Başını açan biri hakkında ne düşünürsünüz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiçte kötü bakmam kendi tercihin bende kapaliyim ailem benimde zorladı ama ben sonradan sevdim senin gibi hissetmedim yani
 
Belki de siz cok fazla cevre odakli yasiyorsunuz
Ayrica acik ve kapali olmanin kotu yolla ne alakasi var onu da anlamadim. Benim basim acik diye kotu yolda miyim? Allahim sana geliyorum :)) kafalar piril piril

İşte önceden açık olsaymışım böyle düşünemzlermiş, sonradan açmak tuhafmış. İnsanlar neden acaba dermiş. İnsanlar evlenşyor yanlış karar alıyor ya da yürütemiyor ayrılıyor. Benim hayatımda uygulayamadığımı düşündüğüm birşeyi neden bir ömür devam ettireyim.
 
Geçsinler onları, bahane resmen, madem açık olman anormal değilmiş neden baskı yapmışlar?
Normal-anormal yargı merkezi kendileri değiller
Kuzenim açıldı babam hakama dedi ki ne var bunda diğer yeğenlerin açık kötü bişey mi bu. Ama onlar bana gelince böyle anlayışlı değiller
 
Ailemin zoruyla kapansaydim heralde onlarin olmadigi yerde basimi acardim yani zorlamayla yapilan seylerin hicbir kiymeti yok heleki din konusunda hersey bir yana isteyerek kapanip sonrasinda fikirleri degistigi icin basini acanda olabilir herkesin kendi hayati kendi giyimim tercihlerim hakkinda yorum yapilmasina musade etmem kimseyede yapmam yapanlarida umursamayin
 
Banada çok saçma geliyor, Allah bu ömrü bana verdi aklımla şekilldirmem için, neden başkasının aklını sevdiğini, sevmediğini yaşayayım ki
 
Hiçbir şey düşünmem açıkçası. Değişmeyen ne var ki? İnançlıyken inançsız olanlar veya sonradan dindar olan pek çok insan varken baş açıp kapamak çok da büyük bir olay değil bence.
 

Basinizi acmak ya da kapatmak tamamen sizin karariniz. Bizlik bir durum yok ama konu birazdan kapanir :)
 
Ben yaptım bunu. Sizinle aynı durumdaydım, 7 yıl sonra 23 yaşımda yaptım. Konuştular mı evet. Bomboş eleştirilere sorulara maruz kaldım. Hepsine de cevabını verip oturttum. Şimdi herkes alıştı. Hayat sizin hayatınız üçüncü kişilerin ne düşüneceğini umursayarak yaşarsanız mutsuz olursunuz.
 
Kuzenin verdiği cevap çok dan dun ne alaka kötü gözle bakacaklar ayıp etmiş..
Siz kendinizi nasıl mutlu hissediyorsanız onu yapın.Bu hayat sizin..
 
Görümcem önce başı açıktı evlendi eşinin ailesi kapalıydı oda başını örttü ama giyimi kuşamı başı açıktan faksızdı boşandı tekrar başını açtı kimse de vay sen kapalıydın kötü oldun demedi herkesin kendi kararı
Demekki insanın içinden gelmeli kapanmak başkalarının zoruyla kapanırsan kapanmak olmuyo
 
Başlığa cevap olarak, hiçbir şey düşünmem. Olumlu ya da olumsuz hiçbir şey. İnsanların ne giyindiği ile ilgilenmiyorum. İnsanların bana, topluma ve çevreye zarar vermedikleri sürece ne yaptıkları ile de ilgilenmiyorum.

Ancak minik beyinli, olumsuzluktan beslenen, kendini ilah yerine koyan ucubelerin ne düşüneceğini söyleyeyim. "şuna bak oyuncak sanıyor tesettürü. Bir kapanıp bir açılıyor. Cehennemde yanacak bunun gibiler" çünkü konuşurlar. İnsanlar, özellikle dili beyninden daha çok çalışan insanlar hiç durmadan konuşurlar. Mini etek giyene de konuşurlar, başını örtene de, başını açana da. Okuyana da, okumayana da. Onlar için nasıl göründüğün ve nasıl inandığın pek mühim değil. Her durumda konuşacak ve eleştirecek bir şey bulurlar.

Hepsinden nefret ediyorum. Embesil hallerini belli bir inancın ya da görüşün altına saklayan tüm ucubelerden nefret ediyorum.

O yüzden üç günlük dünyada insanlar ne der diye düşünüp hareket etme. İnancına, düşüncene, hayat görüşüne göre kararlar al ve uygula. Aynı şeyleri açık olup kapanmak isteseniz de söylerdim emin olabilirsiniz.
 
Hiçbir şey düşünmem . Herkesin kendi kararı inancıdır . İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın . Kimseyi bu tarz kararlarınız üzerinde söz sahibi yapmayın . Söz konusu aileniz olsa bile .
 
Son düzenleme:
O zaman benim çevrem anormal
Akrabam, komşu veya yakın biri ise sorarım herhalde hiç bilemedim . Ablam kapandı yakışmış dedim :) Siz sorunca düşündüm üzerine hiç düşünmediğim bir konu. Herkesin kendi kararı.

Ama kapalı insanlar yadırgamıştır. Büyükler ayıplamıştır mutlaka. Yazık ne güzel kapalıydı diyenler çoktur.
Açık olanların eleştirisi olmamıştır fazla.
 
Onun tercihi diye düşünürüm ne düşüncem.
 
Böyle konuşan insanların ağzına kürekle vuracaksın. Ben açıldım. Yıllarca kapalı olduğum şehirde açıldım. Herkes dedikodumu yaptı ama bir kuşağımdan girdi diğerinden çıktı. He ahlaksız da dediler, cehennemlik de dediler. Ama Sen kaçarsan onlar üstüne gelir. Ne istersen yap
 
Giyimli ilgili konu açıldığında , herkes " asla karışmam , kim ne istiyorsa onu giysin " diyor. Peki merak ediyorum , giyime karisanlar kimler öyleyse.

Kendini moda ikonu sananlar, tuhaf bakışlar, eleştiriler , kimler tarafından yapılıyor öyleyse ?
 

Ben diyeyim benim iş ortamında biri var o yapıyor mesela. :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…