başsağlığinda azarlanmak

kendinizce haklısınız ama babası ölen bir insan için çok zor süreçteydi.
ben taziyeye gelenler yemek yiyor diye neler demiştim. yemeğe mi geldiler. babamın ölü yemeğini mi yiyecekler. ağıt yakana yakmayın ağıt diye neler demiştim. Allah kimseye yaşatmasın çok zor bir süreç. arkadaşınızı kollayın şu dönemde.

cenaze evlerinde bazi seyleri tolere etmek gerek. Yanliz anladigim kadariyla cok alingan, takintilisini. Mizmiz... Bi kendinize gelin Koca Kadinsiniz cocuk yapmayi biliyosunuzda sizi is yerinde rezil edene mi cevap veremiyorsunuz?!

Siz bence cok alingansinizz ama arkadasinz size bu kadar azarlamasindan rahatsizsaniz izin vermeyin bunun icin aglamak cok sacmaa sizde agirliginizi koyun karsisinda cocuk mu varmis

Daha geçen gün benzeri bir olay benim başıma geldi arkadaşımın babası öldü ailesinin evini bulamadim ilk on dkka sizin gb kıvrandım en sonunda aradim telde sesi çok kötü geliyordu hayat suan tarif edemem ama hemen konum atayim dedi aksilik ya konumda attigi yer baska ev apartman gözüküyor zillere bastim mahalleye bakkala sordum yok en sonda utala sıkıla birdaha aradim ki kiz komalik olmus o ara sen orda dur ben seni almaya geliyorum dedi ki bir alt sokakmis mahallelide bilmiyor ve kostura kostura geldi utanan sıkılan benim o basladi hemrn kusura bakma benim hatam ilk aradiginda gelip almaliydim senin düsünup gelmen bile cok onemli acima ver dedi ben hayir ole sey olurmu filan diye iki büklüm oldum o yüzden bence arkadaşınızın tavri bana çok yanlış geldi sonuçta sizde üzüntü paylaşmaya gidiyorsunuz kimseye rahatsız etmeye degil anlayış anlayış iste

Kadının BABASI ölmüş, hem de 1 hafta evvel farkında mısınız?
Misafirlik olsa neyse ama, baş sağlığına gidiyorsunuz ve ev sahibi sizi yoldan almak zorunda değil. Ki kendinde bile değildir kadın, sokağa düşüp sizi bulması bile mucize. Ben olsam gelmezdim bile. Evde bir sürü insanı bırakıp arkadaşını getirmeye gidiyor şu durumda. Çok saçma değil mi? Bir de kadın üzülmüş kırıldınız diye, onca derdinin arasında bir de bu yani. Cenazesi olan insandan whatsapp sohbeti de beklemeyin yani, dedem öldüğünde babam 1-2 ay kendine gelemedi. Kim geldi kim gitti, kim aradı sordu umrunda olmuyor ebeveynini kaybeden insanların. Ki siz daha mesaja cevap vermedi diye alınıyorsunuz. Boşuna yani...

Bu arkadasiniz muhtemelen cabuk parlayip cabuk sonen birisi. Sizin karakteriniz nasil cok mu kirilgansiniz cok mu alinirsiniz? Bu arkadasiniz hayatinizda oldugunda sizi yipratiyorsa birakin gorusmeyi yok eger size iyi geliyorsa ne ala.. bizim kucuk bi olayla sizi yonlendirmemiz pek dogru olmaz. Hof amma uzun yazdim

He sunu da soylemem lazim yakini vefat etmis birini arayip asla mesgul etmezdim edersem de soylecegi herseyi kaldirabilirdim ki bu yakini babasi..

Bence bunu buraya konu diye açmanız çok ayıp. Yüzde bir milyon haksızsınız. kimse sizi bir yerden alıp gideceğiniz yere götürmeye mecbur değil. Bir zahmet evden çıkmadan adresi kontrol etseydiniz. Akıllı telefonunuz var mı bilmiyorum, konum atıldığında maps ile istediğiniz her yeri bulabilirsiniz. Cenaze evleri zaten böyle durumlarda hınca hınç dolu olur, sinirler bozuk olur. Kadının asabı bozulmuştur anlayışlı olmak lazım. Kimse öyle zamanda azara bakmaz da aldırmaz da. Siz de hiç aldırmayın. Babasını kaybetmiş insana özür diletmek, vicdan yaptırmak iyi olmamış. Ama önceden kek yollamanız ince bir davranış. Belli ki duygusal bir kadınsınız. Kafaya takacak bir durum yok. Arkadaşınız biraz asabi birisi sanırım. Kendince sorunları olabilir. Şimdi değil ama ilerde bunu kendisiyle yüzyüze konuşun derim. Ve eşinizin telefonunun kapalı olması da sinir bozucu. Sanırım siz nasılsa kocam tarif eder diye güvenmişsiniz, yarı yolda bırakmış. Lazım olduğunda neden yoksun diye sorgulayın bence. Tuhaf..

Evi bilmiyosunuz bebeginiz var telf bas sagligi dileseydiniz
Daha sonra musait bi zamanda da evune giderdiniz
Insanlar acılarinimi yasasin sizemi uzulsun bide.

Bu olay onun tamamen dengesizliğinden kaynaklanıyor,zira ilk vukuatı değil.
Samimiyeti azaltmak iyidir.

bu arkadaşın kendinin yaptıgı dikkat ettigi şeylere başkası yapamadıgı zaman sinir olan bir tip mi ?
ki bu cenaze olayı yüznden kızgınlıgını anlıyorum da yukarıda ki iş yerinde ki olay için souyorum.

babası ölen arkadaşınızdan sizi almasını mı talep ettiniz? ne kadar ayıp. kız yine gelmiş yanınıza o halde.

gereksiz alınganlık yapacağınıza gideceğiniz yeri iyice öğrenseydiniz keşke. cenaze bu sonuçta.

Ay ben bu lohusa ve cenaze evinde misafir ağırlamaya okadar karşıyım ki.. ne manasız ne saçma bir gelenek. Insanlar derdine düşmüş birde misafir yok 40 ı yok bilmem ne.. insanlar kendine gelir olaylar yatisir sonra gelen gelir. Ne acaip bir gelenek ya..

+1
Keşke...

Ben de olsam size kızarım. Hem mevlüt bitince geliyorsunuz hem de evsahibine beni al diyorsunuz. Hiç gitmeyin daha iyi.
Herkes üzgündür, siniri bozuktur filan demiş. Bunlar doğru ama ötesi var. Siz daha önce hiç evde duaya gitmediniz mi ? Dua sonrası nasıl bir servis telaşı oluyor bilmiyor musunuz ? O durumda acısı taze olmasa, vefatın senesi bile olsa evsahibinin çıkıp misafir alması mümkün değil.
Siz sanki sadece sizi kahve içmeye çağırmış gibi muamele beklemişsiniz.
Hemen gözü dolmalar, üzüntüden hastanelik olmalar filan... Çok mızmız ve aciz gördüm sizi, biraz güçlü olun.

Özür dilemiş ama can çıkar huy çıkmaz derler. Defalarca kırmış sizi zaten. Bundan sonrası için gardınızı alın ve sizi kırmasına müsaade etmeyin. Görüşecekseniz de ya siz evinize davet edin ya da dışarda buluşun. Ben olsam bir daha gitmem evine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…