- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.029
- 398
- 35
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Bence siz okuduğunuzu dikkatlice okuyun, zira o mesajı yazan ben değildim.Ben zaten dünkü çok önemli bi olay değil ama bu ve benzeri durumlarda ne yapmam gerekir dedim.Siz başladınız yok fanus yok paşa prenses.Daha neden bahsettiğimi algılayamıyosunuz okuduğunuzu bile anlamadan insanlara saldırıyosunuz bi de öğretmenlik yapıyosunuz.ayrıca zorunuza gidiyosa yapmayın öğretmenlik işsizlik diz boyu sizin beğenmediğiniz çocuklara seve seve bakacak milyonlarca işsiz var sanki bana babanızın hayrına bakıyosunuz oturun evde beğenmiyosanız.
Kadın travma yaratacak ne demiş ki. Siz de çocuğunuzun yanında durun ayrıca. Evet çocuklar bağımsız hareket edebilsin ama sizin de mesafeniz müdahale edecek kadar olsun. Benim de çocuğumu başka çocuk düşürse uyarırım.Merhaba, dünden beri aklımı kurcalayan bir soru var.Dün çocuğumla bir oyun alanındaydık.Başka çocuklar da vardı tabi.Bu arada oğlum 2 yaşında.Dün oyun alanında 1,5-2 yaş arası küçük bir kız çocuğuyla oynuyolardı.Ben uzaktan izliyodum ama kızın annesi başındaydı.Baya güzelce oynadılar 10-15 dk.Sonra annesi kızına hadi gidiyoruz diyince oğlum bi an üzüldü gitmesin diye kız arkadaşını elinden tuttu, kız da zaten yeni yeni yürüyo anladığım kadarıyla bu yüzden de poposunun üstüne düştü.Annesi de ordan oğluma aaa bebeğe öyle yapılmaz ama diye biraz sesini yükseltti onun üstüne de ben çocuğumu uyardım.
Kadınla muhattap olmadım ama sinirlendim açıkçası.Çünkü benim oğlum da yapma etmeden anlayacak yaşta değil daha yeni 2 oldu.Okuduğum her yerde çocuklarınızı yetişkinlerin tepkileriyle başbaşa bırakmayın asla sizden başka parkta/sokakta vs birilerinin uyarmasına izin vermeyin travma yaratabilir diyor özetle.Ben bir sorunumuz olduğunda karşı tarafın annesine veya babasına iletmeyi tercih ediyorum el kadar çocuğa sert çıkmaktansa.Belki dünkü önemli bi olay değildi ama açıkçası dünden beri ne zaman karşı tarafa müdahale etmem gerektiğini düşünüyorum.Bu işin doğrusu nedir sizce?
Sizi anlıyorum her nekadar biz de çocuklarımıza kızsak bile başkasının yapması batıyorBilemiyorum ses tonu azarlar gibiydi rahatsız etti
Kadın travma yaratacak ne demiş ki. Siz de çocuğunuzun yanında durun ayrıca. Evet çocuklar bağımsız hareket edebilsin ama sizin de mesafeniz müdahale edecek kadar olsun. Benim de çocuğumu başka çocuk düşürse uyarırım.Merhaba, dünden beri aklımı kurcalayan bir soru var.Dün çocuğumla bir oyun alanındaydık.Başka çocuklar da vardı tabi.Bu arada oğlum 2 yaşında.Dün oyun alanında 1,5-2 yaş arası küçük bir kız çocuğuyla oynuyolardı.Ben uzaktan izliyodum ama kızın annesi başındaydı.Baya güzelce oynadılar 10-15 dk.Sonra annesi kızına hadi gidiyoruz diyince oğlum bi an üzüldü gitmesin diye kız arkadaşını elinden tuttu, kız da zaten yeni yeni yürüyo anladığım kadarıyla bu yüzden de poposunun üstüne düştü.Annesi de ordan oğluma aaa bebeğe öyle yapılmaz ama diye biraz sesini yükseltti onun üstüne de ben çocuğumu uyardım.
Kadınla muhattap olmadım ama sinirlendim açıkçası.Çünkü benim oğlum da yapma etmeden anlayacak yaşta değil daha yeni 2 oldu.Okuduğum her yerde çocuklarınızı yetişkinlerin tepkileriyle başbaşa bırakmayın asla sizden başka parkta/sokakta vs birilerinin uyarmasına izin vermeyin travma yaratabilir diyor özetle.Ben bir sorunumuz olduğunda karşı tarafın annesine veya babasına iletmeyi tercih ediyorum el kadar çocuğa sert çıkmaktansa.Belki dünkü önemli bi olay değildi ama açıkçası dünden beri ne zaman karşı tarafa müdahale etmem gerektiğini düşünüyorum.Bu işin doğrusu nedir sizce?
Bilemiyorum ses tonu azarlar gibiydi rahatsız etti
Bilemiyorum ses tonu azarlar gibiydi rahatsız etti
Vallaha açık hanımefendi. Kusura bakmayın. Çocuklarınızı fanusta yetiştirip yetiştirip sonra bizim başımıza salıyorsunuz. Patronu bağırdı diye ağlayan prensesler, kendi yaptığı saçma işlerden başka doğru bilmeyen prensler yetiştiriyorsunuz.Yahu ben size çocuğumu doğru mu yetiştiriyorum veya orda iyi mi yapmışım diye sormadım ki siz bu yorumları yapıyosunuz.Ben anlamıyorum herkesin her konuda fikri olmak zorunda mı. Ben sadece kim bu durumda napıyo onu soruyorum kaldı ki çocuğumu fanusta da yetiştirebilirim bu benim tercihim ve tartışmaya açık değil.
Vallaha açık hanımefendi. Kusura bakmayın. Çocuklarınızı fanusta yetiştirip yetiştirip sonra bizim başımıza salıyorsunuz. Patronu bağırdı diye ağlayan prensesler, kendi yaptığı saçma işlerden başka doğru bilmeyen prensler yetiştiriyorsunuz.
Birinin sesini yükseltmesi ki kadının parkta avaz avaz bağırdığını hiç sanmıyorum, en fazla anın paniğiyle sesi bir tık yüksek çıkmıştır, çocuğunuzda bu yaşta travma yaşatıyorsa 25 yaşına gelip de işsiz kaldığında, yanındaki arkadaşı onun yerine terfi aldığında çocuğunuza ne olur? Bir düşünün.
Kadın çocuğunuzu itip kakmış gibi davranmanın manası yok. Çocukları öz güvenli yetiştirin azıcık. Bu kadar kırılgan, bu kadar naif çocuklar yetiştirmeyin.
Orada oturmak yerine siz de müdahale edebileceğiniz bir noktada duruyor olmalıydınız benim fikrimce. Çünkü o kadın çocuğunuza fiziksel bir zarar da verebilirdi ki asıl travma budur. Ya da çocuğunuz düşüp kendini yaralayabilirdi.
Ben psikolog olarak söyleyeyim, artık bu duyarlı ebeveyn olayı öyle bir boyuta ulaştı ki insanoğlu dediğimiz güçlü canlıyı kelebek gibi bir şeye çevirdiler. O travma olur bu travma olur diye diye kristal gibi kırılgan bir şeye dönüştü çocuklar. Asıl bu kötülük oluyor ama ebeveynler farkında değil.
Eğer insan bu kadar kırılgan bir varlık olsaydı, bugünlere kadar nesiller bile devam edemezdi kapatır giderdik dünyayı.
Kuzenim gıda mühendisi ve bir şirkette yüksek pozisyonda. Son zamanlarda çok fazla kişiyi işten çıkarıyor çünkü işe alınan kişiler asla ve asla iş disiplinine sahip değil. Öyle bir yetişmişler ki sanki bulunmaz hint kumaşları abla diyor ve o elemanlar işsiz kalmaya devam ediyor. Düz mantık düşünelim; en çok üstüne gidilen meslek grupları neler? Öğretmenler ve sağlıkçılar değil mi? Bu şekilde yetişen ve bu mesleği seçen çocuklar ne yapacaklar çok merak ediyorum. Çünkü karşılarındaki insanlarda öyle olacak. Özel sektöre zaten dayanamazlar. E herkeste YouTuber CEO olamayacağına göre...Vallaha açık hanımefendi. Kusura bakmayın. Çocuklarınızı fanusta yetiştirip yetiştirip sonra bizim başımıza salıyorsunuz. Patronu bağırdı diye ağlayan prensesler, kendi yaptığı saçma işlerden başka doğru bilmeyen prensler yetiştiriyorsunuz.
Birinin sesini yükseltmesi ki kadının parkta avaz avaz bağırdığını hiç sanmıyorum, en fazla anın paniğiyle sesi bir tık yüksek çıkmıştır, çocuğunuzda bu yaşta travma yaşatıyorsa 25 yaşına gelip de işsiz kaldığında, yanındaki arkadaşı onun yerine terfi aldığında çocuğunuza ne olur? Bir düşünün.
Kadın çocuğunuzu itip kakmış gibi davranmanın manası yok. Çocukları öz güvenli yetiştirin azıcık. Bu kadar kırılgan, bu kadar naif çocuklar yetiştirmeyin.
Orada oturmak yerine siz de müdahale edebileceğiniz bir noktada duruyor olmalıydınız benim fikrimce. Çünkü o kadın çocuğunuza fiziksel bir zarar da verebilirdi ki asıl travma budur. Ya da çocuğunuz düşüp kendini yaralayabilirdi.
Bugün ben de 3-4 yaşlarında bir çocuğa sert çıktım.
Daha 10 aylık yeni yürümeye başlayan oğlumu kaldırımda elinden tutmuş götürüyorum. Bir çocuk elinde su tabancasıyla çıktı ve direk kaldırımda duran bir dükkan sahibine sıktı. Adam bak bebek geliyor sıkma sakın dedi ben de evet başka tarafa sık dedim. Ama çocuk orda durup resmen bizim geçmemizi bekledi ve bize doğru sıktı,üstü başı ıslandı bu havada. Ben de baya yüksek ses tonuyla sıkma demedim mi sana dedim. Ebeveynine de kontrollü kullandıramıyorsanız böyle şeyleri vermeyin eline dedim. Yani havalar malum su tabancasıyla azmanlık yapmanın da alemi yok, söz konusu kendi çocuğumun sağlığıysa ona karşı yapılan her şeye müdahil olurum çoğu müdahalem de gayrıihtiyari, refleks şeklindedir zaten. Kendi çocuğum düşse de istemsiz bir aaa diyebilirim başka çocuk düşürse de aaa olmaz ki ama diyebilirim.
Ben de böyle düşünüyorum.İlla uyaracaksam el kadar çocuğa asla çıkışmam.Bence medeniyet bunu gerektirir.Annesinin yakınlarda olduğu hiç bir çocuğu uyarmıyorum. Çocukların tanımadıkları yetişkinler tarafından korkutulmasını doğru bulmuyorum. Yabancı yetişkinlerin kızmasını normalleştirmenin istismara da kapı araladığını düşünüyorum.
Bu tip durumlarda anneye kibarca ve gülümseyerek, bir sorun olduğunda lütfen bana iletin doğru tepkiyi ben kendim veririm o da daha çok ufak diyorum. Genelde karşılıkşı iletişim kuruluyor. Delinin teki çıkarsa bana da carlarsa çocuğumu alıp kaçıyorum. Kavga etmemizin daha da korkuttuğuna inanıyorum.
Ha ama artık biraz salacağım. Kendinden ufal çocuklar dahi çığlık atsa kaçan, elindeki oyuncak alınsa tepki vermeyen bir çocuk oldu. Aşırı hümanist uzun vadede ne yazık ki ona zarar. Yanç biraz mücadeleyi öğrenmesi de lazım.
Dengeyi kurmak lazım. Anne baba hep müdahale edip koruyunca da pasif kalıyorlar, hakkını arayamıyorlar. Bir iki seferden sonra sesi çıkıyor kendini koruyor yani. Ona da fırsat bırakacağım artık.
Amaaan boşverin. O çocukların sıkıntılarını da ilerde ebeveynleri ve kendileri çekecek. Bize ne demiKuzenim gıda mühendisi ve bir şirkette yüksek pozisyonda. Son zamanlarda çok fazla kişiyi işten çıkarıyor çünkü işe alınan kişiler asla ve asla iş disiplinine sahip değil. Öyle bir yetişmişler ki sanki bulunmaz hint kumaşları abla diyor ve o elemanlar işsiz kalmaya devam ediyor. Düz mantık düşünelim; en çok üstüne gidilen meslek grupları neler? Öğretmenler ve sağlıkçılar değil mi? Bu şekilde yetişen ve bu mesleği seçen çocuklar ne yapacaklar çok merak ediyorum. Çünkü karşılarındaki insanlarda öyle olacak. Özel sektöre zaten dayanamazlar. E herkeste YouTuber CEO olamayacağına göre...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?