başlık bile bulamıyorum

haklısınız da kırmızı ile işaretlediğim yerde ben erkek tarafını haklı görüyorum valla

neden derseniz mal var ama adam tüm malını bu geline dökmek zorunda değil belki herkese bir kıstas koymuştur kendince

heves edilir de heves etmeye imkan kalmamış ki 23 gr bilezik demiş konu sahibi 19 dedi diyor arada 4 gram var yani 500 TL o bilezikler 1-2 de değildir muhtemelen çok para eder yani

gönlünden kopanı değil de gramı gramı isteyene az bile etmişler bence

ama sıkıntı ne konu sahibinde ne kv kp de

nişanlısı olan kişide

önce işini gücünü oturtacak sonra ailesine sözünü geçirecek geçiremiyorsa da bunu kıza anlatıp arayı bozacak ki kuyumcuda gram tartışması çıkmasın

bir de konudan bağımsız ne olur gitmeyelim kızlar şu kuyumculara karşı tarafın ailesi ile hediye olsun ilk orada görelim daha az geriliriz vallahi

Onu bunu bosver. Yok 19 ayar yok 23 ayar.
Sen nisanlinin sessiz kalisini dusun.
Ve o nasil abidirki sinavim var diye nisanda arabasiz birakir kardesini ya?
Evlerden irak.

ayy ne bileyim bana da sınav daha önemli geldi

geçen hafta demiş konu sahibi açık öğretim sınavları vardı galiba

yani nişanda araba ne olacak ki süslemek vs de gerekmez herhangi bir araba olur, kiralanır, taksi tutulur

ayrıca da sınav sabah olur nişan sabah değildir

nişanlı düşünecek bunları abisi değil bence

ha abi nişanı olacak kardeşine beni sınava götür başımda bekle gelini kim kuaföre götürüp getirir karışmam dedi ise onu bilemem ama konu sahibi öyle yazmamış

bir de salonda nişan yapanlar yazsın ben hiç öyle nişan yapmadım yapılana da gitmedim açıkçası kuaföre erkek tarafı mı götürüyor yani ev nişanında kız kendi gider kuaförüne hazırlanır ya onun için sordum

Ben araba hakkinda zaten damada laf ettim, ailesi duaunecekti demedim ki.

Mesajda da yazdigim gibi ben olsam ben istemezdim grami gramina, ama alacak gucleri var, alabilirler. Misal benim halamlarin aylik maasini bir yilda alamayab insanlar var, iki aylik maaslari bir ev parasi, ama bana dugunde 14 ayar bir bilezik taktilar, ceyrek kadardi degeri. Insan yegenine daha ozenli davranmaz mi, yegenin senin en yakinin. Onun bileziginde degilim kesinlikle ama insanlar onu arkadaslarina takiyor yani, her seyin de bir adabi var. Iste boyle insanlara ben varyemez diyorum.

ZT
Zaten kendini bilen insanlar ise sen demeden onlar alırlar.Oğullarına alınan birşey sonuçta ama öyle değiller sanırım.19 gram alan 20 gramda alırdı.
Amaa konu sahibide ufak hesaplar peşine düşmeyecek.Hem parası olup hem de 19 gram altın da almaya bilirlerdi.

Kv filan hikaye çocuğunu bu yaşa kadar bir baltaya sap yapmayan aileden ne beklenir ki.

Ben nişanlıyken hiç bir şeyin fiyatını sormadım alışverişte.. sağolsun lar ne dediysek ikiletmediler bizde inanın hiç bir şey istemedik. Şimdiden böyleyse evlenmeyin derim yok deseniz anlıcam ama varken böyle yapılması iki kat kötü bir durum

Ben karşıyım aileden bir şey istenmesine geleceğin kaynana adayıyım oğluma da yapmayı düşünmüyorum ,afedersiniz deli gibi çalışıyorum ufak çoçuk,aynı zamanda ikinci öğretim okul neden geleceğim için ,ee geleceğimi yaptım evlerim var,bankada hatrı sayılır miktar param var,sonra benim oğlan aşık oldu evlenecek gelin adayı dikti bizim mal varlığına gözünü, valla hiç küsura bakmasın ben oğluma en iyi eğitimi aldırıcam iş güç sahibi Yapıcam gerisi oğlumda artık daha ben karışmam ancak destek olurum yetemedikleri yerde ,elimden geleni de yaparım ama benden isteyene hiç bir şey yapmam, tanıdıklarımızda var nişanda şu kadar altın, düğünde şu kadar para, şu evi alcaksınız vs vs yazık diyorum neden alsınlar siz yapın bak sizi okutmuş etmiş banane şu kadar maaşı var bankada şu kadar parası var yapsın , burada suçlu erkek bunu diyen kızla olmasın ailesinde ezdirmesin maddiyata giren kıza hayır yapamıyorum desin bakalım NE yapacak, ayrılırsa kurtulur işte ... Şimdi para hesabına giren ilerde çok üzülür,üzer ..

İş kuracak diyorsunuz kurdunuz ve iflas ettiniz ve baya iyi bi borçla o Zaman ne olacak? Riskli işler bunlar bence bi kendi ekonomik özgürlüğünü eline alsın eşiniz biz ne nişanda NE düğünde hiç bir şey yaptırmadık ailelere herşeyi kendimiz yaptık halen borç ödüyoruz ama kendimiz yaptık ortada bi şey var, eşimde ekonomik özgürlüğünü kazanmış bende öyleydim o yüzden sorun olmadı bence ne ailene altın yaptır NE karşıdan iste senin ailenede yazık bırak hayatlarını yaşasınlar çocuk büyütücem diye herşeyden uzak kalmışlardır eminim ...

Fragman buysa asıl filmi sen düşün.

Ben prensip olarak kiz tarafinin erkek tarafindan altin inci ev para pul kiyafet su bu beklentisini dogru bulmuyorum, bu tarz alisveris ve kuyumcu ziyaretlerinide sacma buluyorum su anlattigin cidden buyuk rezillik biz 23 gr istedik o gizlice 19 gr olsu dedi falan cidden cok abes seyler bunlar. Herneyse herkesin kendi bakis acisi ama surda herkesin hemfikir olacagi bir nokta var nisanlin ailesi tarafindan yonetiliyor, anne babasi soz hakki vermiyor ve siz bu kafayla dugunde ve sonraki hayatinizda bu rezilliklerin 10 katini yasarsiniz.
O paralar altinlar inciler ev;er araba;ar icin ne yuvalar yikiliyor burda goruyoruz.

Hah soyle yaa arada sirada bir akli basinda insan cikiyormus demekki yil olmus 2016 insanlar hala nasil boyle seyler talep edebiliyorlar anlamiyorum. Ben universiteyi bitirdikten sonra kendi oz babamdan para istemeye utanirdim millet daha yeni tanidigin kv kp den kiz babasi dunurunde catir catir altin para pul isteyebiliyor ya ben hayretler icinde dinliyorum

Maddiyata takılma derim. Kaynanamın da iki kolu en azı 25 gram olan bileziklerle dirseğine kadar dolu koluna sığmayan bi o kadar da var. Kuyumcuya 10 gramı geçmesin bilezikler dedi ve 4 tane aldılar sadece.. gık bile demedim.. evlendik eşim sigortamı ödüyo ve para elimin altında.. önemli olan evliliğinize karışmamaları.. nişanlın seni ailesine meze yapıcaksa hiiiççç devamını getirme derim..

Ben bu siteyi takip etmeye başladıktan sonra öğrendin bu bilezik o gram bu gram laflarını.

Bana çok abes geliyor ne demek bilezikler 23 gr olsun.Sana ne ben neye gücüm yetiyorsa ya da içimden ne geliyorsa
onu takarım.Evlilik bu şirket mi kuruyoruz neyin pazarlığı bu?

Beni istemeye geldikten sonra nişanlanırken ayrı düğünden önce ayrı tembihlendim.''Aman kızım sorarlarsa istediğn birşey var mı''n diye ''siz bilirsiniz ''de. Bana ayrı aileme ayrı soruldu.Hep cevap ''siz bilirsiniz nasıl uyugun görüyorsanız''
oldu.Biz 9 kuzeniz herkes evlendi. Ne kızlar için karşı taraftan birşey talep edildi ne de gelinlerimiz ya da
aileliri bizden talep etti
. İmkanlar doğrultusunda da hepimizin herşeyi yapıldı.

Bence yazdıklarını ahmet ayşe gibi dışardan oku.
Aşkla karar vermek zor yanılabiliyor insan.
Şimdiden böyleyse daha sonra ne olacak burda pekçok kadın var.
.... oldu haklıydım sustum eşim ağzını açmadı sonra bana çıkıştı diye..

Yarın öbür gün ne olacak işi yok sanırım.
Parayı veren düdüğü çalar aman diyim ezdirme kendini..
Hergün üzülmektense bugün üzül daha iyi.
Hakkında hayırlısı olsun

Sende cok hakli degilsin gram hesabi niye yapiyosun ayrica niye kendi evinden esarp felan koyuyosun .Adam yazlik almis araba almis kendi parasiyla aldiktan sonra sana laf etmek düşmez

Biz kendi imkanimizla tirnaklarimizla yaptik herseyi ama kv evimin cumhurbaskani oldu sonradan. Herkeste o ar olmuyor maalesef..
Dogru evet karisan karisir yine ama en azindan sesini yukseltirsin,sana nooluyor hayat bizim secim bizim dersin. Ama kp kv parasiyla evleniliyorsa susup razi geleceksin senin durumun baska kuzum evet biliyorum konularini

Iyide basta anlasildiysa ve abisi " tamam benim arabayi alin" demisse, neden geru yamuk yapiyorki? Sinab minav, eger vericem diyosa vermeli. Hemde sinava herkes otobusle tramvayla gidiyor. Olmazmiymis bi gun oyle gitse? Bahanesi olamaz bi sefer tamam vericem demis.

Kuaforde felan benimde bilgim yok, bizde nisan dugun fark etmiyor. Ama sonuc olrak kuzenlerim hepsi toplaniriz gelinin baba evinde hazirlaniriz. Yatiliya kalmis oluruz zaten. Birimizin elinden makyaj gelir, digeri basini susler gelinin felan oyle hazirlaniriz.

ooo şimdiden böyleyse bu yandin canim sen.bunun daha mobilyasi var, halisi var, perdesi var, var da var... iyi düşün derim sonradan insana daha çok veriyor bu tarz cümleler ve davranışlar

Aynen ben de hiç duymamıştım böyle gram muhabbeti.İnşallah duymam da :)

demiş mi işte abi vereceğim diye

yoksa ana baba mı var zaten evde araba demiş

vereceğim dedi ise haklısınız tabii de ben nişan aşamasında veririm diye düşünmüştür demiştim yani sonuçta sınav sabah nişan da sabahın 9 unda değildir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…