başlık bile bulamıyorum

Keşke görümcen olsaydım
Yağma yok derdim sana da abim olacak şahısa da
Zaten yorumlarımı gören görümce sanır

Ya ben şu işsiz güçsüz adamın nesine aşık olunuyor bir de bu sorunun cevabını merak ediyorum...
Amaaaan yine çok çekti canım heh!!!!
Ailede evler, yazlıklar, 80bin tl lik araba var, damadın mesleği olsa ne olur....
Kayınbaba açıverir bir dükkan, içine süs diye koyuverir oğlanı bitti gitti...

Küçümsediğimden değil durum bu kadar net...
Çünkü benim eşim de babasının mesleğini ve dükkanını devam ettiren bir adam fakat, üniversite dahil her haftasonu ve okul çıkışı gitti çalıştı.
Benimle aynı şehirde 10 günde bir anca görüştü, dükkandan çıkamadığı için.
Evimin eşyaları gelirken, tadilatı yapılırken bile yanımda yoktu, alın terini kazanıyordu adam.
Babasının ona sağladığına layık olmak için 14 saat haftasonu dahil çalışıyor, kazandığını yemeye fırsat bulamadan yaşıyor, yılda 5-6 gün tatil yapabilirse ne ala...
Ama buradaki durum farklı, sırtını babaya dayamanın diğer adı.

Antin kuntin işler, nişan günü arabanın abiye lazım olduğu anlaşılıyor felan. Asıl şenlik düğünde olur. Kafasını dağlara taşlara vurur konu sahibi ilerde.
Olmaz damat masum
Varsa yoksa ailesi suçlu
Niye yazlık alıyorlar, niye bilezikler 19 gr , niye kaynı arabayla sınava giriyo dolmuşla gitsin vs.

Inanamayarak okudum yazdiklarinizi
Gram hesabi yapmak, sayiyla bilezik istemek ne demek? Her yerde kadin erkek esitligi diye bagirip cagiriyoruz peki altin karsiligi gelin olmak ne demek?
Ben nisanlimin ailesinden daha sevgiliyken hediyeler aliyordum, altin kolyesinden kupesine kadar ve kabul etmiyordum. Hatta bu yuzden cok buyuk kavga ettim, cok agladim, gururuma yediremedim. Benim ailem yok mu basimda bana boyle degerli hediyeler aliyorsunuz dedim. Bu da hataydi belki geri cevirmek insanlari kirmak ama yemin ederim gururuma yediremedim.
Nisanlim yeni mezun calisiyor ben okuyorum bu nedenle nisanimizi aile destegiyle yaptik. Baska da hicbir sey istemedigim halde kayinvalidem dile getiremeyecegim degerde takilar takti bana sag olsun ki yazarken bile utaniyorum.
Nisanlin sucsuz demiyorum. Arabasini ayarlayamayan, meslegini eline almadan nisanlanan nisanliniz kadar altin/para/hediye ivir zivir hesabi yapan siz de suclusunuz. Hatta daha cok suclusunuz

Bdv deki kp sunu almadi kv bunu getirmedi muhabetinden midem bulandi.
Nisanliniz kendine guvenmiyorsa abisi arabayi vermeyince ortada kalacak kadar acizse evlenme.
Kv kp e guvenerek evlenilmez.nisnaliniz neden almiyor bilezigi kp aliyor.
Ben bekarim ama evkensemde muhatabim evlenecegim kisidir ailesi degil

nisanlın ailesime muhtaç ise yapacak bir şey yok.19 gram ile 23 arasında pek fark yok.araba konusu ise çok enteresan saygı ve sevgi yok aile bireyleri arasında araba konusu bunu gsteriyor.

Eşimin arabası yoktu
Arkadaşından aylar önce ayarladı arabayı ki o gün bi işi çıkmasın haberi olsun
Mesela varlıklı olmak değil, mesele sorumsuzluk bence
Konu sahibi 4 gramı aşsa belki görür gerçeği ama şu an 4 gramdan başka şeyi düşünemiyo gibi

Hadi itiraf et ailesi zengin bana da pay düşer diye bu çocuğu istiyorsun değil mi?

Yoksa icra memuru gibi evleri,arabaları,yazlıkları filan var diye çetele tutmazsın.
Ailesi memur olup,işi olmayan adama varmazdın. KV senden daha zeki :))Kadın yıllardır biriktirdiği parasını geline mi yedirsin.

Nişanlılık aşamasını sebeple var işte madem üzülüyorsun bu süreyi uzun tut hemen karar verme ama hepsini tanımaya çalış evliliğe öyle karar ver derim

Büyük konusmak istemiyorum ancak nisan alisverisi gercekten önemli. Bir seyler alinmak zorunda degil ancak aliniyorsa alisverise çıkılyorsa sizin fikir begenilerinizi gornezden gelemezler. Birlikte planladiginiz seyleri ihnal edemezler.
Evet aksilikler olmaz mi.. olabilir.. istemeden hangimizin basina neler gelmiyor ki.. ama bile isteye kötülük oesindeyse insanlar ilk farkettiginiz anda gozlemlemeye baslayin. Hele ki kendiniz anlasarak secerek baslamadiysaniz yolu biraz daha erkenden dönebilirsiniz nisandan.

Nişan alışverişi ne demek yahu ? Neden havlu,gecelik vs gidip beraber alınıyor anlamıyorum.Zaten sen bunları evlenince alacaksın bunların hepsi temel ihtiyaç .Bu saçma sapan bin yıllık şeylerle en güzel yıllarınızı mahvediyorsunuz çok yazık.

Buradaki tek sıkıntı nişanlının suskun kalması .Sen de bırak gramları,havluları ,ailesinin aldığı evi ,arabayı ..Seni nişanlın sayıyor mu,seviyor mu,huyu nasıl,beraberken konuşa biliyormusunuz,sinirli mi,temiz mi,çalışkan mı sen bunlara bak .Önemli olan bunlar.

belli ki istenmiyorsun.
nişanlın da ailesinin yanında seni umursamıyor.
neden istenmediğin aileye gelin olmak istiyorsun?

Ayyy pardon da size ne onların yazlığından arabasından siz mi kazandınız parayı? Erkek kardeşim var benim de. Durumumuz da çok şükür iyi ama bu şartları sağlamak için babam hala çok ama çok çalışır. Eğer gelinimizin bunların listesini tuttuğunu duysaydım çok fena olurdu. Sizin işsiz güçsüz bi baltaya sap olamamış nişanlınız da bu yaşına kadar çalışıp biriktirseydi o zaman. Ayrıca gram hesabı yapmak çok terbiyesizce. İlerde asla nişanlımın ailesine şu kadar gram istiyorum diyemem yüzüm tutmaz. Ayrıca iki yetişkin insansınız madem evlenmeye karar verdiniz o zaman ailelerden de bişey beklemeyin bence herkes yardım etmek zorunda değil. Ha ederlerse kolaylık olur size ama etmezlerse zorlayamazsınız. Ayrıca nişanlınız baya bi pısırık sanırım üzüldüm sizin adınıza daha çok çekersiniz

Hahah benim nişan alışverişime kayınvalidem çok yakın arkadaşının kızıyla çıktı ve kızı hiç tanımıyordum. Ve haberim bile yoktu alışverişten. Neymiş ben çalışıyormuşum. İşyerinde bir telefon, biz senin nişan alışverişindeyiz. Senin sütyen ölçün ne? Nasılll?

Takı setim ve aldıkları kaç gr olduğunu bilmediğim 2 bilezik yine aynı şahısla beğenildi, alındı.

Bunlar içimde kaldı mı, kaldı. Hiç bohça, takı yapılmasa daha iyi miydi, daha iyiydi.

Ama evimde mutluyum, eşimle anlaşıyorum. Eşim evine bakıyor, en önemlisi sorumluluk sahibi, yoktan var eder yuvamız için. İşte önemli olan bunlar

En başta ayıbı siz yapmışsınız. Kanun mu 23 gram bilezik alınması. Ayıp yani şu kadar bilezik olacak şu kadar gram olacak demek yakışmaz bir kıza ve ailesine. Kendine değer mi biçiyorsun. 19 gram olsa ne olur. Evlilikde bunların hiç bir değeri yok. Ruhen anlaşmak, uyuşmak daha önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…