Başkasının çocuğuna müdahale etmek

Bence siz okuduğunuzu dikkatlice okuyun, zira o mesajı yazan ben değildim.

Kadın travma yaratacak ne demiş ki. Siz de çocuğunuzun yanında durun ayrıca. Evet çocuklar bağımsız hareket edebilsin ama sizin de mesafeniz müdahale edecek kadar olsun. Benim de çocuğumu başka çocuk düşürse uyarırım.

Kadın travma yaratacak ne demiş ki. Siz de çocuğunuzun yanında durun ayrıca. Evet çocuklar bağımsız hareket edebilsin ama sizin de mesafeniz müdahale edecek kadar olsun. Benim de çocuğumu başka çocuk düşürse uyarırım.

Çocuğu yere düşünce refleks olarak ses yükseltmiştir, o da biliyordur iki yaşında çocuğun anlamayacağını. Büyütülecek birşey değil, bazen siz de yapabilirsiniz aynı davranışı günlük hayatta olur bu kadarı.

Sizide diğer anneyi de anlıyorum.Sizin bebeğiniz size kıymetli doğal olarak başkasının bir ses nüansı bile sizi incitebilir, o annenin de bebeği düşmüş haliyle o bebekte annesine kıymetli istemsiz olarak sesini ayarlayamayabilir.Arkadaşların da dediği gibi başında beklemeniz daha uygun olur, bebeğiniz küçük çünkü.Geçende benzerini ben yaşadım 3 buçuk yaşında oğlumla yaşıt bir kız çocuğu geldi yanımıza annesiyle birlikte.Bebek daha yaptığı şeyin sonuçlarını kestiremiyor, elindeki ucu sivri çubuğu neredeyse oğlumun gözüne getiriyordu.Yapma ama arkadaşlar öyle oynamaz, arkadaşının gözüne gelir dedim.Annesi gereksiz yere mahçup oldu hatta.Çocuk bu bilmiyor sonucunu, annesi de uyardı hemen sonra oynamaya devam ettiler.

Başkası uyarınca zoruna gider insanın en güzeli müdahale için başında beklemek.

Bilemiyorum ses tonu azarlar gibiydi rahatsız etti

Çok abartılıyor bu konular; bizim nesil komşu teyzelerin elinde büyümüştür, camının önünde top oymadığımızda bağıran Mihriban teyzemiz, armut ağacına çıktığımızda kulağımızı çeken Fatma teyzemiz,araba yoluna çıkmayalım diye pencereden eksik olmayan Gülçin teyzemiz... okuldan kendi kızını alırken hepimizi hizada tutan Ayşen teyzemiz... hepsini sevgiyle anarım travma falan geçirmedik mahalle çocukları olarak, çocukları neredeyse kuş tüyüne sarıp büyütecekler tuhaf bir çocuk şekli oluştu ortalıkta, tamam çocuğa dikkat etmek gerekir ama fazla abartmamak gerek. Eskiden ne güzeldi mahalleler parklar herkes birbirinin çocuğuna göz kulak olurdu, bu bahsettiğim zamanlarda 5 yaş civarındaydım sanırım küçük kardeşim 2 yaşındaydı, herkes kollardı onu küçük diye mutlu zamanlardı

Vallaha açık hanımefendi. Kusura bakmayın. Çocuklarınızı fanusta yetiştirip yetiştirip sonra bizim başımıza salıyorsunuz. Patronu bağırdı diye ağlayan prensesler, kendi yaptığı saçma işlerden başka doğru bilmeyen prensler yetiştiriyorsunuz.
Birinin sesini yükseltmesi ki kadının parkta avaz avaz bağırdığını hiç sanmıyorum, en fazla anın paniğiyle sesi bir tık yüksek çıkmıştır, çocuğunuzda bu yaşta travma yaşatıyorsa 25 yaşına gelip de işsiz kaldığında, yanındaki arkadaşı onun yerine terfi aldığında çocuğunuza ne olur? Bir düşünün.
Kadın çocuğunuzu itip kakmış gibi davranmanın manası yok. Çocukları öz güvenli yetiştirin azıcık. Bu kadar kırılgan, bu kadar naif çocuklar yetiştirmeyin.
Orada oturmak yerine siz de müdahale edebileceğiniz bir noktada duruyor olmalıydınız benim fikrimce. Çünkü o kadın çocuğunuza fiziksel bir zarar da verebilirdi ki asıl travma budur. Ya da çocuğunuz düşüp kendini yaralayabilirdi.

Hee evet toplumun tek sorunu bu zaten. Her konuyu kamu spotuna çevirmeseniz olmaz.Sosyal mesajınızı verdiyseniz güle güle.

Bugün ben de 3-4 yaşlarında bir çocuğa sert çıktım.
Daha 10 aylık yeni yürümeye başlayan oğlumu kaldırımda elinden tutmuş götürüyorum. Bir çocuk elinde su tabancasıyla çıktı ve direk kaldırımda duran bir dükkan sahibine sıktı. Adam bak bebek geliyor sıkma sakın dedi ben de evet başka tarafa sık dedim. Ama çocuk orda durup resmen bizim geçmemizi bekledi ve bize doğru sıktı,üstü başı ıslandı bu havada. Ben de baya yüksek ses tonuyla sıkma demedim mi sana dedim. Ebeveynine de kontrollü kullandıramıyorsanız böyle şeyleri vermeyin eline dedim. Yani havalar malum su tabancasıyla azmanlık yapmanın da alemi yok, söz konusu kendi çocuğumun sağlığıysa ona karşı yapılan her şeye müdahil olurum çoğu müdahalem de gayrıihtiyari, refleks şeklindedir zaten. Kendi çocuğum düşse de istemsiz bir aaa diyebilirim başka çocuk düşürse de aaa olmaz ki ama diyebilirim.

Saygıyla elinizi sıktım bilesiniz
Valla gına geldi çocuk psikolojisinden, yeğenlerimi korkarak sever oldum, çocuk çocuk derken büyüklerin psikolojisi bozuldu yeminle

Kuzenim gıda mühendisi ve bir şirkette yüksek pozisyonda. Son zamanlarda çok fazla kişiyi işten çıkarıyor çünkü işe alınan kişiler asla ve asla iş disiplinine sahip değil. Öyle bir yetişmişler ki sanki bulunmaz hint kumaşları abla diyor ve o elemanlar işsiz kalmaya devam ediyor. Düz mantık düşünelim; en çok üstüne gidilen meslek grupları neler? Öğretmenler ve sağlıkçılar değil mi? Bu şekilde yetişen ve bu mesleği seçen çocuklar ne yapacaklar çok merak ediyorum. Çünkü karşılarındaki insanlarda öyle olacak. Özel sektöre zaten dayanamazlar. E herkeste YouTuber CEO olamayacağına göre...

Annesinin yakınlarda olduğu hiç bir çocuğu uyarmıyorum. Çocukların tanımadıkları yetişkinler tarafından korkutulmasını doğru bulmuyorum. Yabancı yetişkinlerin kızmasını normalleştirmenin istismara da kapı araladığını düşünüyorum.
Bu tip durumlarda anneye kibarca ve gülümseyerek, bir sorun olduğunda lütfen bana iletin doğru tepkiyi ben kendim veririm o da daha çok ufak diyorum. Genelde karşılıkşı iletişim kuruluyor. Delinin teki çıkarsa bana da carlarsa çocuğumu alıp kaçıyorum. Kavga etmemizin daha da korkuttuğuna inanıyorum.
Ha ama artık biraz salacağım. Kendinden ufal çocuklar dahi çığlık atsa kaçan, elindeki oyuncak alınsa tepki vermeyen bir çocuk oldu. Aşırı hümanist uzun vadede ne yazık ki ona zarar. Yanç biraz mücadeleyi öğrenmesi de lazım.
Dengeyi kurmak lazım. Anne baba hep müdahale edip koruyunca da pasif kalıyorlar, hakkını arayamıyorlar. Bir iki seferden sonra sesi çıkıyor kendini koruyor yani. Ona da fırsat bırakacağım artık.

Siz burda sonuna kadar haklısınız.Ben de zaten öyle bişeyi kestirebilsem başında dururdum.Benim durumumda aslında kendi de zarar vermek için tutmadı, gitmesin diye tuttu.Ortada zarar verme amacı olmadan yapılan bişi olduğu için sinirlendim aslında.Sizin durumunuzda ailenin sıkmaması için başında beklemesi gerekirdi.

Ben de böyle düşünüyorum.İlla uyaracaksam el kadar çocuğa asla çıkışmam.Bence medeniyet bunu gerektirir.

Amaaan boşverin. O çocukların sıkıntılarını da ilerde ebeveynleri ve kendileri çekecek. Bize ne demi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…