Ayni seyi dusunuyorum , bence fazla uzamadan bitirse daha iyi olurAynen , ben de sevemiyorum.Cadı bir ablası vardı değil mi bir de? Ailesinde de sorunlar mı vardı neydi? Ay bilmiyorum , Astoria çok akıllı bir kız.Bu çocuk olgunlaşmamış ve çile çektirir bir tip gibi geliyor hep nedense.
Onlarla evlenmek isteyen kızlar kim ayolKonu dışı gibi ama değil de gibi bişey söylemek istiyorum. ( Ne dedim ben yahu? ) Her neyse şimdiki erkekler neden böyle oldu , eskiden babalarımız zamanında "kız almak , evlenmek" bir statü göstergesiymiş."kız almak" tabiri cinsiyetçi evet ama evlenmek özenilen bişeydi erkekler arasında.Türkülerde bile yer etmiş bu durum kendine bknz. "Sevip de alamayan dünyada adam mıdır? " Şimdiki erkekler de evlilikten kaçar olmuş , kadınlar mı bu hale getirdi erkekleri , hepsi havaya girmiş de güzelim kızlara afra tafra yapar olmuş.Allah hayırlısını versin.
Aynen öyle.İnsan ağlasa da beraber ağlamak istiyor.Sırt sırta verip hayata karşı tek bir insanmış gibi olmak istiyor.Öyle kaçmak uzak durmak bana göre değil.Biz eşimle uzun süre uzak mesafe ilişkisi olarak yürüttük birlikteliğimizi, bildiğin 5 parasız üniversite öğrencisiyken dişimizden artırdığımızı yol parası yaptık da ayda bir görüştük genel olarak.
O yüzden belki benim için çok belirleyici bu durum. Her zorluk aşılır da birlikteyken aşılır, ayrı gayrı olacağı varsa da olmaz.
Onlarla evlenmek isteyen kızlar kim ayol
Yeni dünya düzeni evliliğin saçma bir şey olduğunu tek bizim erkeklere değil tüm insanlığa mesajlarla yaymaya çalışıyor. Ünlülerin evliliklerini görüyorsunuz mesela proje gibiler gerçekten.
Sosyal medya da gelince aldatmalar iyice ayyuka çıktı.
Bilmiyorum artık evlenmek iyice zorlaştı günümüz şartları olsun işte ne bileyim böyle düşünceler filan zor iş valla. Evlenmek kolay ama sürdürmek zor önemli olan da saygı çerçevesi içinde sürdürebilmek.
Canım kesinlikle değiliz. Hatta eşimle arada konuşuruz, ikimiz de kuş kadar maaş alırken elhamdulillah bir ev kurduk ve geçindirdik. Ayrıca bu zamanda herkes kendi yapıyor zaten, ailelerden bir beklentiye girilmemeli diye düşünüyorum. Nikah yaptık, düğün yapmadık ki bence çok gereksiz zaten. Mobilyalarda da bütçemize uygun olsun, bizim olsun dedik. Önümüzde evlilik-nişan için bir yıllık program yapmıştık, internet üzerinden takip ettim ben indirimleri, ev tekstili ve mutfak eşyalarını filan da hep öyle indirimle aldık.Kendine gram güvenmiyor. Bir de hep ailelerden bekliyor bir şeyleri. Herkesin ailesi mi yardım ediyor? Benim ailem şöyle böyle de durumumuz bilmem ne de iş bulup şu kadar maaş almam lazım da. Birincisi benim onun ailesinin parasına ihtiyacım yok, ikincisi de yani herkes evleniyor bir şekilde yolunu bulup yok öyle herkese 5-10 bin maaş yani kafadan yeni mezunken. Burada çoğunuz evlisiniz, hepiniz Karun kadar zengin misiniz? Hepinizin babaları anneleri mi yardım etti? Erkek arkadaşıma göre öyle mesela.
Hele ki siz sevgilisiniz, sevgiliyken daha çok heyecan olur Astoria, eşimle 2 gün ayrı kalsak adam telefonda şarkı dinletip gel artık özledim diyor, ki biz 24 yılı evlilikle geçen 29 yıllık bir birlikteliğe sahibiz, hani ben yokken oh be gitti dese alınmam, adam kafa dinliyor derim.İnanın bana da anormal geliyor da beyefendi için değil. Bin tane bahane bulunca tamam erteleyelim diyorum misal, ok diyor geçiyor yani insan mesela demez mi haftalardır görmedim bu kızı. Yok yani.
5 ay görüşmesek sorun etmez. O yüzden de acaba başkası mı var diye düşünmeye başladım.
Sonuca gelirsem 2 şık da olabilir. Bence karşına al, kafandaki her şeyi söyle, her şeyi sor, net şekilde sor net şekilde cevap iste.
Net cevap vermeyecek bence, kızı suçluluk duygusuna itip muallakta bırakacak.
"Sen ailende nasılsan evlendiğimizde de en kötü o standartlarda olmalısın seni daha kötüsüne alıştıramam" diyor bana son zamanlarda. Tamam iyi güzel ama benden niye uzaklaşıyor, eskisi gibi görüşmüyoruz mesela bunu anlamıyorum sadece.
Yani mesela bi arkadaşım vardı mezun olmadan evlenemem sevdiğim kızla ona ailesinden daha iyi bir hayat sunmam ve mutlu etmem gerekir derdi belki böyle düşünüyordur sevgiliniz de. Bunu çok kafaya takmış olabilir bunu düşünüyor olabilir ve bundan dolayı kafası mesguldur. Bana pek kötü niyetli biri gibi gelmedi ama bilemiyorum
Doğru söylüyorsun, bana bir şeyler söylüyor ben tepki gösterirsem benim dediğim oluyor. Göstermezsem ne ala memleket, devam ediyor.
Net cevap vermeyecek bence, kızı suçluluk duygusuna itip muallakta bırakacak.
Şurayı okusa kâfi bence sevgiliniz sıfır desteksiz 6 yilimiz geçti evlilik ev eşya dahil 10 bin falanda kazanmıyoruz ayrıca eşim çalışıyor sadece bizde bir laf vardır oynayamayan gelin yerim dar derÖyle bir şey varsa da yazıklar olsun ne diyebilirim ki. Lisede değiliz artık, kaç yaşımıza geldik o neredeyse 30 yaşına girecek ayıptır.
Bunu bir de gelip erkek arkadaşıma anlatmanızı ne kadar isterdim. Ona göre herkes zengin, herkesin babası anası destek veriyor, herkes 10 binden aşağı maaş almıyor karılı kocalı bir tek biz berbat durumdayız.
Aynen dediğin gibi bir durum var. Görünüşte elle tutulur bir sorun yok, yakın çevremiz hatta "Astoria seni üzdü mü gene kıyamaaam" falan diyecektir (buna benim kız kardeşim bile dahil düşün). Çevreye "mükemmel ilgili erkek" portresi çizmede ustadır ama bana bu kadar değil. Bir de dediğin gibi "ben" kafası çok fazla, "biz" depomuz bomboş oldu. Ortak yapacak şeylerimiz azaldı. Ve sanki bundan memnuniyetsiz olan bir tek benim. 5 ay görüşmesek sorun etmez. O yüzden de acaba başkası mı var diye düşünmeye başladım.
Çok teşekkür ederim, ben de üstüne düşmemeye karar verdim. İnceldiği yerden kopsun, konuşsam da bir yere varmıyor çünkü.
İnanın bana da anormal geliyor da beyefendi için değil. Bin tane bahane bulunca tamam erteleyelim diyorum misal, ok diyor geçiyor yani insan mesela demez mi haftalardır görmedim bu kızı. Yok yani.
Açıkçası insanin aklina ilk gelen sey baska birisi olmasi..yani belki ille aldatma degildir ancak baskasina gönlü kaymis gibi geldi bana. Cunku baska hangi gerekceyle bu degisimleri yasar bi erkek mesafeden vs duygusal bosluga dusmus belli ki erkekler bazen sonunu dusunmeden boyle salakca heyecanlara kapiliyorlar. Bence iyice emin olmadan sakin bi yola girmeyin. Biterse giden 4 yilin olur ama gireceğin yanlis yolun bedeli bi omrun olabilirMerhaba kızlar, kafam çok dolu biraz cümlelerimi toparlarken zorlanıyorum. Uzun olabilir. Hatam kusurum olursa affola, yorum yaparken de tek ricam kırıcı ve ağır yorumlar yapmamanız.
4 senelik bir ilişkim var, bunun bir kısmında ayrılık süreci geçirdiğim zamanlar da oldu. Ciddi bir ayrılıktan sonra geri barıştık, yani söylediği şeyler aklıma yattığı için barıştık. Bu yaz da ailelerimizi tanıştırıp bir söz yüzüğü takmaya karar vermiştik. Ben mezun olduğumdan beri çalışıyorum, erkek arkadaşım henüz mezun olamadı bu yaz olacak. Son birkaç aydır erkek arkadaşım aşırı tuhaf davranıyor. Yani görünüşte bir şey yok ama üzerinde nasıl desem bir isteksizlik var gibi.
En basiti, söz olayını ertelemeyi teklif etti. Askere gidip döndükten sonra olsa daha iyiymiş. Başta da bir an evvel aileler tanışsın, sözlenelim diyen kendisiydi. Benim için sorun değil, hemen askere gitsin dönsün ha bu yaz olmuş ha 1 sene sonra olmuş çok da önemli değil. Ama sanki ben çok istekliymişim gibi "Askere gitsem, bilmem ne üzerinde uzmanlık yapsam daha iyi olur, sen de yüksek lisans yaparsın belki daha iyi bir kuruma geçersin" falan kendi kendine hayatımız hakkında planlar yapıyor. 4 senelik ilişkimiz boyunca bir kere bile "Ayy evleniriz, çoluğa çocuğa karışırız" demedim, bunu demediğim için onu sevmediğimi, onunla ilgili hayaller kurmadığımı, hatta çocuk istemezsem benimle gelecek düşünmediğini dahi söylediği zamanlar oldu. Şimdi de "Ben çocuk yapmam belki yaa, sen istiyorsun da" falan diyor. Ben onu üzmemek için ılımlı yaklaşmaya başlamıştım sadece. Bir yer için buluşma ayarlayalım diyoruz dışarıda hatta çok özlediği için ilk isteyen o oluyor, sonra "Ben arabayı alamadım" diyor atıyorum. E benim arabayla gidelim diyorum bu sefer de yok senin araban olmaz benim seni almam lazım diyor başka gün gidelim desem bilmem ne gün işim var da başka zaman olsun da diye 40 bin tane bahane sunuyor. Düşünün yani başta kendisi teklif etmesine rağmen oluyor bunlar.
Daha önce bir aldatılma geçmişim oldu buna rağmen hiçbir erkek arkadaşımın ne telefonunu karıştırdım ne peşinden ajanlık yaptım. Hiç kıskançlık krizlerine girip üstüne düşmedim. Ama şu an başka birisi var da haberim mi yok diye düşünüyorum zira çevrelerimiz çok ayrı oldu, birbirimizi zor görüyoruz eskisi gibi değiliz. Mutlu değilim. Bu tarz bahsettiğim olaylar da kafamı çok karıştırmaya başladı. Söz möz hiç bunlara girmeden başlamadan bitirmeyi düşünmeye başladım. Ama bir yandan da günahına mı giriyorum, belki üzerinde baskı vardır ondan böyle olmaya başlamıştır diye düşünüyorum. Malum hayata yeni atılacak işi yok, askerlik yapmadı yapacak falan. Bilmiyorum kısacası, siz ne dersiniz? Objektif yorumlara ihtiyacım var yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?