- 4 Nisan 2017
- 406
- 520
- 33
- Konu Sahibi mylittlepeony
-
Uğraşıyorum ama...Çaktırmadan kürtçe öğrenin anlamıyormuş gibi konuşulanları dinlersiniz içiniz rahat olur
Sorun ettiğim şey dil bilmememi avantajlarına çeviriyorlar. Örneğin Türkçe konuşurken benden gizli şeyler konuşurken Kürtçe ye geçiyorlar. Kendilerinin ne konuştukları umrumda değil fakat eşimi bana karşı doldurabiliyorlar bazen. Veya hayatımıza karışabiliyorlar.Pek bi sorun göremedim.
Onlar anladığın dilden konuşmadıklarında al eline telefonla oyalan.
Hatta ben olsam onların konuşması bitince bitti mi konuşmanız?konuşmalarınızı kaydettim kürtçe bilen bi arkadaşa tercüme ettircem bakalım neler diyorsunuzderdim. Bir daha zor konuşurlardı tedirgin olurlardı hahah
Zaten çok görüşmüyormuşsunuz çok iyi, bırak lafını etsinler seni taklit etsinler takılacak mevzu değil.
Eşinin doldurulabilen bir insan olması sıkıntı.Sorun ettiğim şey dil bilmememi avantajlarına çeviriyorlar. Örneğin Türkçe konuşurken benden gizli şeyler konuşurken Kürtçe ye geçiyorlar. Kendilerinin ne konuştukları umrumda değil fakat eşimi bana karşı doldurabiliyorlar bazen. Veya hayatımıza karışabiliyorlar.
Bu yorumu çok sevdim bide ben ekleyeyim dedimPek bi sorun göremedim.
Onlar anladığın dilden konuşmadıklarında al eline telefonla oyalan.
Hatta ben olsam onların konuşması bitince bitti mi konuşmanız?konuşmalarınızı kaydettim kürtçe bilen bi arkadaşa tercüme ettircem bakalım neler diyorsunuzderdim. Bir daha zor konuşurlardı tedirgin olurlardı hahah
Zaten çok görüşmüyormuşsunuz çok iyi, bırak lafını etsinler seni taklit etsinler takılacak mevzu değil.
çok zor bir durum. ne kadar ayak uydurmaya çalişsanda kültür farkı oluyor. Benimde kürt arkdaşımın türk yengesi var. yengesinin yüzüne gülüp arkasından görümceleri çok farklı düşünüyorlar. üstelik kürtlerin genelde çok kardeşleri oluyor. yani ne akraba dertleri nede gelen gidenleri bitiyor.Arkadaşlar merhaba. Kv görümce sorunum var sanırım. Ben ve eşim farklı kültürlerde büyüdük. Eşimi seviyorum ve ailesi ile uzak oldukça aramızda neredeyse hiç sorun olmuyor. Fakat o ailesine biraz düşkün ve bazı şeyleri farketse de görse de onlara duyduğu bağlılık bana yaptıklarını umursamamasına neden oluyor. Onlar farklı bir dil konuşuyorlar (kürtçe). Defalarca kez birebir ve eşim aracılığı ile benim bulunduğum ortamda Türkçe konuşmalarını istedim. Fakat onlar inatla kendi dillerini konuşuyorlar. Bazen bir kaç şey anladığımdan benim hakkımda konuştuklarını duyuyorum. Fakat tam anlayamadığım için emin olamıyorum. Ben eğitimli ve özgür ruhlu biriyim. İtaatkar ve istedikleri kriterde olmadığım için bu durumdan rahatsızlık duyuyorlar. Görümceler derseniz, saplantılı şekilde giydiğim yediğim içtiğim her şeyin aynısını bulmaya çalışırlar. Bazen samimi bazen soğuk davranırlar. Ne zaman bir araya gelsek bir kaç kelime muhabbetten sonra konuşmaya devam edemiyorum ve ortamdan kalkana kadar susuyorum. Eşim bu konuda beni anlamıyor. Onların yaptığı herşeyi masum ve benim abarttığımı düşünüyor. Defalarca konuşup tartıştık geçmişte. Fakat enerjimi moralimi öyle düşürüyorlar ki.. Üstelik onlarla çok sık görüşmüyoruz. Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşır mısınız? Rahatlamaya ihtiyacım olduğu için yazdım. Karmakarışık oldu ama inanın ifade etmesi zor biraz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?