- 26 Mayıs 2016
- 1.617
- 2.378
- 83
Arkadaşlar herkese değerli yorumları için teşekkür ederim. Yanlış anlayanlar olmuş bu ilişkimde aldatılmadım, eski ilişkimde aldatıldım. Aldatıyor olsaydı zaten bu ilişkiyi sürdürmezdim ben. Biraz beklemede kalıp sonrasında konuşmaya karar verdim. Olacağı varsa olur olmayacağı varsa da olmaz.
İşi yok, askerlik yapmamış, düzen oturtacak durumu yok... Seni de kaçırmak istemiyor işin var, sanırım araban var, düzenin %50 oturmuş... Bir de ailenin durumu iyiyse, erkekler işlerini çok iyi bilirler.
Başka birisi olduğunu sanmıyorum belki söz olayında biraz zorluklar çıkacaksa o işine gelmemiştir, takı, söz yapılacak yere gelinmesi, kalınması... Bunları babası karşılayacak bu durumda, belki de babası kendi paranı kazan, bizim paramızla mı kıza söz yüzüğü alacaksın diyor. Küçük laf sokmalar olabilir evinde.
Evlilik teklif etti mi size? Yüzük-yemek tarzı? Yoksa sözle mi ısrarcı oluyor sürekli evlenelim diye?
5 ay görüşmesek sorun etmez demissin yeni gördüm bak bu sıkıntı ben ilk yorumumu geri alıyorum
Peki haftalarca seni görmüyor da ne yapıyor?
İşi yok sadece öğrenci. Okul dışında hep evde mi?
Yoksa arkadaşlarına vakit ayırıyor da seninle mi görüşmüyor?
Sonunda da suçlu ve haksız olan Astoria 'ymış , çocuğun üzerine gitmiş gibi görünecek bence maalesef.Sonrasında da beni boğuyorsun , sıkılıyorum , daralıyorum sitemlerini yöneltir kesin.Maalesef ki böyle düşünüyorum.Net cevap vermeyecek bence, kızı suçluluk duygusuna itip muallakta bırakacak.
Genelde okulda, haftasonu da projeleriyle uğraşıyor. Beni görmeye geliyor evime de son zamanlarda sıklığı azaldı.
Aldatilma oldugunu dusunmuyorum ben yaslar kac bilmedigim icin soruyorum okuduysamda kalmadi aklimdaBen inanın anlam veremiyorum şu duruma. Böyle değildi, son birkaç aydır böyle abuk hareketleri var. Aklıma türlü türlü şeyler geliyor, ben ikinci bir aldatılmayı daha kaldıramam. Üstüne üstlük ilk aldatılmamın yaşattığı travmalardan bahsettiğim halde bunu yapan bir adama 4 senemi heba etmemi kaldıramam.
Merhaba kızlar, kafam çok dolu biraz cümlelerimi toparlarken zorlanıyorum. Uzun olabilir. Hatam kusurum olursa affola, yorum yaparken de tek ricam kırıcı ve ağır yorumlar yapmamanız.
4 senelik bir ilişkim var, bunun bir kısmında ayrılık süreci geçirdiğim zamanlar da oldu. Ciddi bir ayrılıktan sonra geri barıştık, yani söylediği şeyler aklıma yattığı için barıştık. Bu yaz da ailelerimizi tanıştırıp bir söz yüzüğü takmaya karar vermiştik. Ben mezun olduğumdan beri çalışıyorum, erkek arkadaşım henüz mezun olamadı bu yaz olacak. Son birkaç aydır erkek arkadaşım aşırı tuhaf davranıyor. Yani görünüşte bir şey yok ama üzerinde nasıl desem bir isteksizlik var gibi.
En basiti, söz olayını ertelemeyi teklif etti. Askere gidip döndükten sonra olsa daha iyiymiş. Başta da bir an evvel aileler tanışsın, sözlenelim diyen kendisiydi. Benim için sorun değil, hemen askere gitsin dönsün ha bu yaz olmuş ha 1 sene sonra olmuş çok da önemli değil. Ama sanki ben çok istekliymişim gibi "Askere gitsem, bilmem ne üzerinde uzmanlık yapsam daha iyi olur, sen de yüksek lisans yaparsın belki daha iyi bir kuruma geçersin" falan kendi kendine hayatımız hakkında planlar yapıyor. 4 senelik ilişkimiz boyunca bir kere bile "Ayy evleniriz, çoluğa çocuğa karışırız" demedim, bunu demediğim için onu sevmediğimi, onunla ilgili hayaller kurmadığımı, hatta çocuk istemezsem benimle gelecek düşünmediğini dahi söylediği zamanlar oldu. Şimdi de "Ben çocuk yapmam belki yaa, sen istiyorsun da" falan diyor. Ben onu üzmemek için ılımlı yaklaşmaya başlamıştım sadece. Bir yer için buluşma ayarlayalım diyoruz dışarıda hatta çok özlediği için ilk isteyen o oluyor, sonra "Ben arabayı alamadım" diyor atıyorum. E benim arabayla gidelim diyorum bu sefer de yok senin araban olmaz benim seni almam lazım diyor başka gün gidelim desem bilmem ne gün işim var da başka zaman olsun da diye 40 bin tane bahane sunuyor. Düşünün yani başta kendisi teklif etmesine rağmen oluyor bunlar.
Daha önce bir aldatılma geçmişim oldu buna rağmen hiçbir erkek arkadaşımın ne telefonunu karıştırdım ne peşinden ajanlık yaptım. Hiç kıskançlık krizlerine girip üstüne düşmedim. Ama şu an başka birisi var da haberim mi yok diye düşünüyorum zira çevrelerimiz çok ayrı oldu, birbirimizi zor görüyoruz eskisi gibi değiliz. Mutlu değilim. Bu tarz bahsettiğim olaylar da kafamı çok karıştırmaya başladı. Söz möz hiç bunlara girmeden başlamadan bitirmeyi düşünmeye başladım. Ama bir yandan da günahına mı giriyorum, belki üzerinde baskı vardır ondan böyle olmaya başlamıştır diye düşünüyorum. Malum hayata yeni atılacak işi yok, askerlik yapmadı yapacak falan. Bilmiyorum kısacası, siz ne dersiniz? Objektif yorumlara ihtiyacım var yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim.
tıp okumuyorsa eğer şimdiye kadar mezun olamadıysa sorumluluk duygusu az biraz da rahatına düşkün diye düşündüm .Benim şahsi fikrim tercih edilesi erkeklerden değildir bu tipler.umarım mutlu olursun en doğru kararı sen vereceksinYeni mezun değilim hanımefendi, 2-3 yıldır gayet iyi bir işte çalışıyorum (maşallah diyeyim). O daha mezun olamadı. Benim hayatım hakkında da onun plan yapmasını gerektiren bir durum yok.
Anlatımından bu ilişkisinde aldatılma gibi anlaşılıyor.Konu sahibi onceki iliskisinde aldatildigini yazmis bu iliskisinde degil herkes yanlis anlamis suphesi var sadece diger yazdiklariniza katiliyorum.
Bana işler ciddiye binmeye başlayınca sizi cepte görmeye başlamış gibi geldi. Öyle ise, sözlenince, nişanlanınca, evlenince daha beter olabilir. Ailesinin etkisinde de kalmış olabilir. Sanırım daha önce başka konunuzda da yazmıştım, bence sözün, nişanın, nikahın arasını olabildiğince açık tutun da iyice gözlemleme şansınız olsun.
Astoria sen mantıklı bir kızsın .Yazdiklarını tekrar oku .Dısardan bir gözle bakabilirsen bak ama bu iliski bitmiş .6 yılını verdin diye devam etmek zorunda degilsin ,adam sorumluluk alıp mezun olamamıs bile ,Bu iliski senin icin cok yorucu devam edecek .Bırak yolun basındasın.Yeni bir baslangıc yap .
Anlatımından bu ilişkisinde aldatılma gibi anlaşılıyor.
Simdi tekrar okudum siz uyarmasanız fark edemezdim.
O konunuzu hatirliyorum. Istemeye ailenizim evi olmasjn uzak diyordu en basta dimi. Sonra kabul etmisti istanbulu sanirim. Bazen iliskiler cok uzayinca aliskanlik oluyor ve artik heyecanj kalmiyor sanirim. Belkide artik erkek arkafasiniz o döneme girmistir. Pat diye bitirmeyide goze alamaz uzun bir iliski. Belkide bitirmekte istemiyor ama belliki biseyler monotona girmis. Iyi dusunun derim kimse vazgecilmez degildir. Heleki aldatiilma olayida olmus. 2. Sans vermezdim ben olsam.. aa bide ev sahibinin oglu ne oldu
Şimdi Astoriacan adam yeni mezun dediğine göre yaşı genç sanırım bir de askerliğini yapmamış.
Burdan yola çıkarak 2 ihtimal görüyorum:
1. İş ciddiye binince, hayat şartları gözüne gelince, gözü korktu dötü yemedi. Zaten yaşı genç evlilik sorumluluğundan korkmuş olabilir.
2. Bahane ediniyordur, evlilik işinden toptan caymıştır gönlü yoktur.
Bana burdan sen daha olgun, daha sorumluluğa hazır göründün. Sevgilin evlilik sorumluluğunu sözlenseniz dahi kaldıramaz gibime geliyor.
Canım kesinlikle değiliz. Hatta eşimle arada konuşuruz, ikimiz de kuş kadar maaş alırken elhamdulillah bir ev kurduk ve geçindirdik. Ayrıca bu zamanda herkes kendi yapıyor zaten, ailelerden bir beklentiye girilmemeli diye düşünüyorum. Nikah yaptık, düğün yapmadık ki bence çok gereksiz zaten. Mobilyalarda da bütçemize uygun olsun, bizim olsun dedik. Önümüzde evlilik-nişan için bir yıllık program yapmıştık, internet üzerinden takip ettim ben indirimleri, ev tekstili ve mutfak eşyalarını filan da hep öyle indirimle aldık.
O dönemde eşim üç kuruş fazla kazanabilmek için (kaldığı mesainin yarısını öderlerdi ona rağmen) mesaiye kalırdı gecelere kadar. İkimiz de canımızı dişimize takıp çalıştık, birlikte elimizi taşın altına koyduk ama kendi evimiz için, bizim için yaptığımızdan bir gün bile şikayet etmedik ve severek yaptık. Borç harç vardı ama bitirip ilk yılımız dolmadan altınları da koyup araba almak nasip oldu çok şükür.
Çok uzattım ama demem o ki sevgili Astoria, insan istedi mi önünde dağ olsa duramaz. Erkek arkadaşınız sanki iş ciddiye binince geri adım atmaya kalkışmış. Buluşmaları önce kendi isteyip sonra başka bahanelerle iptal etmesi size karşı yaptığı bir saygısızlık bence. Belki aldatma yoktur, buradan onu bilemeyiz tabi. Hemen en kötüsünü düşünmeyin siz de bence. Söz ertelenebilir, özellikle siz mutlu değilken yapılmasının hiçbir anlamı yok. Bu size de emin olma, daha çok gözlem yapma fırsatı tanıyacaktır...
Son olarak evlilik öncesi yıpratıcı bir süreç oluyor tamam ama evlilik sonrası da (evinizi geçindirmek, bir ev döndürmek gerekiyor) maddi manevi bir o kadar zorlu. Şimdi bu sorumluluğu paylaşamayacaksanız, evlilik sonrası da paylaşamazsınız. Sonunda hep yıpranan taraf siz olursunuz...
Mune bence de son açık, her şeyi döküp saçmalı bir konuşma yapmalı. 4 senelik bir beraberliğin ardından, ufacık bir "Acaba"sı kalmamalı aklında. Neyi bahane ederse etsin, "Neden o zaman öyleydi de şimdi böyle? Bunları göremeyecek düzeyde biri misin? Ben gayret görmek istiyorum, varsayım değil, işine gelirse" de deyip ağırlığını koyup salıvermeli.
Diğer türlü yine oklar Astoria'ya döner. "Bi konuşmadan öylece uzaklaştı benden, oysa ben elimden geleni yapıyordum" olur.
Buluşmamak için bahane uydurması normal değil belki para yönünde sikintisi vardır benim esimde para bitince krize giren insanhalbuki çok para harcayan biri değilim ben erkekler bize göre farklı düşünüyor belki de evlilik konusu açılmıştır arkadaş arasında fikri değişmiştir
ayrıl demiyorum ama söz için acele etme. erteleyin. ailelerin içine girmek sorun olmasa bile çok hoş bir süreç değil. hem aileler biliyo diye onlara karşı bi sorumluluğun var, hem de evli olmadığın için çok içlerinde değilsin. iki arada bir derede kalıyosun.
Astoria,senin erkek arkadaşının çok yakın bir modeli benim eşim.
Kararsızlık iliklerine işlemiş..olur mu olmaz mı,yapar mıyım yapamaz mıyım,olursa nasıl olur,hof bu yoklukta(varsa dahi) nasıl olur,nasıl altından kalkarız,ben naparım..herşey çok zor,nasıl üstesinden gelirim:/ hangi poğçayı seçsem(5 dk istisnasız) bunu bile düşünebilen bir insandı..evliliğimizin ilk zamanlarında o kadar sıkıntı çektik ki,bir kere bile “yaa biz hallederiz,altından kalkarız,bak ben varım,desteğim” demedi,diyemedi. Çünkü benden önce,benim işle ilgili falan kişisel meselelerimde bile o çoktan havluyu atmıştı bir kenara.
Evlendikten bir süre sonra boşanmak istedim. Tabi ki herkes “insan kocası etrafında pervane diye boşanır mı cık cık cık, şımarık şey” diye söylendi durdu. En yakın arkadaşım bile dinlemedi derdimi. Çünkü benim kocam benle çok ilgileniyor ve ev işlerini yapıyordubulunmaz hint kumaşı yani insanlara göre. Şimdi o da kendini hala öyle sanıyor ya
Neyse,bizim araya ciddi ayrılıklar girdi iş durumundan dolayı(2 yıl)..o da birkaç zor yaşantının üstesinden gelmek zorunda kaldı,bir nebze de olsa değişti. Biz şu an devam ediyoruz ama sana tavsiyem ömründen ömür gitsin, kendi yükünden başkasının yükünü de yaşımak istemiyorsan şu kısacık,güzelim hayatta ayrıl. Hiç vakit kaybetme,dört yılına da acıma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?