzel eylesin.

Ablanizi kurtarmak için bir çare yok gördüğüm kadariyla. En azından o çocuğu bunlardan uzak tutun. O da gerçekten çocuğunu seviyorsa elbet pişman olup dönecektir. Allah yardım etsin.

Belli bi yasa gelmis anne olmus birini su saattten sonra kimse degistremez.sadece cocuga dkkat edin kotu ellerde olmasin ona iyi bakin

Vallahi okuyunca şaşırdım, zor bir hayat, yanlış tercihler. Allah yardımcınız olsun, her manada.

ablan konusunda ise yapabileceğin tek şey var, onunla açık açık konuşmak. bak bu işin sonu iyi değil, sen akıllı kadınsın aynı hatayı ikinci kez yapma tarzı şeyler söyle. ablan ailede kimse düşkünse o konuşsun bence, elbet birinize daha düşkündür, onu daha ciddiye alır. Biraz aşırı olacak ama böyle konularda biraz feminist söylemler iyi olur. ( kendini erkekler karşısında küçük düşürüyorsun falan tarzında)

Çocuk için ise babası sahip çıkmıyor, annesinin yaşam şartları kötü diye bildirirseniz gerekli kurumlara, çocuk sizde kalır ya da yetiştirme yurduna verilir diye bilgim var. Ablanızla sizi karşı karşıya getirecek ama ablanızın yaşam şartları düşünüldüğünde çocuk için daha iyi olabilir bu göze alınır yani.

Su testisi su yolunda kırılır demişler. Kapının önüne koyun ispatınız varsa da yeğeniniz içinde bi uzaklaştıma kararı. Bu kadar. Küçük yavru için ablamı harcarım hiç kusura bakmasın.

Adamın karısına ulaşır ablamın ağzına s....kusura bakmasın.Hemde bir kız evlat sahibi,hemde daha önce defalarca kullanılmış,hayatı mahvolmuş bir kadın.Batakhaneye düşerse çıkması çok zor Allah korusun.Bol bol okuyup üfleyin ablanıza.Vallahi bak dua herseyin çözümüdür İnşallah

Benzer durumu bir tanıdığımızdan biliyorum en sonunda kadın kızını annesine bırakıp gitmiş annesi bakıyor kıza ama kız nasıl ezilmiş hor görülmüş gibi duruyor ihmal edildiği çok belli siz ve anneniz sahip çıkacak belli ama anne baba eksikliği çok ayrı hele hayattayken
Allah yardım etsin ablana da sana da ablanın psikolojisi bozuk belli yoksa yapmaz bir anne çocuğuna bunu

Tam bir aile dramı çok üzücü. Boşandı diye çoluğu çocuğu bırakıp giden erkeklerin hepsinden iğreniyorum. Anne güçsüzse çocuklar böyle telef oluyor işte Allah kimseyi böyle acılarla sınamasın anneniz çalışıyor mu hangi gelirle alkol alıyor ucuz bir bağımlılık değil. Neden tedavi olmayı denemiyor? Siz ve kardeşiniz okuyabildiniz mi? Ne yalan soyliyim ben diğer üyeler gibi ablanizi kinayamiycam. Büyük evlat olarak dert sıkıntı sorumluluk hep onun sırtında birikmiş. İçi kimbilir nelerle dolu. İş hayatı çok acımasız olabilir hele çocuk yaşta sorunlu bi kız için. Pislik herifler yalanlarla sahte sevgi şefkatle ablanızı hep tuzağa düşürmüş. Bir umut erkeklere sarilmis. Erkekleri cikis bileti olarak gordu herhalde. O günahsız yavruyu bile istemeden yapmış. Bence kimseyi dinlemez. Keske hep beraber bir terapiste gidebilseniz.

Sen yeğenini de alıp kaç o evden.O anne ile büyümesin.Ablanı da şikayet et.Hiç acıma.Baksna o size de kızına da acımıyor.Allah ıslah etsin.

Abla kötü diğneleri iyi mi Kadin alkolik baba yok üvey babadan geliri yok demiş yani çalismiyor tüm yükü bu kıza yuklemisler oda sevgiyi yanlış yerlerde aramış bence konuşcaniz ablanla bol bol anlamassa polisle tehdit etseniz

Oturup doğru düzgün konuşun. Siz ortaya çıksın da öyle konuşalım diyene kadar iş işten geçebilir. Belki ablanızla da sevgili olmak için görüşmüyordur.

Annemin eşi çalışıyor ama kazandığı para annemin içkisine yetiyor. Biz okuduk, mezun olduk, kpssye hazırlanıyoruz, ayriyeten ücretli öğrtmnlk yapıyodum. Bu sene de çalışacağım.

Dün ablamla konuştum açık açık. Ben o adamla görüştüğüni biliyorum beni kandırma dedim .bu durumu annemle paylaşmadan sana geldim tartışmak da istemiyorum dedim. Güzelce konuştum. Bana o adamın peşine düştüğünü ama kesin bir dille reddediğini söyledi. Size söylemek istemedim olay çıksın istemedim dedi. Numarasını da engellemiş. O adam pislik biri ben bunu biliyorum benim onla hiçbir işim olmaz. Ben eskisi gibi olmam anlıyorum endişe ediyosunuz ama eskiye dönmem bi çocuğum var dedi. Ben de bir kız çocuğu büyüttğünü arrık hayatındaki insanlara bin kat daha temkinli yaklaşmaasını, herkese güvenmemsi gerektiğini anlattım. Bu çocuğa ayrı ayrı emek verdiğimizi onu düzgün bir şekilde yetiştirmenin tek derdimiz olduğunu söyledim. Ha olur da yalan söylüyorsa diye de.. Oldu ki bu konuda bir yanlışın olur işte o zamam bir daha konuşacağım insan sen olmazsın, sosyal hizmetler olur dedim. Saçma sapan konuşma terbiyesizlik yapma sana diyeceğimi dedim anlayan anlar dedi. Ben de konuyu kapattın inansam mı bilmesem de bildiğimi bilsin. Umarım söyledikleri doğrudur.

Herşey tamamda anneniz neden alkol tedavisi görmüyor onu anlamadim.amatem de alkol bağımlılığının tedavisi var,neden basvurmuyor.bence ablanizdan önce anneniz çok büyük sorun.tedavi olması için birlik olun ablanizin hayatını mahvetmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…