- 2 Haziran 2016
- 159
- 94
- 13
geleceği ancak Allah bilir fakat yaşanacak şeyler bariz ortada gibi tamam kimse mükemmel değil ama nişan arefesinde bunlar yapılmaz. Evlendikten sonra şöyle bir başlık açacaksın gibi geliyor bana "ABLALARIM EŞİMİN AİLESİ EVLİLİĞİMİ MAHVETTİLER BEN BABA EVİNE DÖNÜYORUM" umarım ben yanılırım ben haksız çıkarım ama böyle tatlı zamanlar da terbiyesiz davrananlar acaba ileri de ne yaparlar? Ayrıca lütfen lütfen lütfen kendini ezdirme bu dünyaya birilerini memnun etmeye gelmiyoruz Ali olmazsa Veli olur.Sen mutsuz olursan doğacak çocukların da mutsuz olur lütfen kötü nesiller arada kalmış yitirilmiş benlikler yetiştirmeyelim güçlü olalım...Arkadaslar Merhaba. Nişanım vardı geçen hafta. Ama gelin görün ki nişan saatine kadar aksilikler yüzünden kuaförde bile ağlıyordum. Neresinden tutsam elimde kalıyor. Alışveriş berbattı, nişan berbattı. Halbuki ben her şeyi planlamıştım. Alışverişe çıktık hiç bir şeyin pahalisina gitmedim bir şey beğendiğimde ben bunu beğendim demeden önce ilk fiyatını sordum uygunsa bu güzel dedim. Terlikmiş tarakmış o tarz hiç bir şey aldırmadım. Eşarp havlu falan konur ya onları bile kendi evimden koydum öyle getirin dedim. Çünkü sadece karşıma 3 tane eski havlulardan çıkarmıştı kayınvalidem. Babamla 7 tane bilezik yaptık tanesi 23 gramdan. Onlardanda tanesi 23 gram olmasını istemiştik. Kuyumcuya gittik 3 kere 23 gram dememe rağmen biz kupelere bakarken oradaki adama gizlice 19 gram olsun dediğini duydum Kayınpederimin. Durumu yok desem evleri var bir sürü. Hemde yetmez gibi nişan arifesinde ikinci yazlığı ve 80 milyara araba aldılar. Demek istediğim şu durumları varken bana neden böyle yaptılar. Alışverişte annem bohça seti gördü satıcı kıza yavrum bu ne dedi. Kız anlatıp 200 lira deyince hemen atladı kayınvalide buna gerek yok diye. Bu gibi çok şey yaşandı. Nişan günü nişanlıma evde araba var diye araba kiralatmadılar. Ama nişan sabahi abisi arabayi vermedi. Hemde sınava gideceği için vermedi. O kadar berbattıki her şey ağzımı açsam ben suçluyum. Ne yapacağım nasıl davranacağım bilmiyorum. Nişanlım ise sadece susuyor yeri geldiğinde ailesini savunuyor. Mesela araba konusunda ailen neden abine bir şey demedi dediğimde ne desinler diye tepeme çıkıyor.
Nisanlinla simdiden nisanda takilacak bilezigin yerini bile rezerve ettiyseniz degisikmis. Belli bir meslegi yok anne babadan geleceğe medet umulmus... araba almislar yazligi varmis bunlar sizi alakadar eden seyler degil. Bir atasozu var elin seyiyle gerdege girilmez diye. Varsa tirnaginiz basinizi kasiyacaksiniz. siz bu sıkıntıları malesef daha cok yasarsiniz gibi geldi bana.Eğer bana gelip deselerdiki kızım biz bunu 19 gram alalım kimse onlara 23 diye diretmezdi bu birincisi.
İkincisi ise burda söz konusu olan orada benden gizli bir şey yapmaya çalışmaları.
Üçüncüsü ise benimle alışverişe çıktılarsa bu düğün alışverişidir alınacaklar bellidir. Baştan oturulup konuşulur. Hélède kıyamayıp hiç bir şeyin fazlasına kaçmak istemeyen birisine karşı bu yapılmaz.
Dördüncüsü ise ; bir tek bileziklerde lafımdan dönmedim onunda sebebi nişanlımın belli bi mesleği olmadığı ilerde bi iş kurmak istediği içindi
Biz kendi imkanimizla tirnaklarimizla yaptik herseyi ama kv evimin cumhurbaskani oldu sonradan. Herkeste o ar olmuyor maalesef..Nisanlinin kendine ait bir donu bile yoksa uzgunum ki ailesinin agzina bakacak
Bin defa soyluyoruz burda, evlilik iki kisinindir diye. Kendi paranizla kendi imkaninizla ne yapacaksaniz yapsaydiniz ailesinin afra tafrasini cekmezdiniz
nişan düğünün fragmanı değil mi? fragman buysa filmi düşünemiyorum bile. gerilim dram konusunda imdb'den 8,2/10 alır.
Her iş kuranda köşeyi dönüyo sanki
Sermayesi olmayan batar
Sermaye nerde, yine kayınvalide kayınpeder de
Oh ne güzel iş
Kv tarafı varyemez değil ki 19 gramlık yapacaklarmış. Allah aşkına bunlar mı cimriHer zamanki gibi abarti yorumlar, gunun gunah kecisini de bulmussunuz masaallah.
Param varsa gelinim 23 istiyorsa 23 alirim.
Nisan alisverisi guzel bir adettir. Insanlar birbirini alisveriste tanir. Her gelenegi kucumsemeyelim. Alisverislerde anlayissizliklar yuzunden problem cikiyor diye gelenegi cope mi atmali.
Her seyi ailelerden beklemiycez tamam, ama aileler hic mi bir sey yapmayacak, el dugunune gider gibi cantasini alip gidecek mi. Ailelerin de son gorevidir, ev kuran cocuklarina destek olmak. Herkes kendince bir seyler yapar. Yeri gelir bir havlu bir tencereyle. Ev kurana yardim etmek hayirli bir istir.
Ben de evlenirken hicbir sey istemedim, altin olayindan hic haberim bile olmadi, ne aldilar dugunde gordum. Konu sahibi istemeyebilirdi evet, ben olsam isteyemezdim su kadar olsun falan, ama burda erkek tarafi bildigin varyemez. Hic sevmem oyle insanlari. Insan ister ki gelinime en guzel seyleri yapayim, bi heves eder. Durumu olmasa anlarim, istese gayet alirmis o bilezikleri. Bir de gizli gizli kuyumcuyu ayarliyor.!!
Burda esas mesele nisanlinin sorumsuzlugu. Nisan gunu arabasiz ortada kaliyorsunuz. Isi yok, meslegi yok. Hicbir seye karistigi yok, sanirsin evlenen o degil. Kayinvaliden ister 19 alsin ister 100 alsin, boyle adamla omur gecmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?