Başka şehirde okumak için ailemi nasıl ikna etsem?

nitroit

brokoli mi çikolata mı?
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
313
1
46
Ankara
Merhaba ben 18 yaşındayım bu sene sınavlara girdim Ankarada yaşıyorum ve puanım Eskişehire yetiyor ve oraya gitmeyi çok istiyorum :3:

Her şey iyi güzel ama ben ailenin tek çocuğuyum şuana kadar belki 1 hafta bile ailemden uzak kalmadım.Ben kararımı verdim zaten Eskişehire gitmek istiyorum ama tam olarak ailemi ikna edemedim.Gitmemi istemiyorlar ama ben artık sorumluluk almak,babamın parasıyla da olsa kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum.Bi de özgürlük kısmı var oraya fazla girmeyim :1::1:

Ailemi ikna etmem için ne yapmam lazım? Annem sıcak bakıyor ama babama konuyu açmak için biraz çekiniyorum

canım inan ki o kadar çok duydumku bu sorunu.Benimkilerde istemiyordu ama bak okul bitti.Ayrı şehirlerde olmanın çok büyük dezavantajlarıda var umarım biliyorsundur.Ben ilk yılımda resmen bunalıma girmiştim tabi söylediğin gibi özgüven kazanmak konusundada çok önemli.Hayatımın en güzel günlerini orda geçirdim..Eğer bölümün iyiyse yani ayrı şehirde okumaya değer diyorsan bu konuda kararlı olduğunu göster ailene ısrarcı ol,onları bu fikre alıştır yavaş yavaş.Neden istemediklerinide dinle tabi.O evden tamamen ayrılmayacağını oranın hep senin evin olacağını hissettir.Zaten öyle ya da böyle bi gün ayrılacaksın:34:

canım inan ki o kadar çok duydumku bu sorunu.Benimkilerde istemiyordu ama bak okul bitti.Ayrı şehirlerde olmanın çok büyük dezavantajlarıda var umarım biliyorsundur.Ben ilk yılımda resmen bunalıma girmiştim tabi söylediğin gibi özgüven kazanmak konusundada çok önemli.Hayatımın en güzel günlerini orda geçirdim..Eğer bölümün iyiyse yani ayrı şehirde okumaya değer diyorsan bu konuda kararlı olduğunu göster ailene ısrarcı ol,onları bu fikre alıştır yavaş yavaş.Neden istemediklerinide dinle tabi.O evden tamamen ayrılmayacağını oranın hep senin evin olacağını hissettir.Zaten öyle ya da böyle bi gün ayrılacaksın:34:

dezavantajlarını biliyorum.Ama avantajlarını düşününce bana mantıklı geliyor.Bölüm maliye ya da iktisat ikisini de çok istiyorum.
Ailem bana zarar gelmesin diye düşünüyor normalde bi yere bile gitsem babam bırakır beni.Bu yüzden biraz soğuklar şehir dışına :61:

Teşekkür ederim yorumunuz için asi olmayıp onları da dinlicem :3:

hangisi mantıklıysa durumlar hangisine el veriyorsa en iyi sen bilirsin
hakkında hayırlısı olsun

senin adına çok sevindim öncelikle :3: ben iyi bir puan aldığımda annem izin vermemişti ankaradan gitmeme. buradaki en iyi üniversitelere puanın yetiyor ne gereği var sehir dışının demişti ve buada okumak zorunda kaldım :59: şimdi okulumu çok seviyorum ama hala özenirim arkadaslarımın sahip olduğu o özgürlüğe ve kesinlikle kendi ayaklarının üzerinde durmayı, hayatı öğreniyosun. eskişehir yaşadığın yere çok uzak değil :79: ve iyi bir bölüm olacaksa ikna edebilirsin diye düşünüyorum :62: şimdiden çalışmalara başla :66:

Ayaklarının üzerinde durmak istemen çok güzel ama şu üniversiteye gitmenin özgürlükle eş anlamlı olduğunu düşünen insanları hiç anlamıyorum.Gerçekten okumak için,kendinizi geliştirmek,eğitmek için mi gidiyorsunuz,yoksa o pek de girmek istemediğiniz özgürlük konusu için mi?Eğer ikincisi ağır basıyorsa üniversite size hiç bir şey katmayacak demektir.Bol bol hatadan başka.

Ayaklarının üzerinde durmak istemen çok güzel ama şu üniversiteye gitmenin özgürlükle eş anlamlı olduğunu düşünen insanları hiç anlamıyorum.Gerçekten okumak için,kendinizi geliştirmek,eğitmek için mi gidiyorsunuz,yoksa o pek de girmek istemediğiniz özgürlük konusu için mi?Eğer ikincisi ağır basıyorsa üniversite size hiç bir şey katmayacak demektir.Bol bol hatadan başka.

Tabii ki kendimi eğitmek için gidicem.Eğer baskıcı bi ailede büyümediyseniz büyük bi ihtimalle beni anlamazsınız.Eğitim önemli ama o 5 sene içinde yaptığınız sosyal etkinlikler,eğlenceler de önemli.Sonuçta hepsi anı olarak kalıcak bizde.Bence hem okumak hem eğlenmek beraber olmalı.Sırf eğlence değil derste ağır basmamalı.

Liseye giderken, babam lafını bile ettirmezdi başka bir şehirde okumanın. Başka yere puanın yeterse biz de geliriz seninle dediler hep. Ama sınava girdikten sonra, istediğim bölümü iyi bir üniversitede okuma imkanımın olduğunu, sırf benim için tüm düzenin alt üst edilmek istenmesinin saçmalık olduğunu anlattım onlara. Onlar da çok enteresan bir şekilde zorluk çıkarmadan kabul ettiler. Kısacası konuş onlarla, avantajlarını dezavantajlarını hepsini sun önlerine. Dezavantajlarını da sun ki tüm zorlukların da farkında olduğunu anlayıp, onlarla başa çıkabileceğini hissetsinler.

Burada özgürlükten kasıt, aslında tek başına ayakta durabilmek. Evet, ailenden ayrı özgürsün, hata da yapabilirsin hatta yapmalısın. Bunların hepsi birer tecrübe. Ailesinin yanında okuyup da, tonlarca hata yapan insanın olduğu da bir gerçek.

Burada özgürlükten kasıt, aslında tek başına ayakta durabilmek. Evet, ailenden ayrı özgürsün, hata da yapabilirsin hatta yapmalısın. Bunların hepsi birer tecrübe. Ailesinin yanında okuyup da, tonlarca hata yapan insanın olduğu da bir gerçek.

Elbette.Hata yapmak için sadece üniversiteye gitmenin gerekmediği aşikar.Fakat benim gözlemlerim gençlerin bu konuda tamamen hazza odaklı yaşamak istedikleri yönünde.Bu da sonrasında büyük pişmanlıklar getiriyor.Hata yapılmalı evet ama hatadan hataya da fark vardır.

Konuyu açan arkadaşı tanımadığım için ben genel bir perspektiften bakarak cevap verdim.

çok hoş klasik 18 yaş sendromu. Ben de yaşadım Antep'te idik. Ankara'ya giderken süperdim, özgürdüm mutluydum kimse olmayacaktı. Okul binbir zorlukla geçti anne yemeklerini özleyerek, ütüye düzgün yıkanmış çamaşırlara, çoğu zaman keyifli uykuya, kendi odama, bazen 3-5 çeşitli kahvaltıya nasıl özgürlükse... Hızımı alamadım 4 yıl okuldan sonra 6 yıl daha 'özgür' yaşadım. Sonra geldim ailemin dizi dibine sığındım. Yetmedi dizi dibinde evlendim o da yetmedi sırf onlara daha yakın olmak için mevcut evimi satıp tam diplerinde ev aldım. işte burdan hesapla özgürlüğü:51:

ankarayla eskişehirin arası artıkçok yakın biliyosun hızlı trenle 1,5 saat.haftasonları falan gelebileceğini,gözlerinde büyütmemelerini söyleyebilirsin

sanırım gençlerin bir çoğu ancak ev işlerini üniversitede yapmaya başlamış ne kadar komik :1::1:
Evde yemeği de ben yaparım ütüyü de temizliği de :34:
Annemi babamı özlememden başka bi dezavantajı olmayacak yani bana ki özlediğimde de zaten 1 buçuk saatlik yol biner gelirim.

sanırım gençlerin bir çoğu ancak ev işlerini üniversitede yapmaya başlamış ne kadar komik :1::1:
Evde yemeği de ben yaparım ütüyü de temizliği de :34:
Annemi babamı özlememden başka bi dezavantajı olmayacak yani bana ki özlediğimde de zaten 1 buçuk saatlik yol biner gelirim.

tabi canım istanbulda olsan aynı şehir içinde 1.5-2 saat sürüyo başka bi semte gitmek.sınavların olmadığı zaman rahatlıkla gidersin.belki ders programın müsait olcak hafta içi bile baktın çok bunaldın çıkar gidersin.hem eskişehir tam öğrenci şehri ve çok güzel bi şehir,baya gelişmiş

tabi canım istanbulda olsan aynı şehir içinde 1.5-2 saat sürüyo başka bi semte gitmek.sınavların olmadığı zaman rahatlıkla gidersin.belki ders programın müsait olcak hafta içi bile baktın çok bunaldın çıkar gidersin.hem eskişehir tam öğrenci şehri ve çok güzel bi şehir,baya gelişmiş

Teşekkür ederim bir de bunları babama anlatabilsem :5:

Aslında evet bir bakıma insanın yaşayış biçimiyle de alakalı bir durum.Evde de çok ev işi yaptığım için zorluk çekmedim açıkçası. Hatta evde bütün herkesin ütü vs. işlerini ben hallettiğim için sırf kendi ütümü yapmak kolay geldi.

Arkadaşların da dediği gibi Ankara-Eskişehir arası nedirki.Ben Ankara'da okuyorum, günübirlik gezmeye gidiyorum. Kaldıki kendi memleketime 1 günlüğüne gittiğimi bile bilirim. Hem alışınca üşeneceksin bile, ayda bir kere giderken bir bakmışsın 3 aydır bir kere gider hale gelmişsin :)

ben aynı şehirde okuyorum ailemin yanında başka şehir olsun istermiydim evet isterdim ama burda olmaktan şikayetçi değilim

ailene durumu güzelce anlat seni anlayacaklardır

yok illa olmaz derlerse tercih listeni gizlixcce yap :27::27:

Back
X