Başkasının çocuğuna müdahale etmek

Merak etmeyin travma bukadarcık şeyden olmaz.hatırlamayacak bile ilerde.
Çocuğuma olsa yapılan , gülüp geçerdim.
Sonuçta bunlar çocuk hatta daha bebek.
Düşe kalka ite kaka büyücekler.

Tamam da yapmayın o zaman.Hayır kafanıza silah mı dayıyolar nedir bu tripler yani.Bi forum sitesinde denk geldiğiniz birine bile kin kusup çocuklardan yakınacak durumdaysanız gerçekten yapmayın yazık size de valla.
Başka iş yok malesef aynen nefret kusacak duruma geldım

Aynen bende öğretmenim yemin ederim bunlar yüzünden sessiz olun diyemiyorum

Benim kayınvalidem de daha 1 yaşında bile olmayan torunu için "yorulduysan ben tutayım biraz" dediği için tepki almıştı, neymiş çocuk annesini yorduğunu düşünüp travma yaşarmış
Maşallah herkes çocuk gelişimci kesilmiş bu kadar kolaysa keşke 4 sene o bölümü okumasaydım.

Allah Allah sana mı sorucaz okusaydın yerimize sen olsaydın sen emek verseydin? Mesleğimize laf edemezsin saygılı ol çocuklarınızı şımartmak zorunda değiliz aslada senin gibilerden korkup çocuklarını pohpohlamıcam işimden olurum en fazla sorun yok.

Ben de güzelce uyarıyorum ‘tatlım o daha küçük, senin gibi koşamaz ya da yetişemez’ veyahut ‘öyle çektiğinde düşebilir henüz küçük senin gibi güzel yemekler yiyince abi abla olacak tamam mı’ şeklinde cümleler kullanırım.
Yeri gelir sizin aynı örneğinizi de söyleyebilirim belki, ne var ki bunda?
O zaman gerçekten yanında durun da siz engel olun.
Geçenlerde oğlum bir çoçuğa vuruyordu, hemen çektim kolundan anlattım, kızdım, annesine diyecek bir söz bırakmadım.
Ne yani uzaktan izlese miydim?

Agzina saglik gurban olduum ablam yeminle psikoloji diye diye millet kafayi kirdi
Sosyal kontrol denen birsey vardi eskiden.. simdi onun yerini cok baska seyler aldi ne yazikki..

Agzina saglik gurban olduum ablam yeminle psikoloji diye diye millet kafayi kirdi
Sosyal kontrol denen birsey vardi eskiden.. simdi onun yerini cok baska seyler aldi ne yazikki..

İnsanlara hayretle bakıyorum artık
Aslında bu konuda söylenecek çok şey var
YouTube da bir belgesel var, TAHTACI FATMA adıyla geçiyor, adını aklıma böyle büyük harflerle yazdım büyük büyük
İnsan olan, içinde zerre merhamet olan izleyince bir daha çocuk psikolojisinden bahsedemez

Ben de böyle duyarsız annelerin çocuklarından çektim.
Ama şey düşünüyorum bazen, acaba çocukları anneler mi öyle yapıyor? Anneler mi çocukları?
Ben de yukarda böyle bi annenin çocuğunun gelip oğlumu ısırıp oğlumdan resmen parça koparmasından bahsetmiştim.
Kadın dönüp bakmadı bile. Ben de ağlayan oğlumu aldım ve dedim ki oğluma, oğlum o çocuk sana zarar veriyor boşver onla oynama, gel biz seninle masada resim yapalım. Oğlum 2.5 yaş civarında, çocuk da 1.5 civarıydı ve bi restorandaydık. O anne var ya, hiç kalkıp da almadı o çocugunu, oğlumu eşimle ortamıza almıştım, çocuk bidaha gelip rahatsız etmesin diye.
Bu çocuk diğer boş masalara çıkıp, üzerlerindeki şeker paketlerini alıp patlatıp şekerlerini fln yedi inanamadım!
Ve o anne en fazla elinden o paketleri aldı ve hiç de anlatmadı çocuğa, bak bunlar çaya kahveye koymak için, böyle yenmez. Çok zararlı diye.. arkadaşıyla muhabbetine aynen devam etti.
Acaba bu davranışlarla mı bu çocukları bu analar bu hale getiriyor?
Yoksa analar bin kere deniyor da ,
Bu çocuklar aynen devam edip kadınları bitiriyor da .. kadınlar mı yılıyor?
Benim oğlan da çok haraketli atılmıltı hayata, 6 aylık sıralamaya 9 aylık yürümeye başladı. Ben tektim, hiç aman düşersin yapmadım. Yeri geldi ağzı burnu patladı valla, sarıldım öptüm yine bıraktım. Hayır kelimesini ilk 11 ay yuvaya kadar duymadı.
Belki de bu sebeple mi bilmiyorum gözü öyle delikadirliğe aç bi tip değil.
Ama dediğim üzere, benim onu başta darlamadan özgür bırakmam mı işe yaradı, yoksa karakter mi hiç bilmiyorum.
Ayrıca yakın arkadaşımızın küçük oğlunı çok sever, ama gecen yaz bi ara kafasına vurmaya başladı, direk uyardım. 2. Kez yaptığında da aldım eve götürdüm. Birine vurmanın müsaması yok gözümde. Her öyle sapıtışında alıp eve götürdüm, evde oynadık. Ve açıkladım sebebini...
yani yazıyorum ki bunları yaşayan analar varsa belki bi işlerine yarar, bir de bunu denerler.
Yok küçüktür anlamaz fln sakın demeyin ya, ben daha karnımdayken uzun cümlelerle konulmaya başladım.
Hiç basit cümle kurmdım oğluma. Günü en küçük ayrıntısına kadar bi iş arkadaşıma anlatıyor gibi anlatıyorum yuvadan alınca.
Ona daa soruyorum , şu arkadasın bugün yuvaya geldi mi?
Bu uyudu mu?
Yemekte yanında kim oturuyodu fln diye..
konuşmayı öğrendiler mi daha kolay oluyor, belki de konuşamadıklarından mı hırçın bazı çocuklar? Olabilir mi analar ya?
Öpüyorum hepinizi.. güzel bi gün geçirin

Mütüş çirkeflik..

Terbiyesizlik etme. Ne kadar çirkin bi insan olduğun ortada. Yazık çoluğuna çocuğuna. Bi daha bana hakaret etmeye kalkışırsan suç duyurusundan bulunurum haberin olsun pis

Aynen bende öğretmenim yemin ederim bunlar yüzünden sessiz olun diyemiyorum
Öğretmenliğin bir saygınlığı kalmadı ki çocukların gözünde .Eskiden bizler öğretmeni uzaktan görsek kendimize çeki düzen verirdik şimdi siz çocuğa biraz ses yükseltip sessiz ol deseniz ertesi gün Veli kapıda biter bık bık bık. E haliyle çocuk size saygı duyar mı,duymaz ..Bence çağımızın hastalığı bu herseyi bile psikolog,çocuk gelişimcisi,doktor ebeveynler ..

Terbiyesizlik etme. Ne kadar çirkin bi insan olduğun ortada. Yazık çoluğuna çocuğuna. Bi daha bana hakaret etmeye kalkışırsan suç duyurusundan bulunurum haberin olsun pis
Keşke bulunsan da o çocuk bu saldırgan kadından kurtulsa. Konuda atarlanmadığı yok. Güzel bir banı hak ediyor ama keşke dünyadan banlasak bu nefret dolu insanları

Gecmis olsun yavrunuza.Ama oradan parca kopmamistir ya,dis izi cikmistir en fazla,kopek degil ya diger cocuk
O kadar kucuk cocuga da tüm gününüzü özetsiz anlatmak ne bileyim,hani o da bir birey,kendince düşünceleri var,bunca konusmayi cekebiliyor mu?
Benim esimde cok ayrintili anlatir,ayh bi sus diyesim geliyor bazen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…