Başka birinden yardım istedim, eşim çok kızdı

Aklı başında, kendi kıymetini bilen, dik duruşu olan bir kadın olsa o evde kıyametler kopardı, kopmalıydı da zaten. Ailenin huzurunu erkek de düşünse nasıl olur? Sürekli kadına yıkmasanız mı bu aile sorumluluğunu?
Evet haklısınız zaten Hanımefendi özür dilediğini söyledikten sonra yazdığınız gb bir kişilikte olmadığını anladım. Ben eşimle gezerken yeri gelir yolda bir beyfendiye yol tarifi sorarım, pazardan da alışverişimi yaparım teşekkürümü ederim, evime gelen ustayıda karşılarım, iş arkadşlarımla yemeğede giderim bunlar gayet normal şeyler ve benim eşim bunun farkında. He ben olsam ordaki öğretmene aa çok sevindim siz daha çok deneyimlisinizdir ne önerirsiniz hangisi yararlı olur yardımcı olur musunuz derdim benim eşim tepki vermezdi. Ama herkes bir değil işte. Üzüldüm zten hanımefndiye

Nesi haklı yav sizi kafeste mi yaşatıyo bu adam? Daha geçen marketteyken bir adam tartı sırası beklerken burada boşuna beklemeyin diğer tarafta boş tartı var orada tartabilirsiniz diyerek yardımcı oldum ve eşim de yanımdaydı. Aynı şeyi eşim de yapabilirdi ayrıca. Saçmalamayın yani ya

Gayet normal bir soru sormuşsunuz, sonuçta çocugunuza daha iyi bir kitap almak için sormuşsunuz ne var bunda.Eşiniz saçmalamış,sanki evlenme teklif etmişsiniz gibi..

Cahil hanzoya ağzınız dolu dolu kocam demeyin sinir zıplatmayın. Kocanız gibi adamların hepsi kısır olsun üreyemesinler. Öğretmen dururken mağara dönemi primata mı sorulacakmış? Kırtasiyede kitap değil de don sütyen sordunuz sanki. Eşim dururken niye elin adamına sordum diye sayıklamaya devam edin. IQ seviyesi düşük cahil herifte profesör potansiyeli mi görüyorsunuz?

E elifcan ylmz ne demek çoğu erkek aynı tepkiyi verir? Benim sülalemde eşimin sülalesinde, iş ortamlarında aile dostlarımızda yok böyle neolitik çağ kalıntısı. Hepsi sizin çevrenizde mi toplanmışlar? Aile kurmak falan ne ailesi? Karısının kızının önünde şov yapacak, karısı da bir daha olmaz affet beyim diyecek. Buna şahit olan kız çocuğu da ezik büzük büyüyecek, niye? Çünkü sizler gibiler bu kadınların kızların elalem dedikleri kabussunuz. O koca dursun değil mi, o yuva yıkılmasın. Kadının gururu haysiyeti ayaklar altına alınabilir ahlaksızlıkla suçlanabilir.
Hanzo olanları kasteddim varya böyle bir kesim parantez içinde normalleştirmek için demiyorum demişim

Kesinlikle hepiniz haklısınız. Biliyor musunuz ben birde üniversite mezunuyum. İki çok güzel evladımız var. Eşim sinirlidir doğru ama tek kötü yanıda bu dört dörtlük değil bende değilim. 12 yıldır evliyiz 6 yillikta sevgiliyiz. İlkim, belki yine kizacaksiniz bana ama ondan başkasını görmedim ben. Biliyor musunuz benim babamda böyleydi, eşim daha normal bile denebilir babama göre. Babam bipolardı. İnsan alıştığı yerden devam ediyor hayata. Keşke önce kendimi değiştirebilsem. Anneme gitsem geliniyle beraber yaşıyor ne diyeceğim ona. Kendi ayaklarımın üstünde durmak mı? Hadi büyük kızım 11 yaşında kendine bakar küçük 1 yaşında süt kuzusu hayat pahalılığında kime emanet edeyim. İşin garip tarafı ne biliyor musunuz? Ben aşkı eşimle yaşadım. Hala çok seviyorum. Onun da beni sevdiğini biliyorum. Nereden diyeceksiniz, nasıl emin olabilirsin diyeceksiniz. Her istediğimi yapar, hastayken bakar, çoğu zaman bana bakışlarını yakalarım, işi ağır eve dili dışarda gelir yorgunluktan yinede bizi kırmaz. Ama bazen böyle şeyleri takıyor işte. Onun da huyu bu. Savunmuyorum yanliş anlamayın, ama o ve evlatlarım benim ailem korumak istiyorum. Fikrim beni bağlar tabi ki katılmak zorunda değilsiniz.
Canımıniçi konuyu neden açtın o zaman ? melek gibi adammış gir koynuna yat.babandan ötürü alıştığın berbat bir zihniyeti bulmuş aynısıyla evlenmişsin. şimdi içinde bulunduğun kaos yüzünden kaosu olağan bellemişsin. aç bir anket sor kaç kişinin kocası böyle yapıyor? kızına da acımıyorsun anladığım ona da benzer şeyler yapacak. kocam ilkim sevgilim aşkınızı tazelemeye mi geldin buraya ? derdin affettirmek ise tavsiye vermişler ayağınu öp demişler onurunu ayaklar altına aldığını görüp barışır.

Kesinlikle hepiniz haklısınız. Biliyor musunuz ben birde üniversite mezunuyum. İki çok güzel evladımız var. Eşim sinirlidir doğru ama tek kötü yanıda bu dört dörtlük değil bende değilim. 12 yıldır evliyiz 6 yillikta sevgiliyiz. İlkim, belki yine kizacaksiniz bana ama ondan başkasını görmedim ben. Biliyor musunuz benim babamda böyleydi, eşim daha normal bile denebilir babama göre. Babam bipolardı. İnsan alıştığı yerden devam ediyor hayata. Keşke önce kendimi değiştirebilsem. Anneme gitsem geliniyle beraber yaşıyor ne diyeceğim ona. Kendi ayaklarımın üstünde durmak mı? Hadi büyük kızım 11 yaşında kendine bakar küçük 1 yaşında süt kuzusu hayat pahalılığında kime emanet edeyim. İşin garip tarafı ne biliyor musunuz? Ben aşkı eşimle yaşadım. Hala çok seviyorum. Onun da beni sevdiğini biliyorum. Nereden diyeceksiniz, nasıl emin olabilirsin diyeceksiniz. Her istediğimi yapar, hastayken bakar, çoğu zaman bana bakışlarını yakalarım, işi ağır eve dili dışarda gelir yorgunluktan yinede bizi kırmaz. Ama bazen böyle şeyleri takıyor işte. Onun da huyu bu. Savunmuyorum yanliş anlamayın, ama o ve evlatlarım benim ailem korumak istiyorum. Fikrim beni bağlar tabi ki katılmak zorunda değilsiniz.
Esiniz evlendikten sonra bir anda magara adamina donmedi herhalde. 6 yıllık sevgililikte de boyledir. O zamandan beri kabul etmissiniz adami 🤷🏻‍♀️

İnsanın kendi zihniyeti neyse karşısındakini de öyle sanarmış. Ayrıca sizin de eşinize haklı demeniz sizi ne kadar bastırdığını gösteriyor. Böyle iğrenç zihniyetli adamlar genelde milletin karısını kızını keser, elalemin de kendi karısına baktığını düşünür. Özür dilememeliydiniz.

Heeeh ben de diyordum ne zaman eşin pozitif yanlarını döşeme paragrafı gelir. Ki gecikmedi geldi. Mutluluklar ablacım. Bi çiçek gönder kocana barışırsınız bir de dışarı çıkma işini ayda 1e düşür ki ezkaza bir erkek varlığa denk gelme.

Hanzo olanları kasteddim varya böyle bir kesim parantez içinde normalleştirmek için demiyorum demişim
Ama bu üyeye kocasının haklı olabileceğini hissettirdiniz. İnsanın gururu haysiyeti yok sayılıyorsa itilip kakılıyorsa nerede aile nerede yuva? Niye erkeklerin böyle davranma hakkı olsun? Niye kadın pısıp otursun eziklensin? Bu heriflere ağzına geleni söyleyip saçını başını yolmak lazım.

Ama günün sonunda siz haklı çıktınız. Konu sahibi kocamdır erimdir diye susturdu herkesi. Aslında öyleymiş böyleymiş melekmiş dünya iyisiymiş... Konu sahibi kocanıza özrümü iletin lütfen. Vursun sırtıma alsın lokmamı diyen kadına çok bile böylesi.

Ama bu üyeye kocasının haklı olabileceğini hissettirdiniz. İnsanın gururu haysiyeti yok sayılıyorsa itilip kakılıyorsa nerede aile nerede yuva? Niye erkeklerin böyle davranma hakkı olsun? Niye kadın pısıp otursun eziklensin? Bu heriflere ağzına geleni söyleyip saçını başını yolmak lazım.

Ama günün sonunda siz haklı çıktınız. Konu sahibi kocamdır erimdir diye susturdu herkesi. Aslında öyleymiş böyleymiş melekmiş dünya iyisiymiş... Konu sahibi kocanıza özrümü iletin lütfen. Vursun sırtıma alsın lokmamı diyen kadına çok bile böylesi.
Zten hanımefendi özür diledim yazmıştı ilk mesajda ordan belliydi. Ben onun için o şekilde yazdım. Yoksa kesinlikle normalleştirmiyorum. Sonra ben kötü oldum. herkes ne hali varsa görsün çok şükür eşim böyle bir karakterde değil bende aynı şekilde. Özür dilememeliydin yazmışım zten. Yanlış yaptığını yazmışım. Beni ilgilendirmez bundan sonrası

Haklı eşiniz.

Karşıdaki ahlaksız, siz ahlaklı olduğunuz için herkes her şeyi yapabilir.

Siz de düşünseydin yani, elin ahlaksız herifiyle eşiniz muhatap olmalı tabii ki.

Bugün kızıma 6. Sınıf konu anlatımlı yaz tatilinde çalışsın diye kitap almaya gittik. Fakat bulamadık. Orda oturan biri vardı, burada mı çalışıyorsunuz bir kitabı bulamıyoruz dedim. Adamda yok hayır dedi. Eşim birden sinirlendi önce ne olduğunu anlamadım. Adam ben öğretmenim yardımcı olayım deyip bir kitap gösterdi, bende baktım tabi amacimiz kitap almak ve bir öğretmenden yardım almak iyi birşey diye düşündüm. Aklımdan tek bir kötü düşünce bile geçmedi. Birden bana bağırıp kızmaya basladı eşim. Ben oradayken elin adamına neden soruyorsun, bana sor ben sorarim adama neden sen muhattap oluyorsun dedi. Haklı ama gerçekten tek isteğim çocuğum bir kitap bulmak, aklıma bile gelmedi başka birşey. Eşim söyleyince sonradan idrak ettim yaptığım hatayı. Evet eşim yanımdayken neden soruyorsun yani ama o an düşünmedim işte. Özür diledim ama sınırı hala geçmedi. Gerçekten moralim çok bozuk, ya diyorum kocam yanimda kim bana bakabilir, kim yanliş düşünebilir ki.. eşimde sen düşünmezsin ama karşındaki düşünür diyor. Off ya nasıl gönlünü alırım. Bilmiyorum biraz yol gosterin kizlar.
Eşinize hak verip özür dilemek , gönlünü almak mı istiyorsunuz? Ben ne okuyorum burda öyle ya. Böyle ahlak bekçiliği yapan, karısını kısıtlayan, kıskançlık ayağıyla (hasta düşüncelerini empoze eden, baskı kuran) birisinin tehlikeli olduğunu ve aldatma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Kişi, kendinden bilir işi misali. Eşinize hak veriyorsanız o zaman oturun evinizde hiç dışarı çıkmayın, hasta olursanız bile hastaneye gitmeyin, ev ihtiyaçlarını o alsın markete ,pazara siz gitmeyin. Çocuğu okula o götürsün, arkadaşlarınızla falan da hiç görüşmeyin, otobüse, taksiye falan binmeyin Allah korusun sizi bir erkek görür gözü kayar. O sizden özür dilemeliyken siz gönlünü almayı düşünüyorsunuz, bu düşünce yapısıyla çok çekersiniz söyleyeyim. Eski eşim de sizin eşinize benzer düşünceye sahipti. Evin önüne manav geldiğinde pencereden sepet saldığım için " bir daha pencereden sepet salma, ya sepete kağıt koyup numarasını verse" demişti o gün şok olmuştum. Niye numarasını versin manyak mı, hem verse ne olacak sen bana güvenmiyor musun, karşılık veririm mi sanıyorsun dediğimde " ben sana değil, erkeklere güvenmiyorum" demişti. Neyseki boşandım da kurtuldum hasta ruhlu heriften.

Konuyu annenize gitmeye kadar getirmeye gerek yok.
Evliliğinizin normali buysa, eşinizin yaptığını huyu olarak görüyorsanız, sinirinin geçmesini bekleyin. Bari nasıl gönül alırımin derdine düşmeyin, ekstra şeyler yapmayın. Bu da bir şeydir sizin için.

Bugün kızıma 6. Sınıf konu anlatımlı yaz tatilinde çalışsın diye kitap almaya gittik. Fakat bulamadık. Orda oturan biri vardı, burada mı çalışıyorsunuz bir kitabı bulamıyoruz dedim. Adamda yok hayır dedi. Eşim birden sinirlendi önce ne olduğunu anlamadım. Adam ben öğretmenim yardımcı olayım deyip bir kitap gösterdi, bende baktım tabi amacimiz kitap almak ve bir öğretmenden yardım almak iyi birşey diye düşündüm. Aklımdan tek bir kötü düşünce bile geçmedi. Birden bana bağırıp kızmaya basladı eşim. Ben oradayken elin adamına neden soruyorsun, bana sor ben sorarim adama neden sen muhattap oluyorsun dedi. Haklı ama gerçekten tek isteğim çocuğum bir kitap bulmak, aklıma bile gelmedi başka birşey. Eşim söyleyince sonradan idrak ettim yaptığım hatayı. Evet eşim yanımdayken neden soruyorsun yani ama o an düşünmedim işte. Özür diledim ama sınırı hala geçmedi. Gerçekten moralim çok bozuk, ya diyorum kocam yanimda kim bana bakabilir, kim yanliş düşünebilir ki.. eşimde sen düşünmezsin ama karşındaki düşünür diyor. Off ya nasıl gönlünü alırım. Bilmiyorum biraz yol gosterin kizlar.
Akıl tutulması yaşıyosunuz karı koca, noluyo kitap sorunca, görevli sanınca? Hepten Afgan kafasına döndük maşşallah

Merhaba, bende eşinizi haklı göremedim. Çok gereksiz ve yüksek bir tepki vermiş. Ama genel olarak çoğu erkeğin verebileceği (normalleştirmek için demiyorum) de bir tepki. Sizde bir hata görmüyorum. Siz yardım istemek amaçlı konuşmuşsunuz ve oradaki beyfendide öğretmen olduğu için yardımcı olmak istemiş bunda art niyet göremiyorum. O zaman markete de gitmeyin pazarada çıkmayın ne bilim dışarıda çıkmayın. Hayatın şartları gereği ister istemez konuşuyoruz. Siz eşinize sadece benim ordaki tek amacım çocuğuma yararlı bir kitap almaktı. Ama sen beni rencide ettin beni kırdın. Bir daha bana bu şekilde davranma deyin sınırınızı net koyun.
Çoğu erkeğin vereceği tepki değil bu. Afganistan mı burası?

Back
X