Başkasının çocuğuna müdahale

Geçenlerde hava soğuk kızımla parka gittik evde durmadı mamasını orada içireyim dedim kendi halimde 😀 tayzenin biri geldi hava çok soğuk çıkmayın bu havalarda dedi kafamı kaldırdım telefon numaranızı verirmisiniz dedim neden dedi bidaha dışarı çıkarken sizi arayıpta sorayım diyip gülmeye başladım kadın ayyy ne kadar terbiyesizsin diye diye uzaklaştı ben hala gülüyorum arkasından 😀 insanlar böyle nasıl oluyor anlamıyorum gerçekten ben kimsenin çocuğu ile ilgili ağzımı açıp konuşmam banane der geçerim insanlar çok değişik gerçekten. Bundan sonra herkesin ağzının ğayını verme kararı aldım sizde öyle yapın😀
Çok iyiymiş 😂🫶

Hiç korkmayın😌 biz bilinçli ebeveynler olduğumuz sürece ektiğimiz tohumlar yeşerecektir. Allah çocuklarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın. Elimizi üzerlerinden çekmeden iletişim kanallarını hep açık tutarak büyütelim inşallah.

Merhaba arkadaşlar size birşey soracağım acaba ben mi bu konuda hassasım yoksa normal olan benim düşüncem mi ?
Şimdi dışarda veya evde tanıdık veya değil herhangi birinin çocuğunuza müdahale edici yorumda bulunması normal mi ?

Misal toplu taşımada çocuğun elinde ağzında üstünde başında herhangi bi tuhaflık var (kişiye göre) yorum yapıp anneye şöyle yap böyle yap der misiniz ?

Biraz daha açayım. Dün bindiğim arabada çocuğuna yelek giydirmiş kadına 2 teyze verdi veriştirdi kadın çıkardı çocuğunun yeleğini..
Hadi tmm bu benlik bişey değil ama benim çevremde de oluyor ordan doldum aslında.

Ben çocuklarımı servise bırakıp çıkıyorum bugün araca yetişemem diye güvenliğe teslim ettim gittim.Arkamdan servise kendi çocuğunu bırakan komşum gelmiş ve kızlara saçınız şöyle olmuş böyle olmuş deyip açtırmış.
(Örgü istemişlerdi kadın açık güzel demiş onlar da açmış)
Kızlarıma da biraz içten içe kızdım neden başkasının lafına bakarlar diye ama küçükler yani hata kadında.
Kadının dediğine çok eminim daha önce önümde de ben çocuğumla konuşurken araya girip müdahale ediyor,yani çocuklar yalan söylemiş olamaz.

Bu tip insanlar hep olacak sinirini yıpratma mı diyorsunuz yoksa hayır haklısın ağızlarının payını ver mi diyorsunuz?

Durduk yere kendimi dolduruyorsam frenlicem belki yorumlarınızla.
İşime karışmayın
Kendi çocuğunla ilgilen
Çok mu boşsun

Bunlardan birisini söylerim

Geçenlerde hava soğuk kızımla parka gittik evde durmadı mamasını orada içireyim dedim kendi halimde 😀 tayzenin biri geldi hava çok soğuk çıkmayın bu havalarda dedi kafamı kaldırdım telefon numaranızı verirmisiniz dedim neden dedi bidaha dışarı çıkarken sizi arayıpta sorayım diyip gülmeye başladım kadın ayyy ne kadar terbiyesizsin diye diye uzaklaştı ben hala gülüyorum arkasından 😀 insanlar böyle nasıl oluyor anlamıyorum gerçekten ben kimsenin çocuğu ile ilgili ağzımı açıp konuşmam banane der geçerim insanlar çok değişik gerçekten. Bundan sonra herkesin ağzının ğayını verme kararı aldım sizde öyle yapın😀
Yaa çok eğlencelisiniz.
Hiç şöyle hazır cevap olamadım ya yanarım yanarım ona yanarım.
Kadın kendince size iyilik yapıyor 😁ama kendince işte.
Yaşça büyük tecrübeli bla bla.

Son düzenleme:
Ne cocugu ,koca insanim bana b8le karisiyorlar.biraz kalın giyinsem(ılık havada) neden bunu giydin,çok mu üşüdun?yahu size ne? Kocaman insanım, ben kimsenin ne gittiğine karışmıyorum ama insanlar bana laf söylüyor.😏

Onu maalesef Bn de yapıyorum okulda özellikle kendi öğrencim olmasa da bi bakıyorum müdahale etmişim :)
Tek okulsa iyi ben başka yeterse de yapasım geliyor sonra hemen frenliyorum kendimi 😁😁

Takmayın kimseyi cevap verin geçin . Bizim millet sever herkese karışıp , öğüt vermeyi

Ah bana da çok yaparlardı🤦🏻‍♀️Marketteyken Slingte uyuyan bebeğe “çocuğu iki büklüm etmişsin benim kucağıma ver” diyen mi istersin, bahar günü bebeğimle dışarı çıkarken beni gözleyip balkona fırlayıp “çocuğun ağzını kapa hava kaçar” diyen mi? Hepsine cevabımı veriyordum usülünce😂 ben karışmamaya gayret ederim ama nadir de olsa iç parçalayıcı bir müdahale olursa güzellikle, arkadaşça konuştuğum olmuştur. Mesela markette çocuğunu azarlayan, seni bırakıp giderim diyen, ürünleri elleme abi sana kızar diyen kadına çok yumuşak bir yaklaşımla çocuk için bu lafların zararlı olduğunu ama onu anladığımı, kendisinden yaşça büyük olduğum için abla tavsiyesi kabul edebileceğini söyledim güzel bir sohbet oldu teşekkür etti. Amacımız çocuğun iyiliği ise kadın dayanışmasına her zaman varım ama sizin durum başka. Sizin komşu mükemmel annecilik oynayıp haddini aşmış bence. Kendi egosunu bir yana koyuyorum. Kızlarınız masum tertemiz yavrucaklar onlara kızmayın onlar elbette ki komşu teyzeye güvenip onu dinleyecekler ama kadının bu baskısına düzgün bir sınır çizmek gerek. Çocukların kafası karışırsa her türlü yabancının onlara karışma ve yönlendirme hakkı olduğunu düşünecekler. Öyle hassas bir çizgi ki çocuğu çevreden korumakla çevreye yabancılaştırmak arasında bu devirde resmen ip üstünde yürür gibi olduk. Kızlarınızla sakince konuşmanızı, onların tercihinin önemli olacağını birinci dereceden aile üyeleri dışında kimsenin onlara böyle bir müdahale hakkı olmadığını söyleyin derim. Ben olsam çenemi tutamaz yanlış olduğunu bile bile komşu hakkında olumsuz yorum yapardım ama siz eminim benden daha sakin ve aklı başında bir kadın olarak bunu yapmayın çocukların aklı karışmasın🙈 komşunuzla da konuşmayı düşündünüz mü? Ben sizin yerinizde olsam çocukların yakın- yabancı ayırt etmeden başkası ne isterse onu yapmalarına yol açacağı için kadının davranışının çocuklar üzerindeki olumsuz etkisinden girerdim. Hem artık çevre çok kötü hem de kaç yaşında olursa olsun bir çocuğun haklarına ve tercihlerine saygı duymak zorundayız. Bizler anne olarak kendi çocuğumuza saygı göstererek özgüven geliştirmeye çalışırken herhangi bir insanın başkasının çocuğuna dan dun davranmaya hakkı yok. Saç modeli değiştirmek bir istismar davranışı değil elbet ama çocukla ilgili bir dayatma sonuçta ve bir yabancı bunun önünü açarsa yarın öbür gün çocuklarımız sırf büyük diye sırf amca teyze diye her önüne gelenin isteğine boyun eğer. İstekler de her zaman bu kadar masum olmayablir.
Konıyu çok enine boyuna değerlendirip nokta atışı tesbitlerde bulunmuşsunuz.
Size katılıyorum.

Nasıl bu kadar hazır cevap oluyorsunuz yaa?? Benim o an aklıma gelmez öyle bi şey demek hatta gıcık olup sinirli cevap veririm, eve gidince de ah keşke böyle deseydim diye aklıma gelir :D Şöyle iğneleyici iğneleyici cevap verebilmek isterdim.

Daha iki gün önce kızımı parka götürdüm. Yanıma da oyundan sonra terlerse giydiririm diye ceket almıştım. Bizimki de giymekte ısrar edince izin verdim. Bankta bir teyzenin yanında oturuyordum, o da torununu getirmiş, yaramaz da bir şey. Oraya buraya sataşıyor. Bir şey bulamazsa oyuncakları tepiyor.

Neyse teyze bana, o çocuğun üstündeki kalın değil mi bu sıcakta çıkarsana yazık çocuğa dedi. Sen benimkini boş ver teyzem kendininkine bak, terör estiriyor yazık değil mi diğer çocuklara dedim. Sonra kalktı gitti.

Ben başka insanlara burnunu sokanlardan ziyade, kendini normal görüp de başkasında hata arayanlara daha çok deliriyorum.

Su hayatta en sinir olduğum şeylerden biridir çocuğuma karışılması. Bunu kv tarafi çok yapıyor her seferinde tersleye tersleye karışmamayi öğrendiler. Zaten verdikleri bilgiler de bin yıl önceden kalma.
Bir çocuğu oz annesinden başka kim daha iyi tanıyabilir de karışma hakkı buluyorlar vallahi çok sinirleniyorum.
Ben terslerim herkes haddini bilsin.

Merhaba arkadaşlar size birşey soracağım acaba ben mi bu konuda hassasım yoksa normal olan benim düşüncem mi ?
Şimdi dışarda veya evde tanıdık veya değil herhangi birinin çocuğunuza müdahale edici yorumda bulunması normal mi ?

Misal toplu taşımada çocuğun elinde ağzında üstünde başında herhangi bi tuhaflık var (kişiye göre) yorum yapıp anneye şöyle yap böyle yap der misiniz ?

Biraz daha açayım. Dün bindiğim arabada çocuğuna yelek giydirmiş kadına 2 teyze verdi veriştirdi kadın çıkardı çocuğunun yeleğini..
Hadi tmm bu benlik bişey değil ama benim çevremde de oluyor ordan doldum aslında.

Ben çocuklarımı servise bırakıp çıkıyorum bugün araca yetişemem diye güvenliğe teslim ettim gittim.Arkamdan servise kendi çocuğunu bırakan komşum gelmiş ve kızlara saçınız şöyle olmuş böyle olmuş deyip açtırmış.
Kızlarıma da biraz içten içe kızdım neden başkasının lafına bakarlar diye ama küçükler yani hata kadında.
Kadının dediğine çok eminim daha önce önümde de ben çocuğumla konuşurken araya girip müdahale ediyor,yani çocuklar yalan söylemiş olamaz.

Bu tip insanlar hep olacak sinirini yıpratma mı diyorsunuz yoksa hayır haklısın ağızlarının payını ver mi diyorsunuz?

Ben kimsenin çocuğuna müdahale etmem kendi çocuğuma müdahale de ettirmem.

Siz çocuklarınızla konuşun bir daha dinlemesinler.
Eğer sizin yananınızda müdahale ederse siz de hiç cevap vermeden arkanızı dönün ve bildiğiniz yapmaya devam edin.
Eşek değil ya anlar herhalde.

Konıyu çok enine boyuna değerlendirip nokta atışı tesbitlerde bulunmuşsunuz.
Size katılıyorum.
Çok teşekkür ederim ♥️ Bazen kafayı bozuyorum aman çocuklar olumsuz etkilenmesin diye her ayrıntıyı kafaya takıyorum ama biz çocukken bu kadar karmaşık değildi ortam. Şimdi neler görüyor neler okuyoruz. Çocuklukta yaşadığımız ufak çaplı travmalar bile hala insan ilişkilerimizi etkiliyor. Çok küçük ve korunaklı bir çevrede büyümeme rağmen unutamadığım şeyler var. Olacak olanın önüne geçemeyiz ama hem okuyup araştırdıklarım hem 10 yıllık annelik tecrübemle ( bir de eğitimciyim) zannediyorum ki ruhsal açıdan güçlü ve dayanıklı çocuklar yetiştirebilirsek görecekleri zararları en aza indirebiliriz. Cam fanusta da büyütemeyiz. Herşeyi bilip kendilerini korumaları için özsaygı ve benzeri değerleri aşılamak işin çoğunu halledecek. Yine de büyük konuşmayayım 😌 güzel günler görelim inşallah 🌸

geçen bi düğüne gittim bir bebek herkesin kucağında. Herkes bir şey diyor şaşırdım. Ben elimi bile sürmedim bebeğe süremedim. O haddi kendimde bulmadım. Kendi çocuğum olunca da kimseye elletirmem lafını ettirmem. Herkes yerini bilsin

Çok teşekkür ederim ♥️ Bazen kafayı bozuyorum aman çocuklar olumsuz etkilenmesin diye her ayrıntıyı kafaya takıyorum ama biz çocukken bu kadar karmaşık değildi ortam. Şimdi neler görüyor neler okuyoruz. Çocuklukta yaşadığımız ufak çaplı travmalar bile hala insan ilişkilerimizi etkiliyor. Çok küçük ve korunaklı bir çevrede büyümeme rağmen unutamadığım şeyler var. Olacak olanın önüne geçemeyiz ama hem okuyup araştırdıklarım hem 10 yıllık annelik tecrübemle ( bir de eğitimciyim) zannediyorum ki ruhsal açıdan güçlü ve dayanıklı çocuklar yetiştirebilirsek görecekleri zararları en aza indirebiliriz. Cam fanusta da büyütemeyiz. Herşeyi bilip kendilerini korumaları için özsaygı ve benzeri değerleri aşılamak işin çoğunu halledecek. Yine de büyük konuşmayayım 😌 güzel günler görelim inşallah 🌸
Çok hassas bir çizgi eğitim.
Hem özgüvenli hem özsaygısı yüksek bilinçli evlatlar yetiştirmek ister herkes.
Ne içine kapanık ne de şımarık orta yolu bulmak çok zor.
Aileler de öyle ya aşırı izin veren ya da aşırı kısıtlayan.
Bir grup keyfini bekliyorsun.
Diğer grubun içinde patlıyor yaşayamadığı duygular.
Hepimize kolay gelsin.

geçen bi düğüne gittim bir bebek herkesin kucağında. Herkes bir şey diyor şaşırdım. Ben elimi bile sürmedim bebeğe süremedim. O haddi kendimde bulmadım. Kendi çocuğum olunca da kimseye elletirmem lafını ettirmem. Herkes yerini bilsin
Ayyy en nefret ettiğim olaylardan biri de bu gerçekten,o bebeği kucaktan kucağa vermeler sevme diye şapur şupur öpmeler 🤮
Arabada bebeğimin elini biri tutup sevdiğinde bile gıcık olur hastalık var diyordum :(

Çok haklısınız,ben de iki çocuk annesiyim.Çocuklarıma dışarıdan müdahaleyi asla doğru bulmam izin vermem, başkasının çocuğuna da müdahale etmem.Hatta parkta şurda burda çocuklara müdahale eden tipler vardır.Hiç müsamaha göstermem.Çocuğuma anne baba öğretmen dışında kimsenin yönlendirme yapmasına müsaade etmem.Çocuklarımı kimse azarlayamaz çünkü bana olan güvenleri sarsılsın istemem.
Yani örneğin teyzedir haladır kızım düşersin şuraya tırmanma gibi birşey değil bahsettiğim.Karakterleri şekillenirken ve anne baba korumasına muhtaç oldukları yaşlarda hiç bir hadsizliğe izin vermem.Komşunuzla konuşun,pasif anne durumuna düşmeyin.Çocuklar güçlü anne baba ister.

Aile bireyleri bir şey söylediğinde iyi niyetli olduklarını düşünüp bir şey öğretmek istedikleri için daha toleranslı oluyorum ama tanımadığım insanlar kalkıp konuşuyor onu hiç anlamıyorum. Hayır size ne gerçekten bizim insanımızda haddini bilmeme hastalığı var. Çok insan tersledim hiçbirinden de pişman değilim. Bir keresinde kızımı koydum bebek arabasına pazara gittim. Tam çıktık telefon çaldı o ara kızım ağlamaya başladı, arabaya asayım derken elimdeki poşet düştü yere bir anda ortalık karıştı yani. Düşenleri aldım telefonu reddettim kızı kucağıma aldım bir tane teyze geldi yanıma sana çok kızdım niye ağlatıyorsun çocuğu ben gelip kucağıma alacaktım az daha ağlasaydı dedi. Siz kimsiniz ne haddinize benim çocuğumu kucağınıza almak benden çok mu düşünüyorsunuz kendi işinize bakın elli tane laf saydım. Kadın baktı ben delirmişim uzaklaştı hemen.

Tavsiye veren kişiye göre değişir, hiç tanımadığım yada samimi olmadığım biriyse tavrim başka olur.
Ama samimi olup sevdiğim biriyse başka..

Kimsenin çocuğuna karışmam. Tanıdığıma da tanımadığıma da.
Tanımadığım insanlara tahammül edemiyorum ama.
Daha bugun parkta kadın söyledi "ben kat kat giydirdim, seninki üşümez mi böyle" dedi.
"üşümez" dedim terslendim.
Ama sonra içim içimi yedi, keşke okkalı bir şekilde bozsaydım diye. Zaten başka şeye sinirliydim, keşke ona patlasaydım dedim hatta.Sanane yahu, kat kat giydirilecek hava da değildi bana göre!
Çok maruz kalırım ben de yolda izde o teyzelere.
Hava sıcak, şapka taksaydın.
Soğuk, giydirseydin.
Üşür bu annesi.
Bu havada çıkılır mı vs vs
Hadsizler.
Daha bugun epey sinir olduğum için böyle nefret kustum 😆
Karışmasın kimse kimsenin çocuğuna yahu.
Yok baya kafaya koydum, direkt saygısızlaşıcam artık ben. Doluyum bu konuda.

Yaa çok eğlencelisiniz.
Hiç şöyle hazır cevap olamadım ya yanarım yanarım ona yanarım.
Kadın kendince size iyilik yapıyor 😁ama kendince işte.
Yaşça büyük tecrübeli bla bla.
Kesinlikle 😀 ilk başlarda çok takıyordum insanları sinirim bozuluyordu ama artık ben onların sinirini bozuyorum 😀

Back
X