cinsel yönelimi onu ilgilendirir fakat bir kardeş olarak onun sağlığını düşünmek zorundayım.İlk kez yazıştığı bir kızın evine bile gitmesi beni tedirgin ederdi ki başına bin bir türlü bela açabilir.Onun cinsel kimliğini sorgulamıyorum fakat bu cinsel kimliğiyle yaptıkları sorgulanmayacak tarzda değil.Abiniz de olsa, kimsenin cinsel yönelimine karışmamalısınız.. O, onun özeli..
Nasıl ki şimdi siz erkelerden hoşlanırken, "artık lezbiyenim" diyemezseniz; abiniz de aynı şekilde birden yönelimini değiştiremez.. Ve bu sonradan olan değil, doğuştan olan bir durum..
Ayrıca Rab abini öyle yaratmışsa, bunu sorgulamak bir nevi onu yaratana da karşı gelmektir. Rabbin planına göre, öyle olması gerekiyordur. Bunu fazla kurcalamayın.
Burada önemli olan cinsel yönelim, değil, sağlığını ve hayatını riske atan maddeler kullanmasıdır.
Tedavi olması için onuna konuşmaya çalışın, gerekirse psikolojik destek alın.. Belki o da kurtulmak istiyordur.?
Ben bunları onun karşısına geçip nasıl diyeceğim..
Kesinlikle anliyorum. Olay tamamen farkli ama ayni hissi cok yasadim. Psikokog iyi geliyor, bu yuzden onerdim. Neticede sizin de bir hayatiniz var, aileniz bile olsa kimse icin degmez. Abiniz sizi dusundu mu ? Ben bu olayda en cok size uzuldum, yakin hissettigimden olsa gerek. Dunyaya bir kere geliyorsunuz. Hayat birileri icin kendini paralamak icin cok kisa. Toparlanmaya bakin lutfen. Okuyorsaniz okulunuza calisiyorsaniz isinize yogunlasin. En guzel kacma yontemi bu. Kendinize zaman ayirin, olabildigince o ortamdan uzak durun.Bu esrar olaylarında gidip konuşmayı çok düşündüm.Ama sonra dedim ki benden yaşca büyük ona ben mi akıl vereceğim.Kendi hayatını mahveder diye.Ama bunları öğrendikten sonra yapamıyorum,paralamadan edemiyorum.
şu cümleleriniz o kadar rahatlattı ki beni.Binlerce kez teşekkür ederim.maddi sıkıntısı yok diyorsun ama senin o şeker dediğin madde o kadar pahallı ki babanın parasıyla olacak işler değil, zaten uzakta öğrenci babanın parasıyla anca yer içer gezer ama maddeye ulaşmak için ekstra para gerekir
madde bağımlıları ile yapılmış geniş çaplı bir röportajda da parayı cinsel yollarla elde ettiklerini açıkça söylüyorlardı.. "ona ulaşmak için yapmayacağımız şey yok, bazılarımız hırsızlık yapıyor ama cezai risk taşıdığından tercih edenimiz az.. en kolayı da en fazla kazandıranı da cinsellik olduğu için bu yolu tercih ediyoruz" diyorlardı.. "sonrasında kullanım miktarımız arttıkça o da yetmiyor satıcı olmaya başlıyoruz ve kendi müşteri kitlemizi yaratmak için de en yakınlarımızı bu maddeye alıştırmaya başlıyoruz diyorlardı.."
zaten normal kafayla düşünemiyorlar ki, maddeyi aldıktan itibaren akıl yitimi başlıyor
keşke sihirli bir değneğimiz olsa abinizi de diğerlerini de bu bataktan kurtarabilsek..
askere gidince düzelebilir belki ! askere gideceği zaman oturun uzun uzun konuşun.. tabi sadece madde kısmını, konuyu cinselliğe asla getirmeyin.. sonrasında destek almak için bir uzman kişiye veya kuruluşa gitmeyi teklif edin.. giderse çok sevineceğinizi söyleyin.. o ne durumda olursa olsun arkasında olduğunuzu söyleyin.. sizin için çok değerli olduğunu anlatın.. sarılın .. öpün.. yani duygusal destekte bulunun
askerdeyken her gün görüşün.. özlediğinizi söyleyin.. vs..
çok uzattım biliyorum ama bir örnek daha vermek istiyorum..
yaklaşık 2 hafta kadar önce tv da haber programında bir anne ve oğlunu yayınladılar.. kadının oğlu madde bağımlısı, almadığında krizlere giriyor.. çocuk bırakmaya çok istekli ama fiziksel zorlanmalar yüzünden bırakamıyor.. çocuk o türlü ortamlardan uzak durmak için evden çıkmıyor ama tabi krizleri oluyor ve annesi ona kendi eliyle gidip madde alıyor, sadece kriz anlarında vererek bağımlılığını zamanla azaltmaya çalışıyorlardı.. " her şeyimi sattım, şimdilerde konudan komşudan borç alıyorum, ama tükendik ne olur bize yardım edin " diyorlardı
bunları anlatma sebebim olayı kabullenin.. çünkü sadece kabullenirseniz ona yardım edebilirsiniz.. mesela önceleri "bırak" demek yerine "ne olsa bırakırsın" gibi anlamaya çalışan cümlelerle yaklaşın..
offf çok zorAllah yardımcınız olsun..
Abimle farklı şehirlerde okuyoruz.Yani sene boyunca aramaz sormaz.Hayatımda bi kez olsun onu giyme dediğini duymadım yada seni rahatsız eden biri var mı diye hiç sormadı bana.Yani abim oluşunu hiç hissetmedim.O kadar soğğuktukki.Kesinlikle anliyorum. Olay tamamen farkli ama ayni hissi cok yasadim. Psikokog iyi geliyor, bu yuzden onerdim. Neticede sizin de bir hayatiniz var, aileniz bile olsa kimse icin degmez. Abiniz sizi dusundu mu ? Ben bu olayda en cok size uzuldum, yakin hissettigimden olsa gerek. Dunyaya bir kere geliyorsunuz. Hayat birileri icin kendini paralamak icin cok kisa. Toparlanmaya bakin lutfen. Okuyorsaniz okulunuza calisiyorsaniz isinize yogunlasin. En guzel kacma yontemi bu. Kendinize zaman ayirin, olabildigince o ortamdan uzak durun.
cinsel yönelimi onu ilgilendirir fakat bir kardeş olarak onun sağlığını düşünmek zorundayım.İlk kez yazıştığı bir kızın evine bile gitmesi beni tedirgin ederdi ki başına bin bir türlü bela açabilir.Onun cinsel kimliğini sorgulamıyorum fakat bu cinsel kimliğiyle yaptıkları sorgulanmayacak tarzda değil.
Merhaba kadınlar kulübü. Bir derdim var.Nerden nasıl başlarım bilmiyorum.Yeni üyeyim ve belki konuyu fake bile zannedebilirsiniz ama kimseye anlatmazsam kafayı yiyecektim.
4 kardeşiz.Bir abim var.22 yaşında.2 sene önce esrar kullandığını farkettik.Ablalarımla birlikte fakat anne ve babamıza söyleyemedik.Daha sonra bir şekilde öğrenildi ve abim bırakacağına dair sözler verdi. Nasıl öğrendiğine gelecek olursakta babam abimin odasında mahkeme kağıdı buluyor.Abimle konuşuyor ve arkadaşlarıyla arabada esrar yakalattığını öğreniyoruz.Annem babam çok üzüldüler.Biz zaten biliyorduk şok olmadık yani..
Abimde bende şehir dışında okuyoruz. Bu ay mahkeme için Ankaraya geldi.Ve kişisel laptobunu getirmemiş evdekini kullanmış.Bende bugun eve geldim ve kısmet mi denir bilemem laptobumu getirmedim.Evdeki bilgisayarı açtım ve facebook sayfası açık kalmış.Mesajlara baktım bakmaz olsaydım keşke..Utanarak söylüyorum ki abim gay.Aslında beni utandıran öyle olmasından ziyade konuşmaları.Belki özel hayatına müdahele diyerek tepki gösterebilirsiniz ama amacım hala esrar kullanıp kullanmadığını öğrenmekti.Bir çok erkeğe selam yaş kaç gibi mesajlar gönderilmiş.Bazılarıyla konuşmuş ve s.kso yapmak istiyorum gibi şeyler yazılmış.Hatta bi adam ev adresini vermiş ve muhtemelen gitti oraya.
Ki benim kırılma noktam ev adresi veren adamlardan biri abime bir mesaj daha atarak tekrar evime gelmen çok rahatsız etti beni bir daha görüşmeyelim yazmış.Okuyunca yaşadığım utancı anlatamam.
Diğer konuya gelince babamın işçileriyle esrar,şeker hakkında konuşma yapmışlar.Yani onlarda kullanıyor.Hatta annemin kuzeninin oğluyla epey bi bu konu hakkında görüşmüşler kaynatalım vs diyerek.
Bir başka arkadaşı ise bayılmışsın az iç azz yazmış.
Bu olayı sadece ablam ve ben biliyoruz.Ben bugün öğrendiklerimden sonra ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Sadece paylaşmak istedim
şu cümleleriniz o kadar rahatlattı ki beni.Binlerce kez teşekkür ederim.
İçimde git gide büyüdü çünkü.Öğrendiğimden beri sanki kendimde değilim. Sizde iyiki yardımcı oldunuz.Başka türlü rahatlayamazdım.nokta kadar faydam olduysa ne mutlu bana.. iyi ki yazdınız buraya.. her zaman yazın.. her zaman yardımcı oluruz
Gay oluşunu kabul edebilirim fakat ahlaksızca yapılmış şeylere tahammülüm yok.Yani evet dışarıda gay birini görsem yada biri ben gayim dese garipsemem ama abim olunca konu ister istemez şok oldum.Yani benim için mide bulandırıcıydı o konuşmalar.O onun özel hayatı müdahale edemem o o yolu kendine uygun görmüşse.Fakat tanımadığı insanların evine gitmesi,mesajlaşmaları gerçekten midemi bulandırdı ve hala olayın şokunu atlatabilmiş değilim.Tabiki de sorgulayacaksin. Sen onun kardesisin. Bu asil bizi ilgilendirmez, burda herkes kendine göre konuşuyor, başlarına gelince acaba bu kadar olumlu karsilayabilecekler mi? Gay olmasi konusunda daha fazla konusmak bile istemiyorum, bu konuda ne yaparsiniz bilmem, abinizin o konuşmaları cok buyuk bir şoktur sizin için, adam bir daha gelme demis, Allah bilir nasil sapkinliklar oldu, kusura bakmayin ama esrar neyse bu da odur. Hatta esrardan da kötüdür. Çünkü esrardan kurtarabilirsiniz ama gay olmaktan?
Ailenize güzelce anlatin. Benim bir akrabam zamanında esrar kullaniyordu zorla hastaneye yatirdilar cok şükür iyilesti.
gerekirse zorla olacak ama olmali, kan bağı böyle bir sey, beni ilgilendirmez diye kenara cekilemezsiniz, oyle bir hakkiniz yok zaten.
Ve en önemlisi de lütfen o cevreden kurtarin abinizi. Nasil olur bilmem..
Ayrica gercek dusuncelerinizi soylemekten de cekinmeyin, gayligi asla kabul etmiyorsaniz fikrinizi açıkça soyleyeceksiniz, kimseye göre yorum yapilmiyor burda.
Sevgiler. ..
Gay oluşunu kabul edebilirim fakat ahlaksızca yapılmış şeylere tahammülüm yok.Yani evet dışarıda gay birini görsem yada biri ben gayim dese garipsemem ama abim olunca konu ister istemez şok oldum.Yani benim için mide bulandırıcıydı o konuşmalar.O onun özel hayatı müdahale edemem o o yolu kendine uygun görmüşse.Fakat tanımadığı insanların evine gitmesi,mesajlaşmaları gerçekten midemi bulandırdı ve hala olayın şokunu atlatabilmiş değilim.
Erkek arkadasiniza bahsetmeyin bence de. Boyle durumlar kotu zamanlarda yuzunuze vurulabiliyor, cok aci oluyor sonra. Ama abinizden utanmak gibi bir sey soz konusu olmasin sizin icin. Yanlis bir yolda evet, ama kendi hayatini mahvediyor. Hirsiz degil, tecavuzcu degil, katil degil. Keske olmasa ama evet kendini zehirliyor, bir baskasini degil. Bu bagimlilik illet bir seydir eminim. Sigara kullaniyorum da onunki bile oyle yani. Uyaninca cigerlerin ağrıyor ama iraden yoksa birakmak cok cok zor. Ayrica kimsenin ayibi icin ne utanmak ne de kendini birilerine karsi ezik hissetmek zorundasiniz. Siz apayri bir bireysiniz. Birakin onun ablasi Turkiyenin en iyi universitesinde okusun. Ben de Turkiyenin en iyi universitesinde okuyorum, eminim cogu kisi imreniyordur bana. Ama evimde yasananlari gorseniz durum hic de oyle degil yani. Abiniz icin sakin kendinizi kotu hissetmeyin, her ailede neler yasaniyor kimse hatasiz drgil. Ki su durumdaki hata da size ait degil zaten.Abimle farklı şehirlerde okuyoruz.Yani sene boyunca aramaz sormaz.Hayatımda bi kez olsun onu giyme dediğini duymadım yada seni rahatsız eden biri var mı diye hiç sormadı bana.Yani abim oluşunu hiç hissetmedim.O kadar soğğuktukki.
Evden uzakta olunca etkilenmiyorum pek unutuyorum onu.Ama yazları duyuyordum gece seslerini.Kötü oluyordum uyuyamıyordum.Çok çok kötü birşey.Biri hayatını zehirlemeyi seçiyor ve onunla birlikte sizde mahvoluyorsunuz.
Yani binlerce aileden biriyiz bizde.
Erkek arkadaşıma dahi anlatamıyorum.Onun ailesi çok düzgün.Ablası ile abim aynı yaşta.Ablası Türkiyenin en iyi üniversitesinde okuyor bense abimden utanıyorum.
Abimle farklı şehirlerde okuyoruz.Yani sene boyunca aramaz sormaz.Hayatımda bi kez olsun onu giyme dediğini duymadım yada seni rahatsız eden biri var mı diye hiç sormadı bana.Yani abim oluşunu hiç hissetmedim.O kadar soğğuktukki.
Evden uzakta olunca etkilenmiyorum pek unutuyorum onu.Ama yazları duyuyordum gece seslerini.Kötü oluyordum uyuyamıyordum.Çok çok kötü birşey.Biri hayatını zehirlemeyi seçiyor ve onunla birlikte sizde mahvoluyorsunuz.
Yani binlerce aileden biriyiz bizde.
Erkek arkadaşıma dahi anlatamıyorum.Onun ailesi çok düzgün.Ablası ile abim aynı yaşta.Ablası Türkiyenin en iyi üniversitesinde okuyor bense abimden utanıyorum.
Ailenle kesinlikle konuşmalısın eğer bilipte susarsan,yarın öbür gün abine birşey olsa vicdan azabı çekersin..bu uyuşturucu batağı öyle birşey ki çektikçe çeker insanı içeriye iyice dibe batırır okadar televizyonda görüyorsunuz ölen gençleri bugune kdar neyi beklediniz söylemek için?Ailem üzülmesin diye sustuk diyosunda yarin öbür gün abin ölse uyuşturucudan ailen daha mı az üzülecek? Bukadar mantıksız düşünmeyin Allah aşkına..Cinsellik mevzusundada ailene birsey söylemesende senin konuşman gerekir abinle kimsenin evine gitmemesi konusunda,yaşadığı ilişkilere dikkat etmesi konusunda onu uyarmalısın..cinsel tercihini zaten değiştirmen mümkün degil bu hormonlarla ilgili bir sorun çünkü..ama onunla konuşup dikkat etmesini söylemelisin..Merhaba kadınlar kulübü. Bir derdim var.Nerden nasıl başlarım bilmiyorum.Yeni üyeyim ve belki konuyu fake bile zannedebilirsiniz ama kimseye anlatmazsam kafayı yiyecektim.
4 kardeşiz.Bir abim var.22 yaşında.2 sene önce esrar kullandığını farkettik.Ablalarımla birlikte fakat anne ve babamıza söyleyemedik.Daha sonra bir şekilde öğrenildi ve abim bırakacağına dair sözler verdi. Nasıl öğrendiğine gelecek olursakta babam abimin odasında mahkeme kağıdı buluyor.Abimle konuşuyor ve arkadaşlarıyla arabada esrar yakalattığını öğreniyoruz.Annem babam çok üzüldüler.Biz zaten biliyorduk şok olmadık yani..
Abimde bende şehir dışında okuyoruz. Bu ay mahkeme için Ankaraya geldi.Ve kişisel laptobunu getirmemiş evdekini kullanmış.Bende bugun eve geldim ve kısmet mi denir bilemem laptobumu getirmedim.Evdeki bilgisayarı açtım ve facebook sayfası açık kalmış.Mesajlara baktım bakmaz olsaydım keşke..Utanarak söylüyorum ki abim gay.Aslında beni utandıran öyle olmasından ziyade konuşmaları.Belki özel hayatına müdahele diyerek tepki gösterebilirsiniz ama amacım hala esrar kullanıp kullanmadığını öğrenmekti.Bir çok erkeğe selam yaş kaç gibi mesajlar gönderilmiş.Bazılarıyla konuşmuş ve s.kso yapmak istiyorum gibi şeyler yazılmış.Hatta bi adam ev adresini vermiş ve muhtemelen gitti oraya.
Ki benim kırılma noktam ev adresi veren adamlardan biri abime bir mesaj daha atarak tekrar evime gelmen çok rahatsız etti beni bir daha görüşmeyelim yazmış.Okuyunca yaşadığım utancı anlatamam.
Diğer konuya gelince babamın işçileriyle esrar,şeker hakkında konuşma yapmışlar.Yani onlarda kullanıyor.Hatta annemin kuzeninin oğluyla epey bi bu konu hakkında görüşmüşler kaynatalım vs diyerek.
Bir başka arkadaşı ise bayılmışsın az iç azz yazmış.
Bu olayı sadece ablam ve ben biliyoruz.Ben bugün öğrendiklerimden sonra ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Sadece paylaşmak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?