Evet benim testi bekletme gibi bir huyum var ama
Bunu anlamadım nasıl olacağınıAteş ile yumurtlama takibi yapmak isteyenler konuya buyursun
Eğer ki adet günü ya da bir iki gün önce ateş düşmezse hamilelik ihtimali artıyor ona göre umutlanıp test yaparız
Gebeliğe Hazırlık Konu 'Ateş Ölçme Yöntemi'
Ateş ölçerek hamile kalmaya çalışan arkadaşlar;
Ateş ölçme yöntemini uygulamak için;
* Adetin 1.gününden itibaren, her gün aynı saatte,
* Uyanır uyanmaz yataktan kalkmadan kesintisiz en az üç saat uyumuş şekilde
* Dijital bir derece ile
* Dil altından
* Bazal vücut Sıcaklığımızı ölçüyoruz
* Bir tablo oluşturup ovulasyon Gününü yakalamaya çalışıyoruz.
* Kullanılan ateş ölçer şu tarz Olmalı :
En sağlıklı Ölçümler vajinal ve dilaltı yapılan ölçümlerdir.En doğru sonucu veren Ölçüm ise vajinal ölçümdür.Ancak daha hijyenik ve kolay olduğu için dil altından...
- Veson
- Yorumlar: 259.292
- Forum: Gebelik / Hamilelik / Kadın Doğum
yöntem sayesinde ateşinizin seyrine göre yumurtlama günlerinizi tespit edebileceksiniz. Yumurtlama olduğu zaman ateş normal seyrinden en az 0.2 derece kadar artış gösterir ve salgılanan progesteron hormonunun etkisiyle luteal faz dönemi içinde ateş bu seviyede devam eder. Eğer hamilelik gerçekleşmediyse, ateşiniz beklenen adet tarihinin bir ya da birkaç gün öncesinde, bazen de beklenen adet sabahı düşer ve eğer hamileyseniz ateş seviyeniz yükseklerde devam edecektir. Unutmayın ki, herkesin bazal vücut ısı seviyesi birbirinden farklıdır; bu nedenle ateşinizi başkalarının ateş seviyeleriyle kıyaslamadan, yukarıda belirtilen koşullara uygun ve düzenli olarak ölçerek kendi ateşiniz hakkında bilgi edinebilirsiniznlamadım nasıl olacağını
Bunun için fertility friend uygulamasını kullanıyorumBu yöntemden faydalanmak için ateşi adetin ilk günlerinden itibaren
En az 3 saat uyumuş "her gün aynı saatte" olarak dil altından dijital derece kullanarak ölçüp not almamız gerekiyor
Ben ilk gebelikte ovilasyon ile öğrenmiştim gebelik silik ovilasyon pik çıkmıştı aslında erken ama yumurtlama erken olduysa gebelik olabilir. Veya pcos da da dalgalanma olabiliyor. Bence bi gebelik testi ile bakın derimBenim en son ovulasyon testim bu şekilde BAT a 8 gün var anlamadım bir baksanıza
Pcos var bence daha yeniyumurtluyorum. Gebelikiçin çok erken çünkü...Ben ilk gebelikte ovilasyon ile öğrenmiştim gebelik silik ovilasyon pik çıkmıştı aslında erken ama yumurtlama erken olduysa gebelik olabilir. Veya pcos da da dalgalanma olabiliyor. Bence bi gebelik testi ile bakın derim
Evet o ihtimal de var geç yumurtluyor olabilirsiniz.. pik olmuş ama çatlaması lazım havuç yiyinPcos var bence daha yeniyumurtluyorum. Gebelikiçin çok erken çünkü...
Kız yaptınmı sende?Ben kendim olmuşum hayal kırıklığı ya
testle ovulasyon takibi yapmadim geçen ay 12 mayis da olmustum 2 ayda 1 öne geliyor takvimim programı ile takip ediyorum reglimi 8 haziran gösteriyor çoğunlukla doğru cikiyor
Canım regl oldun mu ? Benim arada ağrım oluyor sanırım regl olacağımAlakasi yok canim kac aydir deniyosunuz? Bizim 4 ay oldu bir sorun yok hep yumurtlama takibiyle deniyorum ama bak bende bi uygulama var yumurtlamanin bile en iyi gununde ihtimal %33 gosteriyor.
Aşkım yok daha 8 gün var ben yapmadımKız yaptınmı sende?
Kızlar merhaba bu sabah uyandığımdan beri göğsümde hassasiyet, dolgunluk hissi var.Dokununca acıyor.Regl olmama 10 günden fazla var.Erken gebelik belirtisi olabilir mi ?
Benim en son ovulasyon testim bu şekilde BAT a 8 gün var anlamadım bir baksanıza
Ben ovulasyon testi yapmadım hiç ama yumurtlama döneminde belirgin belirtilerim olduğu için o günleri değerlendirdik.Zaten bu ay denemeye yeni başladık.İlişkinin üzerinden 6 gün geçti.Şuan baş ağrısı ve göğüslerde hassasiyet yaşıyorum hatta şuan yanmalı bir hassasiyet var göğsümde ve çok nadirde olsa kasık ağrısı.Bende sizinle aynı durumdayım. Regle 12-13 gün gibi bir süreç var ama bir süredir göğüslerim çok hassas. Dokununca acıyor. Ama teste göre yumurtlama bile olmadı bende.
Bende sizinle aynı durumdayım. Regle 12-13 gün gibi bir süreç var ama bir süredir göğüslerim çok hassas. Dokununca acıyor. Oysa teste göre yumurtlama bile olmadı bende.
Bende hatta yumurtlamadan 2-3 gün önce başladı dokunamiyorum bile. Yumurtlamadan 2-3 Sonra geçti şimdi ağrı hassasiyet hiç bir şey yok. Bata 8 gün kaldı.Kızlar merhaba bu sabah uyandığımdan beri göğsümde hassasiyet, dolgunluk hissi var.Dokununca acıyor.Regl olmama 10 günden fazla var.Erken gebelik belirtisi olabilir mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?