Yöresel Tarif Bat/Tokat

Yöresel Yemekler

selenita

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
73
14
98
çok hafif, lezzetli ve bir o kadarda sağlıklı bi yemek denemenizi tavsiye ederim ben mutlaka haftada 1 gün yapmaya özen gösteriyorum. özellikle biz bayanların hiç bitmeyen neredeyse her dönemimizde demir eksikliğine bağlı anemimiz olduğu için bolca tüketmemizgerekiyor ayrıca yeşil mercimek kolestrolüde düşürür bilginiz olsun..

mercimek 20dk yumuşayıncaya kadar haşlansın
bütün malzeme salata yapılır gibi küçük küçük doğranacak
haşlanmış mercimeğin üzerine bulgur konulup şişene kadar ağzı kapalı bekletilecek

1 kase yeşil mercimek
4 avuç ince bulgur
1 soğan
2 domates
1 yeşil biber
yeşil soğan
maydonoz
fesleğen
dereotu
domates salçası
tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 lt su

soğumuş olan mercimek ve bulguru karıştırıp üzerine 4kaşık salçayı ilave edinsalçayı iyice karıştırdıktan sonra üzerine hafif çıkacak kadar su ilave edin
doğranmış malzemeyi ve baharatları da mercimeğin içerisine karıştırın servis yapabilirsiniz afiyet olsun...

bol sağlıklı günler

sende mi tokatlısın arkadaşım? bat harika bişey ya bayılıyorum ben.annemde çok güzel yapar.tarif için teşekkürler

evet tokatlıyım ve orada hiç bulunmama ragmen bütün yöresel yemeklerini çok güzel yapıyorum.. annenin ellerinden öperim eminim çok güzel yapıyordur hele bide yaprağa sarınca sanki daha bi güzel oluo:)
afiyet olsun canım görüşürüz

dişim agrıdıkça bu yemek gelır aklıma..bat yerken dişimden olmuştum bak yıne agrımaya başladı

ama guzel bır yemek yemeyene tavsıye ederım.. yalnız ıyı bakın dişinizden olmayın derim :))

dişine ne oldu ki??
gayet kolay çiğnenebilen bi yemek hatta salata bile diyebiliriz...

Rahmetli anneciğim çok severdi. Bende severim ama aramam komşular akrabalar biraraya gelince hemen bat yaparlar bizimkiler....Yöremize özel güzel bir lezzet............

:dance::dance: bayılım yaaa bata off olsada yesekkkk canım çektii bende sivaslıyım çok yapılır bizim oralardada :teytey::teytey:

hemşerim ellerine sağlık
olsada yesek oh şu sıcaklarda nede güzel gider ama
bende burda yapıyorum bilmeyen ve yememiş tadın bilmeyen arkadaşlara

ya herşey çok güzelde ben tokat yemeklerini mütiş yaparım ee nede olsa ananemin örencisiyim :) bu batın içerisine birde yarım limon sıkın arkadaşlarrrr mütiş oluyorrr inanın denediğinize değecek zaten tokattaki bat lokantasındada yapılan bu ama valla bi gidiorum 3 tabak yiyorum hehe diolar siz tam tokatlısınızz toktalıyız işte oturup 1 kazan batı yer cokacimcoookdahada yokmu derizzz :):1no2:

arkadaşlarben kastamonuluyum ama batabayılıyorum 10 yıl kaldık tokatta kucuk oglum tokatta dogdu bathastası hamıleyken sureklı batyedim benı eskı gunlere goturdunuz

bat ilk başta deneyenler için pek hoş gelmiyor ama sonra yedikçe yiyesin geliyor ve batçı olup çıkıyorsun harika bir lezzet bende için ceviz koyuyorum çok güzel oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…