başlık dahi bulamadım..

cinsel yönelimi onu ilgilendirir fakat bir kardeş olarak onun sağlığını düşünmek zorundayım.İlk kez yazıştığı bir kızın evine bile gitmesi beni tedirgin ederdi ki başına bin bir türlü bela açabilir.Onun cinsel kimliğini sorgulamıyorum fakat bu cinsel kimliğiyle yaptıkları sorgulanmayacak tarzda değil.

Ben bunları onun karşısına geçip nasıl diyeceğim..

Arkadaşın dediği gibi, her eve gitmemesi için bir şekilde onu uyarmalısınız.. kadın ya da erkek bu çok riskli..
Mesela muhabbet edebiliyorsanız arada " haberlerde gördüm, sevgilisinin evine giden adamı yaralamışlar" gibi şeyler söyleyebilirsin.?
Gerçi eşcinsel ortamında olup da, bunları bilmemesi imkansız ama deneyebilirsiniz..

Kesinlikle anliyorum. Olay tamamen farkli ama ayni hissi cok yasadim. Psikokog iyi geliyor, bu yuzden onerdim. Neticede sizin de bir hayatiniz var, aileniz bile olsa kimse icin degmez. Abiniz sizi dusundu mu ? Ben bu olayda en cok size uzuldum, yakin hissettigimden olsa gerek. Dunyaya bir kere geliyorsunuz. Hayat birileri icin kendini paralamak icin cok kisa. Toparlanmaya bakin lutfen. Okuyorsaniz okulunuza calisiyorsaniz isinize yogunlasin. En guzel kacma yontemi bu. Kendinize zaman ayirin, olabildigince o ortamdan uzak durun.

şu cümleleriniz o kadar rahatlattı ki beni.Binlerce kez teşekkür ederim.

Abimle farklı şehirlerde okuyoruz.Yani sene boyunca aramaz sormaz.Hayatımda bi kez olsun onu giyme dediğini duymadım yada seni rahatsız eden biri var mı diye hiç sormadı bana.Yani abim oluşunu hiç hissetmedim.O kadar soğğuktukki.
Evden uzakta olunca etkilenmiyorum pek unutuyorum onu.Ama yazları duyuyordum gece seslerini.Kötü oluyordum uyuyamıyordum.Çok çok kötü birşey.Biri hayatını zehirlemeyi seçiyor ve onunla birlikte sizde mahvoluyorsunuz.
Yani binlerce aileden biriyiz bizde.
Erkek arkadaşıma dahi anlatamıyorum.Onun ailesi çok düzgün.Ablası ile abim aynı yaşta.Ablası Türkiyenin en iyi üniversitesinde okuyor bense abimden utanıyorum.

Tabiki de sorgulayacaksin. Sen onun kardesisin. Bu asil bizi ilgilendirmez, burda herkes kendine göre konuşuyor, başlarına gelince acaba bu kadar olumlu karsilayabilecekler mi? Gay olmasi konusunda daha fazla konusmak bile istemiyorum, bu konuda ne yaparsiniz bilmem, abinizin o konuşmaları cok buyuk bir şoktur sizin için, adam bir daha gelme demis, Allah bilir nasil sapkinliklar oldu, kusura bakmayin ama esrar neyse bu da odur. Hatta esrardan da kötüdür. Çünkü esrardan kurtarabilirsiniz ama gay olmaktan?
Ailenize güzelce anlatin. Benim bir akrabam zamanında esrar kullaniyordu zorla hastaneye yatirdilar cok şükür iyilesti.
gerekirse zorla olacak ama olmali, kan bağı böyle bir sey, beni ilgilendirmez diye kenara cekilemezsiniz, oyle bir hakkiniz yok zaten.
Ve en önemlisi de lütfen o cevreden kurtarin abinizi. Nasil olur bilmem..
Ayrica gercek dusuncelerinizi soylemekten de cekinmeyin, gayligi asla kabul etmiyorsaniz fikrinizi açıkça soyleyeceksiniz, kimseye göre yorum yapilmiyor burda.
Sevgiler. ..

cinsel konuda bir şey demeyin ve kötü hissetmeyin de, cinsel hislerin ben doğuştan olduğuna inanıyorum. ama esrar konusunda bu gay mevzusunu kullanabilirsiniz. bence bunu ablanızla bir konuşun. abi, biliyoruz hem esrar olayını hem de diğer önemli olayı, ilerde muhtemelen bi kadınla evlenmeyeceğini falan. biz sana her konuda desteğiz, o konuda bile. ama esrar konusunda yardım almayı kabul etmezsen bunu annemle babamla paylaşmak zorunda kalıcaz falan diye. cinsel anlamda dışlamayın daha kötü olmasın sonuçlar

nokta kadar faydam olduysa ne mutlu bana.. iyi ki yazdınız buraya.. her zaman yazın.. her zaman yardımcı oluruz
İçimde git gide büyüdü çünkü.Öğrendiğimden beri sanki kendimde değilim. Sizde iyiki yardımcı oldunuz.Başka türlü rahatlayamazdım.

Gay oluşunu kabul edebilirim fakat ahlaksızca yapılmış şeylere tahammülüm yok.Yani evet dışarıda gay birini görsem yada biri ben gayim dese garipsemem ama abim olunca konu ister istemez şok oldum.Yani benim için mide bulandırıcıydı o konuşmalar.O onun özel hayatı müdahale edemem o o yolu kendine uygun görmüşse.Fakat tanımadığı insanların evine gitmesi,mesajlaşmaları gerçekten midemi bulandırdı ve hala olayın şokunu atlatabilmiş değilim.

Ailenizin bunlari ogrenmesi hakki. Ya da zorla tedavi ettirecekler belki de arkadaslarin da dedigi gibi ihtiyactan yapiyor, para için yani. Esrardan kurtulursa belki cinsel kimligi de degisir. Hakkinizda hayirlisi. Rabbim kurtarsin..

Erkek arkadasiniza bahsetmeyin bence de. Boyle durumlar kotu zamanlarda yuzunuze vurulabiliyor, cok aci oluyor sonra. Ama abinizden utanmak gibi bir sey soz konusu olmasin sizin icin. Yanlis bir yolda evet, ama kendi hayatini mahvediyor. Hirsiz degil, tecavuzcu degil, katil degil. Keske olmasa ama evet kendini zehirliyor, bir baskasini degil. Bu bagimlilik illet bir seydir eminim. Sigara kullaniyorum da onunki bile oyle yani. Uyaninca cigerlerin ağrıyor ama iraden yoksa birakmak cok cok zor. Ayrica kimsenin ayibi icin ne utanmak ne de kendini birilerine karsi ezik hissetmek zorundasiniz. Siz apayri bir bireysiniz. Birakin onun ablasi Turkiyenin en iyi universitesinde okusun. Ben de Turkiyenin en iyi universitesinde okuyorum, eminim cogu kisi imreniyordur bana. Ama evimde yasananlari gorseniz durum hic de oyle degil yani. Abiniz icin sakin kendinizi kotu hissetmeyin, her ailede neler yasaniyor kimse hatasiz drgil. Ki su durumdaki hata da size ait degil zaten.

abinizin girdiği yolda gözünün kimseyi görmesi mümkün değil.. dolayısı ile size abilik yapmamasına alınmayın..

abinizden utanmanızı gerektirecek bir şey yok.. böyle olmasını kimse istemezdi, hatta abiniz bile !
kaldı ki çok düzgün ailelerin de başına gelebilen bir durum.. bir anlık bir boşluk veya yanlış bir arkadaş insanı bu duruma getirebilir..
emin olun dışarıdan insanlar bu tip olayları daha normal karşılıyorlar..tıpkı bu konunuza yapılan yorumlar gibi.. o yüzden rahat olun erkek arkadaşınız dahil hiç kimse size olumsuz bir tavırla bakmaz..
tabi şu aşamada ona olanları anlatmayın bu sizin özeliniz ailevi meseleniz

Ailenle kesinlikle konuşmalısın eğer bilipte susarsan,yarın öbür gün abine birşey olsa vicdan azabı çekersin..bu uyuşturucu batağı öyle birşey ki çektikçe çeker insanı içeriye iyice dibe batırır okadar televizyonda görüyorsunuz ölen gençleri bugune kdar neyi beklediniz söylemek için?Ailem üzülmesin diye sustuk diyosunda yarin öbür gün abin ölse uyuşturucudan ailen daha mı az üzülecek? Bukadar mantıksız düşünmeyin Allah aşkına..Cinsellik mevzusundada ailene birsey söylemesende senin konuşman gerekir abinle kimsenin evine gitmemesi konusunda,yaşadığı ilişkilere dikkat etmesi konusunda onu uyarmalısın..cinsel tercihini zaten değiştirmen mümkün degil bu hormonlarla ilgili bir sorun çünkü..ama onunla konuşup dikkat etmesini söylemelisin..

homoseksüellik de heteroseksüellik kadar normal.. ona bir şey diyemeyeceğim ama tabii ki alalade bir ortamda tanıştıgı kişiyle ilişkiye girmese bu yönde uyarsanız daha iyi olur.. ayrıca madde kullanımıyla ilgili olarak acilen hastaneye yatması ve arkadas ortamını değiştirmesi sart.

Genel kanı abinizin cinsel yönelimine bir şey diyemeyeceğimiz yönünde olsa da ben böyle düşünmüyorum.Çünkü ortada eşcinsellik değil,sapkınlık gördüm.

Anlamıyorum nasıl onun tercihi deyip kenara çekilebilir ki konu sahibi arkadaşımız. Yahu ortada bir erkeğe duyulan aşk,sevgi,hissiyat var mı? Veya ortada tek kişiyle yaşanan flört,ilişki vs var mı? Hadi tek kişi de olmasın,sık sık sevgili değiştiren flört sever bir gay olsun abisi. Hepsine tamam,onun cinsel yönelim diyelim cinsel kimliği diyelim cinsel tercihi diyelim hepsine tamam derim.

Ama bu adam eşcinsel diyemeyiz. Kendini cinsel bir obje olarak kullandırtıyor, eğer para veya uyuşturucu karşılığı birilerine oral sex yapıyorsa o kişiye sex işçisi denir. Buna da onun bedeni,onun kararı deyip saygı duyalım ama konu sahibinden bu anlayışı beklemek çok saçma. Kim kız erkek farketmez kardeşinin para karşılığı milletin evine gitmesine tahammül edebilir? Bir de midem bulandı dedi diye kızanlar olmuş. Midenin bulanmamasi mümkün mü?

Ne ara bu kadar medeni (!) Olduk biz hayret..

Konu sahibi size gelince.. abiniz gay değil zannımca,biseksüel. Kızlara da mesaj atıyordu demişsiniz ordan yaptım bu çıkarımı. Kardeşinize sex işçisi,cinsel obje vb tanımlamalar yaptığım için de çok çok özür diliyorum sizden ama olayın vehametini gösterebilmek için böyle konuştum. Niyetim rencide etmek değildi.

Madde bağımlılığı konusunda hiçbir bilgim yok o konuda yorum yapamayacağım ama şu ilişkiler mevzuunda sizi anlıyorum. Çünkü benim ailemde de korkunç bir ahlaksızlık vuku bulmuştu hâlâ kaldıramıyorum 4 yıl geçtiği halde.

Abinizle konuşmak isterdim ama şu aşamada bizim öğütlerimiz onun gözünde laf salatasından farksızdir.
O yüzden nediyeceğim bilmiyorum inşallah abiniz bağımlılıktan kurtulur, buna bağlı olarak bu hızlı yaşam (!) dan da kurtulur. Eşcinselse bir erkekle,değilse bir kadınla mutlu bir beraberliği olur,aşkı,sevgiyi,maneviyati ve en önemlisi de bedenine saygı duymayı öğrenir. Umuyorum düşmüş olduğu bu boşluktan bir an önce kurtulur.

Dualarımda olacaksınız..

Son düzenleme:
o onun cinsel tercihi karisma bence.diger esrar olayina gelince mudehale sart

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…