- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.176
- 798
- Konu Sahibi ciceklimor
-
Orada eğitim nasıl?
Bir kaç ay sonra esimin işinden dolayı bir secim yapmamız gerekecek. Biz Istanbulda yasiyoruz, ya Izmir,ya Bursa,ya Ukrayna,ya Ingiltere olacak. Tercih etmek istemezsek Istanbulda farklı iş bakacak. Hislerim nötr şuan,ne hissedecegimi bilmiyorum.
cok iyimis diye duydum, bebekler bile ingilizce konusuyormus
(kusura bakma ceyz ya, yapmasam bu soguk espriyi catlayacaktim)
cok iyimis diye duydum, bebekler bile ingilizce konusuyormus
(kusura bakma ceyz ya, yapmasam bu soguk espriyi catlayacaktim)
Orada eğitim nasıl?
Bir kaç ay sonra esimin işinden dolayı bir secim yapmamız gerekecek. Biz Istanbulda yasiyoruz, ya Izmir,ya Bursa,ya Ukrayna,ya Ingiltere olacak. Tercih etmek istemezsek Istanbulda farklı iş bakacak. Hislerim nötr şuan,ne hissedecegimi bilmiyorum.
Birde şöyle düşünülüyor orda herkes çok güzel şartlarda yaşıyor öyle birşey yok ki
Ordada iyi geliri olan güzel yaşıyor parası olmayan yine aynı
Evet ordaki Euro bize göre çok para .Atıyırum 3000 euro oo iyi para diyoruz buraya göre hesaplıyoruz.ama Avrupa da hayat pahalı .o paraya anca geçinir bir insan orda .bir oda kirası bile o kadar pahalı ki
Ufacık bir artı bir appertmant dünyanın parası bu insan ne yiyip içecek sonra sosyal hayatı nasıl olucak .aşırı bireyseller aileden vs destek yok .yani parası olmayan için dünyanın neresine gidersen git sorun aynı .
İtalyada yaşadım 4 yıl
Forumda herkes bana manyak muamelesi yapıyordu şikayet edince
Çünkü İtalya yemek, şarap, peynir, oh güzel tarihi yerler falan gibi
Bürokrasisi cinnet geçirtir insana, bir işi halledene kadar 20 yeri dolanıp, 2 insanı azarlayıp, 3üyle boğaz boğaza gelmek, evrak bilmem ne of off
Ki yurtdışında yabancı olarak yaşıyorsanız her şey evrak demek
İşte hayat şarap ve peynir değil maalesef, daha tövbe yaşamak istemem İtalyada :)
Finlandiyayı sıkıcı saniyorsan bir İsveçe git abla :)
İsveç o kadar sıkıcı ki Almanya yanında New York kalıyor.
Yani şöyle ki genel olarak Batı Avrupalı insanlar mal gibi. Bir muhabbet yok, gülme eğlenme yok sosyallik yok bir enerji aura yok. Ben baydım açıkçası para var ama hayat yok çoluğum çocuğum da yok zaten bu yaz arazi çekip İtalya/Portekiz/Malta taşıncam.
İngiltere zaten aşırı pahalıAy evet ailem hep maaşımı 8le çarpıyor
Vooo kaç milyar o falan
Anne diyorum TL olarak harcamıyoruz £ olarak gidiyor o
Gerçi yine şükür alım gücü iyi paranın oradan yırtıyoruz
+100000
nisanlim italyan- mecbur italyada bol bol zaman geciriyoruz.
iki hafta sonra - devlet dairesinde vs. isimiz oluyorsa- ben katil modusuna giriyorum. Birgün biri elimde kalicak ama bakalim nezaman :)
sefillik diz boyu- millet ac.
issizlik orani asiri yüksek vs.
Erkekleri sexist- TRde tacizden sikayet eden bence italyaya ugramasin. popomun minciklanmadigi cm kalmadi orda.
ayni sekilde güney fransa- fransaya gidicegime marakeshe giderim daha iyi- otantik olur bari.
portekize 13 yasimdan beri gidiyorum- en yakin arkadasim portekiz- ordada issizlik diz boyu. afrikalilar basmis Lissabonu/portoyu- restonranda yemek yerken masama bir poset ot birakiyorlar. uyusturucu girla.
hee--- turist olarak gezmeye gidince süper- dolce vita - ama portekiz-ispanya-fransa-italya- yasamak icin berbat. 1200 euro icin 60 saat ben calismam kardesim (ki italyada 725 euro)
Tatil yaparim ama asla yasamam.
İngiltere zaten aşırı pahalı
Londra’da mısın sen?
Londra gördüğüm en pahalı şehirdi
Bir kere gittim İngiltere de bir ay kaldım
Paranın değeri var evet .zam vs bizimki gibi değil .
Havası felaketti ama .yinede sevmiştim Londra’yı .
Evet yasar ama bi zaman sonra asabilir bunu.. surekli bunu yasiyorsan alisamiyorsun demektir. Baska bi ulkeye belki daha kolay alisir?!'konusahibi adaptasyon zorlugu cekiyor. ayni derdi izmirden yozgata tasinsaydida yasardi.
günesle, insanlarin "soguk" olmasiyla alakasi yok- sadece adapte olamiyor. dedigim gibi- bir dogma büyüme izmirliyi yozgata götür- oda kültür soku yasar.
Ben en kötü Türkiyede sanırdım sistemi, katakulli, dolandırıcılık, para koparmacılık falan
Polisine bile güvenmem İtalyanın
Kendi gözümle suçun gizlendiğini bizzat yaşadım
Ayrıca İtalyanca konuşmazsanız çöpsünüz
Renginiz koyuysa yine çöpsünüz
Ben beyazım diye "Madame" diye hitap eden polisin siyahileri iteleyip kakaladığını gördükten sonra daha bir şey demeyeceğim
Resimde güzel görünür, yaşayana illallah dedirtir
Türkiye > İtalya
Tek artıları EU dalar, para desteği falan alıyorlar işte
Evet yasar ama bi zaman sonra asabilir bunu.. surekli bunu yasiyorsan alisamiyorsun demektir. Baska bi ulkeye belki daha kolay alisir?!'
Bence guneste onemli.. insanin ruh hali degisiyor resmen. ilkbaharda neden daha neseli olur insan?Kuslar cicek bocek bunlar insana gercekten yasam enerjisi veriyor... ben kendimde kis mevsiminde daha bi depresip olabiliyorum.
Ha bu kadin tasinsa zaten afrikada kitlik olan bi yere tasinmaz. Yine ab icinde bi yer olur diye dusunuyorum.
Yarin cocuguma ne yedircem diye dusuneceksen gittigin yerde evet konu sahibinin bu dusuncesine luks problem denirdi.. ama konu sahibi icin bunlar gecerli degil
benim icin italya TRden beter- bari carpan kendi milletim olsun diyorum :) kaziklanacaksam bari TRde kaziklanayim.
ben italyanca bilmiyorum ama nisanlim italyan olmasina ragmen o bile kaziklaniyor (kiyafetden vs. anliyorlar)
2 espressi icin 14 Euro istediklerinde ben boguyordum artik- ispanyolca-portekizce saydim sövdüm- zaten agresifim, italya benim icimdeki cinleri cikartiyor. artik TRde tatil yapiyoruz.
davulun sesi uzaktan hos geliyor iste.
ben sevmiyorum- ne yalan söyleyim. italyadaki evi satip artvinden alicam.
Ben çözmüştüm hemen metroyu .
Paris’ten alışığım ben .
Paris metrodan daha kolay bence
Paris’e kaç kere gittim hala ters yöne biniyorum rezill oluyorum
Ben İngilizce yi sevmiyorum ya nedense çocukluktan beri ders olarak alıyoruz ya belki ondan sinir oluyorum.iyi derecede konuşuyorum ama mesela gıcıklığına Fransızca konuşuyordum orda Fransız sanıyorlardı .
Komik komik Fransızca konuşmaya çalışıyordular aksanları çok komik .
Tabii tabii orasi oyle .. biri aza kanaat eder digeri daha fazlasiyla mutlu olur mesela..sen ama uzun zamandir almanyadasin diye hatirliyorum cherry sonradan gitme degil mi? Bu bile fark eder bana kalirsa..tamamda canim finlanda güney kutubu degilki- adamlarin cok hos yazlari oluyor. ben helsinkide günes yanigi olmus insanim.
bilemedim- insan istedigi yerde yasasin ama elmanin sapi üzümün cöpü misali- insan mutlulugu icinde tasiyor.
ben mesela almanyada mutluyum- cherry hic sevmiyor buralari. insandan insana fark ediyor iste
Niye İngiliz aksanı daha hoşSiz büyük yere alışıksınız ondan herhalde :)
Benim aksanım İngiliz oldu artık
Amerikandı ya, geri çevirmeye çalışıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?