Başlık bulamadım

Kendinizi suçlamayın bol bol şükredin. O insandan kurtulmuş kendinize bir yuva kurmuşsunuz diye. Bence çok şanslısınız. Hayatindaki böyle hatalardan dönemeyen o kadar çok insan var ki... Yatıp kalkıp şükretmelisiniz bence. Hamileymissiniz iş hayatı olmaz bir süre. Onu şimdilik hayatinizdan cikarin. Bol bol film izleyin. Yürüyüş yapın. El işi yapın biliyorsanız. Mideniz bulanmiyorsa yeni yemek tarifleri deneyin. Ya da yatin uyuyun caniniz sıkıldıkça. Hayırlısıyla kucağınıza alirsiniz inşallah. Bebis gelince boş boş oturmayi çok özleyeceksiniz.

Kisaca toparlayacak olursak gecmis icin dövünmenin kimseye bir faydasi yok. Geçmişimizde ne yaşadıysak bizi şimdiki halimize getirenler onlardır. Ayrica millet sürüyle suç işliyor da gram vicdan azabi çekmeden hayatına pür neşe devam ediyor. Siz ne yaptınız ki bu kadar suçluluk hissediyorsunuz? Herkes bir dönem yanlış insanlara takılır ve yolunu bulur.

Oraya yazdıklarımdan fazlası degil inanın. Aslında evde bütün gün meşguliyet arıyorum be dediginiz gibi eger halsizlik bulantı falan varsa uyuyorum. Ama bana kendimi ikna edecek sihirli sözcükler lazım.

oz sefkat diye bir konu var.. bunu arastirin ve okuyun. kendinize karsi merhametli olan. her sey olmasi gerektigi icin olur. olacak olan olur engelleyemezsin. olmayacak olani da oldurmaya calismanin hicbir yarari yok. inancliysaniz soyle soyleyeyim. kadere hayir ve serrin Allah'tan geldigine iman etmek imanin sartlari arasinda. bu konuda sıkıntınız olabilir. bunun uzerine gidin.. demek ki boyle bir insanla olmaniz gerekiyormus ki kaderinize yazilmis.. her seyi kontrol etmeye calismayin. mukemmeliyetciyseniz vazgecin bundan. serbest birakin kendinizi kafayi yedirmekten baska bir seyi degistirmez dusunmeniz kendinize kizmaniz.. gelecegi degistirmeye bakin gecmisi degistiremezsiniz.

Bunları düşünmek isteyen kim ki zaten, keşke düşünmesem
Boş zaman ve iş için diyorum. Bebeğin bir doğsun o zaman işini ayarlarsın zamanla. Diğer meseleler gibi hepimizin var pişman oldukları. Keşke yapmasaydım dedikleri. Görüşmeseydim dediği iğrenç insanlar.. kendime bunu neden yaptım dediğimiz olmuştur mutlaka ama biz onlarla bir bireyiz şu anda. Geçmişe tamamen çizgi atacaksın. Onların hepsi geçti bitti.

Cemil Meriç olabilir ama diğerleri beni daha,da karamsar yapıyor. Ben de kendime izah ederken tecrube diyorum ama bazen nasıl bu kadar aşağılara çektim kendimi kabullenemiyorum
Anlık kararlarının sonuçları anlık görülemez ve hissedilemez. Mutlaka bir tecrübeyle noktalanması gerekir. Kararlarının sizi bu duruma sürükleme ihtimalini önceden kestirebilme yetiniz olsaydı kendinizi suçlamanız gayet makul bir ifade olabilirdi. Bu sebepten insan kendisine tayin edilen hayat yolunu tüm sabitliğiyle yaşamaya mecburdur. Ki buna kaderin her anı tanıktır. Elimizde olmayan şeyleri yaşadığımız için kendimizi suçlu ve mahcup hissedemeyiz. Önünüze bakın ama geçmiş sizin tecrübeden evvelki rehberiniz olsun.

Bunları kendime söylüyorum, inanın hepsini söylüyorum ama içimde ikna olamadığım bir yer var. Kendime karşı merhametli degilim

Mesela siz böyle yazınca anlık rahatlama geliyor. Diyorum ki sadece ben değilmişim saçma, aşağılık insanlarla takılan. Ama anlık işte...

İşin kader oldugu kadar irade boyutu var. Mesela saçma birine şans vermemde benim elimde olanlar dısında olmayanlar da vardı. Ama ben kendş irademe ait olan her şey için kendime kızıyorum. Birazını kadere yüklüyorum ve o kısım da olmasa nefes bile alamam sanırım

Mesela siz böyle yazınca anlık rahatlama geliyor. Diyorum ki sadece ben değilmişim saçma, aşağılık insanlarla takılan. Ama anlık işte...
Tabi ki de tek değilsiniz. Herkes birşeylerden pişman ya da yanlışları oldu zaman zaman. Salak salak insanlar heryerde çıkabiliyor. Orada olmasa başka yerde olabilir. Önemli olan onlardan kurtulmuş olmamız. İnsan boş olunca böyle şeyleri düşünüyor bebeğinize odaklanın. Yeni bir hayat yeni bir ömür sizi bekliyor. Bunu ona yapmayın.

Bunları kendime söylüyorum, inanın hepsini söylüyorum ama içimde ikna olamadığım bir yer var. Kendime karşı merhametli degilim
soylemek baska uygulamak zor. ben de size soyluyorum ama tecrubeli oldugum icin kendime soyledigim oneriler bunlar. heleki bebek geliyor sinir stres cok etkiler onu huyunu sagligini. erkekse hasara bir cocuk olur mesela iyice. sakin kalmaya calisin. tevekkul edin Allahim sen bunlari uygun gorduysen bir hikmeti vardir deyin. baska yolu yok. ayrdim almak da her zaman mumkun degil biliyorum.

Bukadar konu açmamın bir sebebi de bebegim, ona yetebilmek istiyorum. Ah bir gün inşallah tamamen sıyrılıp kurtulurum bu düşüncelerden...

Bebegim ve inancım olmasa gerçekten daha zor olurdu her şey... Benim yüzümden en ufak bir zarar bile görmez inşallah yavrum. Onun için gerçekten çabalıyorum.

ilk önce gecmisin dusunerek degistirilemeyecegini,hayatin geriye dogru anlasildigini ama ileri dogru yasandigini kabul edin.Gecmis sadece bize tecrube kazandirabilir.Suanki yasaminizi duzene koyun evde iseniz ev islerinizi belli bir rutine koyun sabah kalkinca yapacaginiz bir ev isi olabilir.Oglenden sonra icin kisa bir yuruyus donunce kahve esliginde 50 sayfa kitap okuma sonrasinda gunluk yemek yapma isi gibi..
Tamam herkesin hayati birbirinden farkli hepimizin sorunlari var ama aclik ve sefalet icinde degilseniz,siddet gormuyorsaniz lutfen yapilacak tek seyi bunalima girmek olarak gormeyin.Hepimizin ilgiye ihtiyaci var.Ama ilgi cekmek icin tek yol dram degil..Keyfiniz,nesenizle bir konudaki basarinizlada ilgi cekebilirisiniz.Yorumum da sizi kiracak uzecek birsey varsa ozur dilerim.Ama gecmisten sikayet etmek yerine yarininiz icin guzel seyler yapip bu geçirdiğini gunler icinde ileride hayıflanmamak icin kendinize imkan verin lutfen.Dilerim yeni dogacak bebeginiz saglikla gelir ve hayatiniza anlam katar.

Bebegim ve inancım olmasa gerçekten daha zor olurdu her şey... Benim yüzümden en ufak bir zarar bile görmez inşallah yavrum. Onun için gerçekten çabalıyorum.
esinizden de memnun degilsiniz gibi. memnun olsaniz size gecmisi unutturabilir. insan bugunde mutlu olmayinca kafa olarak gecmiste yasiyor iyi biliyorum. hayalinde bir seyleri degistiriyorsun. ama cozum degil. ben psikolojimi bozdugumu farkedince biraktim. gecmisi dusunmuyorum. benim de bebegim olsa keske gelecekle ilgili hayaller kurardim gecmisi asla dusunmezdim. bir sekilde esinizin iyi yonleri varsa tumden kotu bir insan degilse mutlu olmaya bakin.

Hepimizun buyuk hataları olmuştur bnim de unutamadigim yanlislarim oldu ama bebek doğunca unutuyo insan birde esim bna hep sey der geçmişi düşünürsen geleceği goremezsin diye gelmis gecmis bi konu icin cok da kafa yormaya degmez bnce nekadar buyuk bi hata olursa olsun yeni bi hayat yeni bi yuva bnce bunlara odaklan . Okul konusuna gelirsek de sinavlara calis anı yaşa herseyi zamsn gosterir bukadar stres altinda bebegin erken gelrbilir allah korusun. Herseyi bukadar buyutmeyin kafanizds hicbirsey senin mutlulugun ve huzurun kadar önemli degil.

İnşallah en hayırlı zamanda bir bebeginiz olur saglıklı :)
Eşimden memnunum ama bir haftadır aramız iyi degil.
Arada da bozuşuyoruz.
Mesela eşime de bu konuyu açtım tipik erkek modeli gibi beni kıskanmak yerine beni dinledi ve bana çık destek oldu geçmişi unutmam konusunda. Bir de ona karsı yük hissetmiyorum en azından.
Evet hayalimde degiştirme olayını ben de yapıyordum ve bıraktım. Aşırı rahatlatıcı ve aşırı rahatsız edici bir şey. Bağımlılık da yapıyor.

Bnce aranizin bozuk olmasi da bunlari dusummenize etken ama gececek bi doem.merak etmeyin

Buraya yazılan her yorum ( alaya alma, hakaret vs olmadıgı sürece) benim için çok değerli. Gözümden kaçanları görüyorum, nasihat iyi geliyor, anlaşılmak hatta eleştiri almak... Yazdıklarınız benim için çok degerli. Hem tavsiyeler hem de güzel dilekleriniz için çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…