Başrol:"mutsuz aile" :(

Sorumsuz baba sorumsuz anne ve onlarin yetistirdigi sorumsuz bir kardes bir de artik mutlu olmak isteyen bir genc kiz. Belki bana kizacaklar bu yazdiklarim icin ama ben de hemen hemen ayni problemleri yasadim ama annem sorumsuz degildi. Maddi olarak beklentisi yoktu ama psikolojik olarak cok baskisini gordum. Ablam kacarak evlendi kocasi icin onbinlerce liralik borca girip o borclarla geri geldi babam desen seninkinden farki yok. Universiteyi baska sehirde okudum telefonda bir ton tantana.. boyle boyle gecti mezun olunca doguya tayin istedim su anda da guneydogudayim yasadiklari yere donmeye de hic niyetim yok. Calis arkadasim git baska yerde kafani dinle. 3 kurus maasina oturdugu yerden ortak olacaksa annen de gelmesin. Bir sure sonra kardesin buyur annen baban durumunu duzeltir yine gelirsinizbir araya
zaten pek niyetim yok durmaya yanlarında inşallah bütün işlerim yolunda giderde bu senede iyi bir yerle anlaşıp çalışmaya devam ederim tek kurtuluşum şimdilik bu.keşke bende sizin gibi atanmış olsaydım işlerim daha rahat olabilirdi ama yine de pes etmek yok çalışacağım özelde de olsa en azından azıcık aşım ağrısız başım derim

zaten pek niyetim yok durmaya yanlarında inşallah bütün işlerim yolunda giderde bu senede iyi bir yerle anlaşıp çalışmaya devam ederim tek kurtuluşum şimdilik bu.keşke bende sizin gibi atanmış olsaydım işlerim daha rahat olabilirdi ama yine de pes etmek yok çalışacağım özelde de olsa en azından azıcık aşım ağrısız başım derim
En guzelini yaparsin. Zaten ailedeki herkes kendini dusunuyor diyorsun bir sure sonra hepsi basinin caresine bakmayi ogrenir.

İnsanın yanında ailesi de olmayınca akla neler geliyor neler yapmam dediğin herşeyi yapmaya başlıyorsun bi süre sonra umarım hep güzel şeyler yaparak hayatımı yoluna sokarım

En çok zor gelen yanı da sürekli onların bu tavırlarını yanlarında olduğum zaman çekmek zorunda olmam.Hiç bişey olmamış gibi davrandığımda bencil-vicdansız oluyorum,umursadığımda da beğenmiyorlar çözümü.Aklımda çok şey var ama nasıl gerçekleştiririm onu bilmiyorum işte

Bence ailen ile görüşme özellikle babanla.
Kardeşinle annen yaşasın
baban kimle istiyorsa. .

Sen kendine yeni bir hayat kur.
Evet kurmak istiyorum ama çalıştığım işle sözleşmem yenilenmedi ve bekliyorum inşallah olur diye.Benim işim garanti olsa maalesef özel sektör herkesle iletişimimi keser hiç bilmediğim bi şehre gider yeni bir hayat kurardım.Ama bunu yapmak zor değil sadece biraz çalışarak,uğraşarak,didinerek bir yerelere gelirim belki de.Keşke biraz birikmişim olsaydı ne kadar çok isterdim yeni bir başlangıcı.Onun için biraz para biriktirmem lazım galiba :(

Evet kurmak istiyorum ama çalıştığım işle sözleşmem yenilenmedi ve bekliyorum inşallah olur diye.Benim işim garanti olsa maalesef özel sektör herkesle iletişimimi keser hiç bilmediğim bi şehre gider yeni bir hayat kurardım.Ama bunu yapmak zor değil sadece biraz çalışarak,uğraşarak,didinerek bir yerelere gelirim belki de.Keşke biraz birikmişim olsaydı ne kadar çok isterdim yeni bir başlangıcı.Onun için biraz para biriktirmem lazım galiba :KK43:

Bence yine yapabilirsin.
Ben 2 ay hiçbir gelirim olmadan fatura ödemeden eti balık krakerle makarnayla gün geçirdim. Bir seye atilmadan, once elime para geçsin diye bekleseydim ooo oooo..

sonra Allah bir kapı açar sen yürürsün.. biraz cesaret gerekiyor işte o kadar. .

Bence yine yapabilirsin.
Ben 2 ay hiçbir gelirim olmadan fatura ödemeden eti balık krakerle makarnayla gün geçirdim. Bir seye atilmadan, once elime para geçsin diye bekleseydim ooo oooo..

sonra Allah bir kapı açar sen yürürsün.. biraz cesaret gerekiyor işte o kadar. .
Uğraşacağım bana yapılabileceğini söylediniz ve ikna oldum yılmak yok devam edeceğim mücadeleye teşekkür ederim tavsiye için

Uğraşacağım bana yapılabileceğini söylediniz ve ikna oldum yılmak yok devam edeceğim mücadeleye teşekkür ederim tavsiye için
bencillikse bencillik olsun adı kendi hayatına bak bence çünkü aile fertlerin umursamıyor sende umursamayıp kendi yolunu çizmeye çalış hayatını düzene sokarsan da görüşme

ben çalışamam sen bakacaksın demesi çok itici..

benim annem boşandıktan sonra öyle bir çalıştı ki aklın durur. sana duygu sömürüsü yapmalarına izin verme gururu kırılan canı yanan her kimse bir şekilde hayata tutunmaya çalışır.

sen kendi hayatına bak mümkünse yazları bile gitme ailenin yanına.

Yani bu işin normaldr oluru anneni ve kardeşini alıp yeni düzen kurmaktır ama bu herkesin çabalaması katkısıyla olur. Anne ben çalışmam sen bakarsın diyor kardeş siz gidin ben kafa dinleyeyim diyor. E ozaman sen niye çabalayasın. Bak kendi işine gücüne herkes hakkettiğini yaşar çabalarının karşılığını alır. Kendin için mücadele et çalış didin ama dönme yanlarına kesinlikle. Özellikle hep uzakta kal bence seni de çekmesinler bu bataklığa..

Keşke benimde mutlu bir ailem olsaydı.Şu anda en çok istediğim şeydir bu.Malesef başaramıyorlar.25 yaşına geldim son on yılım mutsuz,borç,haciz,aile içinde aldatma,saygısızlık v.s ile geçti.Belki hepsini sayamadım ama şu an son noktadalar.Beş kuruşa muhtacız.Babamın akılsızlığı yüzünden ailede hiçbir birey mutlu olamadı.Üniversiteyi kendi bursumla okudum.Şimdi de kardeşim öyle okumaya çalışıyor.Babamın bütün maaşı borca gidiyor.Annem babama kızıyor diye ilgisiz diye babam annemi aldatıyor gidiyor üstelik imam nikahı yapıyor başkasıyla
Kardeşim anneme ne zaman evden gidiyorsun diyor.Bende başka bir şehirde çalışmaya hayatta kalmaya çalışıyorum ama her yaz yanlarına geldiğimde bunalıyorum daralıyorum.Uzakta bile olsam rahat yok.Babamın şimdiki derdi ise annemi göndermek başka bi ev kiralayıp.Ama hangi parayla??Ağzımıza ediyor.Kardeşim bas bas bağırıyor hepimize psikoloji bozuldu.Annem hergün ağlıyor.Bana da sahip çıkmıyorum diye bencil ve vicdansız diyorlar.Ben nasıl sahip çıkayım işim garanti değil aldığım maaş çok az annemde çalışmam sen bakarsın diyor ben napayım??ya benim psikolojim kimse beni düşünmüyor:KK43:

Annen de babanda kendinden başkasını düşünmüyor anlaşılan.Hadi baban hata yaptı annenin ya adam gibi boşanıp size sahip çıkması lazımdı boşanmayacaksa da efendi gibi durup yine çalışıp sizi mağdur etmemesi gerekirdi.

Annen nasıl bir kadın .Evli ama başkasıyla kırıştırıyor.İlgiden ziyade paraya ihtiyaç olduğu için kolay yolu seçmiş. Çalışmak zor gelmiş babanda midesiz davranmış ki hala onu nikahında tutuyor..(yazdıklarım acıtıcı ama objektif olmak istedim)

Onlar anne baba olamamışlar.Sizin ve kardeşinizinde ruh sağlığını bozuyorlar.Sizin yerinizde olsam kardeşimide yanıma almaya çalışırdım.Diğerleriyle de mümkün mertebe görüşmezdim.

Annen de babanda kendinden başkasını düşünmüyor anlaşılan.Hadi baban hata yaptı annenin ya adam gibi boşanıp size sahip çıkması lazımdı boşanmayacaksa da efendi gibi durup yine çalışıp sizi mağdur etmemesi gerekirdi.

Annen nasıl bir kadın .Evli ama başkasıyla kırıştırıyor.İlgiden ziyade paraya ihtiyaç olduğu için kolay yolu seçmiş. Çalışmak zor gelmiş babanda midesiz davranmış ki hala onu nikahında tutuyor..(yazdıklarım acıtıcı ama objektif olmak istedim)

Onlar anne baba olamamışlar.Sizin ve kardeşinizinde ruh sağlığını bozuyorlar.Sizin yerinizde olsam kardeşimide yanıma almaya çalışırdım.Diğerleriyle de mümkün mertebe görüşmezdim.
Kizin annesi degilm babasi annesini aldatiyor..
Herkes annesi imam nikahli sanmis.
Baskasi ile imam nikahi olan babasi olacak yali kazigi.

Aldatan annem değil babam sonradan düzelttim.Yanlış kullandım kelimeleri galiba.Bu fark etmez benim için anne de olsa baba da olsa ikisine de konduramadığım için saçma sapan bir aileden uzak durmam gerektiğinin farkındayım artık

Annem 45 yaşında maşallah eli ayağı tutuyor ama afedersin yemiyor ohh tabi kız çalışsın adam nafaka göndersin ne gerek var çalışmasına öyle diyor bide
Cok ayip. Simdi onun aslan gibi olup evlatlarina sahip cikmasi gerek.
Senin degil onun size sahip cikmasi gerek. Gencecik kadin.

Hayatı onların istediği gibi yaşarsam kendime edeceğim ama kendime göre yaşarsam kendi ayakları üzerinde duran bir birey olacağım bunun için uğraşmak,hayatla mücadele etmek yeri geldi mi aç kalmaya da razıyım artık yeterki huzurum olsun

Back
X