başlık bile bulamıyorum

Ah ah.. Ne diyimki .. Sen ne ilksin nede son. Bende dahil burada ve çevremizde birsürü kadın var nişanlıyken böyle sorunlar yasayıpta yinede evlenip boşanan yada hergün boşanmayı düşünüpte eli gitmeyen.. ve boşanmak cok cok daha agır hiç bi zaman bunu unutma.. Biliyorumki nişanlıyken insanın aklında hep ' ya benmi abartıyorum acaba.. Gelir gecer mi acaba bunlar.. Ufak sorunlar bundan nasıl ayrılıcam.. Ya pişman olursam ayrıldıgımda.. Evlenince düzelir belki... Ama seviyorum onu.. Ama o seviyo beni biliyoeum...' Bunlar yaz yaz bitmeyecek şeyler ve nişandan dönmesini engelleyen düşünceler insanın çok iyi anlıyorum ...
Ama kat kat büyüyor emin ol.. Bu sorunları yaşayanların %99u aynı şeyi söyleyecektir. Ve bu sorunları yaşayanların %70i de sonradan boşanmıştır :/
Sana tavsiyem acık acık konuş sakinliğini olgunluğunu koruyarak tabi bu konuların üstüne git ve karşı tarafın tepkisini izle. Ve kararını ver. Ben, biz, onlar yaktık sen yakma kendini olurmu. Birşeyler içine sinmiyorsa üstüne git. Gerekiyorsa ayrıl

Balik bastan kokar

Kurtar kendini

Maddi olumsuzluklari gorerek demedim nisanlin pisirik emin ol evlendikten sonra oyle sorunlar yasicaksin ku bunlar hic kalacak ve o sorunlarda yalniz mucadele edeceksin cunku esin olacak kisi seni yalniz birakacak

Gozunu korkutmak istemem tatlim ama ben yandim baska hemcinsimin basi yansin istemiyorum yine de hayirlisi diyeyim dikkat et kendine bu yaptigin fedakarliklar oylece kalacak cunku

Sayfaları okuyamadım da neden ille de 23 gram olacak bilezik 20 gram olunca inci mi dökülüyor

Valla 25 almasım varsa bile almam yani ille de 23 olsun diyen varsa karşımda

Adam sınava gidecekmiş sabah nişan da herhalde sabah değildir ne desin ailesi gitme sınava mı desinler

Araç yoksa binilir taksiye gidilir

Bunlar şimdiden dert oluyorsa hayat zor geçer

Ölçün biçin tartın olmuyorsa da ayırın yolları

geleceği ancak Allah bilir fakat yaşanacak şeyler bariz ortada gibi tamam kimse mükemmel değil ama nişan arefesinde bunlar yapılmaz. Evlendikten sonra şöyle bir başlık açacaksın gibi geliyor bana "ABLALARIM EŞİMİN AİLESİ EVLİLİĞİMİ MAHVETTİLER BEN BABA EVİNE DÖNÜYORUM" umarım ben yanılırım ben haksız çıkarım ama böyle tatlı zamanlar da terbiyesiz davrananlar acaba ileri de ne yaparlar? Ayrıca lütfen lütfen lütfen kendini ezdirme bu dünyaya birilerini memnun etmeye gelmiyoruz Ali olmazsa Veli olur.Sen mutsuz olursan doğacak çocukların da mutsuz olur lütfen kötü nesiller arada kalmış yitirilmiş benlikler yetiştirmeyelim güçlü olalım...

Emanet ata binen çabuk inermiş . Bir abi kardeşine nişan gibi özel bir günde arabasını vermesin ilginç ?

Nisanlinla simdiden nisanda takilacak bilezigin yerini bile rezerve ettiyseniz degisikmis. Belli bir meslegi yok anne babadan geleceğe medet umulmus... araba almislar yazligi varmis bunlar sizi alakadar eden seyler degil. Bir atasozu var elin seyiyle gerdege girilmez diye. Varsa tirnaginiz basinizi kasiyacaksiniz. siz bu sıkıntıları malesef daha cok yasarsiniz gibi geldi bana.

Nisanlinin kendine ait bir donu bile yoksa uzgunum ki ailesinin agzina bakacak
Bin defa soyluyoruz burda, evlilik iki kisinindir diye. Kendi paranizla kendi imkaninizla ne yapacaksaniz yapsaydiniz ailesinin afra tafrasini cekmezdiniz
Biz kendi imkanimizla tirnaklarimizla yaptik herseyi ama kv evimin cumhurbaskani oldu sonradan. Herkeste o ar olmuyor maalesef..

Bence ayrıl .
Valla çok ciddiyim bu aileyle ve bu pasif nisanlinla evlenip bosanacagina hiç o toplara girmeden direk ayrıl .
Uyanık kayinvalide ve kayınpederi hesaba bile katamadim yani ......

Her iş kuranda köşeyi dönüyo sanki
Sermayesi olmayan batar
Sermaye nerde, yine kayınvalide kayınpeder de
Oh ne güzel iş

Evet nişanlısına niye evlendikten sonra is kuruyorlar hem de altınlar ile onları da ailesi versin isteyene kadar ailesi nişanlısına is yeri açsın. Nişanlısı çalışsın para kazanın sonra kazandığı parayla evlensin.

Ailem beni evlendirsin, sonra düğün ticaretinden kazandığım altınlarla is yeri açarım sonrada evi gecindiririm hesabı guduyorlar. Riskler çok fazla. Gerek yok konu sahibi. Her konuya da burada ayrı diyoruz ama olmaz bu şekilde. Konu Sahibi sen kendine kendi ailen dengi is guc sahibi birini bulsun iyi olacak. Düğünde nisanda aileden ne kadar destek alırsan onlara maddi kulfetin ne kadar çok olursa buradan görüyoruz ki evlilik sonrası o ailenin manevi kulfeti çok çok daha fazla oluyor. Uzak dur aileyle fazla yüz göz olma. Baktın iyi insanlar sonra çocuk sahibi olunca yakinlasirsin.

Bir de araba var dediler kiralatmadılar sonra vermediler vs demişsin

Nişanlın o anda çıkıp kiralasaymış uçak değil ya bu

Biz evlenirken arabayı kiraladık eşimde ehliyet bende şoförlük yok bir arkadaş kullanıyor arabayı

Babam şehir dışından geldi Kimin dedi araba, bizim dedim şok oldu

Güldüm kiraladık dedim ona buna ağız eğmem parama gücüm yeter dedim aferim dedi

Babamın arabası vardı eşimin abisinin arabası vardı gelin arabası olurdu bunlar ama kimseden istemedik ne gerek var

Ne gram gram bilezik istedim ne ev kurun ne iş kurun uzak durun huzur verin dedim oldu bitti

Aynı ben,nişan günü sorun,nişandan önceki hafta sorun,nişandan sonraki hafta sorun
Ha geçti ha geçecek derken hiçbişey azalmadı arttı,fazlasıyla yıprandım
Nişanlımın sevgisini hissediyorum,o sevgiden şüphe etsem bir dakika devaö etmezdim
Ama düğün nasıl olacak onu düşünüyorum
Bazı iyi insanlarla bazı iyi insanların mayası tutmuyo,bu iyi insanlar birbirine kötü oluyo
Allah karşılaştırmasın,karşılaştırmışsada yanımızdan yöremizden uzak tutsun
Aminnn

Kiz evleniyor erkek tarafi ömür boyu altından kalkamayacagi borclara sokuluyor
Adamlar evlenmekten korkar olmuş artik
Alt tarafi evlenyorsun premses degilsiniz ama o muameleyi bekliyorsunuz.

Her zamanki gibi abarti yorumlar, gunun gunah kecisini de bulmussunuz masaallah.

Param varsa gelinim 23 istiyorsa 23 alirim.
Nisan alisverisi guzel bir adettir. Insanlar birbirini alisveriste tanir. Her gelenegi kucumsemeyelim. Alisverislerde anlayissizliklar yuzunden problem cikiyor diye gelenegi cope mi atmali.
Her seyi ailelerden beklemiycez tamam, ama aileler hic mi bir sey yapmayacak, el dugunune gider gibi cantasini alip gidecek mi. Ailelerin de son gorevidir, ev kuran cocuklarina destek olmak. Herkes kendince bir seyler yapar. Yeri gelir bir havlu bir tencereyle. Ev kurana yardim etmek hayirli bir istir.
Ben de evlenirken hicbir sey istemedim, altin olayindan hic haberim bile olmadi, ne aldilar dugunde gordum. Konu sahibi istemeyebilirdi evet, ben olsam isteyemezdim su kadar olsun falan, ama burda erkek tarafi bildigin varyemez. Hic sevmem oyle insanlari. Insan ister ki gelinime en guzel seyleri yapayim, bi heves eder. Durumu olmasa anlarim, istese gayet alirmis o bilezikleri. Bir de gizli gizli kuyumcuyu ayarliyor.!!

Burda esas mesele nisanlinin sorumsuzlugu. Nisan gunu arabasiz ortada kaliyorsunuz. Isi yok, meslegi yok. Hicbir seye karistigi yok, sanirsin evlenen o degil. Kayinvaliden ister 19 alsin ister 100 alsin, boyle adamla omur gecmez.

Onu bunu bosver. Yok 19 ayar yok 23 ayar.
Sen nisanlinin sessiz kalisini dusun.
Ve o nasil abidirki sinavim var diye nisanda arabasiz birakir kardesini ya?
Evlerden irak.

Kv tarafı varyemez değil ki 19 gramlık yapacaklarmış. Allah aşkına bunlar mı cimri
Birde nişan arabası işini de mi annesi babası düşünecekti damat bey elini ayağına sokup oturmuş mu öylece gitsin araba kiralıyıp gelsin
Erkek tarafı bıkmış artık öpmeye meramları yok yanak arıyorlar.

Bu saat oldu çalışıyorum şimdi daha yemek siparişim geldi
Kazandığım parayla ev,araba alıcam ilerde gelin hanım bunun lafını edecek.Çöp bile vermem oda çalışsın da görsün bakalım kolay kolay gram altın hesabı yapabiliyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…