- 22 Aralık 2018
- 2.997
- 2.643
- 53
- 36
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Evet bozukken daha yogun oluyor bu düşünceler. İnşallah gecerBnce aranizin bozuk olmasi da bunlari dusummenize etken ama gececek bi doem.merak etmeyin
Insallah canim :)Evet bozukken daha yogun oluyor bu düşünceler. İnşallah gecer
amin isteyen herkesle beraber Allah bana da nasip etsin. en azindan bu konuda karsinizda degil ona sevindim. erkekelr malesef cocuk gibi oluyor. biraz once diger konunuzu da gordum. eminim cocuk olunca evliliginiz daha bir oturur sana ihtiyacimiz var dersiniz ailesinden biraz aralasir. bazi aileler malesef keske evlendirmeseler ogullarini bu kadar asiklarsa birbirlerine.İnşallah en hayırlı zamanda bir bebeginiz olur saglıklı :)
Eşimden memnunum ama bir haftadır aramız iyi degil.
Arada da bozuşuyoruz.
Mesela eşime de bu konuyu açtım tipik erkek modeli gibi beni kıskanmak yerine beni dinledi ve bana çık destek oldu geçmişi unutmam konusunda. Bir de ona karsı yük hissetmiyorum en azından.
Evet hayalimde degiştirme olayını ben de yapıyordum ve bıraktım. Aşırı rahatlatıcı ve aşırı rahatsız edici bir şey. Bağımlılık da yapıyor.
Aminnn.amin isteyen herkesle beraber Allah bana da nasip etsin. en azindan bu konuda karsinizda degil ona sevindim. erkekelr malesef cocuk gibi oluyor. biraz once diger konunuzu da gordum. eminim cocuk olunca evliliginiz daha bir oturur sana ihtiyacimiz var dersiniz ailesinden biraz aralasir. bazi aileler malesef keske evlendirmeseler ogullarini bu kadar asiklarsa birbirlerine.
Konuyu gormedim siz boyke diyince de cok uzuldum hayirlisi olsun hakkinizdaamin isteyen herkesle beraber Allah bana da nasip etsin. en azindan bu konuda karsinizda degil ona sevindim. erkekelr malesef cocuk gibi oluyor. biraz once diger konunuzu da gordum. eminim cocuk olunca evliliginiz daha bir oturur sana ihtiyacimiz var dersiniz ailesinden biraz aralasir. bazi aileler malesef keske evlendirmeseler ogullarini bu kadar asiklarsa birbirlerine.
Evlenmişsiniz bebeginiz olacak. Sünger çekin.Merhaba arkadaşlar
Buraya son yedi ayda (yani evlendiğimden bu yana) çok fazla konu açar oldum.
Çünkü mezun oldum ve evdeyim bütün gün. Hayatım hep egitimle mesgul olmakla geçti ve ilk kez bu kadar boş kaldım. Bu da kendi içime kapanmama ve kendimle hesaplaşmama sebep oldu. Yazıda hiç iyi degilim, aslında size anlatmak istediğim o kadar cok sey var ki açtığım hiçbir konuda bunu tam yapamadığım için tatmin olamıyorum.
Konuya gelecek olursak. Bazı yaptıklarım konusunda kendimi affedemiyorum. Mesela
(asla kibir degil inanın) hiç dengim olmayan birine şans verdim( şans verdim dedigim kişi eşim degil, eşimden bir önce tanıştığım kişi), kısa sürede evlilik kararı aldım. Bu kadar fevri olmamın sebebi kesinlikle psikolojik olarak iyi olmamamdı bence ve de ailemden uzaklaşmak istedim. Çünkü kendimi bildim bileli hep huzursuz bir aile ortamında olduk. Babam alkol yüzünden bizi mahvetti diyeyim kısaca. Ben de bir yuvam olsun diye hep birilerine inandım güvendim. Ama eşimden bir önceki kişi o kadar aşağılık biriydi ki. Onunla sadece bir bucuk ay görüştüm. Çık şükür nişan vs olmadan bitti. Kendimi asla affetmiyorum. Yakınlaşmalarımı, ailemle tanıştırmamı, ailemi o kişi için üzmemi.. Sürekli o pislik kişi ile olan geçmişim gözümün önünde ve gerçekten bu pişmanlığı atlatamıyorum. Tekstil ortamında tanışmıştık. Üniversitede öğrenci iken cok parasız oldugum bir dönemde her anlamda leş gibi olan bir ortamda çalıştım. Kendimi bunun için de affetmiyorum. Keşke merdiven vs silseydim ama orada çalışmasaydım, o kişi ile fe tanışmazdım. Sanki adam öldüröek gibi geri dönüşü olmayan bir günah işlemişcesine kendimi affedemiyorum.
Nasıl desem kendinize asla yakıştıramayacagınız bir şeyi bir dönem yaptığınızı düşünün bunun gibi. Bunu nasıl aşabilirim?
İkincisi de böyle boş boş evde durmak istemiyorum. Kpss kazanana kadar çalışmak istiyorum sınava ama ücretli öğretmenlik yapmak istemiyorum. Başka ne yapabilirim boş durmamak için. Hayatım böyle bomboş geçecek gibi bir hisse kapılıyorum sürekli.
Bir yandan da hayatımı zihinsel olarak düzene soktuğumu düşünüyorum. İlk kez bu kadar boş kaldım ve ihmal ettigim her şeye zaman ayırabiliyorum.
Şunu biliyorum ki takıntılı biriyim, karamsarlık da var. Terapi almam lazım ama maddi olarak imkansız. Ben de sizlerden destek almak istedim.
Bunları yazıyor olmak bile iyi geliyor
sen bebisine odaklan gerisi fasa fisoHem hamilelik hem de ilk kez bu kadar uzun süre boş kalmamdan dolayı sanırım. Artık kendimi affetmek istiyorum. Amin inşallah ona iyi bir anne olabilirim
Mesajınız gülümsetti. Bazen kendimi bir on yıl sonrasında düşünüyorum ve o zaman affetmiş gibi hissediyorum :)birgün hic birini hatirlamayacaksin , cok cok issiz kalirsan belki arada sirada aklina gelecek , simdi senin konunu okurken benim gecmisteki yasadiklarim geldi aklima mesela, ailevi sebeplerden ötürü evden ortaokul döneminde kactim resmen yatili okucam diye, okuldan ciktim eve dönmemek icin calisicam dedim bir yandan sinavlara hazirlanicam. o dönem garsonluk yaptim biri bardaydi , gece uykusuz kaldim diye aylarca calistiktan sonra cafede garsonluk yaptim bir yandan sevgilimle kirayi bölüsücem diye mecburiyet hissi var calismaya falan filan . neler gecti basimdanama simdi 2 cocugum var ve gecmisi ancak böyle bir konu gectiginde hatirliyorum. ve fark ediyorum ki aslinda onlari yasarken ne kadar güclenmisim. simdi mecbur kalsam tüm dünyayi sirtlanacak gücüm var , kendimi mental olarak hep hazir ve güclü hissediyorum, hepsi bugün kü beni yaratti cünkü. gecmisin hatan degil bugün seni sen yapan olaylar zinciri , saglikla al kucagina bebegin
Keşke veya inşallah diyorum :)Evlenmişsiniz bebeginiz olacak. Sünger çekin.
eminim kendini affedemeyecek birsey yapmamissindir. cinayet isledigini sanmiyorum sonuctaMesajınız gülümsetti. Bazen kendimi bir on yıl sonrasında düşünüyorum ve o zaman affetmiş gibi hissediyorum :)
Gerçekten ben de birçok hatamı evden uzak kalmak için yaptım, işe yaramak için veya parasızlık nedeniyle gittim saçma sapan bi işte çalıştım.. Bunlar benziyor. İnşallah ben de güçlenirim.
Klasik olacak ama insanın kendini affetmesi, başkasın affetmesinden gerçekten çok daha zormuş
Çok şükür adam öldürmedimeminim kendini affedemeyecek birsey yapmamissindir. cinayet isledigini sanmiyorum sonuctaaynanin önünden gecerken kendine bak ve söyle de gecmiste yaptigim hersey o anin dogrusuydu. unutma bizler büyüdükce dogrularimiz degisir. gecmiste yaptiklarin o yasinda dogru geldigi icin yaptin , simdi olsaydi belki daha farkli secimler yapardin ama bu sadece su anda oldugun olgunluk yüzünden, ayrica hayattaki en iyi ögretmenler yaptigimiz hatalardir. onlar sayesinde dogruyu ögreniriz , bu acidan bakarsan aslinda hic biri hata olmuyor
merhametli olmak zorundasin neden biliyormusun ? herseyi affeden bir Allah varken senin haddine mi düsmüs affetmemek ? sev kendini hemde cok sev. biz bu dünyada yaratilmis en mükemmel yaratiklariz :)Çok şükür adam öldürmedim
İnşallah bir gün kendime karsı bu derece merhametli olurum :)
Branşı yazmayayım. Asgari ücretle yıpranmak istemiyorum. Sonu yok ve sömürü olarak görüyorum. Zaten alacağım ücret yol vs gibi şeylere gidecek. Ben kalıcı bir iş bulmak istiyorum, yani kadro. Tabiki zor durumda kalırsam başka. Hem ücretli olursa kpss çalışmak da hayal bana göre. Tabi yapan yapar o ayrı.Neden ücretli öğretmenlik yapmak istemiyorsunuz sebebi nedir? Ne öğretmenisiniz
Teşekkür ederim.kendini cok iyi ifade etmissin ben seni anladim.. ama kendini affedemedigin sey nedir onceki iliskinde. pisman oldugun sey cinsellik mi? kadinlar bu durumu daha agir atlatabiliyor, yani pisman olurlarsa demek istiyorum..
ama artik olan olmus, yani geri donusu asla yok..sen kendini ne kadar yipratirsan yiprat : ( bence durumun uygunsa once bi psikologa git bi kac seans. birde esinden memnun musun? esinle mutluysan gecmisi birak..muhim olan bugundur inanki..yarinin ne olacagi belli degil.bak ne guzel bebegin olacak insallah..yeni bir can yeni bir hayat..yeni telaslar...ve inan suan dinlen bos vaktinin kiymetini bil..bebekten sonra bir sure tek damla uykuya hasret kalacaksin :)
olay ne biliyor musun? birileri hayatimiza girerken ne kadar igrenc olduklari alinlarinda yazmiyor..zamanla attiklari kaziklarla tanitiyorlar bize kendilerini..ee o da bize tecrube iste..tecrube belesten olmuyor, illa yasayacaz gorecez kendimiz...sen yinede takma fazla..esine saril mutlu olmana bak :)Teşekkür ederim.
Cinsellik degil, yakınlaşmalar ve buna ek olarak öyle birini hayatıma almış olmam. Özelliklerini yazmak istemiyorum midem bulanıyor ondan.
Durumum yok ama ilerde olursa mutlaka gidecegim.
Eşimle aram genelde iyidir. Bu sıralar limoni :)
Tesekkurler. Evet basta bazı şeyleri bilmiyordum ama öğrendiğim bazı şeyler bitme sebebiyken hemen kesip atmadım.olay ne biliyor musun? birileri hayatimiza girerken ne kadar igrenc olduklari alinlarinda yazmiyor..zamanla attiklari kaziklarla tanitiyorlar bize kendilerini..ee o da bize tecrube iste..tecrube belesten olmuyor, illa yasayacaz gorecez kendimiz...sen yinede takma fazla..esine saril mutlu olmana bak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?