Başlık konusunhyazamayacak kadar kararsizim..

Arabaniz varsa esiniz sizi izinlo oldugu zamanlar gezdirsin dicem arabada yoksa eşiniz evdeyken biraki cucuga baksi bi kac saat cikin dışarıya haçlık da versin nolcak ki başka cocukla simdilik boyle idare edin hersey esde ve maddiyat la bitiyor
 
Benim size tavsiyem eşiniz sabah işe çok çok erken gitmiyorsa o gidene kadar, sabahın erken saatlerinde kendinizi dışarı atın. Bir ekmek almak için bile olsa gidebileceğiniz en uzak yere yürüyün. Serin havayı içinize çekip bol bol nefes alın. Eve dönerken de yine aynı işler, yine dört duvar diye düşünmek yerine evde sizi bekleyen,size ihtiyacı olan bebeğinize sahip olduğunuz için şükrederek gidin.
 
Ayni ben.... iç sesim olmuşsun
 
Aynı durumun çocuksuz halini düşünün bir de.. Yağlı boya yapıyorum, kitap okuyorum, habire yeni yemekler deniyorum.
Hep monotona sarıyo yani ne yaparsanız yapın paranız olsa alışveriş de yapsanız bir süre sonra ondan da sıkılıcaksınız.
Eşler de napsın hayat koşturması çalışmak lazım diye sabah çıkıyorlar, akşama nakavt geliyorlar eve.
Genelde yoğun iş hayatı olduktan sonra iş bulamayıp evde oturunca işe yaramamazlık, ait hissetmeme, aktif sosyal çevrenizin aslında olmadığını farkediyorsunuz.
Eşim hatta köpek alalım sana arkadaşlık etsin diyor.
Yani kıssadan hisse evde oturmak güzel de biraz maddi durumun olup çıkıp sosyalleşmeye bir yerlerde vakit geçirmeye elverişli olması gerekiyor.
Bu bir dönem atlatıcaksınız umarım bebişinizke arkadaşlık edin el verdiğince uygun olduğunda hava almak için yürüyüşe çıkın.
Sıkmayın güzel canınızı sağlık olsun gerisi geçer..
 
bulunduğunuz şehre göre halkeğitim merkezlerine yazılabilirsin hafta sonu olanlar da var eşine çocuğu bırakıp birkaç saatlik kaçamak iyi gelir düşüncesindeyim
 
7 de çıkıyor evden malesef
 
Son cümle aynen öyle dedirtti bana..
 
Sanırım eşimde bunalımda.
Sürekli yeni iş arayışında
Sürekli konumuz işler konuşamıyoruz iş iş iş
 
Teşekkür ederim
 
Boyle durumlarda yakin arkadas gerekiyor insana seni cok iyi anliyorum benimde kimsem yok esimin aileside kendi ailemde uzakta yakin arkadaslarim var hep uzaktalar anca telefonda muhabbet oda kesmiyor insan istiyorki bi konsusu olsun sabahlari beraber ni kahve icebilecegi dertlesecegi vakit gevirecego ama benimde yok aynen cok sıkılıyorum bunaliyorum bazen tek iyi bir yonum var iki cocugum var ufak onlarla vakit gecio gifiyor zaten
 
Benim ilacım işe başlamak oldu. Bu sefer de çocuk iş ev beni mahvediyor. Ayaklarımı uzatıp nefes alacak vaktim olmuyor. Çocuk kreste ben evdeysem de rahat değilim çünkü bekleyen bir ton ev işi oluyor ay ne bileyim hayat zor ya.
 
Yakin arkadaşım yok işte sorun orda malesef
Çıktım dolaştım ama tek Başıma dolaşmak güzel değil..
Eskiden yanlizgi çok severdim insanlardan köşe bucak kaçardım.
Şimdi tam tersi..
Yanlızlık depresyonu seninki.kızım küçükken bende çok yaşadım.yeni doğduğunda evimiz sobalıydı,kıştı.sabahtan akşama kadar tek bir odanın içinde çocukla ilgileniyordum.yaşım daha 21.hiç kimse yok.şimdiki gibi akıllı telefonlar filanda yok.düşün neler yaşadığımı.zaten Doğum sonrası depresyonu da yaşadım.ama çok şükür hepsi geçici şeyler.allah başka birşey vermesin.
 
Başlığı da yaşamamışsınız zaten.
Hiç mi arkadaşınız yok, çıkıp birer çay içebileceğiniz? Maddiyata takılmayın, para olmadan da can sıkıntınızı giderebilirsiniz. Şehrinize devlet tiyatroları geliyorsa bilet alıp gidebilirsiniz mesela. Hem ucuz, hem eğlenceli. Evde yapabileceğiniz hobiler edinin kendinize.
 
bence işe girip çalış ozaman evde can sıkıntını özliceksin. ama ciddiyim çalışman senin için daha iyi olur
 
Hemen hemen aynı durum malesef
Evimiz dogal gazlı ama oturma odası hariç her yer ne kadar yakarsak yakalım.buz gibi bizde hep.oturma odasındayiz hemen gecsin bu günler
 
Bi çay icecegim arkadaşım yok cidden
 
Çok zor Allah yardımcınız olsun
 
"Aynı ben" diyenlerden biri de ben olayım.
Sanırım bu kadar çok kişi olmamızın sebeplerinden biri şehir hayatı. Biz galiba 90'ların mahalle çocukları oluyoruz :) Şimdi bilmem kaç katlı apartmanlarda kimsenin kimseyi tanımadığı, güvenmediği bi zamanda komşuluk zor oluyor. Ben 4 senedir gurbetteyim 20 daireli apartmanımızda 1 tane bile komşum yok. "Merhaba-merhaba"dan öteye diyalog yok. Anneler çalışıyor, çocuklar kreşlerde, parkta kimse olmuyor.

Ben de dönüşümlü olarak yağlı boya, gitar, spor, kpss, ingilizce vs vs bir sürü şey ile oyalanmaya çalışıyorum. Ama sosyal varlıklarız işte insan bir yerden sonra yalnız yaptığı şeyden de sıkılıyor.

Bir de şöyle bi durum var ki bi yaştan sonra arkadaş edinmek çok zor. İnsan kimseyi beğenmiyor. Mahallede, okulda, işte zoraki aynı ortamda durup istemesen de bi bağ kuruyosun ve zamanla ortak noktalar bulabiliyosun. Ama evliyken, evin sorumlu kişisi sen iken; canın isterse davet ediyor, yada davetlere katılıyorsun. O da bize zor geliyor galiba. "Aman şimdi kim uğraşacak kek börekle" falan filan. Halbuki gerçek bi dostun olsa "geliyorum" dese "ne ikram edicem, ev temiz mi pis mi" diye düşünemezsin. Maksat sadece görüşmektir. Seni tanır, konuşmalarından anlam çıkarmaz, ima aramaz, önyargı da bulunmaz falan filan. Özetle yeni biriyle tanışmak bence bize zor geliyor. Eşlerimizin durumu da birebir aynı.

Ay çok uzun olmuş kusura bakma :)) Yardımcı da olamadım, kendime hayrı yok. Yaram varmışsa demek ki
 
Gezin tozun diyenler olmuş ama ben buna katılmıyorum. Bilincin değişmesi lazım isterseniz fizana gidin o kafa sizinle geliyor sonuçta. Maneviyatınızdaki boşlukları doldurursanız bunlari zamanla daha az hissedersiniz ama herkes böyle bir dönemden geçiyor emin olun
 
Dogum iznine ayrıldım evde yalnizim. Bebisin hazırlıklarını tamamlamıyorum ama evde cok sıkılıyorum. Halime şükrediyorum o ayri. Şükürler olsun ki hamileligim yolunda gidiyor. Ama ilginç bir şekilde hamileligim ortaya ciktigindan beri arkadaşlarımla takilmalarkm arayip soranlarım azaldi. Bebek doğunca da durumum sizinki gibi olacak herhalde ilk zamanlar. Ama ise devam edecegim. Size de aynısını tavsiye ederim .anne de olsak sosyal hayattan koptugumiz takdirde depresyon kaçınilmaz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…