- 1 Ekim 2018
- 309
- 210
- 53
- 44
- Konu Sahibi mylittlepeony
-
Söylediklerinizin bi kısmında çok haklısınız. Iki dil bilen insanlarda doğaçlama oluyo böyle şeyler.türkçe başlayıp başka dile gecmek normal.ama evin gelininden niye bişey saklayasınızki.bu dışlamak olurki kimse bunu hak etmmez derim.bu arada 2 dil bilerek büyümek güzel bişey diye düşünüyorumBir an bizim gelin yazmış sandım. Biz kürdüz gelinimiz türk annem babam hariç hepimizi genelde Türkçe konuşuruz ama insan farklı diller bilince bazen hangi dilde konuştuğunu unutuyor,bazen sohbete Türkçe başlıyoruz fark etmeden İngilizceye geçmişiz, annem dahil olunca Kürtçe konuşuyoruz. Ben yargılamıyorum ama farklı kültürden biriyle evleniyorsan bazı şeyleri göze alacaksın. Ben mecbur değilim her dakika onun gönlü olsun diye Türkçe konuşmaya ki bazende onun bilmemesi gereken biseY konusulur ortamda anlamasa da olur. Onun için sizde ya görüşmeyi azaltın yada öğrenin.
Canım mesele asla dışlamak değil.mesela kardeşim babamın yada abimin bilmesini istemediği bisey anlatır anlamasin diye. Çünkü ne yazik ki olan biten herseyi anlatır abime,oda sağolsun hanım köylü gelir bize saldırır şunu bunu yaptınız diyeSöylediklerinizin bi kısmında çok haklısınız. Iki dil bilen insanlarda doğaçlama oluyo böyle şeyler.türkçe başlayıp başka dile gecmek normal.ama evin gelininden niye bişey saklayasınızki.bu dışlamak olurki kimse bunu hak etmmez derim.bu arada 2 dil bilerek büyümek güzel bişey diye düşünüyorum
Daha önce bunu eşime söyledim. Yanımda Türkçe konuşsunlar. Zaten her gün görüşmüyoruz ki. Haftada bir kaç saat Türkçe konussalar ne olur dedim. Bana hak verdi. Ama onlar eşimi de dikkate almıyorlar. Bildiklerini 'inadına' yapıyorlar. Size de katılıyorum. Her seferinde bu şekilde enerjimi düşürüyorlar. Ve bu davranışları değişmedikçe gitmek istemiyorum.Eşinin doldurulabilen bir insan olması sıkıntı.
Onları hayatınıza karıştırması da öyle.
Yoksa hakkında konuşmuşlar falan kafaya takılacak şeyler değil.
Misal ben olsam sırf yanımda Türkçe konuşmuyorlar diye evlerine gitmek istemediğimi söylerdim eşime.
Ne konuda dolduruyorlar nelere karışıyorlar bilemem ama ben eşimi haklardım canımı sıkan bana huzur vermeyen yere gitmek istemem çünkü.
Deneyeceğim Çevremde Kürtçe bilen arkadaşım var.Bu yorumu çok sevdim bide ben ekleyeyim dedimaç sesli arama programlarını ne dediklerini tercüme ettirmeye çalış akıllı çeviri programlarıyla
Sizde de mi kusursuz görülüyor ailesi? Zaten biz de kusur bulmaya çalışmıyoruz ki.. Ama incindiğimiz yerde nasıl bir tavır sergileyebiliriz bilmiyorum. Siz bu durumla nasıl başa çıkabiliyor sunum?Ayrı kültür ne demektir çok iyi bilirim...Ama ailelerine bu derece toz kondurmama sebepleri bizleriz biz onlara kusur buldukça onlar gözlerinde kusursuzlaştırıyor...Biz hep aynı dili konuşuruz ama bende muhabbet edemiyorum sarmıyor hal hatır öyle sonra komşu ahmet amca ölmüş bakkal ayşe teyze taşınmış muhabbeti yarım saate kalkıyoruz...
Erkeklerde söz konusu anne ve annenin söyledikleri olunca mantık devreden çıkıyor belki istisnalar vardır ama genellikle boylelerya bu eşin dolduruşa gelmesi olayı nasıl oluyor? 5 yaşında çocuk mu sizin eşleriniz?
Arkadaşlar merhaba. Kv görümce sorunum var sanırım. Ben ve eşim farklı kültürlerde büyüdük. Eşimi seviyorum ve ailesi ile uzak oldukça aramızda neredeyse hiç sorun olmuyor. Fakat o ailesine biraz düşkün ve bazı şeyleri farketse de görse de onlara duyduğu bağlılık bana yaptıklarını umursamamasına neden oluyor. Onlar farklı bir dil konuşuyorlar (kürtçe). Defalarca kez birebir ve eşim aracılığı ile benim bulunduğum ortamda Türkçe konuşmalarını istedim. Fakat onlar inatla kendi dillerini konuşuyorlar. Bazen bir kaç şey anladığımdan benim hakkımda konuştuklarını duyuyorum. Fakat tam anlayamadığım için emin olamıyorum. Ben eğitimli ve özgür ruhlu biriyim. İtaatkar ve istedikleri kriterde olmadığım için bu durumdan rahatsızlık duyuyorlar. Görümceler derseniz, saplantılı şekilde giydiğim yediğim içtiğim her şeyin aynısını bulmaya çalışırlar. Bazen samimi bazen soğuk davranırlar. Ne zaman bir araya gelsek bir kaç kelime muhabbetten sonra konuşmaya devam edemiyorum ve ortamdan kalkana kadar susuyorum. Eşim bu konuda beni anlamıyor. Onların yaptığı herşeyi masum ve benim abarttığımı düşünüyor. Defalarca konuşup tartıştık geçmişte. Fakat enerjimi moralimi öyle düşürüyorlar ki.. Üstelik onlarla çok sık görüşmüyoruz. Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşır mısınız? Rahatlamaya ihtiyacım olduğu için yazdım. Karmakarışık oldu ama inanın ifade etmesi zor biraz..
Bazen böyle cakalliklar bilmediğim için kendimi çok salak hissediyorumPek bi sorun göremedim.
Onlar anladığın dilden konuşmadıklarında al eline telefonla oyalan.
Hatta ben olsam onların konuşması bitince bitti mi konuşmanız?konuşmalarınızı kaydettim kürtçe bilen bi arkadaşa tercüme ettircem bakalım neler diyorsunuzderdim. Bir daha zor konuşurlardı tedirgin olurlardı hahah
Zaten çok görüşmüyormuşsunuz çok iyi, bırak lafını etsinler seni taklit etsinler takılacak mevzu değil.
Klasik.. bizde de öyle.. eşimin bu tavrını fark edeli ben de taktik yapıyorum ailesi hakkında yorum yapmıyorum..Eşim bu konuda beni anlamıyor. Onların yaptığı herşeyi masum ve benim abarttığımı düşünüyor.
Bende böyle çakallıklar düşündüğüm için kendimi cadı gibi hissediyorumBazen böyle cakalliklar bilmediğim için kendimi çok salak hissediyorum
Sizin yanınızda anlamadığımız bir dille konuşmaya devam ettikleri sürece gorusmeyeceginizi söyleyin. Gerekirse eşinize rest çekin. Bu sadece aile içinde değil her ortamda saygısızlık ve kabaliktir. Ortak konuşulan dilde konuşulur. Ben olsam asla kabullenmezdim.Arkadaşlar merhaba. Kv görümce sorunum var sanırım. Ben ve eşim farklı kültürlerde büyüdük. Eşimi seviyorum ve ailesi ile uzak oldukça aramızda neredeyse hiç sorun olmuyor. Fakat o ailesine biraz düşkün ve bazı şeyleri farketse de görse de onlara duyduğu bağlılık bana yaptıklarını umursamamasına neden oluyor. Onlar farklı bir dil konuşuyorlar (kürtçe). Defalarca kez birebir ve eşim aracılığı ile benim bulunduğum ortamda Türkçe konuşmalarını istedim. Fakat onlar inatla kendi dillerini konuşuyorlar. Bazen bir kaç şey anladığımdan benim hakkımda konuştuklarını duyuyorum. Fakat tam anlayamadığım için emin olamıyorum. Ben eğitimli ve özgür ruhlu biriyim. İtaatkar ve istedikleri kriterde olmadığım için bu durumdan rahatsızlık duyuyorlar. Görümceler derseniz, saplantılı şekilde giydiğim yediğim içtiğim her şeyin aynısını bulmaya çalışırlar. Bazen samimi bazen soğuk davranırlar. Ne zaman bir araya gelsek bir kaç kelime muhabbetten sonra konuşmaya devam edemiyorum ve ortamdan kalkana kadar susuyorum. Eşim bu konuda beni anlamıyor. Onların yaptığı herşeyi masum ve benim abarttığımı düşünüyor. Defalarca konuşup tartıştık geçmişte. Fakat enerjimi moralimi öyle düşürüyorlar ki.. Üstelik onlarla çok sık görüşmüyoruz. Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşır mısınız? Rahatlamaya ihtiyacım olduğu için yazdım. Karmakarışık oldu ama inanın ifade etmesi zor biraz..
Hep ozenmisimdir böyle insanlaraBende böyle çakallıklar düşündüğüm için kendimi cadı gibi hissediyorum
Sorun ettiğim şey dil bilmememi avantajlarına çeviriyorlar. Örneğin Türkçe konuşurken benden gizli şeyler konuşurken Kürtçe ye geçiyorlar. Kendilerinin ne konuştukları umrumda değil fakat eşimi bana karşı doldurabiliyorlar bazen. Veya hayatımıza karışabiliyorlar.
Ben onların yaptıklarını eşime söyledikçe evet kusursuz görüyordu bende artık bıraktım söylemeyi şimdi şimdi anlıyor.Çok yerde incindim bu sebepten uzaklaştım onlarda alıştı bu duruma sesleri çıkmıyor artık.Sizde de mi kusursuz görülüyor ailesi? Zaten biz de kusur bulmaya çalışmıyoruz ki.. Ama incindiğimiz yerde nasıl bir tavır sergileyebiliriz bilmiyorum. Siz bu durumla nasıl başa çıkabiliyor sunum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?