Başka şehre gelin gidenler

zaten o mecburıyet ınsanı mehvedıyor.zaten eşinle sorunların oluyor.hiç değilse ailenle tesellı buluyorsun.ellerin vatanında ailenede hasret yaşayacaksın.insan nasıl dayanırki bu kadar sıkıntıya.ama insanoğlu neye alışmıyor neye dayanmıyorkı ..

canım ailenle ne sıklıkta görüşüyorsun?

ben de gurbette gelınm herkesın yazdıgına katıldım.. suan yasadıgım memlekette ERZURUMda yasamaktan nefret edıyorumm ınsanlarından sogudum havasından bıktım esıme kızgınım tasınacaz gıdecez burdan demesıne ragmen hala benı burda tutuyor neresı olursa olsun su sehırden cıkayım yeter k.vlıdem de ben de bıktık bu sehırden ama esım ve k.pederm korkuyo baska bı sehırde ıs kurmaya ooff offfffffffffffff

ayda ya da 1.5 ayda bir. ailem buraya 4 saat mesafede ben ankarada arklarla bi dönem bi diöenm tek bi dönem ailem geldi yanıma yaşadım
kaç yıldır da ordaydım.
kamu sınalarına orda çalıştım orda kazandım orda işe başladım orda gözümü açtım yani. burayay asla ait hissetmiyorum.
biz güzel bişey yapcak olsak eşimn aklına ailesi düşüyor. gezcek olsak ş.dışına ailesi aklında. annesinin hastaıkları bitmez zatne.
şehir içinde gezecek tek çıkıcağım bi yer yok zaten. ank da herşey elimin altındaydı çok özgürüd ruhum. yaşadığın yeri sevmemek gibisi yokmuş...........
ben de burda çocuk düşünemiyorum. izin kullansame vde patlııcam. kayseriyi bilirim burdan ççoooooooooooooook daha büyük ve gelişmiş. ama sonuçta senin için el kapısı.
bana da eşim çıkarız hep burda yaşamayız die getirmişit. ama kalkıp gitmek eşime zor gelicek biliyorum. bazen herşeyi bırakıp gidesm geliyor zaten. ama tüm çevreme işim orda iyi biirkim yapana kadar kalıcaz die die getrdi. ank da ki arkadaşlarım akrabalarım ne işin var taaaaaa oralarda demişlerdi bana. tırnakalrımla geldim ank da ki konumuma . ank da kalabilmek için tabıdıklar buldum referanslar buldum. kazandım ve ankdarada çalıştım 4 yıl.......
çok ama çok özlüyorum o günlerimi. bunalımdan takıntıdan çıkamadım kaç. ay oldu
millet de tek giden o mu iş bu ekmek nerde sen orda diyerekten eşime gazı veryolar. ama kimse demiyor ki bu kızcağız ne zorluklar çekti ankaradaki hayatunu kurana kadar....

Şuan benim için denilenler öyle işte.birtek senmisin,alışırsın,bende senin için gelmiştim,bende ailemi özlüyorum vs vs.az önce yine konuştum hiçbişey değişmiyor.sürekli savunma halinde.
çocuğu sakın düşünme.ben isteyerek hamile kalmadım gerçi ama şuan hiç istemıyorum.belkı bazı kararları vermek daha kolay olabılırdı.eşim şimdi beni gelmiyorsan çocuğu alırım ordan evlenırım .sende ayrılamadığın ailenle ve işinle mutlu mesut yaşarsın diye tehdit etmeye başladı
sen hangi kurumda çalışıyorsun

Son düzenleme:

sen ben kalrım ya da boşanırız dmeden eşin önden gidiyor. ben de resmi nikahtan dönerdim gelmeseydim ya da eşim de ankarada kalıp mutsuz olurdu mutsuz ederdi beni. buraya geldikten sonra sürekli kavga ettik ilk aylarımız daha doğrusu 1 yıla yaklaştık sürekli kavga kavga kavga.....
yatıyorum aklımda olan ne zaman burdan gidiceğimiz, gece yarısı rüyamda kabusumda, kalktığımda, uykulaırm yarım yamalak, iyice aptallaştım sürekli abur cubur bakımsız yorgun mutsuz ve sinriliyim.
bilmiyorum nasıl ne zaman geçicek ama tabi bizm ve sini süreçler farklıymış....
çocuğu alırmış hahaha deseydin. o kadar kolay değil.
ben de gidene kadar düşünmüyorum ama yaşım 30 nasıl olcak bilmiyorum istiyorum kendim adıma ama evliliğim adına değil.... çünkü bi kaç sene deyip getirdiği burdan götürmez gibi geliyo bana.

sana birkaç sene demiş yine bir umudun var.GERÇİ SÖZÜNÜ TUTMADIKTAN SONRANE ÖNEMİ VAR.
benım o umudum da yok.asla dönmem artık diyor başka bişey demiyor.zaten benıde o kahrediyor.ömür boyu orda yaşayacak olma fikri resmen boğuyor beni.aklıma geldikçe daralıyorum.hoş aklımdan da hiç çıkmıyor ama.gece uyanınca ,sabah kalkınca,yemek yerken ,su içerken......sürekli beynimi kemiriyor.hiçbişeyden zevk alamaz oldum

kötü tabii hem de çok. bu hallerin uzun bi süre devam edicek. baktın kendine zarar vermekten başka bişey yapmıyorsun, işini sevmeye çalışıcan arkadaş bulmaya çalışıcan, bebğine odaklanıcan, tutunacak bişeyler bulmaya çalışıcan kendine. bu süreçte eşini ve kendini çok yıpratmazsan atlarıtsınz yıpratırsan da bilemiyorum....

arkadaşlar ailemden 1 saat uzaktayım. gelin geldim. ama bu bile beni mahvediyor. 3 yıl oldu evleneli ama hala çok mutsuzum. haftada 1 görüşüyoruz yazın 3 ay birlikteyiz ama yetmiyor. lütfen bana destek verin arkadaşlar. üzerimden bu psikolojiyi atamıyorum

arkadaşlar istanbula gelin geldim 1 sene oldu.. burada hiç kimsem yok çok sıkılıyorum sadece eşimin akrabaları var bazen evde o kadar yalnız kalıyorum ki akşam eşim gelene dek kendi sesimi bile duymuyorum.. şu anda 24 haftalık hamileyim ve bu mutsuzluğumun bebeğimi etkilemesini istemiyorum.. kayaşehirde oturduğum içinde heryere gidemiyorum..
bana bi akıl verin lütfen fena bunaldım.. bi etkinliğiniz falan yok mu?? hiç olmazsa biraz kafam dağılır..

arkadaşlar ailemi çok özlüyorum. Özlem derken asıl hep düşündüğüm konu ; onların yaşlılıklarında yemeklerini her gün yapmak i,stiyorum ne bileyim yanlarında destek olmak istiyorum ama dediğim gibi 1 saat uzaklıktayım aileme. bu süre bile bana yetişemeyecekmişim onlara gibi geliyor. Lütfen fikirlerinizi paylaşın.
Teşekkürler.

Konuyu okudum da şükrettim halime. Ben 5 yıl Ankarada okudum. Alıştım her ne kadar ailemi özlesemde sevdim ankarayı. Sonra mezun olup gelince ailemin yanına onların yanında olmanın ne güzel olduğunu anladım 5 yılıma yandım. Meğer ne kadar aile bağımlısıymışım. Şimdi evliyim 3 ay oldu. Hatta 8 haftalıkta hamileyim. Eşimin ailesi de burda yaşıyor. Mecbur kalsam ayrı şehirde alışmaya çalışmaktan başka çarem olmazdı. Ben insanları ve konuşmayı arkadaşlığı seven bir insanım yalnız olunca çatlardım heralde. ALlah sabır versin size.

Yorumlarin sadece bikacini okudum ama tahmin ediyorumki cogusu aynidir. Benim nickimdende anlasilacagi uzere annemle birbirimize duskunuz ve annemden kopmam cok zor olur benim icin, bununda sebepleri cok, tek kiz olmam, annemin yasli ve hasta olmasi, babamin anneme karsi tavirlari ve ona emanet edemiycegimi bilmem ki olurumde birakmam onun yada baskasinin eline...annem hasta olmasa bile gelip benimle yasamayi kabul etmedikce birakamazdim, yani hasta olmasi sadece bi tık fark yaratiyo. Yasim 27, nekadar annem razi gelmesede bi sevdigim var, ve elbette evlenmeyi istiyoruz, ustelik gurbete falanda gitkicem, aksine sevdigim benim oldugum ulkeye geldi sagolsun. Ama birakmak istemiyorum, dusuncesi bile yuregimi sizlatmaya gozlerimi yasartmaya yetiyo. Rabbim onu basimdan eksik etmesinde biz sevdigimle olene kadar sadece yurekde evli olarakda yasariz, yada mevlam annemi bizimle yasamaya ikna etsin insallah, bu cok daha makbule gecer tabisi:) ne uzattim yaavv:)

cevap yok mu bana kızlar ?

Gülüm sanirim evlenip barklanmişsin zaten, bu saatten sonra kim ne diyebilirki? :/ hani bekar olsan evlenme madem bekle onlara yasliliklarinda vazifeni yap fln denirde, insan kendi yuvasini kurunca bicok sebepten oturu nekadar istesede istedigi kadar anne babasinin yaninda hizmetinde olamiyo allah gecinden versin biri vefat etmis olsaydi digerini yanina alirdin ama suanda en olasilikli durum onlara yakin bi yerden hatta ayni mahalleden bi ev tutmak olur. Onlarda yapamasanda evinde yapip sicak sicak kazaninda kabinda yemegini goturebilcegin yakinlikda olsa falan. Seni cok iyi anliyorum bu arada canim, ama kelin ilaci olsa hesabi. Ben annemi yanima alamiycagim icin erteliyorum evliligi mesela:/ rabbim hakkinizda hayirlisini eylesin insallah tatlim.

Gülüm sanirim evlenip barklanmişsin zaten, bu saatten sonra kim ne diyebilirki? :/ hani bekar olsan evlenme madem bekle onlara yasliliklarinda vazifeni yap fln denirde, insan kendi yuvasini kurunca bicok sebepten oturu nekadar istesede istedigi kadar anne babasinin yaninda hizmetinde olamiyo allah gecinden versin biri vefat etmis olsaydi digerini yanina alirdin ama suanda en olasilikli durum onlara yakin bi yerden hatta ayni mahalleden bi ev tutmak olur. Onlarda yapamasanda evinde yapip sicak sicak kazaninda kabinda yemegini goturebilcegin yakinlikda olsa falan. Seni cok iyi anliyorum bu arada canim, ama kelin ilaci olsa hesabi. Ben annemi yanima alamiycagim icin erteliyorum evliligi mesela:/ rabbim hakkinizda hayirlisini eylesin insallah tatlim.

Depresyondayım galiba veya mutsuzluğumu depreyona bağlıyorum uzun zamandır bir çıkış yolu arıyorum bende sizler gibi ailesinde uzakta yaşamaya mahkum olacaklardanım istemiyorum ama ne yapacağımı da bilemiyorum nişanlımı seviyorum ama bundan sonraki kalan ömrümü ailemden uzakta yaşamayı da göze alamıyorum ayrılsam mı yoksa yoluma devam mı etsem bilemiyorum çok kötü bir durumdayım boğuluyorum evlilikten mi korkuyorum onuda bilmiyorum ne yapacağımı bilemiyorum

Bende ankaraya gicidem Allah izin verirse beni en cok korkutan seylerden biri de deniz olmayan yerde yasamak denize alisan denizsiz yerde yasayamaz derler ya tabi aileden uzak kalma dusuncesi ilk sirada ama kendi hayatini kurma dusuncesi biraz rahatlatiyor beni neticede ailemde ailesinden uzakta yasamis hayat boyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…