Başınızdan geçen ilginç ve esrarengiz olaylar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sehir deyistordigim birgun cok bunalimdayim, elimde birton evrakla resmi isleri yapmaya kosturdum, bayagi yorulmusum elimde sigaram yuruyorum,pazar kalabaligi var her dilden ve dinden insanlarin arasindan gidiyorum.Biranda karsimda bir teyze belirdi okadar insan varken sadece bana dedigi,icme kizim icme onu birakirsan hersey cok daha guzel olucak dedi,ben saskin ve sok bir halde sadece saga sola baktim nerden bildi turk oldugumu belki italyan olabilirdim ve birsuru insan sigara icerken neden ben diye dusunurken o teyze yanimdan yavasca suzuldu gitti.Arkasindan bakiyorum uzeri bembeyaz ve uzun giysili ayaklari hic gorunmuyor sanki ayak deyilde ucuyor gibiydi ve biranda kayboldu. Neye ugradigimi sasirdim aklima geldikce haala saskin kaliyorum.Paylasmak istedim sadece

Peki sigarayı bıraktiniz mi?

ya lütfen bu konu kapanmasın, büyüye falan gitmediği sürece sorun olmaması lazım. mune okuyorsan eğer, lütfen bari bu konu kapanmasın... kişiler sadece başından geçen olayları yazdığı müddetçe, tartışma çıkmadığı müddetçe açık kalsın bu konu...

Ama bunu böyle yorumlaman, buna dikkat edebilmen de bence takdire şayan. Ben olsam muavin verdiğim 5 lirayı 20 sanmış da fazla vermiş diye yana yakıla geri dönmeye falan çalışırdım saf saf :27:

adam muhtemelen öyle sandı zaten ,yoksa niye fazla para versin ,benim düşüncem o yöndeydi ,ben olayın manevi boyutunu düşündüm ,geri dönme şansım yoktu ,inmişim eve yürüyorum ,bir insan elinde tuttuğu şeyin farkına varmazmı ,varmamışım işte öyle bi sıkmışım ki para buruş buruş olmuş elimde.

Anlatsana cok merak ettim :1:

Kızkardeşim cok bonkördür, cebinde 5 lira varsa onu hemen paylaşır ve asla lafını ettirmez.

Töbe ben de Allah icimi biliyor ya 2 lira versem, yolda giderken "ay ne güzel de yaptım, ay Allahımmmm" fln diye zıplaya zıplaya heidi gibi giderim :1: Pisliğim ben sanırım D:

Hahah ben de esrarengiz bir şey olduysa, mesela birini sevindirdiysem ve sonrasında bir kaza falan savdıysam o verdiğim sadaka sayesinde oldu diye anlatırım. :27: Ama normalde anlatmamak lazım, sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek derler ya...

Benim olay yardım etmeyle falan alakalı değil. Anlatayım hemen. :1:

Annemin rahmetli halası çok zor bir hayat yaşamış. Eşi genç yaşta ölmüş, yalnız kalmış. Bir de teyzeme de o bakarmış, nüfusuna almamış ama evlatlığı gibiymiş. Çoğu zaman yiyecek ekmek bulamazmış.Yine böyle zor durumda olduğu, o zaman çocuk olan teyzeme yiyecek ekmek bile bulamadığı zamanların birinde dua etmiş. O sabah yatak yorgan koyduğu yüklüğün arasında bir ekmek ve süt parası bulmuş. Anlam verememiş falan, bakmış ertesi gün yine aynı miktar para. Ama ne bir eksik ne bir fazla, sadece ekmek ve süt alacak kadar para varmış her sabah. Anlamış doğaüstü bir şeyler olduğunu ve hiç ses etmemiş. Yıllarca da devam etmiş bu şekilde. Daha sonra bunu dedemle paylaşma hatasını yapmış. Ve anlattığı gibi bir daha konmaz olmuş oraya o para. O yüzden hep söyler bizimkiler güzel şeyler yaşadığında kimseye anlatma diye. Ama hiçbiri uygulamaz bunu ailede eminim. :1:

Wuwww seninki de süpermiş.

Buna ben de inanıyorum gerçekten. Allah verdiğimizi misliyle geri alıyor.

Yukarda anlattım ya ben de aldığımı söylerim :1: Kendi kendime tabi yanlış anlaşılmasın etrafta değil.

Bir gün restaurantta yemek yiyoruz, dışarda da bi adamcağız var, o an icerde yemek söylemek aklımıza gelmedi. Paket yaptırık adamcağıza verdik. O da teşekkür etti gitti.

Biz de eve gidene kadar "aman da biz ne iyiyiz" fln diye söyledik bereketi kaçtı :1:

ya aslında bende bi iyilik yaptığımda düşünüyorum sevap kazanmışımdır heralde diye ,ee zaten neden yapıyoruz ki bunları sevap kazanmak için değilmi ,o zaman böyle düşünmekte normal bana kalırsa ,evet ya amanda ne iyiyiz biz :9:

Hahah ben de esrarengiz bir şey olduysa, mesela birini sevindirdiysem ve sonrasında bir kaza falan savdıysam o verdiğim sadaka sayesinde oldu diye anlatırım. :27: Ama normalde anlatmamak lazım, sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek derler ya...

Benim olay yardım etmeyle falan alakalı değil. Anlatayım hemen. :1:

Annemin rahmetli halası çok zor bir hayat yaşamış. Eşi genç yaşta ölmüş, yalnız kalmış. Bir de teyzeme de o bakarmış, nüfusuna almamış ama evlatlığı gibiymiş. Çoğu zaman yiyecek ekmek bulamazmış.Yine böyle zor durumda olduğu, o zaman çocuk olan teyzeme yiyecek ekmek bile bulamadığı zamanların birinde dua etmiş. O sabah yatak yorgan koyduğu yüklüğün arasında bir ekmek ve süt parası bulmuş. Anlam verememiş falan, bakmış ertesi gün yine aynı miktar para. Ama ne bir eksik ne bir fazla, sadece ekmek ve süt alacak kadar para varmış her sabah. Anlamış doğaüstü bir şeyler olduğunu ve hiç ses etmemiş. Yıllarca da devam etmiş bu şekilde. Daha sonra bunu dedemle paylaşma hatasını yapmış. Ve anlattığı gibi bir daha konmaz olmuş oraya o para. O yüzden hep söyler bizimkiler güzel şeyler yaşadığında kimseye anlatma diye. Ama hiçbiri uygulamaz bunu ailede eminim. :1:
Tüylerim diken diken oldu gerçekten.

E şimdi böyle birşey yaşasak değil yıllarca beklemek öğlene kadar dayanamadan anneme anlatırım ben zaten :1:

ayy insallah konu kapanmaz. merakla bekliyorumm

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ya aslında bende bi iyilik yaptığımda düşünüyorum sevap kazanmışımdır heralde diye ,ee zaten neden yapıyoruz ki bunları sevap kazanmak için değilmi ,o zaman böyle düşünmekte normal bana kalırsa ,evet ya amanda ne iyiyiz biz :9:

E orası öyle de icime fesat sokuyorum işte :1:

Maşallah ama sana :)

Lise son sınıfta arkadaşlarla hadi kocamizi görmek için istihareye yapalım dedik. Ben yattım ve bir bina vardı balkonu caddeye bakıyordu ama yemyesildi ve beyaz Gömlekli bir adam o balkonu temizliyordu çok ferahti çok güzeldi ve önünde dere vardı, nehir akiyordu, bir anne kedinin yavrusu suya kapılıp olmuştu. Evlendim balkonum caddeye bakıyor ve yemyesil evimin onunde dere var, tuvalette çocuğumu dusurdum ve eşim hep beyaz gömlek giyer. ( di.. şimdi renk renk giydiriyorum) ;-)

ya lütfen bu konu kapanmasın, büyüye falan gitmediği sürece sorun olmaması lazım. mune okuyorsan eğer, lütfen bari bu konu kapanmasın... kişiler sadece başından geçen olayları yazdığı müddetçe, tartışma çıkmadığı müddetçe açık kalsın bu konu...

Konuyu taşıyorum ama dini, doğa üstü, insanları etkileyecek, korkutacak şeyler paylaşılırsa kapatırım, şimdiden söyleyeyim, sonra neden kapandı demeyin çünkü bazı insanlar gerçekten çok korkuyor ve etkileniyor, lütfen buna hassasiyet göstererek yazın başınızdan geçenleri:34:

Tüylerim diken diken oldu gerçekten.

E şimdi böyle birşey yaşasak değil yıllarca beklemek öğlene kadar dayanamadan anneme anlatırım ben zaten :1:

Ben bunu bilmesem aynen senin yaptığın gibi yapardım ama artık başıma böyle bir şey gelse kesinlikle dillendirmem. Bir de şunu bilir şunu söylerim; kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş. Cidden çok doğru.

Ama yapılan her her iyiliği sevap kazandım diye düşünmemek lazım bazı şeyler gönülden geldiği içinde yapılır mesela birine yardım ederken bazen gönlümden onu mutlu etmek sevindirmek geçiyo şuna yardım edeyimde sevap kazanayım diye aklıma hemen sevap gelmiyo benim

Konuyu taşıyorum ama dini, doğa üstü, insanları etkileyecek, korkutacak şeyler paylaşılırsa kapatırım, şimdiden söyleyeyim, sonra neden kapandı demeyin çünkü bazı insanlar gerçekten çok korkuyor ve etkileniyor, lütfen buna hassasiyet göstererek yazın başınızdan geçenleri:34:
Korkutmak selbes mi müdürüm :)
Ben bunu bilmesem aynen senin yaptığın gibi yapardım ama artık başıma böyle bir şey gelse kesinlikle dillendirmem. Bir de şunu bilir şunu söylerim; kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş. Cidden çok doğru.

Ona ben de cok inanıyorum gerçekten. Rabbim hikmetini herhangi bir sebeple gösteriyor.

İyi ki anlattın böyle bişi olursa ben de anlatmam artık :1:

ilkokula giderken, farklı seyler yasamıstım, hepsi soyut seylerdi, bir olay var ki şuan biri bana anlatsa inanmazdım ama ben o küçük yasımda yasamıstım onları.
yastıgımın altında her sabah 1000 tl buluyordum ve onunla hergun gazoz sımıt ve etı puf alıyordum. O zamanlar durumu yoktu aılemın ve bana harclık veremedıklerınden babam da cok uzuluyordu bılıyorum. Bu olay tam 9 gun surdu, 9. gun sonunda ben annemler bırakıyor dıye soylemıstım: neden ben uyuyunca bırakıyorsunuz, aksamdan versenız ya , diye.
söyledikten sonra bir daha bulamadım.

ama onların bırakmadıgını sasırarak ogrenmıstım. Beni bir hocaya goturmuslerdi, o da: şehitlerimizin ölmediğini onların saf ve temiz insanlara yardım edebileceğini söylemişti.

soyut birsey olsa ınanmayacagım, beynım oyun oynuyor dıyecegım ama ben o parayla her gun bırseyler alıyordum.

Son düzenleme:
Hayal meyal hatırlıyorum, sabahları işe erken gidiyordum,sabah 6.30.
Evden çıkıp yokuşu çıkarken, 3-4 tane köpek üstüme saldıracaktı nerdeyse,
tam o sırada elinde baston beyaz sakallı bir dede köpekleri uzaklaştırmıştı benden.
Hala aklımdadır ama acaba hayal miydi, rüya mıydı diye düşünürüm.

Üniversiteye giderken 1 sene uzamıştı okulum ve 1 dersi o sene ilk defa yeni alacaktım
ve devam zorunluluğum vardı, hoca da çok takıntılıymış, öyle bir anlattılar ki bana,
devamsızlıktan kesin bırakıyormuş. Bana akıl verdiler, kayıt esnasında derse yeni değilde tekrar
yazarsan devam zorunluluğun olmaz demişlerdi, ama bu da bir riskti, anlaşılırsa işim zordu.
Kayıt zamanı geldiğinde dersin yanına T (Tekrar) ya da Y (Yeni) kodlamam lazımdı,
T yazmak konusunda gidip gidip geldim ,sonra dua edip Y kodladım, böylece devam zorunluluğum vardı,
sırf bu ders yüzünden okulum yine uzayacaktı.
Okul başladıktan bir süre sonra arkadaşıma listeye bakmasını istedim ve benim hiç devamsızlığım
görünmüyormuş, çünkü ders tekrar gözüküyormuş.
Ben Y kodladığım halde, T görünüyormuş.
Kayıtın bir kopyası bendeydi, o yüzden çok eminim Y kodladığıma.
Bunu da hiç unutmam ve doğru olduğum sürece bilirim ki Rabbim hep yardım eder.

ben de anlatayım. benim de babaannem vefat ettiğinde, evden alınıp götürüldükten sonra (babamlar cenaze işleriyle ilgilenmek için çıktılar beni bıraktılar evde gelen olur diye, ev babannemin evi bu arada),onun evinde yalnız bir şekilde annemin gelmesini bekliyordum. bir ara annemin bana seslendiğini duydum, telefon ettiğimde annem henüz yola çıkmamıştı... belki zihnim bir oyun da oynamış olabilir ama yine de hatırladıça ürperirim...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X