Başlık bulamadım..

mylittlepeony

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
406
520
33
Arkadaşlar merhaba. Kv görümce sorunum var sanırım. Ben ve eşim farklı kültürlerde büyüdük. Eşimi seviyorum ve ailesi ile uzak oldukça aramızda neredeyse hiç sorun olmuyor. Fakat o ailesine biraz düşkün ve bazı şeyleri farketse de görse de onlara duyduğu bağlılık bana yaptıklarını umursamamasına neden oluyor. Onlar farklı bir dil konuşuyorlar (kürtçe). Defalarca kez birebir ve eşim aracılığı ile benim bulunduğum ortamda Türkçe konuşmalarını istedim. Fakat onlar inatla kendi dillerini konuşuyorlar. Bazen bir kaç şey anladığımdan benim hakkımda konuştuklarını duyuyorum. Fakat tam anlayamadığım için emin olamıyorum. Ben eğitimli ve özgür ruhlu biriyim. İtaatkar ve istedikleri kriterde olmadığım için bu durumdan rahatsızlık duyuyorlar. Görümceler derseniz, saplantılı şekilde giydiğim yediğim içtiğim her şeyin aynısını bulmaya çalışırlar. Bazen samimi bazen soğuk davranırlar. Ne zaman bir araya gelsek bir kaç kelime muhabbetten sonra konuşmaya devam edemiyorum ve ortamdan kalkana kadar susuyorum. Eşim bu konuda beni anlamıyor. Onların yaptığı herşeyi masum ve benim abarttığımı düşünüyor. Defalarca konuşup tartıştık geçmişte. Fakat enerjimi moralimi öyle düşürüyorlar ki.. Üstelik onlarla çok sık görüşmüyoruz. Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşır mısınız? Rahatlamaya ihtiyacım olduğu için yazdım. Karmakarışık oldu ama inanın ifade etmesi zor biraz..

Pek bi sorun göremedim.
Onlar anladığın dilden konuşmadıklarında al eline telefonla oyalan.
Hatta ben olsam onların konuşması bitince bitti mi konuşmanız?konuşmalarınızı kaydettim kürtçe bilen bi arkadaşa tercüme ettircem bakalım neler diyorsunuz derdim. Bir daha zor konuşurlardı tedirgin olurlardı hahah
Zaten çok görüşmüyormuşsunuz çok iyi, bırak lafını etsinler seni taklit etsinler takılacak mevzu değil.

Sorun ettiğim şey dil bilmememi avantajlarına çeviriyorlar. Örneğin Türkçe konuşurken benden gizli şeyler konuşurken Kürtçe ye geçiyorlar. Kendilerinin ne konuştukları umrumda değil fakat eşimi bana karşı doldurabiliyorlar bazen. Veya hayatımıza karışabiliyorlar.

Eşinin doldurulabilen bir insan olması sıkıntı.
Onları hayatınıza karıştırması da öyle.
Yoksa hakkında konuşmuşlar falan kafaya takılacak şeyler değil.
Misal ben olsam sırf yanımda Türkçe konuşmuyorlar diye evlerine gitmek istemediğimi söylerdim eşime.
Ne konuda dolduruyorlar nelere karışıyorlar bilemem ama ben eşimi haklardım canımı sıkan bana huzur vermeyen yere gitmek istemem çünkü.

Bu yorumu çok sevdim bide ben ekleyeyim dedim aç sesli arama programlarını ne dediklerini tercüme ettirmeye çalış akıllı çeviri programlarıyla

Bilmemek, bilmek den daha iyidir bazen.
Kafanız rahat olur, kurcalamayın ben derim.
Ama haklısınız, insan oğlu merak ediyor.
... .

Kürtçeyi öğrenmek zordur. Çocukken ogrenilmediyse büyük yaşta ogrenilemez. Ben öğrenebileni görmedim daha. Hatta kurtce konuşulmadiginda çabuk unutulur. Grameri Türkçe gibi değil, İngilizce gibi.

Ben olsam yanlarında telefonda birileriyle ingilizce konuşurum. İlgilenmiyormuş gibi davranırım o an onlarla , konuşurken arada onlara bakar gözlerimi kaçırırım falan. Bi fiskos havasınyaratırım.
Azıcıkta onlar meraklansın kudursunlar işte.

Onlarin yanina gittiginizde Cok ic acici bir sohbet beklemeyin. ARkadaslarin da dedigi gibi kürtce ögrenin caktirmadan. Bisey demeyin önce. SOnradan birden sizde konusmaya baslayin. Onlar hem sevinir Eger Sizin Hakkinizda konustuklari oluyorsada cekinir. Bunu yeni Birsey ögrenmek gibi düsünün. Dahada yakinlasirsiniz Hem belkide. Bazen etrafimizda malesef Hep anlastigimiz Insanlar olmuyor. Onlarin seviyesine yaklasmaya calisin.
Biz yurtdisinda yasayanlar aliskiniz. Marakon arkadasima gittigimde birsey anlamazdim annesiyle konusulani. Polonyali arkadaslar yanimizda konustugunda anlamazdik.

Sizin yanınızda farklı dille konuşmaları tamamen saygısızlık ama bunun saygısızlık olduğunu anlayacak kafa yapısı yok gibi geldi bana.Sizde tavrınızı belli edin konuşmaya başladıklarında rahatsız oluyorsanız ben çıkayım benim yanında kürtçe konuşmayın de ve ne zaman konuşsalar odada çıkın tavırlı bir şekilde eşiniz yapmaz bence birdaha

çok zor bir durum. ne kadar ayak uydurmaya çalişsanda kültür farkı oluyor. Benimde kürt arkdaşımın türk yengesi var. yengesinin yüzüne gülüp arkasından görümceleri çok farklı düşünüyorlar. üstelik kürtlerin genelde çok kardeşleri oluyor. yani ne akraba dertleri nede gelen gidenleri bitiyor.

13 savaşçı daki Ibn karakteri gibi çaktırmadan kürtce öğrenin. Sonra yeri geldiğinde kürtce laf sokarsınız. Diger yandan mesafenizi koruyun sadece

Bir an bizim gelin yazmış sandım. Biz kürdüz gelinimiz türk annem babam hariç hepimizi genelde Türkçe konuşuruz ama insan farklı diller bilince bazen hangi dilde konuştuğunu unutuyor,bazen sohbete Türkçe başlıyoruz fark etmeden İngilizceye geçmişiz, annem dahil olunca Kürtçe konuşuyoruz. Ben yargılamıyorum ama farklı kültürden biriyle evleniyorsan bazı şeyleri göze alacaksın. Ben mecbur değilim her dakika onun gönlü olsun diye Türkçe konuşmaya ki bazende onun bilmemesi gereken biseY konusulur ortamda anlamasa da olur. Onun için sizde ya görüşmeyi azaltın yada öğrenin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…