- 11 Aralık 2014
- 12
- 1
- 3
- 31
- Konu Sahibi nesenlenesensiz
-
Daha öncede aklima gelmisti.Bu sekilde hem üniversiteyi okumaya devam edip hemde tekrar sinava hazirlanmak.Bence üniversiteyi okurken bir yandanda tekrar sınava hazırlan. Zaten evde yaşıyormuşsun rahat rahat çalışırsın.
Bence böyle yapmalısın. Okulu bırakıp eve dönersen annenler senin başaramayacağını hemen pes ettiğini okumaktan gönlün olmadığını falan düşünebilirler ama bence sınava yönelik çalış üstünede baya düş istediğin güzel bir bölümü kazanırsın inşallah :)Daha öncede aklima gelmisti.Bu sekilde hem üniversiteyi okumaya devam edip hemde tekrar sinava hazirlanmak.
Bölümum Bilgisayar Programciligi. Ayrica Meslek Lisesi Bilisim Teknolojileri cikisliyim. Bu bölumu hic istememistim ama ailem benim meslek lisesi cikisli oldugum icin tekrar ilerleyen yillarda dahi tekrar hazirlansam iyi bir bölüm kazanamacagimi düsündukleri icin bu bölume gitmemi istediler.Bende artik cevremdeki insanlarin sen daha hala üniversite kazanamadinmi gibi konusmalarindan bikmistim gitmeye karar vermistim. Kyk burs kredi basvurusu yaptim. Fakat oda Kredi cikma durumunda dahi olsa Ocakda baslayacak.Bölüm nedir peki? Yanlış anlama canım da üniversite,sadece okumuş olmak için okunmaz,okunmamalı..Üniversite demek kendini akademik olarak iş hayatın için eğitmek demektir.Ama sen daha mezun olunca ne iş yapacağını bile bilmiyorsun.Ailene yük olma konusuna gelince,onlar senin okumanı istedikleri için göndermişler.Part-time bi iş bulup çalışamaz mısın?En azından harçlığını çıkarırsın.Ya da burs almayı denesen?
madem okula gidecektin, keske ise yarar bi bolum olsaydi.. dgs ile filan gecebilir misin?Merhaba ablalarim. Burayi uzun zamandir takip ediyordum, ve üye olmaya karar verdim. Sizlere derdimi paylasmak icimden gecenleri söylemek istedim.21 yasinda üniversite ögrencisiyim ailemin maddi durumu iyi olmadigi icin liseden mezun olduktan sonra 1 yil özel sektörde iş bulup calistim aileme maddi anlamda destek oldum bir miktar para biriktirip ertesi senede dershaneye gittim. Üniversite sinavina hazirlandim. Ama ne yazikki iyi bir puan alamadim. Ygs barajini zar zor gectim. Ailem lys calismama gerek kalmadigini düsunup Eylul ayina kadar ise girip calismami istediler ve nihayetinde tekrar ise girdim. Üniversite olarakda 2 yillik normal bir bolum kazandim. Aileme maddi durumumuzun iyi olmadigini gerekirse Aöf okuyabilecegimi soyledim ama kabul etmediler. Üniversite kazandigim yer ikamet ettigim evime 100 km uzaklikta olunca ailem ne olursa olsun gitmemi istediler. Aileme cok bagli oldugum icin üniversiteye ilk basladigim zaman onlardan ayri kalinca cok zorlandim. Herhafta Cuma gunu olsada ailemin yanina gitsem gozuyle baktim.Şimdiki durumum ise cok bosluktayim ne yapacagimi bilmiyorum. Okudugum bölümu bitirdikten sonra ne olacagim belli degil. Ailemin zaten maddi durumu iyi degil.Aileme yük olmus gibi hissediyorum ve okudugum bolumden mezun olunca ne olavagimin belirsizligi cok moralimi bozuyor. Ayrica üniversite okudugum yerde liseden arkadasim vardi. Onun 2 yili onunla beraber eve ciktik. Lisede iyi bir arkadastik ama simdi onunlada gecinemiyoruz. Çok cabuk sinirlenen bir yapisi var. Devamli tartisiyoruz. Bu konuda cok moralimi bozuyor. Ayrica bir kardesim var kardesimde devamli aileme yük oldugumu soyluyor bosuna üniversite okudugumu söyluyor. Şu 2-3 aydir cok buyuk bunalimdayim ve cikmazdayim ablalarim inanin intihar etmeyi dahi düsundum. Napicagimi hic bilmiyorum.
Üniversite okudugum yerde kyk yurdu yok zaten. Diger ozel yurtlarda pahali. Eve cikmak hem daha avantajli hemde daha yurtlara gore daha ucuza geliyor.2Yllktanda atanablrsn basbknlk bursun yokmu. Yarı zmnlı çalısablrsn.
Yurt daha mantklı. Ve ucuz. Kpss ye iyi çalıs olmadı tekrar özelde çalış cnm en azından çeyizini dizer düğün masrafhı çıkarır yük olmazsn. Herkes aynı durmda bu kadar dert etme
Dgs Bilgisayar Muh. fln gecebilirim. Buda benim acimdan cok zor hadi cok iyi bir calismayla gectim diyelim ben zaten bu isi yapmak istemiyorum. Neden madem bu bolumu okuyorsun diye soruyorsanda eger sadece amacim bu bolymden mezun olup kamuya girmek.madem okula gidecektin, keske ise yarar bi bolum olsaydi.. dgs ile filan gecebilir misin?
o zaman kpss'ye yogunlas simdiden..Dgs Bilgisayar Muh. fln gecebilirim. Buda benim acimdan cok zor hadi cok iyi bir calismayla gectim diyelim ben zaten bu isi yapmak istemiyorum. Neden madem bu bolumu okuyorsun diye soruyorsanda eger sadece amacim bu bolymden mezun olup kamuya girmek.
Öyle yapmayi düsünüyorum.Ama iste son zamanlarda psikolojikmen çok çökuntuye ugradim. Kardesimin öyle düsünmesi. Sonra ev arkadasim. Kendimi cok degersiz hissediyorumo zaman kpss'ye yogunlas simdiden..
Bak ne güzel söylemişsin amacın kamuya girmekmiş.bunu 2 yıllıktan mezun olduğunda da yapabilirsin.niye umutsuz oluyorsun ki.Dgs Bilgisayar Muh. fln gecebilirim. Buda benim acimdan cok zor hadi cok iyi bir calismayla gectim diyelim ben zaten bu isi yapmak istemiyorum. Neden madem bu bolumu okuyorsun diye soruyorsanda eger sadece amacim bu bolymden mezun olup kamuya girmek.
baskalarinin verdigi degerle degerli olmazsin canim.. ayrica sen ogrencisin, ogrenci olmasan da ailenin mucevherisin, yuk ne demek, kardesin zirvalamis..Öyle yapmayi düsünüyorum.Ama iste son zamanlarda psikolojikmen çok çökuntuye ugradim. Kardesimin öyle düsünmesi. Sonra ev arkadasim. Kendimi cok degersiz hissediyorum
O zaman sende hedefini belirle ve 4 elle kpss ye çalışDgs Bilgisayar Muh. fln gecebilirim. Buda benim acimdan cok zor hadi cok iyi bir calismayla gectim diyelim ben zaten bu isi yapmak istemiyorum. Neden madem bu bolumu okuyorsun diye soruyorsanda eger sadece amacim bu bolymden mezun olup kamuya girmek.
Kendimce aileme yük oldugumu düsünuyorum. Ve en kötüsü kendimden emin olamam.Bak ne güzel söylemişsin amacın kamuya girmekmiş.bunu 2 yıllıktan mezun olduğunda da yapabilirsin.niye umutsuz oluyorsun ki.
2. Donem evi birakip üniversiteye devamli otobuslerle gidip gelmeyi düsunuyorum ama bunuda ailemde her gu bu sekilde gidip gelmemin zor olacagini düsünuyorlarbaskalarinin verdigi degerle degerli olmazsin canim.. ayrica sen ogrencisin, ogrenci olmasan da ailenin mucevherisin, yuk ne demek, kardesin zirvalamis..
ev arkadasindan ayrilsan, yurt filan?
İlk senem bu sene yani 2 yil varCnm bunlari takma kafanaa..guclu olmayi sorunlarla bas etmeyi ogren..bende disarda okudum 4 yil..evde kaldim...bin tane problem gelip gecio..o an canini yakiyo ama sonra gecip gidio iste...okulun bitmesine ne kadar var?
mecbur degilsin huzurlu olmadigin biriyle yasamaya, sonucta ev arkadasin, ne yani.. nasil rahat ve huzurlu olacaksan onu yap canim insaAllah..2. Donem evi birakip üniversiteye devamli otobuslerle gidip gelmeyi düsunuyorum ama bunuda ailemde her gu bu sekilde gidip gelmemin zor olacagini düsünuyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?