Başlamadan bitirsem mi?

Ayni seyi dusunuyorum , bence fazla uzamadan bitirse daha iyi olur

Onlarla evlenmek isteyen kızlar kim ayol
Yeni dünya düzeni evliliğin saçma bir şey olduğunu tek bizim erkeklere değil tüm insanlığa mesajlarla yaymaya çalışıyor. Ünlülerin evliliklerini görüyorsunuz mesela proje gibiler gerçekten.
Sosyal medya da gelince aldatmalar iyice ayyuka çıktı.
Bilmiyorum artık evlenmek iyice zorlaştı günümüz şartları olsun işte ne bileyim böyle düşünceler filan zor iş valla. Evlenmek kolay ama sürdürmek zor önemli olan da saygı çerçevesi içinde sürdürebilmek.

Aynen öyle.İnsan ağlasa da beraber ağlamak istiyor.Sırt sırta verip hayata karşı tek bir insanmış gibi olmak istiyor.Öyle kaçmak uzak durmak bana göre değil.

O konunuzu hatirliyorum. Istemeye ailenizim evi olmasjn uzak diyordu en basta dimi. Sonra kabul etmisti istanbulu sanirim. Bazen iliskiler cok uzayinca aliskanlik oluyor ve artik heyecanj kalmiyor sanirim. Belkide artik erkek arkafasiniz o döneme girmistir. Pat diye bitirmeyide goze alamaz uzun bir iliski. Belkide bitirmekte istemiyor ama belliki biseyler monotona girmis. Iyi dusunun derim kimse vazgecilmez degildir. Heleki aldatiilma olayida olmus. 2. Sans vermezdim ben olsam.. aa bide ev sahibinin oglu ne oldu

Bir unlu ciftin her ani sosyal medya da o aklima geldi.
Unlulerin degil herkesin evliligi proje haline geldi.

Şimdi Astoriacan adam yeni mezun dediğine göre yaşı genç sanırım bir de askerliğini yapmamış.

Burdan yola çıkarak 2 ihtimal görüyorum:

1. İş ciddiye binince, hayat şartları gözüne gelince, gözü korktu dötü yemedi. Zaten yaşı genç evlilik sorumluluğundan korkmuş olabilir.

2. Bahane ediniyordur, evlilik işinden toptan caymıştır gönlü yoktur.

Bana burdan sen daha olgun, daha sorumluluğa hazır göründün. Sevgilin evlilik sorumluluğunu sözlenseniz dahi kaldıramaz gibime geliyor.

Bana olay söyle gibi geldi,başta evlenelim falan diyodu ama iş ciddiye binince düşündü oğlum dedi mezun olmadın askerlik yapılmadı iş güç yok,durumun ciddiyetine vardı, annen baban soracak tabi oğlumuz ne işle meşgul askerlik vs diye, bunlar dank etti bence

Canım kesinlikle değiliz. Hatta eşimle arada konuşuruz, ikimiz de kuş kadar maaş alırken elhamdulillah bir ev kurduk ve geçindirdik. Ayrıca bu zamanda herkes kendi yapıyor zaten, ailelerden bir beklentiye girilmemeli diye düşünüyorum. Nikah yaptık, düğün yapmadık ki bence çok gereksiz zaten. Mobilyalarda da bütçemize uygun olsun, bizim olsun dedik. Önümüzde evlilik-nişan için bir yıllık program yapmıştık, internet üzerinden takip ettim ben indirimleri, ev tekstili ve mutfak eşyalarını filan da hep öyle indirimle aldık.

O dönemde eşim üç kuruş fazla kazanabilmek için (kaldığı mesainin yarısını öderlerdi ona rağmen) mesaiye kalırdı gecelere kadar. İkimiz de canımızı dişimize takıp çalıştık, birlikte elimizi taşın altına koyduk ama kendi evimiz için, bizim için yaptığımızdan bir gün bile şikayet etmedik ve severek yaptık. Borç harç vardı ama bitirip ilk yılımız dolmadan altınları da koyup araba almak nasip oldu çok şükür.

Çok uzattım ama demem o ki sevgili Astoria, insan istedi mi önünde dağ olsa duramaz. Erkek arkadaşınız sanki iş ciddiye binince geri adım atmaya kalkışmış. Buluşmaları önce kendi isteyip sonra başka bahanelerle iptal etmesi size karşı yaptığı bir saygısızlık bence. Belki aldatma yoktur, buradan onu bilemeyiz tabi. Hemen en kötüsünü düşünmeyin siz de bence. Söz ertelenebilir, özellikle siz mutlu değilken yapılmasının hiçbir anlamı yok. Bu size de emin olma, daha çok gözlem yapma fırsatı tanıyacaktır...

Son olarak evlilik öncesi yıpratıcı bir süreç oluyor tamam ama evlilik sonrası da (evinizi geçindirmek, bir ev döndürmek gerekiyor) maddi manevi bir o kadar zorlu. Şimdi bu sorumluluğu paylaşamayacaksanız, evlilik sonrası da paylaşamazsınız. Sonunda hep yıpranan taraf siz olursunuz...

İnanın bana da anormal geliyor da beyefendi için değil. Bin tane bahane bulunca tamam erteleyelim diyorum misal, ok diyor geçiyor yani insan mesela demez mi haftalardır görmedim bu kızı. Yok yani.
Hele ki siz sevgilisiniz, sevgiliyken daha çok heyecan olur Astoria, eşimle 2 gün ayrı kalsak adam telefonda şarkı dinletip gel artık özledim diyor, ki biz 24 yılı evlilikle geçen 29 yıllık bir birlikteliğe sahibiz, hani ben yokken oh be gitti dese alınmam, adam kafa dinliyor derim.

5 ay görüşmesek sorun etmez. O yüzden de acaba başkası mı var diye düşünmeye başladım.

Ben bu durumu yaşasam ilk aldatılıyorum heralde derim çok güvensiz ve şüpheci olduğum için :) Diğer türlü hiç bir konuda şüphe yaratılmamalı bana göre, şeffaf olunmalı.
Ama düşününce bana sanki kafası çok karmaşık ve geri çekilmek istiyor ama açıkça konuşamıyor, bir şeylerin arkasına sığınıyor hissi verdi. Yapalım edelim derken güzeldi ama iş eyleme dökmeye yaklaştığında henüz hiç bir şey oturmamış olduğu için bocaladı.
Bir yandan da belki ayrılmakla ayrılmamak arasında bir yerde ya da siz bitirin istiyor, ne ileri adım atıyor ne son adımı gibi geliyor. Yani tamam kaygıları vardır ama uzun süre sizinle görüşmeyecek şekilde olması da ayrı bir garip sanki.
Ve bence ilk olarak açıkça konuşun derim, sonra acabalar yaşamamak adına.

Bir de daha önce de bir kaç konunuzu okumuştum, sevgilinizle ilişkiniz devam eder, bir şekilde oturur, bazı yönleri iyileşirse ve evlenirseniz sizin sabrınızla olacak hissi oluştu bende...

Net cevap vermeyecek bence, kızı suçluluk duygusuna itip muallakta bırakacak.

Mune bence de son açık, her şeyi döküp saçmalı bir konuşma yapmalı. 4 senelik bir beraberliğin ardından, ufacık bir "Acaba"sı kalmamalı aklında. Neyi bahane ederse etsin, "Neden o zaman öyleydi de şimdi böyle? Bunları göremeyecek düzeyde biri misin? Ben gayret görmek istiyorum, varsayım değil, işine gelirse" de deyip ağırlığını koyup salıvermeli.

Diğer türlü yine oklar Astoria'ya döner. "Bi konuşmadan öylece uzaklaştı benden, oysa ben elimden geleni yapıyordum" olur.

Net cevap vermeyecek bence, kızı suçluluk duygusuna itip muallakta bırakacak.

Ben de bu şekilde düşünüyorum bu adamın da tabansız olduğunu düşünüyorum.

J joeytribbiani nin yukarda yazdığı mesajdaki gibi toplum erkeklerimiz artık bir cıvıdı. Mert, lafı dolandırmayan, kıvırmayan, net, adam gibi yok artık. Erkeklerin çoğu kaçak göçek oynuyor.

Şurayı okusa kâfi bence sevgiliniz sıfır desteksiz 6 yilimiz geçti evlilik ev eşya dahil 10 bin falanda kazanmıyoruz ayrıca eşim çalışıyor sadece bizde bir laf vardır oynayamayan gelin yerim dar der

Bir öyle bir böyle davranan dengesiz bir tavır var erkek arkadaşınızda. Bir dediği bir dediğini tutmuyor ve bu kişilikte bir insanla hayatı paylaşmak sizin açınızdan çok zor olur. İlişkinizin boyutu ilerlemeden ayrılmak en mantıklısı bana göre çünkü işler ilerleyince daha zor oluyor her şey. Tabiki kendi kararınız.

İnanın bana da anormal geliyor da beyefendi için değil. Bin tane bahane bulunca tamam erteleyelim diyorum misal, ok diyor geçiyor yani insan mesela demez mi haftalardır görmedim bu kızı. Yok yani.

Peki haftalarca seni görmüyor da ne yapıyor?
İşi yok sadece öğrenci. Okul dışında hep evde mi?
Yoksa arkadaşlarına vakit ayırıyor da seninle mi görüşmüyor?

Açıkçası insanin aklina ilk gelen sey baska birisi olmasi..yani belki ille aldatma degildir ancak baskasina gönlü kaymis gibi geldi bana. Cunku baska hangi gerekceyle bu degisimleri yasar bi erkek mesafeden vs duygusal bosluga dusmus belli ki erkekler bazen sonunu dusunmeden boyle salakca heyecanlara kapiliyorlar. Bence iyice emin olmadan sakin bi yola girmeyin. Biterse giden 4 yilin olur ama gireceğin yanlis yolun bedeli bi omrun olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…