Başını açan biri hakkında ne düşünürsünüz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bir kişinin açtığını gördüm. Yurt ortamımızda uzaktan şöyle bi sohbet ettiğim bir kızdı.

Aaa iyi olmuş ya şaşırdım dedim hayatıma devam ettim çok üstünde durmadım yani. Sonra arkadaş arasında lafı açıldı. Arkadaşlarımda sevindik ama önemli bir karar nasıl fikri değişti acaba dediler. Bu kadar.

Bunun dışında yazın bizimle gezimize ve festivale de gelecekmiş kız kendi sordu (yurttayken hiç bizle gelmezdi).Bilmiyorum ben ve arkadaşlarım sevindik bir arkadaş edineceğiz gibi.

Çevrene ve duruma göre değişir benim çevrem ya umursamaz ya olumlu karşılar. Aslında insanların nasıl karşıladığı da değil bize ne yani kendi hayatın sonuçta. Hayırlısı olsun:)

Açılanların ilgiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum, kendilerini güzel hissetmek istiyorlar. Belki de dikkat çekmek ama bir de şu var. Doğruyu yapmak ve sabretmenin mükafatı vardır, canının istediğini herkes yapabilir. Önemli olan nefse zor geleni yapabilmek

Ben cevremden 3 kisiyi biliyorum onceden kapali olup sonradan acilan. Kapali halleriyle tanimadim onlari, sonradan tanidim ama soyle soyleyeyim cok mutlu, cok sosyal kisiler. Ayrica da gercekten cok guzeller.

Kapanmak kadar açılmak da çok normal. Kimsenin de bu durumu elestirek durumda olacağını sanmıyorum. Gönülsüz yapılan aş ya karın agritir ya baş demisler. Müslüman olmanın tek ölçütü baş örtüsü değil. Başı kapalı olup daracık yırtık kot giyip kırmızı rujlar süren de var. Başı açık olup namaz kılıp kuran okuyanda. İman Allah la kul arasında olur. Kimin ne dediğini önemsemeyin. Zira sizi elestirecek insanlarda dört dörtlük İmanli insanalr olmayacak. İmanı olan insan da zaten kendisi gibi olmayanlara hoşgörülü olmasını bilir merak rtmeyin

K

Niye, insanlar örtüyle mi doğuyor?
Asıl kapanmak (bu da ne demekse artık) sonradan yapılan bir şey. Sonradan kapanıldığına göre sonradan açılmak garip değil. (Kapalı-açık tabirleri için kusura bakmasın kimse)

Başınızı örtmek istemediğiniz, onların söylediğine uymadığınız için mi psikoloğa götürdüler sizi? Bu neyin kafası?
Keşke kendileri gitselermiş, ihtiyaçları var gibi duruyor.
Hayatınızı böyle insanlara göre şekillendirmeyin. Kim, ne düşünürse düşünsün, siz arzu ettiğiniz gibi yaşayın.

Başlığa cevabım da şu: hiçbir şey düşünmem.

Bi ara heves edip denemiştim.
2-3 ay sonra çıkardım.
Annem kapalı olmasına rağmen bana iyiki açıldın sana göre değildi dedi ailemden kimse de tepki vermedi.

Yargılayıcı şeyler düşünmem. Giyim tarzı ya da fikirleri değişmiş derim. Eğer arkadaşımsa sebebini sorarım çünkü meraklıyım. Arkadaşım sana ne dese haklı

Ama sizin çevreniz böyle değilmiş. Aileniz yargılayıp canınızı sıkacak. Bunu göze alıp istediğiniz gibi giyinmeye başlayın derim ben. Nereye kadar olmadığınız biri gibi giyineceksiniz ki? Aynadan baktığınızda mutlu olmanız gerekiyor.

Belki yazdiniz bilmiyorum tum sayfalara bakmadim. Ka c yasindasiniz ve ne kadar suredir kapalisiniz. Calisiyor musunuz

Tabi ki ayıplıcak tiplerde var zaten şu sıra etrafımda gördügüm birsey bu. Sadece sasırmıstım acaba neden ? Diye o kadar. Ama zorla kapanmanın sonuda bu oluyo işte cok yanlıs kapanmak isteyerek olmalı zorla degil , içten gelerek kapanmadiginda zaten bir anlamı kalmıyo ki ..

Başını açan biri hakkında kötü bir şey düşünmem çünkü düşünemem, ben de yaptım bunu. Çok dindar bir ailede büyüdüm, annem çarşaflı. Ben de 6 yaşında kapandım, öyle çok da zorlama olduğunu söyleyemem ama bilinçli de değildim. Çevremde gördüğüm her kadın kapalıydı, baya bir kısmı da çarşaflı. Benim için son derece olağan görüntülerdi, bir de başımı özenip örttüğümde takdir görmek çok hoşuma gidiyordu. Ben de tamamen kapattım başımı, bir daha çıkarmadım ta ki 17 yaşına kadar. Tepki aldım, almadım desem yalan söylemiş olurum, annem günlerce ağladı sen cehenneme gideceksin diye. Benimle dışarı çıkmazdı, benden utandığını söylerdi. Ama sonuçta alışıyorlar göre göre. Annem bile alıştı, dışarı çıkıp beraber gezebiliyoruz bile.

Kapalıydım açıldım kimseye laf düşmedi düşmez de karışanında azının payını verdim 3 çocuk annesiyim eşim bile karışmadı saygı duydu
İnanç baştaki örtüde değil kalptedir bana göre
Ama düşünerek karar verdim hemen açmadım baya bi düşündüm sonra pişman olmamak için
Hakkında hayırlısı olsun

Eşi nikah günü ayrılmakla tehdit ettiği için ağlayarak kapanmak zorunda kalmış birisine göre fazla cüretkâr cümleler değil mi bunlar?
Bahsettiğiniz mükafat eşinizle evlenmek galiba. Ne hoş...

Kafan açık veya kapalı kalbin ne diyor sen istiyorsan aç ben açık biriyim baba tarafım oldukça kapalı insanlar ama benim başım kimseyi ilgilendirmez bunu sakın unutma kalbini dinle bu ara da kapalı biri alsada beni ilgilendirmez kendi isteğidir unutma milletin düşünceleri değil senin ne istediğin önemli

Nasıl mutlu olacaksan öyle yaşa. Kendi doğrularınla yaşa.

Not: başörtülüyüm

Edit: emri bil mağruf nehyi anil münker her müslümana farz, yani doğruyu tavsiye etme kötülükten alıkoyma.. ancak kendine ciddi mutsuzluk veriyosa bu durum, öyle kal denir mi bilmiyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…