Başlık bile bulamıyorum

ay o salak arkadaşınıza söyleyin gitsin anasına alsın o adamı.Kizim gencecik kızsın dünyada adam mi kalmadı bu ne cahillik ayrıca istesen dünya tane aday çıkar sen kriterlerini belirlemişsin ondan evlenmemişsin olay bu.gorusmeyiniz o arkadasla cidden hiç samimi gelmedi .

Seni çok iyi anliyorum.
29 yasinda ve bosanmistim. Bir arkadasim beni 42 yasinda biri ile tanistirmaya kalkti. Nasilsa boşandin dedi. Adamin facebook tan resimlerine bakmistim. Bildigin amcam gibi duruyordu.
Yapi olarak minyon tipli ve istisnasiz herkesin universite ogrencisi dedigi biriyim.
Benden 4 -5 yas kucuk erkekler surekli teklif ederdi. Degil yasitim, ayni yasta oldugum erkekler bile bana bakmazdi. Yaşımı duyan hey maşşallah derdi.
Bir gun bir mimarla tanistim iş ortaminda. O da bosanmis biriydi. Benden 5 yas buyuktu ama adam bildigin 45 duruyordu. Çok çökmüştü. Özellikle cocuklu bir erkek istemedigimi belirtmeme ragmen cocugu oldugunu saklamis ve sonunda itiraf etti. Bana cocuk dusmani oldugumu soyledi. Ki bu bu dogru degildi. Eşi vefat etmis ve cocuklu biriyle evlenebilirdim ama oteki turlu eski es daima rahatsiz eder etrafimda surekli gordum.
Sonra benim gibi cocuksuz ve bosanmis biri cikti karsima.
30 yasindayim. Fazla uzattim diyecegim o ki icinin isinmadigi adam ile evlenme. Bir ömür boyu yalniz kal daha iyi.
Herkesin kendi düşüncesi. 2.eşim cok beyefendi ve fiziksel olarak da sevimli biri. Beni sevdigini dusunuyorum. Ben onu seviyor muyum ? Hayır. Eski esimi gercekten yurekten cok sevdim. Bir daha kimseyi sevebilecegimi sanmiyorum. Kalbim atmiyor iste.
Cevre ve aile baskim olmasa evlenmezdim.

Bu arkadaşınız sizin hayatınızı kıskanmışa benziyor. 31 de gayet normal bir yaş bir işle uğraşıyor musunuz bilmiyorum ama genelde kadınlarımız da var zaten bu densizlik o da kendi hayatlarını beğenmediklerinden. Benim de bekar ve hala evlenmeyi düşünmeyen arkadaşlarım var. Bana göre (doğru kişiyse) evlilikte güzel, bekar olmakta...
Hemen bir evlilik yapıp 1 sene sonra boşanma olmayacağı ne malum... sakın acele etme... benim görüşüm böyle abuk sabuk konuşanlar kendi mutsuzluklarına seni de çekmek isteyenlerdir.

Çevreye aileye bu konuda fırsat verilmemeli sanırım. Evlilik sadece 2 kişi arasında olan en özel durum. Keşke sevmediniz evlenmeseydiniz.

Böylelerine haddini bildirmek gerek. Sanane ya.. Bir de evlenmek istemiyor musun diye soruyor? Sanki biz bilmiyoruz neyin ne olduğunu... Ben bile sinir oldum. Sakın böylelerine açıklama yapma. Sizi ilgilendirmez de geç !!!

1.si 31 yaş hiçte geç değil.
2.si ben de böyle tipleri çok görüyorum çevremde. bana da sevgilimle ilişkimiz başlamadan hep böyle şeylerle gelenler oluyodu çevreden.
bu arada gerçekten 40lı yaşlarda biri de ilginizi çekebilir elbette. kendine bakan erkekler de var gömmeyelim hepsini. ama ben size nasıl bir tavırla gelindiğini çok iyi anladım.
bi de genelde böyle ayarlamaya çalışanların tek vizyonu şu oluyo: evden işe işten eve gidip gelen erkek. daha ne istiyosun!
bana da öylesi geliyodu hep. bak bu adam hiç gezmez hep evdedir. ee ablacım bakalım ben evde kukumav gibi oturan adam istiyo muyum ?
bi de inşallah o adama sizi göstermemiştir. çünkü bazen kadın istemese de erkek beğenip ısrarla görüşmek isteyebiliyor. ulaşmaya çalışıyor zorla vs..
velhasıl hiç takmayın bu tipleri. ben de çok sinir olurdum ama çareyi mesafe koymakta buldum. siz de görüşmeyin o kadınla. çok ısrar ederse de açıkça yüzüne vurun. varsın sizi kendini beğenmiş sansın.

Bu kadar severken boşanmanıza üzüldüm. Özel değilse sebebi neydi? Hâlâ seviyorum dediğiniz için merak ettim.

İnsanların durumlara, olaylara bakış açıları farklı olabilir. Belki o kişi için yaş farkı çok da önemli olmayabilir. Veya yaş farkına rağmen mutlu olabileceğinize inanmış olabilir. Mesela çok yıllar önce bir tanıdığımla eşimin arkadaşının görüşmesine vesile olduk. İkiside yaşça olgun insanlardı. Benim tanıdık bana dünyanın lafını saydırmış. O, o kadar çirkinmiymiş. Ben ona onu layık görmüşüm. Halbuki ben ikisini de çirkin olarak hiç görmemiştim Aksine ben daha olumlu bir bakış açısından bakmıştım. İkisi de belli bir entelektüel olgunluğa erişmiş insanlardı benim için. İyi anlaşabilirler belki de diye düşünmüştüm. Yani tanıdık beni hiç aklımda olmayan bir şeyle itham etti. Demem o ki; kafamızda ki yorumlamalarımız bazen gerçeğin ta kendisi olmayabilir.

Sizin konularınızı biliyorum.
Zamanında ki 2 yıl önce oluyor bana da aynısı yapıldı.
O zaman 30 yaşındayım ve liseden bir arkadaşım beni bir gün aradı. Kardeşi nişanlanmış ve kardeşinin nişanlısının abisi varmış 39 yaşında. Okumamış biri. Ve istemiyorum dememe rağmen resmini göndermişti. Adam sigara içiyor belli ( Bunu sundan diyorum hayatımda hiç sigara içmedim ve sigara içen eş istemiyorum) ve adam az 45 gösteriyordu. Şok olmuştum. Hiç kitap okumamış kendini geliştirmemiş, sigara içen ve çok büyük gösteren biri bana layık görüldü. Kendisinin nişanlısı aynı yaşta (30 ) ve mühendisti. Yani insanlar size herkesi layık bulabilirler. Ama bu onların basiretsizliği. Ben o arkadaşla (!) bağımı kestim.
O yüzden bence arkadaşlığı kesin. Ki o sizin bence arkadaşınız değil. Ben candan sevdiğim bir arkadaşıma dede gibi gösteren birini tavsiye etmeye utanırım. Ve tavsiye etmem.
Ayrıca yaşlarımız da daha genç. Bende 32 yaşındayım. Nasip olacak oldu mu her şekilde olur. Sevgilim hiç beklemediğim bir anda karşıma cıktı. Beklentiyi sıfırlayınca oluyor. Neden olmadi neden diye kendinizi çok sorgularsanız olmuyor maalesef.
Umutsuz olmayın..

Canım teşekkür ederimm sizde musmutlu olun eşinizle çok sevindim adınıza. O kadından işte benim çevremde o kadar çokki patavatsiz oh oda çatlasın

İnşallah canm.insanin siniri bozuluyor işte.siz şuan evlimisiniz

Aslında diyorumya biçok konuda bakiş açımı değiştirmeye çalışıyorum sorgulamayim diyorum ama biri bi laf ediyor pat diye geri moralim düşüyor

Öyle tabi orasi bu sorular hiç bitmiyor bizim toplulumuzda malesef

Haklısınız allah sizinde gönlünüze göre istediğiniz zamanda çıkarsın inşallah

Oh ne güzel olmuş valla bunlari duyunca moralim düzeliyor...mutlu olun hep inşallah

31 yasinda insana hayat geciyor, gencligin geciyor denir mi yahu? Allah izin verirse hayatin en guzel yillari 30 da basliyor zaten. Okul bitiyor, meslegini eline aliyorsun falan derken 30 geliveriyor zaten. 30 yas gunumuzde gec bir yas olmasini birak hayatin daha yeni baslangici bence.

Annemin hadsiz bir arkadaşı ben 25 yaşındayken 55 yaşındaki kaynına istemişti beni. Bu kız bu yaşa kadar kendi yaşıtlarıyla evlenmediyse kendinden büyük biriyle evlenmesi münasip olur demişti bir de utanmadan.

Annem de sen kendi kızını verebilirsin elbet yaşı büyük münasip birisine ama benim kızıma, kimi, hangi yaşta istediğine karışma haddine de hakkına da sahip değilsin deyip kovmuştu evden.

İnsanlar hep konuşur özellikle hadleri olmayan her lafı konuşur. Kaale almamak kadar güzel bir şey yok. Ne dediklerini takmadıkça onlar huzursuz ama siz huzurlu oluyorsunuz. Takmayın. Hatta ciddiye almayıp yüzlerine kahkaha atın. En güzel cevap o olur onlara.

Elbette var ben buna inanıyorum ama yok illa bana o tarzları layık görecekler
Aslinda onlar bu satten sonra birini bulamaz mantigindalar. Kim olursa olsun Kabul eder ve etsin bi zahmet diyorlar. Am a buda kader kismet isi. niyetim hemen birini bulup evlenmek degil. Goruyorsunuz artik bosanmalar daha hizli evlililklerden.

Reactions: 000
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…