- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Merhaba, dünden beri aklımı kurcalayan bir soru var.Dün çocuğumla bir oyun alanındaydık.Başka çocuklar da vardı tabi.Bu arada oğlum 2 yaşında.Dün oyun alanında 1,5-2 yaş arası küçük bir kız çocuğuyla oynuyolardı.Ben uzaktan izliyodum ama kızın annesi başındaydı.Baya güzelce oynadılar 10-15 dk.Sonra annesi kızına hadi gidiyoruz diyince oğlum bi an üzüldü gitmesin diye kız arkadaşını elinden tuttu, kız da zaten yeni yeni yürüyo anladığım kadarıyla bu yüzden de poposunun üstüne düştü.Annesi de ordan oğluma aaa bebeğe öyle yapılmaz ama diye biraz sesini yükseltti onun üstüne de ben çocuğumu uyardım.
Kadınla muhattap olmadım ama sinirlendim açıkçası.Çünkü benim oğlum da yapma etmeden anlayacak yaşta değil daha yeni 2 oldu.Okuduğum her yerde çocuklarınızı yetişkinlerin tepkileriyle başbaşa bırakmayın asla sizden başka parkta/sokakta vs birilerinin uyarmasına izin vermeyin travma yaratabilir diyor özetle.Ben bir sorunumuz olduğunda karşı tarafın annesine veya babasına iletmeyi tercih ediyorum el kadar çocuğa sert çıkmaktansa.Belki dünkü önemli bi olay değildi ama açıkçası dünden beri ne zaman karşı tarafa müdahale etmem gerektiğini düşünüyorum.Bu işin doğrusu nedir sizce?
Çocuğuna sahip çıksaydın oynamasaydı o zaman onunla. Kadın güzellikle bir şey demiş herşeyden olay yapmayın anaokul öğretmeniyim bir laf edemiyoruz çocuklarınıza direk kapıda bitiyorsunuz. Gücüne neden gitti anlamadım çocuğuna zarar mı verdiler? Uyarmak hakkı çocuğu düşmüş seninki kıymetliyse onunkide kıymetli ha bu kadar değerliyse eve hapset çocuğu kimseyle yüz göz etme
Benim kayınvalidem de daha 1 yaşında bile olmayan torunu için "yorulduysan ben tutayım biraz" dediği için tepki almıştı, neymiş çocuk annesini yorduğunu düşünüp travma yaşarmışYeni nesil anneleri gordukce bileğimi dikine dikine kesesim geliyor. Bizim evde de annem 1 yaşındaki torununa "kuserim ama" dedigi icin uyarilmisti,travma sebebi. Cocuga istemediği seyi kuserim gibi tehditlerle yaptirilmamali diye
Ben herkesin anneligine saygi duyarim,asla emri dışına cikmam. Ama gercek firkimi sorarsan boyle camdan fanuslarda cicek bile yetistirilmez.
Vucudun bile asi gibi kotu viruslere ihtiyaci vardir ki onunla savasabilsin.
Hem anaokulunda hem ilkokulda gönüllü olarak egitimler verdim,hem de 3 sene her yastan çocukla calistim.
Sizin o el ustunde tuttugunuz,prenses paşa diye diye hicbir kimseden en ufak olumsuz tepki gormeyen cocuklariniz ilkokula baslayinca 30 kisilik sinifta prenses pasa olmadiklarini anliyorlar. Diger 29 pasayla bas etmeye calisiyorlar. Kotu bir tepkiyle aslaaa ve kata karsilasmamis, dokunmasini istemedigi seye "cis o" bile denmemis bir cocuk olumsuz olaylarla nasil basedecegini bilmez. Nasil basedecegini bilmediği icin bir anda bu duruma maruz kaldiginda yaninda annesi de yoksa neye uğradığını sasirir-asil travmayi da o zamn yasar.
Bu da benim yorumum.
Az salin cocugunuzu. Olumsuz insanlarla kendince basetme yollarını bulsun
Sizin prenses ve paşa olarak yetiştirdiğiniz çocukları biz birer "insan" olarak eğitmeye çalışıyoruz, maalesef ki o kadar da kolay olmuyor bir yaştan sonra, hepsi kendini tek zannediyor.Bence senin gibi bi öğretmen varken başında bekleyip kapıda bitmeleri çok yerinde olmuş.Üsluba bak senin kendine hayrın yok ki çocuklara olsun, yazık bunlara emanet çocuklar işte.Sonra neden buluttan nem kapıyosun ülkede düzgün insan mı kaldı acaba.
Anlamazlar ki öyle kişiler, hiç canını sıkma. Bende bi keresinde parka götürdüğümde yan salıncakta bizimkiyle aynı yaşıt bi kız sallanıyordu annesi salladı sonra da ilerdeki banktaki yakınlarının yanına oturdu bende başında bekliyorum birşey olmasın diye düşmesin ikisi de tanımıyorum diğer çocuğu ama düşmesini istemem. Neyse işte bi ara video çekeyim dedim bizimkini yandaki kızla birbirlerine bakıyolar hoşuma gitti 5 saniye kadar da oraya çevirdim. Sonra annesi bir hışımla aldı kızını salıncaktan. Bebek yani onlar sonra ikisi de çok ağladı 1 buçuk yaşındalardı. Yani bilmiyorum bende belki yanlış yaptım ama öyle davranmaması gerekirdi.Merhaba, dünden beri aklımı kurcalayan bir soru var.Dün çocuğumla bir oyun alanındaydık.Başka çocuklar da vardı tabi.Bu arada oğlum 2 yaşında.Dün oyun alanında 1,5-2 yaş arası küçük bir kız çocuğuyla oynuyolardı.Ben uzaktan izliyodum ama kızın annesi başındaydı.Baya güzelce oynadılar 10-15 dk.Sonra annesi kızına hadi gidiyoruz diyince oğlum bi an üzüldü gitmesin diye kız arkadaşını elinden tuttu, kız da zaten yeni yeni yürüyo anladığım kadarıyla bu yüzden de poposunun üstüne düştü.Annesi de ordan oğluma aaa bebeğe öyle yapılmaz ama diye biraz sesini yükseltti onun üstüne de ben çocuğumu uyardım.
Kadınla muhattap olmadım ama sinirlendim açıkçası.Çünkü benim oğlum da yapma etmeden anlayacak yaşta değil daha yeni 2 oldu.Okuduğum her yerde çocuklarınızı yetişkinlerin tepkileriyle başbaşa bırakmayın asla sizden başka parkta/sokakta vs birilerinin uyarmasına izin vermeyin travma yaratabilir diyor özetle.Ben bir sorunumuz olduğunda karşı tarafın annesine veya babasına iletmeyi tercih ediyorum el kadar çocuğa sert çıkmaktansa.Belki dünkü önemli bi olay değildi ama açıkçası dünden beri ne zaman karşı tarafa müdahale etmem gerektiğini düşünüyorum.Bu işin doğrusu nedir sizce?
Sizin prenses ve paşa olarak yetiştirdiğiniz çocukları biz birer "insan" olarak eğitmeye çalışıyoruz, maalesef ki o kadar da kolay olmuyor bir yaştan sonra, hepsi kendini tek zannediyor.
Bence arkadaşın yazdığı gayet doğru. Belki de o çocuğun rahatsızlığı var? Olamaz mı? Başında bekleseydin o zaman? Siz çocukları böyle fanusta yetiştirmeye devam edin. Asıl travmayı ileride görecek onlar. Okul hayatında, iş hayatında...Ben de kızımı parka götürdüğüm zaman başında duruyorum. Neden? Çünkü karşıdaki de çocuk!!! Kaldı ki ne demiş kadın? Bebeklere öyle davranılmaz demiş. Hakaret yok, küfür yok, fiziksek temas yok. Neyin travması bu.Bence senin gibi bi öğretmen varken başında bekleyip kapıda bitmeleri çok yerinde olmuş.Üsluba bak senin kendine hayrın yok ki çocuklara olsun, yazık bunlara emanet çocuklar işte.Sonra neden buluttan nem kapıyosun ülkede düzgün insan mı kaldı acaba.
Ben psikolog olarak söyleyeyim, artık bu duyarlı ebeveyn olayı öyle bir boyuta ulaştı ki insanoğlu dediğimiz güçlü canlıyı kelebek gibi bir şeye çevirdiler. O travma olur bu travma olur diye diye kristal gibi kırılgan bir şeye dönüştü çocuklar. Asıl bu kötülük oluyor ama ebeveynler farkında değil.Amannnn böyle buluttan nem kapan ebeveynler yüzünden olay çıkıyor.Bir de artık aynı travma yaratır ,bu travma yaratır davranışları da baydı.Öğretmenler bile sizin gibi ebeveynler yüzünden sınıfta rahat edemez oldu çünkü herseye müdahil oluyorsunuz .
Ben psikolog olarak söyleyeyim, artık bu duyarlı ebeveyn olayı öyle bir boyuta ulaştı ki insanoğlu dediğimiz güçlü canlıyı kelebek gibi bir şeye çevirdiler. O travma olur bu travma olur diye diye kristal gibi kırılgan bir şeye dönüştü çocuklar. Asıl bu kötülük oluyor ama ebeveynler farkında değil.
Eğer insan bu kadar kırılgan bir varlık olsaydı, bugünlere kadar nesiller bile devam edemezdi kapatır giderdik dünyayı.
Bence arkadaşın yazdığı gayet doğru. Belki de o çocuğun rahatsızlığı var? Olamaz mı? Başında bekleseydin o zaman? Siz çocukları böyle fanusta yetiştirmeye devam edin. Asıl travmayı ileride görecek onlar. Okul hayatında, iş hayatında...Ben de kızımı parka götürdüğüm zaman başında duruyorum. Neden? Çünkü karşıdaki de çocuk!!! Kaldı ki ne demiş kadın? Bebeklere öyle davranılmaz demiş. Hakaret yok, küfür yok, fiziksek temas yok. Neyin travması bu.
Ek olarak; akademisyen olarak yazıyorum; her bilginin değişme olasılığı vardır. O yüzden her duyduğunuza inanmayın ve her uzmanın gerçekten uzman olmadığını da aklınızdan çıkarmayın.
Kimsenin açık değil o kadının da açık değil. O zaman o kadının yaptığını da eleştirmeyeceksiniz. Paşa paşa oturacaksınız hanımefendi. Saygıysa herkese saygı. O kadar ve evet asla tartışmaya açık değil !!!Yahu ben size çocuğumu doğru mu yetiştiriyorum veya orda iyi mi yapmışım diye sormadım ki siz bu yorumları yapıyosunuz.Ben anlamıyorum herkesin her konuda fikri olmak zorunda mı. Ben sadece kim bu durumda napıyo onu soruyorum kaldı ki çocuğumu fanusta da yetiştirebilirim bu benim tercihim ve tartışmaya açık değil.
Aaa lütfen ne hadlerine onların biricik prenseslerine bağırmak!! Onlar mikemmelllll yetişiyorlar çünkü.Abartmayın
Kadın çocuğunuzu mu dövdü?
kızı düşünce öyle deyivermiş
Ne travması?
Yapmayın ya
İLERDE öğretmeni de bağıracak ses yükseltecek ona da mı karışacaksınız?
Ben de bunu anlamıyorum. Konu sahibi yukarda herkesin her konuda fikri olmak zorunda mı demiş ama buraya konu açıp insanlara fikir soruyor. Evet o kadın çok suçlu siz çok haklısınız demeyen herkesi de resmen azarlarmış. Ben de nasibimi aldım çok şükür. O zaman ekstra azar yemeden gidelimKimsenin açık değil o kadının da açık değil. O zaman o kadının yaptığını da eleştirmeyeceksiniz. Paşa paşa oturacaksınız hanımefendi. Saygıysa herkese saygı. O kadar ve evet asla tartışmaya açık değil !!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?