- Konu Sahibi Power power
-
Herkesin kendi kararıKapanma kararımı sağlıklı bir şekilde almadım. Önce ailesi baskısı vardı( haftalarca yataktan çıkmadm psikoloğa bile götürdüler) çok direndim. Sonunda kendim kapattım. Çünkü dekolte , mini giymeyi seven biri değilim giyimim salaştı en iyiiisi tam kapanayım ailemde mutlu olur mantığı ile kapandım. İçim ve dışım bir değil gibi hissediyorum ,aynadaki ben değilim diyorum. Gerçek kendimi yansıtamıyorum. Bi ara konuyu açtığımda annem ölsende açmayacksn dedi. Sonra baktım da herkes yadırgadığı şeyi yapıyor. Dayımlar mesela bizde yadırgandığını kendi kızlarına yaptı. Bu konuyu akrabadan bir erkek arkadaşımla konuştum. Kafana koymuşsan yap ama sana kötü gözle bakacaklar dedi.
Bir arkadaşimin böyle bir hikayesi vardı. Tam tersi ama. Ailesinde hiç kapalı yoktu. Arkadasim kapanmayı düşünüyordu ama ailesinden çekindiği için kapanmiyordu. Sonra bir gun karar vermiş, ne zamana kadar bu böyle sürecek dedi kapandı akrabalarından da laf söyleyenler oldu ama sonra herkes alıştı.
Başkalari ne der diye düşünüyorsanız, dünyada herkes her şeye alışır. Ama kendiniz icin iyi düşünün derim.isteyerek kapanmişsiniz ama öncesinde aile baskısı da varmış.
Zamanında baskı yapıldığı için şu an içten içe bir inatlasma olabilir mi? Açılınca pişman olur musunuz acaba?
Haahhh kumarbazın sözleride geldiyse tam olmuş demektirÖrtü, şuuruyla takılmadığında da Allah katında bir değeri olsaydı, cennetin baş köşesine rahibeler otururdu. necip fazıl
Direkt Üstadın bu sözü geldi aklıma..
Kumarbaz?Haahhh kumarbazın sözleride geldiyse tam olmuş demektir
Öyle çünküKumarbaz?
Zorunuza giden ne? Ben 20 yaşında bile yoktum kapanırken. Evet ağladım da. Ama ben şuan 22 yaşında aklı başında bir insanım ve düşüncemi söyledim. Düşünceniz ne demiş ve özgür düşüncemi yazdım.Eşi nikah günü ayrılmakla tehdit ettiği için ağlayarak kapanmak zorunda kalmış birisine göre fazla cüretkâr cümleler değil mi bunlar?
Bahsettiğiniz mükafat eşinizle evlenmek galiba. Ne hoş...
Herkesin kendi kararı
Başkasına mok yemek düşer
Öyle çünkü
Kaç yaşındasın canım merak ettim . Böyle kararlar yaş büyüdükçe zorlaşır.Kapanma kararımı sağlıklı bir şekilde almadım. Önce ailesi baskısı vardı( haftalarca yataktan çıkmadm psikoloğa bile götürdüler) çok direndim. Sonunda kendim kapattım. Çünkü dekolte , mini giymeyi seven biri değilim giyimim salaştı en iyiiisi tam kapanayım ailemde mutlu olur mantığı ile kapandım. İçim ve dışım bir değil gibi hissediyorum ,aynadaki ben değilim diyorum. Gerçek kendimi yansıtamıyorum. Bi ara konuyu açtığımda annem ölsende açmayacksn dedi. Sonra baktım da herkes yadırgadığı şeyi yapıyor. Dayımlar mesela bizde yadırgandığını kendi kızlarına yaptı. Bu konuyu akrabadan bir erkek arkadaşımla konuştum. Kafana koymuşsan yap ama sana kötü gözle bakacaklar dedi.
Ben de öyle düşünürüm hiç yadırgamam. Kötü yola mı düşmüş ne diye açılmış , bi de şey diyorlar hep açık olsa tamam, neden sonrasan açıyor, sanki hayatlarında aldıkları karar hep doğru kararlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?