- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.176
- 398
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Kinaye yaptığınızı düşünmek istiyorum. Aksi çok fena çünkü. Yetişkin, çocuk yetiştiren bir insanın böyle ad hominem sonuçlar çıkarması akıllara zarar.Hee evet toplumun tek sorunu bu zaten. Her konuyu kamu spotuna çevirmeseniz olmaz.Sosyal mesajınızı verdiyseniz güle güle.
Ben araya arkadaş sokup azarlatyığımı biliyorum o yaş dönemindeMerhaba, dünden beri aklımı kurcalayan bir soru var.Dün çocuğumla bir oyun alanındaydık.Başka çocuklar da vardı tabi.Bu arada oğlum 2 yaşında.Dün oyun alanında 1,5-2 yaş arası küçük bir kız çocuğuyla oynuyolardı.Ben uzaktan izliyodum ama kızın annesi başındaydı.Baya güzelce oynadılar 10-15 dk.Sonra annesi kızına hadi gidiyoruz diyince oğlum bi an üzüldü gitmesin diye kız arkadaşını elinden tuttu, kız da zaten yeni yeni yürüyo anladığım kadarıyla bu yüzden de poposunun üstüne düştü.Annesi de ordan oğluma aaa bebeğe öyle yapılmaz ama diye biraz sesini yükseltti onun üstüne de ben çocuğumu uyardım.
Kadınla muhattap olmadım ama sinirlendim açıkçası.Çünkü benim oğlum da yapma etmeden anlayacak yaşta değil daha yeni 2 oldu.Okuduğum her yerde çocuklarınızı yetişkinlerin tepkileriyle başbaşa bırakmayın asla sizden başka parkta/sokakta vs birilerinin uyarmasına izin vermeyin travma yaratabilir diyor özetle.Ben bir sorunumuz olduğunda karşı tarafın annesine veya babasına iletmeyi tercih ediyorum el kadar çocuğa sert çıkmaktansa.Belki dünkü önemli bi olay değildi ama açıkçası dünden beri ne zaman karşı tarafa müdahale etmem gerektiğini düşünüyorum.Bu işin doğrusu nedir sizce?
Anneler ya. Polemiğe girmek istemiyorum ama;Ne mi yapıyorum her zaman çocuğumun başında duruyorum. Kendinden küçük ya da büyük farketmez yanında bir çocuk varken kontrol edebileceğim mesafede duruyorum. Çocuk sonuçta bunlar. Bugün elini tutar yanlışlıkla düşürür yarın kaldırır bir tane vurur ya da kum atar. Çocuğun ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Öyle bir durumda da aa çocuk travma geçirmesin anasına söyleyim o uyarsın demem o an nasıl uyarmam gerekiyorsa öyle uyarırım.
Ben de böyle düşünüyorum.İlla uyaracaksam el kadar çocuğa asla çıkışmam.Bence medeniyet bunu gerektirir.
tühh bee çok fena kaçırmışsın keşke devam ettirseydin.
bundan sonra bişey varsa da kadın daha temkinli olucaktır zaten.
benim eşime biri öyle bişey yazsa gecenin ikisinde saçını başını yolardım valla.
bi arkadaş yazmış doğru demiş iş için birine bişey yazılcaksa
kusura bakmayın rahatsız ediyorum x bey... gibi yazılır
uyudun mu nedir yani sevgililer birbirine yazar
kadını hiiiç beğenmedim kesin var bi işler
yok daha neler yahu
siz kendinizi hizmetçi olarak görüp de oraya giderseniz
onun da size bu muameleyi yapmasına şaşırmadım doğrusu
bana kayınvalide gel evimi temizle diycek saçını başını yolarım valla
kov gitsin kız.
kolundan tut at kapının önüne bidaha da eve alma.
bu ne çingenelikmiş pes.
aah ah şöyle bi kayınvalidem olucaktı ki her gün yolucaktım saçını başını
bana da sessiz sakin hiçbişeye bulaşmayanı denk geldi çok sıkıcı
Benim böyle kocam olsa hayatı zindan eder saçını başını yolarım valla siz niye tahammül ediyosunuz
İnsallah bigün benim de böyle bi eltim olur da saçını başını yolarım. Evet hayatım çok sıkıcı.
Siz insanlarla ne biçim konuşuyosunuz yok iğrenç annesin bilmem ne.Bana biri böyle konuşsa allah yarattı demem saçını başını yolarım.
Evet çocuğa yapılan muamele yanlış ama yer verilmesi gerekirdi.Siz bence insanları eleştireceğinize kendi saldırgan tutumunuza çeki düzen verin.Kadın sabırlıymış gerçekten.Sizin tarzınız da en az o adam kadar hadsizce.
Valla o kadar da büyük konusuyorum benim cocuğuma aynısı olsa onu yapan öğretmen falan dinlemem saçını başını yolarım
Çok abartılıyor bu konular; bizim nesil komşu teyzelerin elinde büyümüştür, camının önünde top oymadığımızda bağıran Mihriban teyzemiz, armut ağacına çıktığımızda kulağımızı çeken Fatma teyzemiz,araba yoluna çıkmayalım diye pencereden eksik olmayan Gülçin teyzemiz... okuldan kendi kızını alırken hepimizi hizada tutan Ayşen teyzemiz... hepsini sevgiyle anarım travma falan geçirmedik mahalle çocukları olarak, çocukları neredeyse kuş tüyüne sarıp büyütecekler tuhaf bir çocuk şekli oluştu ortalıkta, tamam çocuğa dikkat etmek gerekir ama fazla abartmamak gerek. Eskiden ne güzeldi mahalleler parklar herkes birbirinin çocuğuna göz kulak olurdu, bu bahsettiğim zamanlarda 5 yaş civarındaydım sanırım küçük kardeşim 2 yaşındaydı, herkes kollardı onu küçük diye mutlu zamanlardı
Yoo neden atarlanma olsun ben olanı söylüyorum.Çocuk kendi başının çaresine bakıyosa kimse de diğer çocuklara zarar verir mi acaba çocuğum diye başında beklemez yani beklemiyo da ben de görüyorum işte çocuk büyütüyorum.Büyük çocukların olduğu yerde ben bekliyorum çocuğumun başında büyük çocukların anne babaları değil.
Ay Allah senisen ne anlarsın ki medeniyetten
Bu neydi yaa kahkaha attımBenim kayınvalidem de daha 1 yaşında bile olmayan torunu için "yorulduysan ben tutayım biraz" dediği için tepki almıştı, neymiş çocuk annesini yorduğunu düşünüp travma yaşarmış
Hersey dozunda olmalı diye düşünüyorum .Tabiki kimse kimsenin çocuğuna bağırmasın vs ama öyle buluttan nem kapar şekilde davranmak da abartı geliyor .Sonra doyumsuz ,herseye itiraz eden bağıran ağlayan çocuklar ordusu çıkıyor ortaya .Ben psikolog olarak söyleyeyim, artık bu duyarlı ebeveyn olayı öyle bir boyuta ulaştı ki insanoğlu dediğimiz güçlü canlıyı kelebek gibi bir şeye çevirdiler. O travma olur bu travma olur diye diye kristal gibi kırılgan bir şeye dönüştü çocuklar. Asıl bu kötülük oluyor ama ebeveynler farkında değil.
Eğer insan bu kadar kırılgan bir varlık olsaydı, bugünlere kadar nesiller bile devam edemezdi kapatır giderdik dünyayı.
Öğretmenleri bakıcı olarak görmekBen zaten dünkü çok önemli bi olay değil ama bu ve benzeri durumlarda ne yapmam gerekir dedim.Siz başladınız yok fanus yok paşa prenses.Daha neden bahsettiğimi algılayamıyosunuz okuduğunuzu bile anlamadan insanlara saldırıyosunuz bi de öğretmenlik yapıyosunuz.ayrıca zorunuza gidiyosa yapmayın öğretmenlik işsizlik diz boyu sizin beğenmediğiniz çocuklara seve seve bakacak milyonlarca işsiz var sanki bana babanızın hayrına bakıyosunuz oturun evde beğenmiyosanız.
kesinlikle katılıyorum. bundan harika bir tanımlama olamazdı.Ben psikolog olarak söyleyeyim, artık bu duyarlı ebeveyn olayı öyle bir boyuta ulaştı ki insanoğlu dediğimiz güçlü canlıyı kelebek gibi bir şeye çevirdiler. O travma olur bu travma olur diye diye kristal gibi kırılgan bir şeye dönüştü çocuklar. Asıl bu kötülük oluyor ama ebeveynler farkında değil.
Eğer insan bu kadar kırılgan bir varlık olsaydı, bugünlere kadar nesiller bile devam edemezdi kapatır giderdik dünyayı.
Ah ah eskiye gittim yine. Bir zamanlar bir konu açılmıştı. Anaokulunda çocuk sanırım tuvaletini mi kaçırmış öyle bir şey olmuş. Öğretmende sanırım anneyi mi aramış yani kendisi değiştirmemiş çamaşırı yanlış hatırlamıyorsam. Orada çok tartışılmıştı bu konu.Öğretmenleri bakıcı olarak görmek
Evet her şeyden travma olmaz ama travma olması için illaki büyük birşey de olması gerekmez.Cocuk herseyden travma olmaz. Birseyin bir travma olmasi agir bir olay ve derin bir etki yapmasi lazim.
Ha kadinin yaptigi harika degil, daha yumusak bir ton ile çoçugunu uyarabilirdi fakat oda sanirim yeni bir anne ise, kizinin düsmesi ile öyle bir tepki verdi.
Buralarda okuyorum, etraftada görüyorum. Annelerin bilinçlenmesi iyi, kitap okumasi iyi fakat bunu pratikte uygulamasi sikintili. Hersey kitaptaki gibi olmaz. Olamaz. Cocuklar herseyden travma kapmazlar. Ayni zamanda özelikle Türkiyede baze pedagoglar (yada kendine pedagog diyenler) çok yanlis bilgi veriyorlar. Ünvanini kendi çikarilari için kullaniyor yada gerici propaganda yaymak için kullaniyorlar. Birçok annede buna kaniyor.
Of çok fena yakalamışsınız yalnızsen ne anlarsın ki medeniyetten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?