Başkalarına özenme

eflatuns

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
1.598
1.088
333
İnsanlar elinde olmadığı, ulaşamadığı şeylere ilgi duyar ve özenirler bu gayet normaldir, fakat benimkisi değil !

Hergün sosyal medya hesaplarında twitter, instagram vs. kızlara bakıp niye böyle giyinemiyorum, saçlarım niye böyle değil, neden onlar şuan tatildeyken ben evden çıkamıyorum, neden onların biiiirsürü kıyafeti ayakkabısı var ve neden onlar böyle de ben değilim diye kendimi harap ediyorum. Aklınızdan klasik ergen diyebilirsiniz fakat ergenlikte ben böyle değildim şükrederdim ve olmayana göz gezdirmezdim.

Her günü ağlamakla geçer mi bir insanın, benim ki geçiyor işte. Çıtı pıtı, güzel sayılabilecek bir kızım ama kendimi dünyanın en çirkin en kısa boylu en şişko insanı olarak görüyorum. Nedeni instagram kızlarına özenmem ve hiçbir zaman onlar gibi olmayacak olmam. Zayıflayacam diye kendimi aştım artık kemiklerim nasıl erir bunu düşünecek duruma geldim. Boyum 1.60 olduğu için kendimi nasıl küçümsediğime girmeyeyim bile 

Lisedeyken kendime güvenirdim inanırdım, artık sınıf ortamında bile konuşmadan önce 5 dakika düşünüyorum güzel konuşabilecek miyim diye, insanların düşüncesini istemesem de o kadar çok önemsiyorum ki elimde değil.

Sosyal medya hesaplarını kapatın diyeceksiniz belki denedim başaramadım, artık içime öyle işlemiş ki onlara bakıp kendime eziyet etmek sırf bunu yapmak için tekrar açtım ve 2 senedir aynı durumdayım. Psikolojik destek mi almam gerekiyor sizce artık gerçekten gücüm kalmadı baş etmeye…

benimde buna benzer takıntım var ..denk geldi mi kızların hesabına falan bakıyorum ama 2 dk sonra unutuyorum gidiyor :) senın kendını harab etmen normal gelmedı ..kendın ıcın bıseyler yap spora gıt alısverıse cık (kendı ımkanlarında) bunun gıbı bıeyler yapabılırsın..
ayrıca sen o kızlardan güzelsin

Teşekkür ederim cevabınız için

Düzenli olarak pilates yapıyorum fakat sorun şu ki onların vuccuduna bakıp onlar gibi olmak istediğim için sağlık ve kendi güzelliğim için yaptığımdan değil, sorunun aslı burdan kaynaklanıyor, kendim için birşeyler yapmayı unuttum, kendimi unuttum başkalarına özenirken...

Instagram'daki kızların efektlerle güzel olduğu gerçeği de var ve hayatlarındaki güzel anları paylaşıyorlar ve kendilerinin güzel çıkacağı birkaç açıyı biliyorlar sadece. Sürekli öyle güzel gezmiyor sürekli güzel şeyler yiyip durmuyorlardır emin olun ki herkesin hayatı kendisine güzeldir emin olun sizin hayatınızda da güzel bir çok şey oluyordur, şükür edelim ki nefes alıyoruz mesela

Kesinlikle sizin gibi düşünüyorum nefes aldığımıza şükretmeli insan, şükrediyorum ama buz dağının diğer kısmında böyle sorunlu bir insanım işte

bu sorunun farkında olman ve birşeylerin ters gittiğini bilmen önemli.

bence aşabilecek gücün gayet de var yani

Oda arkadaşım da böyle. Ve böyle yaparak beni kendinden uzaklaştırdığının farkında değil. Dışarıdan nasıl göründüğünü bilsen anında o hesapları kapatır işine bakardın.

2 senedir durum buysa kesinlikle yardım almalısın bizler ne desekte pek faydası olmaz .
O kızları eve gidip makyajlarını silince veya yalnız kaldıklarında görmeni isterdim kimse kimseden üstün yaratılmamış .
Sen kendi özündeki güzelliği bul ona odaklan . Dış görüşüne bu kadar önem vermene gerek yok çünkü o güzel dediklerin zamanı gelince yaşlanacak bizlerde dahil yaşlı tontiş nineler olacağız .
Canını sıktığına kafanı taktığına değmez .

İşte o gücü bulamıyorum kendimde ben, bunu etrafımdaki insanlara anlatsam ''Hadi canım sende'' derler bana öyle görünüyorum ama içimi bilseler

Oda arkadaşınızdan bahsettiniz, ben çevremdeki arkadaşlarımı da kendime benzettim oturup saatlerce sosyal medyada kızlara bakıyoruz ve kendimi çok suçlu hissediyorum Dışarıdan nasıl görüyorsunuz bunu bilmek isterim belki bana getirisi çok olur cevabınızın.

psıkolojık destek almayı dusunene kadar kapatmayı dusun bence.nefsine sahıp cık kapat ve acma.baska turlu kurtulamassın bu boyuta geldiyse işler.
zaten psıkologa gıtsen sıhırlı degnek degdırmeyecek ki,oda basta hesapları kapat dıyecek...
bosuna para verme ben soyluyorum ıste kapat kurtul.

Ben de bi aralar instagramda takılırken böyle profillere bakıyodum senin gibi düşünüyodum
Yani o kadar fotoğraf atıyolar hiçbirinde çirkin değiller(?)
Ben fotoğraflarda çirkin çıkarım genelde, onlar değil
Ama aslında onlar o pozu vermek için o kadar zaman harcıyolar ki gerçekten değmez
Makyajsız fotoğraf çekmiyolar
Ayrıca fotoğrafı çekerken üstten çektiğinde farklı çıkıyosun, alttan çektiğinde farklı
O açıyı belirlemek için zaman harcıyolar bir de..
Bence o insanları kendinle kıyaslarken fotoğraflarına bakarak kıyaslamamalısın
İnsan bi fotoğrafta çirkinse bir efektle bile güzelleşebiliyor
Boş ver bunları, hepsi birbiriyle yarışıyor fotoğrafım fazla beğeni alsın diye.
2 sene önceye kadar instagram diye bir şey yoktu bile..

Kendin de diyorsun zaten güzel çıtı pıtı bir bayanmışsın. Zayıflamak için de azim gösteriyosun. Varsın fotoğraflarda güzel çıkma sanki nolacak sen kendini beğendikten sonra..

Dışarıdan çok gereksiz gözüküyorsunuz alınma lütfen, ben o bahsettiğim arkadaşımla oturup iki kelime edemiyorum sürekli bilmem kimin saçları şunun ojeleri zıkkımdibisu harika olmuş bunlar kızsa biz neyiz tarzında. Saatlerini telefonla geçiriyor o şekilde. O kadar itici ki. Özgüven zedelemekten başka bir şey değil. O parıltılı dünya gerçek sanma. Ne instagramım var ne başka şey kafam rahat. Benim de elimden telefon düşmez ama ya kk da olurum ya da sürekli yeni şeyler öğrenme peşinde koşarım. Beynimiz çok taze böyle şeylerle doldurmayalım. Bir kız benden güzelse değil de benden daha çok şey biliyorsa ben ona özenirim işte Kesinlikle kapat o hesapları, kendine yazık etme arkadaşım.

Sanırım yine öyle yapacağım bir müddet yani kendimi daha iyi hissedene kadar kapatmak en iyisi

Çok teşekkür ederim yorumunuz için, diyorum bazen ben öğretmenlik okuyorum bu makyözlerle modacılarla işim ne herkes kendi işini yapacaksa neden bu kadar bunlara kafamı takıyorum ki fotoğraf çekilmeyi seven bi insandım ben artık çekilmiyorum kötü çıkıyorum diye bunu da aşmalıyım, dediklerinize katılıyorum kendimi beğendikten sonra ne kadar önemi var ki etraftakilerin

Ay ben 1.57 boyundayim bi kere bile bu yuzden kisa cirkin hissetmedim kendimi:) elim ayagim tutuyor Allah guzel yafatmis hepimizi cirkinlik bence temiz olmamak bakimsiz olmak.bi sene oncede tesetture girdim mesela bende kapali kizlari takip ediyim bakiyim napip ne giyiyorlar diye.ben onlarla bas edememki arkadasim anliyorum seni millet sikir sikir ama bu imkan meselesi ben imkanima gore giyinir dolasir yer icerim.sende boyle dusun sahip olduklarina odaklan olmadiklarina diil.emin ol senin gibi olmak isteyen birileride vardir.hesaplari kapatmanada gerek yok bence bak nolacak ama cikis yapinca birk gitsin.hasetlenme gipta et guzel bisey gordugunde Allahim bundan banada nasip et ne guzel de.ve en onemlisi uzulme ve olmadigin gibi gorunup yasayamadigin standartlarla hayatini mahvetme dua et otobusteki insanlara bak dunya nasil bir yer orda anlarsin hayatin gercekleri onlar degil.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Alınmak ne kelime kendime dediğim bir kelime bu zaten gereksizlik abidesi :) Dediğim gibi ben çevremdekileri kendime benzetince konuşulacak o kadar çok şey oluyor ki insanlar hakkında, harcanan zamana yazık... Özgüvenimi zedeleyen şey de bu...
Çok güzel cümleler kurmuşsunuz, eminim kendimi harap eden bu şeye yeltendiğimde son cümlelerinizi aklıma getiricem çok teşekkür ederim. Bazen insan farkında fakat söyleyemiyor kendisine, karşı taraftan duyunca dank ediyor, benimki de böyle bir şey; düşüncelerimiz aynı fakat ben kendime söyleyemiyorum yine batağa saplanıyorum, umarım daha yapıcı ve mantıklı düşünüp davranabilirim

Bir şeylerin farkına varman da çok güzel, en kısa zamanda bu durumu aşmanı dilerim

boyun avantaj..ben 159 um..yaşlandığımızda bie kilomuzu koruyabilirsek genç göstericez..minyon tipli olmanın avantajı..ben magazin prongramlarına bakardım..bikinili ünlüler..sanki çok muhteşem hayatları var gibi yalan dünyanın aldatmacası..allah şifalar versin serdar ortaca bak ms hastalığı çok kötü..
zenginlik üstünlük olsa zenginler ölmezdi..en şaşalı hayatı sürsen dahi ölacaksin..hepimiz..onedenle..kendini severek ve biraz daha natural şekilde yaşamaya çalışmanı tavsiye ederim..

Ahh bu sosyal medya yokmu..Geçen sene bende bunalıma girmiştim çünkü arkadaşım şöyle bi mesaj atmıştı "Mathilda bak şöyle şöyle bi kız var onun resimlerine bak aşırı güzel..Off BİZ neden böyle çirkin ve şişkoyuzzz :'(" bu mesajdan sonra resmen komaya girmiştim yahu kendine ne dersen de ama beni neden karıştıyorsun hala içimde bi yara o kızın resimlerine bakarak ağlamıştım ve sonunda twitter hesabımı da kapattım ve kendimi değiştirmeye çalıştım.Tamam kendimi çok değiştirememiş olabilirim ama hiç yoktan o saçma hesaplara girip kendimi üzmüyorum..Çünkü gerçekten insanın moralini bozuyor.Sizinde ilk yapacağınız şey instagram hesabınızı kapatmak olsun.Belliki özgüveniniz sarsırlmış kendinizde değişiklik yapın kiloluysanız diyet yapın,saç renginizi değiştirin vs. umarım özgüveniniz yerine gelir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…